NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ontdekt

2News.be / Trefwoorden / Ontdekt

Massagraf ontdekt in Irak uit tijd van Saddam Hoessein
15 Mei, 00:06 Skynet Buitenland
In het zuiden van Irak is bij werkzaamheden voor een vastgoedproject een massagraf ontdekt dat hoogstwaarschijnlijk dateert uit de tijd van dictator Saddam Hoessein. Er werden resten van vijftien lichamen opgegraven, mogelijk liggen er nog tientallen andere slachtoffers.


Twitteraar ontdekt easteregg in Windows 1.0 met namen van ontwikkelteam
26 Maart, 00:01 Tweakers
Een Twitter-gebruiker heeft een easteregg ontdekt in Windows 1.0. De easteregg omvat een lijst van de toenmalige Microsoft-ontwikkelaars die het 37 jaar oude besturingssysteem samen hebben ontwikkeld. Volgens enthousiastelingen is de namenlijst ook op te roepen in Windows 2.0.


Franse douane ontdekt meer dan 850.000 euro in auto
22 Maart, 00:01 Skynet Belgie
De Franse douane heeft bij een controle op de autoweg A31 in de richting van Luxemburg-Metz meer dan 850.000 euro in een voertuig ontdekt.


Curiosity-rover ontdekt bijzondere 'minerale bloem' op Mars
4 Maart, 00:06 NOS nieuws

Op Mars heeft de Curiosity-rover van NASA een 'minerale bloem' ontdekt. De robot deed deze bijzondere vondst tijdens een onderzoek in de Gale Crater. Het heeft de vorm van een bloem, maar het is een minerale formatie. Ook de twee bolletjes die te zien zijn naast 'de bloem' zijn mineralen.

De bloem is zo groot als een klein muntje. De stukjes rots zijn volgens NASA miljarden jaren geleden ontstaan toen mineralen uit water zich hebben vastgemaakt aan de rots. Het robotkarretje maakte de foto van de minerale bloem vorige week met behulp van een camera aan zijn robotarm.

Eerdere ontdekkingen

Al vaker deed de rover dit soort ontdekkingen in de Gale Crater, die 154 kilometer breed is. Zo vond de Curiosity in 2015 en 2019 stukjes mineralen waarvan sommige ook op bloemetjes lijken. Mogelijk is de krater ooit een meer geweest, waardoor deze mineralen zijn ontstaan.

Eerder vond de Opportunity-rover, die in 2003 werd gelanceerd en de voorganger is van de Curiosity, in een andere krater op de planeet kleine minerale bolletjes met een blauwachtige kleur, waardoor ze op bosbessen lijken.

De Curiosity landde in 2012 op Mars en onderzoekt het klimaat op de planeet en of er ooit leven mogelijk is geweest. De rover kan bodemmonsters analyseren op sporen van leven. Sinds 2021 rijdt ook de Perseverance op de planeet om bodemonderzoek te doen.
Grot uit bronstijd met afdrukken van kindervoetjes ontdekt in Frankrijk
4 Maart, 00:06 NOS nieuws

Bij La Rochefoucauld, niet ver van Bordeaux, is een grafgrot ontdekt uit de bronstijd (2200 tot 800 voor Christus). In de grot zijn goed bewaarde overblijfselen gevonden, zoals restanten van mensen, afdrukken van kindervoeten in de modder en bewijs dat mensen vlees aten.

De grot is zo'n 2500 jaar geleden afgesloten geraakt, mogelijk door een natuurlijke oorzaak zoals een aardverschuiving. Daardoor zijn de resten goed bewaard gebleven. "Het is net alsof de laatste bewoners de plaats nog maar net hebben verlaten", zegt het Franse ministerie van Cultuur, dat de ontdekking naar buiten bracht.

Volgens het ministerie is het een van de grootste grafgrotten in Frankrijk. De grot bestaat uit verschillende kamers en is meer dan een kilometer lang.

Begrafenisrituelen

De ontdekking geeft een inkijkje in de begrafenisrituelen uit de bronstijd en hoe mensen destijds leefden. Er liggen botten van varkens en ossen, wat erop wijst dat mensen ook aten in de grot. Ook zijn sporen van haarden, vuur en aardewerk gevonden.

Lokale amateurspeleologen ontdekten de grot vorige maand twintig meter onder de grond nadat bij wegwerkzaamheden een gat was geboord. Onderzoek wijst nu uit dat het een grote archeologische ontdekking is.
ESA ontdekt dat verre planeet vorm van een rugbybal heeft
14 Januari, 00:09 NU.NL - Tech
In een ver sterrenstelsel bestaat een planeet die niet rond is, maar de vorm van een rugbybal heeft. Deze ongebruikelijke vorm is waarschijnlijk ontstaan door de kracht van de ster waar de planeet omheen draait, melden ruimtevaartorganisatie ESA en de universiteit van Bern in Zwitserland.


Britse kunstkenner ontdekt dat ?kopie? van Antwerpse meester Anthony Van Dyck wellicht toch het origineel is
10 Januari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Een Britse kunsthistoricus heeft ontdekt dat een schilderij dat hij vijftig jaar geleden voor 65 pond (78 euro) kocht, misschien echt wel gemaakt werd door de Vlaamse meester Anthony ?Antoon? van Dyck. Dat schrijft The Guardian.
Sinds juni ruim 180.000 vervalste coronapassen ontdekt in Frankrijk
23 December 2021, 00:09 NU.NL - Tech
De Franse autoriteiten hebben sinds afgelopen juni 182.000 vervalste coronapassen ontdekt. Toen werd in het land de 3G-regel ingevoerd.


Nieuw patrouillevliegtuig ontdekt migranten die met de boot het Kanaal willen oversteken
17 December 2021, 00:00 HLN.BE
Vorige nacht zijn opnieuw 125 migranten onderschept voor de Franse kust. Ze probeerden met drie boten het kanaal over te steken naar Engeland. De migranten werden opgemerkt door de bemanning van een nieuw patrouillevliegtuig van Frontex. Dat is het agentschap dat de Europese buitengrenzen bewaakt.


Lek ontdekt in Java, de software die wordt gebruikt door bedrijven van Google tot Nu.nl
12 December 2021, 00:06 Volkskrant
Een ernstige kwetsbaarheid in Javasoftware leidt tot grote ongerustheid bij bedrijven en technisch experts. Door het lek zijn de inlogdiensten van grote bedrijven als Apple, Google, Amazon maar ook Nu.nl momenteel kwetsbaar voor misbruik.


Vijftig jaar oud lied dat is opgenomen door Beatles-leden ontdekt op zolder
11 November 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
Op een zolder in het Engelse Birmingham is een vijftig jaar oud lied ontdekt dat ooit is opgenomen door de in 2001 overleden Beatle George Harrison en zijn 81-jarige bandmaat Ringo Starr. Het muziekstuk met de titel Radge Shaam werd geschreven door journalist Suresh Joshi.


Wereldwijd sms-verwerkingsbedrijf ontdekt jarenlang datalek
6 Oktober 2021, 00:11 NU.NL - Tech
Syniverse, een Amerikaans bedrijf dat het sms-verkeer voor meer dan driehonderd telecomproviders wereldwijd regelt, is jarenlang ongemerkt slachtoffer geweest van een datalek. Dat schrijft het bedrijf in een verklaring aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC.


Nieuwe phishing-as-a-servicedienst BullitProofLink ontdekt
25 September 2021, 00:08 Techzine
Securityspecialisten van Microsoft hebben onlangs een grote phishing-as-a-Service (PHaaS)-dienst ontdekt. Met de diensten van BullitProofLink kunnen hackers op grote schaal phishingcampagnes ondernemen door deze simpel als een dienst af te nemen. Phishing zit in de lift en hackers spelen daarop in door met phishingdiensten ?as-a-service? te komen. Onlangs schreven we al over hoe vooral Nederlanders […]


Microsoft introduceert nieuwe configuratie voor Azure Virtual Desktop
18 September 2021, 00:08 Techzine
Microsoft heeft zijn Azure Virtual Desktop-oplossing een nieuwe configuratiemogelijkheid gegeven waarbij de virtuele machines met Azure AD worden verbonden in plaats van met Active Directory. Dit biedt meer mogelijkheden voor cloud-only gebruikers, maar heeft ook wel beperkingen. Concreet heeft de virtuele desktopomgeving Azure Virtual Desktop nu officieel de mogelijkheid gekregen de VM’s met Azure AD […]


Nieuw werk Vincent van Gogh ontdekt: voorstudie voor tekening ?Worn out?
18 September 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Er is nieuw werk ontdekt van de wereldberoemde kunstschilder Vincent van Gogh. Het gaat om een voorstudie voor de tekening ?Worn Out? die de kunstschilder maakte in 1882. De tekening, die volgens het Van Gogh Museum niet minder indrukwekkend is dan het uiteindelijke werk, is vanaf vrijdag te zien in het Amsterdamse museum.
Nieuws: 175 vergeten klassiekers ontdekt in Londens magazijn
7 September 2021, 00:00 Auto55
Weinig zaken doen (letterlijk) zoveel stof opwaaien in oldtimermiddens als een goede schuurvondst. De afgelopen jaren zijn er een paar uitzonderlijke pareltjes ontwaard. Zeldzame klassiekers die verloren gewaand werden. De tijd van de grote vondsten zou snel over zijn. En toch zijn er ten Noorden van Londen net 175 klassiekers boven water gekomen die in de sector niet bekend waren....

Lees meer


9to5Google ontdekt menu om Google Assistant zonder roepnaam aan te sturen
5 September 2021, 00:01 Tweakers
9to5Google heeft een menu ontdekt in de Google Assistant-apk waarin details te zien zijn over een experimentele functie genaamd Quick phrases. Dankzij deze functie is bij sommige stemcommando?s de roepnaam van de Assistent niet meer nodig.


1,6 miljoen vervuilde coronavaccins van Moderna ontdekt in Japan
26 Augustus 2021, 00:01 HLN.BE
In Japan zijn ongeveer 1,6 miljoen doses van het coronavaccin van het Amerikaanse Moderna teruggetrokken na meldingen over vervuilingen. Meerdere vaccinatiecentra hadden gemeld dat flesjes met het vaccin "vreemde materie" bevatten, melden Japanse media.


Zeker 130 bezoekers festival Verknipt waren vooraf al besmet, ontdekt GGD Utrecht
31 Juli 2021, 00:05 Volkskrant
Zeker honderddertig bezoekers, en waarschijnlijk veel meer, waren ondanks de verplichte toegangstesten al besmet toen ze in het eerste weekend van juli het festivalterrein van het festival Verknipt op kwamen. Dit concludeert de GGD regio Utrecht uit haar bron- en contactonderzoek onder de besmette festivalgangers.


Opnieuw schokkende vondst in Canada: bijna 200 anonieme graven ontdekt in vroeger internaat
1 Juli 2021, 00:04 HLN.BE
Nabij een vroeger internaat voor de inheemse bevolking in Canada zijn opnieuw tientallen anonieme graven ontdekt. Deze vondst, de derde op een maand tijd, telde 182 anonieme graven. Dat meldt de inheemse gemeenschap in Lower Kootenay.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn