NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Onschuldig

2News.be / Trefwoorden / Onschuldig

Dodelijk ongeval op filmset - Alec Baldwin pleit onschuldig aan onvrijwillige doodslag
24 Februari, 00:00 Skynet Buitenland
De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft donderdag onschuldig gepleit aan doodslag na de fatale schietpartij op de set van de film 'Rust' in 2021.


Vijf politieagenten pleiten onschuldig voor doodslag op zwarte Amerikaan Tyre Nichols
18 Februari, 00:05 Skynet Buitenland
De vijf politieagenten die aangeklaagd zijn voor doodslag op de zwarte Amerikaan Tyre Nichols, hebben onschuldig gepleit voor een rechter in Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee. Nichols overleed drie dagen na zijn hardhandige arrestatie op 7 januari in het ziekenhuis.


Kevin Spacey pleit onschuldig aan nieuwe aanklachten over seksueel misbruik
14 Januari, 00:06 Skynet Buitenland
De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft onschuldig gepleit aan zeven nieuwe aanklachten over seksueel misbruik in het Verenigd Koninkrijk. Zeven maanden geleden ontkende hij al gelijkaardige beschuldigingen.


FTX-oprichter en 'cryptokoning' zegt onschuldig te zijn aan fraude
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
FTX-oprichter Sam Bankman-Fried heeft dinsdag verklaard onschuldig te zijn aan fraude. De voormalige techmiljardair verscheen voor een rechtbank in New York, waar hij zich moet verantwoorden voor zijn rol in de ondergang van cryptobeurs FTX.


14 December 2022, 00:17 Volkskrant
Kevin Spacey onschuldig bevonden in door Anthony Rapp aangespannen zaak
25 Oktober 2022, 00:06 NU.NL - Film
De jury heeft de Amerikaanse acteur Kevin Spacey onschuldig bevonden in de door Anthony Rapp aangespannen rechtszaak. Rapp, die ook acteur is, zegt dat hij in 1986 ongewenst seksueel is benaderd door Spacey.


Salman Rushdie neergestoken - President Biden is "geschokt en bedroefd" over "wrede aanval"
14 Augustus 2022, 00:06 Skynet
Een dag nadat auteur Salman Rushdie neergestoken werd in de Amerikaanse staat New York, heeft president Joe Biden zijn afschuw uitgesproken over de aanval. "Jill (zijn echtgenote, red.) en ik waren geschokt en bedroefd toen we hoorden van de wrede aanval", zegt de president in een verklaring. "Samen met alle Amerikanen en mensen over de hele wereld bidden we voor zijn gezondheid en herstel."


Incident New Yorkse metro - Verdachte zegt onschuldig te zijn
15 Mei 2022, 00:07 Skynet Buitenland
De verdachte die is opgepakt voor de schietpartij van een maand geleden in de metro van New York zegt onschuldig te zijn. De 62-jarige Frank James, die na een klopjacht van 30 uur werd gearresteerd, wordt onder meer verdacht van het plegen van een terreurdaad.


Trop is te veel, dus waarom gaan mensen te ver met botox? Cosmetisch chirurg: ?Ook fillers zijn niet zo onschuldig?
22 Juli 2021, 00:03 HLN.BE
?Ik wil niet gemeen zijn, maar wat is er gebeurd met het gezicht van Kristin Davis?? Op Twitter raken mensen niet uitgepraat over de actrice die Charlotte speelt in de reboot van ?Sex and the City?. Waarschijnlijk heeft ze iets te veel botox en fillers laten inspuiten, klinkt het. Cosmetisch chirurg Jan Vermeylen is voorstander van zulke rimpelbestrijders, maar waarschuwt voor overconsumptie. Hij legt uit waarom mensen tegen beter weten in niet kunnen stoppen, en wat daar de gezondheidsrisico?s van zijn.


?That '70s Show?-acteur Danny Masterson pleit onschuldig in verkrachtingszaak
21 Januari 2021, 17:24 HLN.BE
Danny Masterson (44) heeft in de verkrachtingszaak die drie vrouwen tegen hem aangespannen hebben officieel zijn onschuld bepleit. De ?That '70s Show?-ster was woensdag zelf niet aanwezig tijdens de zitting in Los Angeles, maar liet zijn advocaat namens hem spreken.


Belgische IS-strijder pleit onschuldig op proces in Irak

Tarik Jadaoun, een van de bekendste nog levende Belgische leden van de terroristische organisatie IS (Islamitische Staat), heeft donderdag bij de start van zijn proces in Bagdad onschuldig gepleit. De jihadist uit Verviers gaf tijdens zijn verhoor aan dat hij ?op een dwaalspoor was beland?.
Belgische IS-strijder Tarik Jadaoun pleit onschuldig op proces in Irak
10 Mei 2018, 13:18 Skynet Belgie
Tarik Jadaoun, een van de bekendste nog levende Belgische leden van de terroristische organisatie IS (Islamitische Staat), heeft bij de start van zijn proces in Bagdad onschuldig gepleit. De jihadist uit Verviers gaf tijdens zijn verhoor aan dat hij "op een dwaalspoor was beland".


Schietpartij Sint-Katelijnestraat: ?Ik ben geen lafaard, ik zit al zeven maanden onschuldig in de cel?
12 April 2018, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag tien jaar effectieve celstraf gevorderd tegen Abdelali E.O. De man wordt ervan beschuldigd dat hij vorig jaar op twee mannen heeft gevuurd. De ene werd in het been geraakt, de andere in de schouder. E.O. bleef volhouden dat hij onschuldig was.
Proces oud-president Zuma uitgesteld: 'Ik ben onschuldig!'
6 April 2018, 10:18 NOS nieuws

De voormalige Zuid-Afrikaanse president Zuma heeft duizenden aanhangers voor de rechtbank in Durban nog eens verzekerd dat de strafzaak tegen hem aan elkaar hangt van leugens, en dat hij onschuldig is.

Zuma moest vandaag voor de rechter verschijnen vanwege aanklachten van corruptie, fraude en witwassen. De behandeling van zijn zaak is uitgesteld tot 8 juni, op verzoek van de aanklagers en Zuma's advocaten die meer voorbereidingstijd wilden.

Voor het gerechtsgebouw had zich een grote schare aanhangers van Zuma verzameld. De oud-president sprak hen toe in het Zulu, de taal van zijn thuisprovincie Kwazulu-Natal. "De waarheid zal zegevieren", zei hij. "Wat heb ik gedaan? Ik ben onschuldig totdat mijn schuld is aangetoond."

Daarna zong en danste hij samen met de enthousiaste menigte.

Wapendeal

De 75-jarige Jacob Zuma staat terecht wegens een corrupte deal met de Franse wapenfabrikant Thales in de jaren negentig, ruim voordat hij president werd. Hij zou daarbij een grote som aan steekpenningen hebben aangenomen. Aanklagers trokken de aanklachten in 2009 in, kort voordat Zuma als president werd beëdigd.

In 2016, toen Zuma's positie verzwakt was als gevolg van een reeks nieuwe schandalen, is de smeergeldzaak weer op de rol gezet. Vandaag, minder dan twee maanden na Zuma's gedwongen aftreden, was de eerste procesdag. Dat wordt gezien als een teken dat Zuma geen steun meer heeft van machtige politici. Hij kan alleen nog rekenen op zijn achterban in Kwazulu-Natal.
Van wangedrag beschuldigde militairen dienen klacht in tegen staatssecretaris: 'We zijn onschuldig'
5 April 2018, 15:00 Volkskrant
Drie militairen die worden beschuldigd van wangedrag op de kazerne in Schaarsbergen hebben een klacht ingediend tegen staatssecretaris Visser van Defensie. Ze vinden dat de staatssecretaris openlijk partij heeft gekozen voor de slachtoffers, terwijl het onderzoek nog loopt. De militairen zeggen dat ze onschuldig zijn, aldus hun advocaat Michael Ruperti. Visser verklaarde eerder alles te zullen doe


Jury verklaart weduwe van dader bloedbad in homoclub Orlando onschuldig
30 Maart 2018, 15:54 Skynet
De weduwe van de man die tientallen mensen doodschoot in een nachtclub in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, is onschuldig bevonden aan het verlenen van hulp aan de schutter, zo hebben verscheidene media gemeld.


Deense wetenschapper pleit onschuldig voor ?duikbootmoord? op Zweedse journaliste
21 Maart 2018, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Peter Madsen, de Deense wetenschapper die ervan beschuldigd wordt de Zweedse journaliste Kim Wall te hebben vermoord in zijn zelfgemaakte duikboot, heeft woensdag opnieuw onschuldig gepleit bij de hervatting van zijn proces na twee weken.
Waarom leuke Facebook-testjes niet onschuldig zijn
19 Maart 2018, 11:48 De Tijd
12:26 Privacygroepen zijn razend op Facebook omwille van het vrijgeven van persoonlijke data voor politieke doeleinden. Maar alles begint bij gewone Facebook-gebruikers die hun persoonlijke informatie zonde...


Volkskrant Ochtend: 'Pin only', is dat echt veiliger? | Een geloofwaardig alibi is lastig, ook als je onschuldig bent
7 Maart 2018, 06:12 Volkskrant
Goedemorgen. Nederland is koploper digitaal betalen in de eurozone het 'pin only' rukt ook al op bij de lokale overheid. Al sinds 2015 wordt er meer gepind dan contant betaald. De cashloze wereld: veiliger, gemakkelijker, beter? Of is contant zo gek nog niet? Ook in uw ochtendnieuwsbrief: onschuldige verdachten vinden het moeilijk een geloofwaardig alibi te produceren. Ook gemeenten hebben liever


Elkaar voor de gein homo noemen is niet zo onschuldig als het lijkt
1 Maart 2018, 22:18 NOS nieuws

Als het woord 'homo' door de gangen van de school galmt, denkt de 14-jarige Daan dat het over hem gaat. Zijn zelfvertrouwen loopt meteen een deuk op. Maar de kreet is helemaal niet voor hem bedoeld. Een schoolgenootje schreeuwt het tegen een andere leerling. Omdat die bijvoorbeeld net over zijn veters is gestruikeld. Of omdat er een opstootje gaande is.

Op veel scholen in Nederland schelden kinderen met de woorden 'homo' en 'gay', bleek na een rondgang van het NOS Jeugdjournaal. Vooral in de brugklas hoor je het vaak. Kinderen zeggen er niets mee te bedoelen. Ze doen het vooral voor de gein. En omdat iedereen het doet. "Als iemand ermee begint, raak je eraan gewend en blijft het in je mond hangen", zegt Elanur, een schoolgenoot van Daan.

Schadelijk effect

Maar volgens deskundigen heeft schelden met die woorden wel degelijk een schadelijk effect. Hanneke Felten is onderzoeker op het gebied van LHBT-emancipatiebeleid. Zij gelooft dat kinderen elkaar aansteken met het schelden. "Andere jongeren denken: oh, blijkbaar is het normaal in de klas om heel negatief te doen over homo's, lesbo's en biseksuelen."

Ook denkt Felten dat jongeren die twijfelen aan hun seksuele geaardheid er extra moeite mee kunnen hebben zichzelf te accepteren wanneer termen over homoseksualiteit als scheldwoord worden gebruikt. Felten: "Die geef je de boodschap dat het raar is wie ze zijn, dat je daar niet oké mee bent."

Daan kan daarover meepraten. Op zijn elfde kwam hij erachter dat hij homoseksueel is. Daan worstelde drie jaar met zijn gevoelens voor hij uit de kast kwam. Hij voelde zich abnormaal, en wilde weer normaal worden. Het negatieve taalgebruik over homoseksualiteit speelde daar een rol in. Daan: "Je bent ermee opgegroeid dat homo een scheldwoord is, dus het voelt echt alsof je jezelf uitscheldt."

Ook nu hij uit de kast is, neemt Daan nooit de term 'homo' in de mond om zichzelf te beschrijven. Hij vindt dat de negatieve bijklank van het woord er te zeer bij de maatschappij is ingehamerd. "Ik durf het eigenlijk niet echt uit te spreken. Ik zeg veel vaker dat ik val op jongens."Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn