NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ontslag

2News.be / Trefwoorden / Ontslag

Gewezen Britse premier Boris Johnson neemt ontslag als parlementslid
Vandaag, 00:03 Skynet
De vroegere Britse premier Boris Johnson neemt met onmiddellijke ingang ontslag als parlementslid. Dat blijkt volgens de Britse media uit een verklaring die de conservatieve politicus vrijdagavond heeft vrijgegeven.


Voor het eerst werkgever veroordeeld na ontslag wegens abortus
3 Juni, 00:06 Skynet Economie
Voor het eerst is in ons land een werkgever veroordeeld omdat die een werkneemster heeft ontslaan omwille van een abortus. Dat meldt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.


Alfred Schreuder tekent vier maanden na ontslag bij Ajax in Midden-Oosten
28 Mei, 00:03 NU.NL - Sport
Alfred Schreuder heeft vier maanden na zijn ontslag bij Ajax een nieuwe club gevonden. De trainer gaat aan de slag bij Al Ain, de recordkampioen van de Verenigde Arabische Emiraten.


KBVB bevestigt ontslag voorzitter Paul Van den Bulck
20 Mei, 00:04 Skynet
Paul Van den Bulck (58) stapt op als voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Dat heeft de KBVB vrijdagavond bevestigd. "De raad van bestuur heeft akte genomen van het ontslag van voorzitter Paul Van den Bulck. Het dossier wordt maandag 22 mei 2023 op de raad van bestuur behandeld. De KBVB geeft tot dan geen commentaar op de beslissing", klinkt het in een korte mededeling.


Servische minister van Onderwijs neemt ontslag na bloedbad op school
8 Mei, 00:01 HLN.BE
Vier dagen na de dodelijke schietpartij op een school heeft de Servische minister van Onderwijs zijn ontslag aangekondigd.


Ontslag Sarah Schlitz - Federatieraad van Ecolo komt zondag samen om opvolger Schlitz aan te duiden
29 April, 00:02 Skynet
Ecolo organiseert zondag in Namen een buitengewonde Federatieraad, zo is vrijdagavond bij de partij vernomen. De opvolger van Sarah Schlitz als staatssecretaris voor Gelijke Kansen zal tijdens die bijeenkomst worden aangeduid.


RVA kan onderzoek naar SWT openen bij "vermoeden van ontslag met wederzijdse toestemming"
2 Maart, 00:04 Skynet Economie
De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) kan een aanvraag tot SWT onderzoeken indien er een vermoeden is dat de betrokkene met wederzijdse toestemming ontslagen is. Dat laat de RVA weten in reactie op de commotie rond het aangekondigde brugpensioen van ACV-voorzitter Marc Leemans.


Dyche moet Everton voor degradatie behoeden na ontslag Lampard
31 Januari, 00:05 NU.NL - Sport
Everton heeft maandag Sean Dyche aangesteld als opvolger van de ontslagen trainer Frank Lampard. De 51-jarige Engelsman zocht een nieuwe klus nadat hij vorig seizoen vanwege slechte resultaten moest vertrekken bij Burnley.


Santos gaat na ontslag bij Portugal aan de slag als bondscoach van Polen
25 Januari, 00:31 NU.NL - Sport
Fernando Santos gaat aan de slag als bondscoach van Polen. De 68-jarige trainer was op zoek naar een nieuwe uitdaging nadat hij na het afgelopen WK werd ontslagen bij de nationale ploeg van Portugal.


Danjuma staat voor transfer naar Tottenham na ontslag Lampard bij Everton
25 Januari, 00:26 NU.NL - Sport
Tottenham Hotspur gaat Arnaut Danjuma voor de rest van het seizoen huren, melden onder meer Voetbal International, De Telegraaf en diverse Engelse media dinsdag. De aanvaller van Villarreal leek op weg naar Everton, maar na het ontslag van coach Frank Lampard gaat deze transfer niet door.


Roep om vervroegde parlementsrace klinkt luider in VK na ontslag Truss
21 Oktober 2022, 00:03 De Tijd
21:10 Na de gewisse val van Liz Truss zoeken de Britse tory's voor de vijfde keer in minder dan zeven jaar een premier. Maar na 12,5 jaar aan de macht is de Conservatieve partij intern zo verdeeld en kapotg...


Wethouder: drie statushouders Utrecht met bijbaan namen ontslag
14 Oktober 2022, 00:05 NOS nieuws

Drie statushouders zijn afgelopen zomer gestopt met hun baan nadat hun in Utrecht een woning was toegewezen. Het zijn er zeker geen tientallen en ook geen zes, waarvan eerder sprake was. Dat zei wethouder Rachel Streefland van Asiel en Integratie vanmiddag in een vergadering van de Utrechtse gemeenteraad.

Zondag meldde Het Financieele Dagblad (FD) dat tientallen statushouders in Utrecht ontslag hebben genomen, omdat ze liever een uitkering wilden nadat zij een sociale huurwoning hadden gekregen.

Het nieuws van het FD leidde in de Utrechtse gemeenteraad en in de Tweede Kamer tot woedende reacties. Het Utrechtse VVD-raadslid Meerding noemde het op Twitter "een middelvinger naar de belastingbetalende Utrechter" en stelde hierover met PVV, CDA en Stadsbelang Utrecht vragen aan het Utrechtse stadsbestuur. Het nieuws leidde ook tot vragen in de Tweede Kamer en minister Van Gennip van Sociale Zaken vroeg de gemeente om opheldering.

Drie statushouders met bijbaan

De gemeente zei dinsdag nog dat het niet om tientallen maar om zes statushouders zou gaan en misschien "nog een paar bij een andere horecazaak".

Wethouder Streefland vertelde de raad dat ze het de afgelopen dagen "nog iets steviger" heeft uitgezocht, schrijft RTV Utrecht. Ze weet nu zeker dat het drie statushouders zijn die afgelopen zomer een bijbaan hadden.

Op verkeerde been gezet

In de raadsvergadering vanmiddag zei VVD-raadslid Meerding dat ze niet zo had gereageerd als ze had geweten dat het ging om drie statushouders.

"Als ik de kennis had gehad die we vandaag hebben, dan had ik de vragen en ook de tweet die ik heb gestuurd niet in die bewoordingen neergezet", zei ze. "Ik vind het belangrijk om dit debat goed te voeren, op basis van de feiten. En ik betreur het echt heel erg dat dat niet is gelukt."

Meerding zegt dat ze door de krant op het verkeerde been is gezet, omdat het FD in het artikel liet doorschemeren dat de informatie gecheckt was bij de gemeente. Het lijkt haar daarom ook een goed idee te vragen om een rectificatie en wethouder Streefland valt haar daarin bij: "Ik denk ook dat we dat zeker zullen doen."
Lyon kiest halve dag na ontslag Bosz voor ervaren Blanc als opvolger
11 Oktober 2022, 00:05 NU.NL - Sport
Olympique Lyonnais heeft zondagavond Laurent Blanc aangesteld als trainer. De ervaren Fransman is de opvolger van Peter Bosz, die eerder op de dag werd ontslagen.


P&O Ferries wordt niet vervolgd voor plots ontslag honderden medewerkers
22 Augustus 2022, 00:04 NU.NL - Economie
De Britse veerbootmaatschappij P&O Ferries wordt niet strafrechtelijk vervolgd voor het besluit om eerder dit jaar in een klap honderden werknemers te ontslaan. Dat hebben de Britse autoriteiten bekendgemaakt. Het massaontslag leidde tot grote verontwaardiging in het Verenigd Koninkrijk. Ook premier Boris Johnson liet zich heel kritisch uit over de gang van zaken.


Ex-voorzitter Belgische GBA kan ontslag niet aanvechten via snelprocedure
19 Augustus 2022, 00:00 Tweakers
David Stevens, de ontslagen voorzitter van de Belgische privacytoezichthouder heeft zijn ontslag niet via een snelle procedure kunnen aanvechten bij de Belgische Raad van State. Het hof ging niet mee in de argumentatie dat er een uiterst dringende noodzakelijkheid heerst in het dossier.


9 Juni 2022, 00:07 Volkskrant
Filip Watteeuw overwoog voorzitterschap Groen: ?Maar dan kwam ontslag van Elke Decruyenaere?
3 Mei 2022, 00:01 HLN.BE
De Gentse schepen Filip Watteeuw zegt dat hij ook heeft overwogen zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap bij Groen. ?Ik heb erover nagedacht, maar dan kwam het ontslag van Elke Decruyenaere (de Groen-schepen kondigde tien dagen geleden aan dat ze stopt met politiek; nvdr). Vervolgens heb ik beslist om me geen kandidaat te stellen?, zegt hij aan persagentschap Belga.


Directeur van Franse Lidl-supermarkt in hongerstaking na ontslag
28 April 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De directeur van de Lidl-supermarkt in Joigny, ten zuiden van Parijs, is woensdag in hongerstaking gegaan om zijn ontslag aan te vechten. Hij krijgt de steun van zijn personeel.
Ministers Sri Lanka bieden ontslag aan bij president en premier
4 April 2022, 00:05 Skynet
Alle ministers van de Sri Lankaanse regering behalve premier Mahinda Rajapaksa hebben hun ontslag aangeboden aan president Gotabaya Rajapaksa, de broer van de premier. Dat heeft de minister van Onderwijs zondag bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk of de president het ontslag heeft geaccepteerd.


ADO verrast met ontslag van trainer Brood: 'Nieuwe eigenaar drukt stempel'
1 Maart 2022, 00:08 NU.NL - Sport
ADO Den Haag heeft maandag verrassend trainer Ruud Brood ontslagen. De club uit de Keuken Kampioen Divisie meldt dat zijn assistent Giovanni Franken de rest van het seizoen de honneurs waarneemt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn