NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ontdekt

2News.be / Trefwoorden / Ontdekt

Lichaam van vrouw ontdekt in Maas in Seraing
9 Maart, 00:07 Skynet
Woensdag omstreeks 17.45 uur is het levenloze lichaam van een vrouw ontdekt in de Maas in Seraing. Dat is vernomen van de brandweer van Luik.


In stukken gesneden vrouw ontdekt in park Parijs: man van slachtoffer in voorhechtenis
24 Februari, 00:00 Skynet Buitenland
De echtgenoot van de vrouw die vorige week in stukken gesneden werd teruggevonden in stadspark Buttes-Chaumont in Parijs is donderdagochtend in voorhechtenis geplaatst. Dat heeft een bron dicht bij het onderzoek bevestigd na een bericht van de krant Le Parisien.


Sporen van water en golven ontdekt op Mars
12 Februari, 00:05 NU.NL - Economie
Marsrover Curiosity heeft nieuw bewijs gevonden dat er ooit water is geweest op de rode planeet. Op de helling van een berg fotografeerde het karretje golfpatronen in het gesteente. Volgens wetenschappers van de NASA zijn die gevormd door water.


Veel meer valse eurobriefjes ontdekt, vooral die van belabberde kwaliteit
31 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Het afgelopen jaar is het aantal valse eurobiljetten dat in Nederland werd gevonden bijna verdubbeld. Volgens de Nederlandse Bank (DNB) gaat het voornamelijk om slecht nagemaakt briefgeld.


Dikke laag stof doet Marslander de das om: dit heeft het vaartuig allemaal ontdekt
25 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Marslander InSight heeft het loodje gelegd. Het ruimtevaartuig van NASA deed de afgelopen vier jaar onderzoek naar bevingen op de rode planeet. Daarvan werden er meer dan dertienhonderd vastgesteld.


Gebruiker ontdekt verwijzing Insider Programma voor Surface Duo-apparaten
2 December 2022, 00:01 Tweakers
Microsoft lijkt aan een Insider Programma voor Surface Duo-apparaten te werken. Een Surface Duo-gebruiker heeft immers een verwijzing ontdekt in het instellingenmenu. Het testprogramma lijkt momenteel nog niet actief te zijn.


James Webb-telescoop ontdekt chemische reacties in dampkring exoplaneet
28 November 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Astronomen hebben de gloednieuwe James Webb-telescoop gericht op een exoplaneet op 700 lichtjaar afstand van de aarde. De telescoop ontdekte chemische reacties in de atmosfeer van de exoplaneet, meldt de Europese ruimteorganisatie ESA.


James Webb ontdekt voor het eerst chemische reactie in atmosfeer van exoplaneet
25 November 2022, 00:02 Tweakers
De James Webb-telescoop heeft het chemische profiel van de atmosfeer van een exoplaneet vastgelegd, meldt ruimtevaartorganisatie ESA. Daarin werden voor het eerst tekenen van een actieve chemische reactie bij een dergelijke exoplaneet ontdekt.


Politie ontdekt iSpoof-server in Almere en haalt oplichtingsdienst uit de lucht
25 November 2022, 00:01 Tweakers
Het Cybercrimeteam Midden-Nederland heeft in samenwerking met de Londense Metropolitan Police Service iSpoof-servers uit de lucht gehaald. Via deze servers was het mogelijk om telefoonnummers te verbergen en mensen op te lichten.


NASA staakt binnenkort Marsmissie InSight en ontdekt recente meteorietinslag
29 Oktober 2022, 00:00 Tweakers
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA verwacht de vier jaar geleden gelanceerde Marslander InSight binnen zes weken definitief af te sluiten. De lander heeft op de valreep nog geholpen met zoeken naar de bron van een beving, die afkomstig bleek van een meteorietinslag.


Mogelijk nieuwe behandelmethode ontdekt voor uitgezaaide prostaatkanker
12 Oktober 2022, 00:03 HLN.BE
Onderzoekers van de KU Leuven hebben een beloftevolle nieuwe methode ontdekt voor de behandeling van uitgezaaide prostaatkanker, zo heeft de universiteit dinsdag bekendgemaakt in een persbericht. De nieuwe methode bestaat erin om de werking van kankercellen die resistent geworden zijn tegen medicatie, te verhinderen verder te groeien.


James Webb-ruimtetelescoop ontdekt koolstofdioxide in dampkring planeet
29 Augustus 2022, 00:07 NU.NL - Tech
De James Webb-ruimtetelescoop heeft koolstofdioxide gemeten in de dampkring van een zogeheten exoplaneet. Dat is een planeet die rond een andere ster dan de zon draait. Het is de eerste keer dat het is gelukt om het gas waar te nemen, meldt ruimtevaartorganisatie NASA donderdag.


Intezer ontdekt framework voor Linux malware-ontwikkeling
28 Juli 2022, 00:06 Techzine
Securitybedrijf Intezer stuitte onlangs op het Lightning Framework. De organisatie beschrijft het framework als een “Zwitsers zakmes” voor ontwikkelaars van Linux malware. Frameworks bieden een basis voor softwareontwikkeling. Het Lightning Framework is toegespitst op de ontwikkeling van Linux malware. Malware frameworks zijn veelvoorkomend, maar een focus op Linux is zeldzaam. Er is op dit moment […]


Fouten ontdekt in energienota's bij teruglevering zonnepanelen
27 Juni 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Eigenaren van zonnepanelen klagen op internetfora en bij Vereniging Eigen Huis over fouten in hun energienota. Energieleveranciers werken steeds vaker met tarieven die maandelijks of zelfs ieder uur worden aangepast. Salderen gebeurt soms ook iedere maand, terwijl dat volgens de wet op jaarbasis zou moeten.


Scheepswrak op bijna 7.000 meter diepte ontdekt voor Filipijnse kust
26 Juni 2022, 00:09 Skynet Buitenland
Voor de Filipijnse kust is een torpedobootjager van de Amerikaanse marine gevonden op een diepte van 7.000 meter. Het gaat om een schip dat gezonken is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens een Amerikaans onderzoeksteam is er nooit eerder een scheepswrak op zo'n diepte teruggevonden.


Massagraf ontdekt in Irak uit tijd van Saddam Hoessein
15 Mei 2022, 00:06 Skynet Buitenland
In het zuiden van Irak is bij werkzaamheden voor een vastgoedproject een massagraf ontdekt dat hoogstwaarschijnlijk dateert uit de tijd van dictator Saddam Hoessein. Er werden resten van vijftien lichamen opgegraven, mogelijk liggen er nog tientallen andere slachtoffers.


Twitteraar ontdekt easteregg in Windows 1.0 met namen van ontwikkelteam
26 Maart 2022, 00:01 Tweakers
Een Twitter-gebruiker heeft een easteregg ontdekt in Windows 1.0. De easteregg omvat een lijst van de toenmalige Microsoft-ontwikkelaars die het 37 jaar oude besturingssysteem samen hebben ontwikkeld. Volgens enthousiastelingen is de namenlijst ook op te roepen in Windows 2.0.


Franse douane ontdekt meer dan 850.000 euro in auto
22 Maart 2022, 00:01 Skynet Belgie
De Franse douane heeft bij een controle op de autoweg A31 in de richting van Luxemburg-Metz meer dan 850.000 euro in een voertuig ontdekt.


Curiosity-rover ontdekt bijzondere 'minerale bloem' op Mars
4 Maart 2022, 00:06 NOS nieuws

Op Mars heeft de Curiosity-rover van NASA een 'minerale bloem' ontdekt. De robot deed deze bijzondere vondst tijdens een onderzoek in de Gale Crater. Het heeft de vorm van een bloem, maar het is een minerale formatie. Ook de twee bolletjes die te zien zijn naast 'de bloem' zijn mineralen.

De bloem is zo groot als een klein muntje. De stukjes rots zijn volgens NASA miljarden jaren geleden ontstaan toen mineralen uit water zich hebben vastgemaakt aan de rots. Het robotkarretje maakte de foto van de minerale bloem vorige week met behulp van een camera aan zijn robotarm.

Eerdere ontdekkingen

Al vaker deed de rover dit soort ontdekkingen in de Gale Crater, die 154 kilometer breed is. Zo vond de Curiosity in 2015 en 2019 stukjes mineralen waarvan sommige ook op bloemetjes lijken. Mogelijk is de krater ooit een meer geweest, waardoor deze mineralen zijn ontstaan.

Eerder vond de Opportunity-rover, die in 2003 werd gelanceerd en de voorganger is van de Curiosity, in een andere krater op de planeet kleine minerale bolletjes met een blauwachtige kleur, waardoor ze op bosbessen lijken.

De Curiosity landde in 2012 op Mars en onderzoekt het klimaat op de planeet en of er ooit leven mogelijk is geweest. De rover kan bodemmonsters analyseren op sporen van leven. Sinds 2021 rijdt ook de Perseverance op de planeet om bodemonderzoek te doen.
Grot uit bronstijd met afdrukken van kindervoetjes ontdekt in Frankrijk
4 Maart 2022, 00:06 NOS nieuws

Bij La Rochefoucauld, niet ver van Bordeaux, is een grafgrot ontdekt uit de bronstijd (2200 tot 800 voor Christus). In de grot zijn goed bewaarde overblijfselen gevonden, zoals restanten van mensen, afdrukken van kindervoeten in de modder en bewijs dat mensen vlees aten.

De grot is zo'n 2500 jaar geleden afgesloten geraakt, mogelijk door een natuurlijke oorzaak zoals een aardverschuiving. Daardoor zijn de resten goed bewaard gebleven. "Het is net alsof de laatste bewoners de plaats nog maar net hebben verlaten", zegt het Franse ministerie van Cultuur, dat de ontdekking naar buiten bracht.

Volgens het ministerie is het een van de grootste grafgrotten in Frankrijk. De grot bestaat uit verschillende kamers en is meer dan een kilometer lang.

Begrafenisrituelen

De ontdekking geeft een inkijkje in de begrafenisrituelen uit de bronstijd en hoe mensen destijds leefden. Er liggen botten van varkens en ossen, wat erop wijst dat mensen ook aten in de grot. Ook zijn sporen van haarden, vuur en aardewerk gevonden.

Lokale amateurspeleologen ontdekten de grot vorige maand twintig meter onder de grond nadat bij wegwerkzaamheden een gat was geboord. Onderzoek wijst nu uit dat het een grote archeologische ontdekking is.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn