NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ontdekt

2News.be / Trefwoorden / Ontdekt

Opnieuw schokkende vondst in Canada: bijna 200 anonieme graven ontdekt in vroeger internaat
1 Juli, 00:04 HLN.BE
Nabij een vroeger internaat voor de inheemse bevolking in Canada zijn opnieuw tientallen anonieme graven ontdekt. Deze vondst, de derde op een maand tijd, telde 182 anonieme graven. Dat meldt de inheemse gemeenschap in Lower Kootenay.


Nieuw geval van het ebolavirus opgedoken in Congo
7 Februari, 20:40 NOS nieuws

In Congo is een nieuw geval van het ebolavirus opgedoken. Gezondheidsautoriteiten spreken van een vierde uitbraak in minder dan drie jaar.

Een vrouw in het oosten van het Afrikaanse land werd vorige week met symptomen van het virus in het ziekenhuis van de plaats Butembo opgenomen en overleed woensdag. De contacten van de vrouw worden gecontroleerd op een besmetting met het virus.

Het slachtoffer was getrouwd met een man die tijdens een eerdere ebola-uitbraak ook besmet raakte, volgens de Congolese overheid. Volgens een studie in de New England Journal of Medicine kan het virus meer dan drie jaar in spermacellen blijven leven.

Gezondheidsautoriteiten maken zich zorgen over de nieuwe uitbraak, die bovenop de coronacrisis komt.

Twaalfde uitbraak

Het gaat om de twaalfde uitbraak in de Democratische Republiek Congo sinds 1976, toen het virus voor het eerst werd ontdekt. Een uitbraak die in het oosten van het land rondging, was de op een na dodelijkste ebola-uitbraak ter wereld. Zo'n 2299 mensen kwamen om het leven.

Bij de zwaarste epidemie, die heerste van 2013 tot 2016 in West-Afrika, stierven meer dan 11.000 mensen aan ebola.
Tom Waes ontdekt verborgen ruimte in station Brussel-Centraal: ?De koning kan deze plek elk moment opnieuw opeisen?
7 Februari, 14:21 HLN.BE
Tom Waes (52) trekt zondagavond op verkenning door onze hoofdstad in ?Reizen Waes: Vlaanderen?. In de catacomben van het station Brussel-Centraal doet hij alvast een opvallende ontdekking. Hij stoot er namelijk op een geheime ruimte die niet gekend is bij het grote publiek.


Nederlandse politie ontdekt verstekeling in landingsgestel van vliegtuig uit Londen: ?Heel opmerkelijk dat hij vlucht overleefd heeft?
4 Februari, 19:00 HLN.BE
De Nederlandse politiedienst Koninklijke Marechaussee heeft donderdag een verstekeling aangetroffen bij het landingsgestel van een binnenkomende vlucht op Maastricht Aachen Airport. De man is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee is het heel opmerkelijk dat de man de vlucht overleefd heeft.


Drugslab ontdekt in loods: zeven arrestaties uitgevoerd
4 Februari, 15:54 Gazet v. Antwerpen

In de Bossenstraat in Lint is begin deze week een drugslab ontdekt in een loods. Er zou crystal meth gefabriceerd worden. Dat meldt het Antwerps parket. Zeven personen werden opgepakt, waarvan twee mannen in witte overalls.
Politie ontdekt drugshandeltje omdat chauffeur met gsm bezig is
3 Februari, 16:30 Gazet v. Antwerpen

Drie mannen en een vrouw stonden voor de Mechelse correctionele rechtbank voor hun betrokkenheid bij drugshandel. De zaak ging louter toevallig aan het rollen. De politie wou een automobilist controleren omdat die zijn gsm hanteerde achter het stuur. De kerel stapte voor de ogen van de politie echter een woning binnen en bleek in het bezit te zijn van ruim tweehonderd gram cannabis.
Haard ontdekt in Franse Ardennen
31 Januari, 14:32 Skynet
Vijfenveertig gemeenten in de Franse Ardennen zijn onder toezicht geplaatst na de ontdekking van een epidemische uitbraak van vogelgriep in de regio Grand-Est. Dat maakte de prefectuur die beperkende maatregelen heeft genomen vandaag bekend.


Vierjarig meisje ontdekt voetafdruk van dinosaurus tijdens strandwandeling in Wales
31 Januari, 13:18 HLN.BE
Een vierjarig meisje heeft tijdens een wandeling op het strand in Wales een voetafdruk van een dinosaurus ontdekt. De 220 miljoen jaar oude vondst zou kunnen helpen om te begrijpen hoe dinosaurussen bewogen, zei het National Museum in Cardiff. Welke dinosaurus de ongeveer tien centimeter lange afdruk achterliet, is niet meer te achterhalen. Wetenschappers gaan er echter vanuit dat het een ongeveer 75 centimeter groot en 2,5 meter lang dier was dat op twee benen liep en op kleine dieren en insecten jaagde.


OVERZICHT. Welke coronavarianten zijn al ontdekt en werken de vaccins ertegen?
29 Januari, 08:30 Gazet v. Antwerpen

Het coronavirus muteert erop los. Sinds de uitbraak ruim een jaar geleden zijn er al duizenden mutaties geweest. Sommigen klein en onbetekenend, maar andere varianten die in de wereld opduiken leiden tot grote zorgen. De besmettelijke varianten van Covid-19 kunnen ? in theorie zeker ? allemaal naar ons komen, waarschuwen experts. Een overzicht van de bekendste.
Na twee jaar mucoscreening in Vlaanderen 23 baby's met mucoviscidose ontdekt
26 Januari, 08:09 Skynet
In Vlaanderen kunnen ouders hun pasgeboren baby sinds 1 januari 2019 laten screenen op mucoviscidose en dat levert resultaten op. De voorbije twee jaar bleken 72 baby's van de in totaal 125.732 gescreende pasgeborenen een afwijkend screeningsresultaat te hebben. Bij 23 van hen werd de diagnose van mucoviscidose gesteld. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag.


LIVE. Braziliaanse variant voor het eerst ontdekt in de VS - Mexico overschrijdt kaap van 150.000 coronadoden
26 Januari, 04:54 HLN.BE
Virologen maken zich steeds meer ongerust over de opmars van de besmettelijkere varianten van het virus en vrezen dat de derde golf voor de deur staat. Onderwijsexpert Dirk Van Damme wil daarom dat de scholen sluiten om een verdere verspreiding bij kleuters en kinderen te stoppen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.


Politie ontdekt 28 feestvierders in Aalst na foto op Facebook
17 Januari, 11:43 Skynet
De politie van Aalst heeft vrijdagavond omstreeks 21 uur een feestje ontdekt in een woning aan de Gentsesteenweg. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Er zijn 28 volwassen feestvierders en enkele kinderen aangetroffen.


Cannabisplantage ontdekt op Linkeroever
12 Januari, 14:54 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse politie heeft afgelopen zaterdag een cannabisplantage opgerold in de Hanegraefstraat op Linkeroever. Dat bevestigt het Antwerpse parket. In twee kweekruimtes werden meer dan 800 planten aangetroffen.
Talos ontdekt gevaarlijke VPNFilter-malware die veel apparaten van het internet kan halen
24 Mei 2018, 12:48 Techzine
Talos, dochter van Cisco, heeft vandaag de resultaten van onderzoek naar de VPNFilter-malware gepubliceerd. De malware richt zich voornamelijk op internetrouters van consumenten en blijkt zo?n 500.000 IoT-apparaten geïnfecteerd te hebben. Die apparaten bevinden zich vooral in Oekraïne. Toch gaat de dreiging verder dan alleen het Oost-Europese land; volgens Talos zijn apparaten in 54 verschillende […]


Nieuw Spectre-processorlek ontdekt: patch kan je pc opnieuw vertragen
22 Mei 2018, 07:00 Techzine
Microsoft en Google hebben een nieuw processorlek onthuld dat erg vergelijkbaar is met de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden van eerder dit jaar. De nieuwe exploit maakt eveneens misbruik van speculatieve uitvoering in moderne CPU?s en een patch kan opnieuw je pc mogelijk vertragen. Intel geeft de kwetsbaarheid de naam Spectre Variant 4. Het gaat om een […]


Achttien brandhaarden ontdekt op militair schietterrein Houthalen-Helchteren
20 Mei 2018, 12:06 Skynet
Op het militaire schietterrein in Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode zijn vandaag over een afstand van drie kilometer voorlopig achttien verschillende brandhaarden ontdekt. Het leger, politie en het gerecht houden rekening met kwaad opzet.


Cannabisplantage ontdekt na gevecht
17 Mei 2018, 23:12 Gazet v. Antwerpen

Twee neven stonden voor de correctionele rechtbank terecht voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage in de Smidstraat in Berlaar. Die werd ontdekt toen een van de mannen in de woning werd aangevallen.
Snelst aangroeiende zwarte gat ooit ontdekt

Alle twee dagen verorbert het zowat de massa van onze Zon: Australische wetenschappers hebben met de Europese Gaia-satelliet het snelst aangroeiend zwarte gat ooit ontdekt. Het zogenaamd ?supermassief? zwarte gat bevindt zich op meer dan 12 miljard lichtjaar van ons.
Onbekend schilderij Rembrandt ontdekt
15 Mei 2018, 11:48 NOS nieuws

De Nederlandse kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six heeft een tot nog toe onbekend schilderij van Rembrandt ontdekt. Het is een portret van een man en is waarschijnlijk een deel van een dubbelportret.

Het schilderij Portret van een jonge man is 94,5 bij 73,5 centimeter en werd anderhalf jaar geleden door Six gekocht op een veiling bij Christie's in Londen. Hij betaalde 156.000 euro voor het doek. Het schilderij was afkomstig van een Britse adellijke familie die het zes generaties in bezit had.

Hij maakt echt contact met je

Deskundigen vermoeden dat het rond 1634 is gemaakt. Ze baseren zich daarbij op de kraag van de jonge man.

Six is ervan overtuigd dat het schilderij een echte Rembrandt is. De kunsthandelaar zegt in een interview met NRC dat hij in een oogopslag de hand van Rembrandt herkende. "Vooral de observerende blik van de jongeman viel me op; hij maakt echt contact met je. Dat typeert de portretten van Rembrandt."

Hermitage

Ook zouden leerlingen van Rembrandt niet in staat zijn geweest om een dergelijk portret te schilderen. De mening van Six wordt gedeeld door Rembrandtkenner Ernst van de Wetering en andere conservatoren en kunsthistorici. Volgens de kunsthandelaar waren er ook sceptische reacties, maar waren hun argumenten niet overtuigend.

Het schilderij is vanaf morgen een maand lang te zien in de Hermitage in Amsterdam. Daarna wil Six het schilderij verkopen. Over de vraagprijs laat Six zich niet uit.
Bijna 4.500 pakjes met illegale medicijnen ontdekt
14 Mei 2018, 23:12 De Tijd
01:02 In ons land zijn vorig jaar meer dan twaalf pakjes per dag met illegale of nagemaakte medicijnen onderschept. De controleurs vragen de hormonencel in te schakelen om het probleem aan te pakken.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn