NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Onderzoek

2News.be / Trefwoorden / Onderzoek

Veertiger overleden op straat in Heist, politie en parket starten onderzoek
Gisteren, 00:01 HLN.BE
De politie van Heist-op-den-Berg en het Antwerpse parket zijn een onderzoek gestart naar het overlijden van een 49-jarige man.


FIA zet onderzoek naar Toto Wolff en zijn vrouw voor lekken informatie niet door
Vrijdag, 00:03 NU.NL - Sport
Mercedes-teambaas Toto Wolff en zijn vrouw Susie Wolff gaan vrijuit in de spraakmakende zaak over het lekken van geheime informatie. Autosportfederatie FIA gaat het onderzoek naar beiden niet doorzetten.


F1 - Onderzoek naar mogelijk belangenconflict bij Mercedes van de baan
Vrijdag, 00:00 Skynet Sport
De onderzoeken naar een mogelijk belangenconflict bij Formule 1-renstal Mercedes zijn van de baan. De Internationale Automobielfederatie (FIA) liet donderdag weten dat er "geen lopende ethische of disciplinaire onderzoeken zijn tegen wie dan ook".


Onderzoek ingesteld naar Toto Wolff vanwege belangenverstrengeling
Donderdag, 00:02 AutoBlog

Toto en Susie Wolff hebben een onderzoek van de FIA aan hun broek hangen. Werken met een machtige positie betekent ook dat je soms je mondje moet houden. Voor Toto en en zijn vrouw Susie Wolff is dat niet anders. In hun geval hebben ze beiden een grote verantwoordelijkheid. Toto als teambaas opperhoofd van het […]

Dit artikel Onderzoek ingesteld naar Toto Wolff vanwege belangenverstrengeling verscheen eerst op Autoblog.nl.
Rechter VS gaat onderzoek doen naar Google wegens verwijderde chatberichten
Dinsdag, 00:00 Tweakers
Amerikaanse rechter James Donato zegt Google te gaan onderzoeken. De rechter, die de zaak tussen Google en Epic Games leidt, gaat dat doen vanwege de chatberichten die Google moedwillig heeft vernietigd, terwijl dat potentieel bewijsmateriaal was.


Deskundigen lanceren oproep naar psychosociaal onderzoek dementie
8 November, 00:02 Skynet
De onlangs opgerichte Raad voor Psychosociaal Dementie-onderzoek heeft dinsdag hogescholen en universiteiten opgeroepen om onderzoeksvoorstellen in te dienen om de zorg voor mensen met dementie op korte termijn te verbeteren. De vergrijzing en de krapte bij het zorgpersoneel zetten de hulp voor mensen met dementie onder druk.


Volvo richt bedrijfsonderdeel op voor onderzoek naar vehicle-to-grid
6 November, 00:02 Tweakers
Volvo Cars heeft het Energy Solutions-bedrijfsonderdeel opgericht, waarmee het bedrijf onderzoek wil doen naar toepassingen voor bidirectioneel laden. Zo wil het bedrijf kijken of een EV elektriciteit kan terugleveren aan het energienet en zo als thuisaccu kan fungeren.


Google-onderzoek laat anc-wearables hartslag meten met ultrasone geluidsgolven
30 Oktober, 00:00 Tweakers
Google heeft een onderzoek gepubliceerd naar een techniek die de hartslag van gebruikers kan meten met louter bestaande, draadloze anc-wearables. De techniek, audioplethysmografie genaamd, gebruikt ultrasone geluidsgolven om de hartslag te detecteren.


China doet onderzoek naar handel en wandel van iPhone-maker Foxconn
26 Oktober, 00:08 NU.NL - Tech
De Chinese autoriteiten zijn een onderzoek gestart bij iPhone-producent Foxconn. Er worden volgens de Chinese staatskrant Global Times belastingcontroles uitgevoerd. Daarnaast inspecteert China het grondgebruik van het assemblagebedrijf.


PSV doet onderzoek naar supportersrellen in Lens: 'We schamen ons diep'
26 Oktober, 00:04 NU.NL - Sport
PSV "schaamt zich diep" voor de gebeurtenissen van dinsdagavond in Frankrijk. In de rust van de wedstrijd tegen RC Lens sloopten supporters van de Eindhovense club stoeltjes. Die gooiden ze, samen met enkele stukken vuurwerk, in een vak met thuisfans.


ACM start onderzoek naar verboden afspraken IT-apparatuur
25 Oktober, 00:00 Emerce
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een onderzoek gestart naar mogelijk verboden afspraken tussen een internationaal opererende fabrikant van IT-apparatuur en zijn distributeurs. Die overigens niet met naam en toenaam worden genoemd.


Onderzoek na fatale steekpartij Solid Grooves leidt tot ontslag management
11 Oktober, 00:08 NU.NL - Muziek
Het uitvoerend management van Apenkooi, de organisatie achter het Amsterdamse festival Solid Grooves, wordt ontslagen. Na de fatale steekpartij in mei dit jaar werd er onderzoek gedaan naar de organisatie. Daarin zijn "ernstige tekortkomingen" naar boven gekomen.


Econoom Claudia Goldin wint Nobelprijs voor historisch onderzoek naar loonkloof
11 Oktober, 00:04 NU.NL - Economie
De Amerikaanse Harvard-econoom en historicus Claudia Goldin heeft de Nobelprijs voor de Economie gewonnen. Goldin verklaarde de loonkloof tussen vrouwen en mannen aan de hand van twee eeuwen geschiedenis. Ze is de derde vrouw ooit die deze Nobelprijs wint.


Partijleider Ouwehand gaat door na uitslag onderzoek integriteitsschendingen
7 Oktober, 00:06 NOS nieuws

Partijleider Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren gaat door als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dit heeft ze via X laten weten nadat het bestuur vandaag concludeerde dat zij geen integriteitsschendingen heeft begaan. Ouwehand zegt opgelucht, blij en trots te zijn. "Nu weer knokken voor de dieren en de natuur."

Vanmiddag maakte Michiel Knol in een persbericht bekend dat het bestuur een "zorgvuldige en intensieve procedure" heeft doorlopen. Het bestuur heeft daarbij advies gevraagd aan een jurist en externe deskundigen hebben een onafhankelijke toetsing uitgevoerd.

Twee weken geleden trad Ouwehand tijdelijk terug als lijsttrekker. Zij maakte dat tot grote verrassing van de leden bekend aan het eind van het partijcongres, een paar uur nadat die leden met een overweldigende meerderheid van 96,3 procent voor haar hadden gestemd.

Alle vertrouwen

Ook het nieuw gekozen bestuur sprak op het congres alle vertrouwen in Ouwehand uit en zei dat er geen aanwijzingen waren dat meteen een extern integriteitsonderzoek naar haar nodig was. Dit omdat de enige klachten tegen Ouwehand afkomstig waren van leden van het oude bestuur.

Het bestuur bevestigt nu dat de negen meldingen inderdaad allemaal afkomstig zijn van leden van het voormalige partijbestuur. Geen van de negen meldingen bleek gegrond, is de conclusie. Ouwehand spreekt op X over een "heftige groeipijnen voor onze prachtige partij".

Conflict over koers

Ouwehand raakte eerder dit jaar met dat oude bestuur in conflict over de koers van de partij. Na een hoop gedoe en ruzie achter de schermen zette het oude bestuur haar als lijsttrekker aan de kant met als reden de integriteitsmeldingen.

Nadat Ouwehand een advocaat had ingeschakeld werd het besluit teruggedraaid en trad het bestuur af. Het nieuwe bestuur beloofde de leden op het congres om voor 9 oktober met een tussenstand te komen over de bevindingen van de integriteitsklachten, en hoe daar verder mee wordt omgegaan.

Zondag is er een digitale voortzetting van het ledencongres. Het programma liep twee weken geleden zo uit dat de agenda niet helemaal kon worden afgewerkt.
KPN in wachtkamer gezet bij overname Youfone: eerst onderzoek nodig
20 September, 00:08 NU.NL - Tech
KPN mag telecomprovider Youfone niet zomaar overnemen. Toezichthouder ACM wil eerst onderzoeken of er na de deal nog genoeg concurrentie overblijft.


Justitie staakt onderzoek naar wangedrag Rammstein-zanger: niet genoeg bewijs
30 Augustus, 00:08 NU.NL - Muziek
De Duitse justitie staakt het onderzoek naar Rammstein-zanger Till Lindemann, omdat er geen bewijs voor strafbare feiten is gevonden.


5 miljoen voor onderzoek naar quantumcommunicatie
29 Augustus, 00:00 Emerce
De TU Delft en haar Kavli Institute of Nanoscience hebben een subsidie van vijf miljoen dollar ontvangen van de Kavli Foundation voor de financiering van een onderzoeksproject om het quantumequivalent van telecommunicatie te ontwikkelen. Dit systeem zou een gestandaardiseerde signaaloverdracht mogelijk maken tussen quantumapparaten, vergelijkbaar met hoe het wereldwijde telecommunicatienetwerk ons tegenwoordig met elkaar verbindt en ons in staat stelt om informatie te delen via internet, telefoongesprekken en meer.


X (Twitter) werkt niet mee met onderzoek naar Trump en moet dwangsom betalen
16 Augustus, 00:09 NU.NL - Tech
Twitter (inmiddels bekend als X) moet een dwangsom van 350.000 dollar (ruim 317.000 euro) betalen. Het bedrijf van Elon Musk werkte niet op tijd mee aan een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump.


Parket vervolgt niemand in onderzoek naar hart Antwerpse diamant
15 Augustus, 00:06 Skynet Economie
Het gerechtelijk onderzoek naar HRD Antwerp, een van de belangrijkste diamantcertificeerders ter wereld, is afgerond. Het Antwerps parket besluit dat niemand voor de strafrechter moet komen. Dat schrijft De Tijd vrijdag.


AP kan nog niet zeggen wanneer zij Google Analytics-onderzoek openbaar maakt
13 Augustus, 00:00 Tweakers
De Autoriteit Persoonsgegevens kan nog steeds niet zeggen wanneer zij het onderzoek naar Google Analytics openbaar maakt. De privacytoezichthouder waarschuwt al anderhalf jaar dat dat mogelijk verboden wordt, maar een woordvoerder kan tegenover Tweakers nog geen uitsluitsel geven over de toekomst van het onderzoek.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn