NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ontdekt

2News.be / Trefwoorden / Ontdekt

AI helpt bij opsporen voorstadia darmkanker: 40 procent meer poliepen ontdekt
Dinsdag, 00:08 NU.NL - Tech
Dankzij een nieuwe AI-methode zijn 40 procent meer poliepen opgespoord dan normaal gesproken met het blote oog. Dat blijkt uit een onderzoek van het Radboudumc in Nijmegen. Poliepen zijn uitstulpingen in de darmwand die kunnen wijzen op een voorstadium van kanker.


China ontkent achter spionagesoftware bij Nederlandse krijgsmacht te zitten
13 Februari, 00:09 NU.NL - Tech
China heeft gereageerd op een rapport van de MIVD waarin Chinese spionageactiviteiten worden onthuld. "China verzet zich tegen alle kwaadaardige speculaties", laat de Chinese ambassade in Den Haag weten.


Acteur Bob Odenkirk uit ?Breaking Bad? ontdekt iets opmerkelijks: ?Ik ben verre familie van koning Charles?
31 Januari, 00:02 HLN.BE
Bob Odenkirk (61), bekend van ?Breaking Bad' en ?Better Call Saul?, heeft blauw bloed door zijn aderen stromen. De acteur is blijkbaar verre familie van de Britse koning Charles. Dat meldt ?E! News?.


Have I Been Pwned ontdekt 70 miljoen gestolen inloggegevens in enkele dataset
20 Januari, 00:01 Tweakers
Er zijn door een gebruiker van een hackersforum in een keer bijna 71 miljoen gebruikersgegevens online gepubliceerd. De gegevens zijn onderdeel van de zogenoemde Naz.API-dataset en komen onder meer van Facebook, eBay en Yahoo.


Securitybedrijf ontdekt spionagecampagne van Turkse staatshackers in Nederland
7 Januari, 00:02 Tweakers
Turkse staatshackers zouden in het afgelopen jaar meerdere cyberaanvallen hebben uitgevoerd op Nederlandse telecom- en mediabedrijven, stelt securitybedrijf Hunt & Hackett. De hackers zouden het voorzien hebben op persoonsgegevens van Koerdische dissidenten en minderheden.


Cisco ontdekt tweede actief uitgebuite zeroday in IOS XE en komt zondag met fix
23 Oktober 2023, 00:01 Tweakers
Cisco heeft een tweede zerodaykwetsbaarheid ontdekt in zijn IOS XE-software. Dit lek wordt samen met de eerder gevonden bug actief gebruikt om routers en switches volledig over te nemen. Cisco zegt een fix voor beide kwetsbaarheden te hebben gevonden die op 22 oktober wordt uitgebracht.


Afrikaanse varkenspest ontdekt bij zeven wilde zwijnen in Zweden
12 September 2023, 00:05 Skynet Buitenland
In Zweden hebben autoriteiten bij zeven wilde zwijnen de Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Dat heeft het Zweedse Nationaal Veterinair Instituut zondag bekendgemaakt in de stad Uppsala. De autoriteiten onderzoeken nu verder stalen van karkassen in dezelfde regio.


NASA ontdekt krater in de maan die waarschijnlijk door Russische crash komt
6 September 2023, 00:11 NU.NL - Tech
NASA heeft een nieuwe krater in de maan ontdekt. De Amerikaanse ruimteorganisatie stelt dat de krater hoogstwaarschijnlijk ontstond doordat een Russische maanlander laatst crashte in de maan.


Nieuwswaakhond ontdekt tientallen websites met door AI hergebruikt nieuws
30 Augustus 2023, 00:10 NU.NL - Tech
Er duiken steeds meer nieuwssites op die kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken om razendsnel artikelen van gerenommeerde media te hergebruiken. De nieuwssites controleren de herschreven teksten nauwelijks. Daarmee ligt de verspreiding van nepnieuws en desinformatie op de loer.


Kwetsbaarheden ontdekt waardoor radioverkeer politie kan worden afgeluisterd
26 Juli 2023, 00:09 NU.NL - Tech
Onderzoekers hebben kwetsbaarheden gevonden in Tetra, een technologie die de standaard vormt voor radiocommunicatie. De techniek wordt onder meer gebruikt voor het C2000-netwerk, het communicatiesysteem voor hulpdiensten als de politie. Tetra is vergelijkbaar met een gsm-netwerk, de standaard voor mobiele telefonie.


Lichaam van vrouw ontdekt in Maas in Seraing
9 Maart 2023, 00:07 Skynet
Woensdag omstreeks 17.45 uur is het levenloze lichaam van een vrouw ontdekt in de Maas in Seraing. Dat is vernomen van de brandweer van Luik.


In stukken gesneden vrouw ontdekt in park Parijs: man van slachtoffer in voorhechtenis
24 Februari 2023, 00:00 Skynet Buitenland
De echtgenoot van de vrouw die vorige week in stukken gesneden werd teruggevonden in stadspark Buttes-Chaumont in Parijs is donderdagochtend in voorhechtenis geplaatst. Dat heeft een bron dicht bij het onderzoek bevestigd na een bericht van de krant Le Parisien.


Sporen van water en golven ontdekt op Mars
12 Februari 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Marsrover Curiosity heeft nieuw bewijs gevonden dat er ooit water is geweest op de rode planeet. Op de helling van een berg fotografeerde het karretje golfpatronen in het gesteente. Volgens wetenschappers van de NASA zijn die gevormd door water.


Veel meer valse eurobriefjes ontdekt, vooral die van belabberde kwaliteit
31 Januari 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Het afgelopen jaar is het aantal valse eurobiljetten dat in Nederland werd gevonden bijna verdubbeld. Volgens de Nederlandse Bank (DNB) gaat het voornamelijk om slecht nagemaakt briefgeld.


Dikke laag stof doet Marslander de das om: dit heeft het vaartuig allemaal ontdekt
25 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Marslander InSight heeft het loodje gelegd. Het ruimtevaartuig van NASA deed de afgelopen vier jaar onderzoek naar bevingen op de rode planeet. Daarvan werden er meer dan dertienhonderd vastgesteld.


Gebruiker ontdekt verwijzing Insider Programma voor Surface Duo-apparaten
2 December 2022, 00:01 Tweakers
Microsoft lijkt aan een Insider Programma voor Surface Duo-apparaten te werken. Een Surface Duo-gebruiker heeft immers een verwijzing ontdekt in het instellingenmenu. Het testprogramma lijkt momenteel nog niet actief te zijn.


James Webb-telescoop ontdekt chemische reacties in dampkring exoplaneet
28 November 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Astronomen hebben de gloednieuwe James Webb-telescoop gericht op een exoplaneet op 700 lichtjaar afstand van de aarde. De telescoop ontdekte chemische reacties in de atmosfeer van de exoplaneet, meldt de Europese ruimteorganisatie ESA.


James Webb ontdekt voor het eerst chemische reactie in atmosfeer van exoplaneet
25 November 2022, 00:02 Tweakers
De James Webb-telescoop heeft het chemische profiel van de atmosfeer van een exoplaneet vastgelegd, meldt ruimtevaartorganisatie ESA. Daarin werden voor het eerst tekenen van een actieve chemische reactie bij een dergelijke exoplaneet ontdekt.


Politie ontdekt iSpoof-server in Almere en haalt oplichtingsdienst uit de lucht
25 November 2022, 00:01 Tweakers
Het Cybercrimeteam Midden-Nederland heeft in samenwerking met de Londense Metropolitan Police Service iSpoof-servers uit de lucht gehaald. Via deze servers was het mogelijk om telefoonnummers te verbergen en mensen op te lichten.


NASA staakt binnenkort Marsmissie InSight en ontdekt recente meteorietinslag
29 Oktober 2022, 00:00 Tweakers
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA verwacht de vier jaar geleden gelanceerde Marslander InSight binnen zes weken definitief af te sluiten. De lander heeft op de valreep nog geholpen met zoeken naar de bron van een beving, die afkomstig bleek van een meteorietinslag.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn