NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Onderzoek

2News.be / Trefwoorden / Onderzoek

Klokkenluider #AppleToo ontslagen voor dwarsbomen Apple-onderzoek
Vandaag, 00:10 NU.NL - Tech
De Apple-medewerkster die als eerste naar buiten kwam over pesterijen en discriminatie op de werkvloer onder de naam #AppleToo, is ontslagen.


?Europese Unie verlengt onderzoek naar overname Arm door Nvidia?
Zaterdag, 00:07 Techzine
De Europese Unie gaat waarschijnlijk zijn mededingingsonderzoek naar de overname van Arm door Nvidia verlengen. Dit nadat enkele concessies van de AI- en chipsetgigant nog steeds niet aan bepaalde mededingingsvereisten voldeden. De voortdurende soap rondom de voorgenomen overname van chipsettechnologiespecialist Arm door AI- en chipgigant Nvidia krijgt naar alle waarschijnlijkheid een langer vervolg. Volgens bronnen […]


Europese Commissie start mogelijk onderzoek naar marktpositie Microsoft Teams
13 Oktober, 00:08 NU.NL - Tech
De Europese Commissie (EC) gaat een onderzoek voorbereiden naar de marktpositie van de chatdienst Microsoft Teams. Dat schrijft Reuters vrijdag op basis van documenten van de EC, die het persbureau heeft ingezien.


Sofie Claerhout wint Vlaamse PhD Cup met onderzoek dat oude moordzaken helpt oplossen
12 Oktober, 00:04 Skynet
Sofie Claerhout (KU Leuven), doctor in de forensische genetica, heeft maandagavond de zesde editie van de Vlaamse PhD Cup gewonnen. Ze wordt bekroond voor haar onderzoek op het mannelijk Y-DNA, waarmee een doorbraak kan worden bereikt in oude moordzaken. Claerhout wint ook de publieksprijs.


Microsoft laat onderzoek doen naar repareerbaarheid van producten
10 Oktober, 00:02 Tweakers
Microsoft laat een onafhankelijke partij onderzoek doen naar welke milieuvoordelen en 'sociale' voordelen er zijn als apparaten van het bedrijf eenvoudiger te repareren zijn. Het bedrijf belooft ook te 'handelen' naar aanbevelingen in dit rapport.


Onderzoek naar mogelijke spionage door Huawei via KPN-netwerken duurt langer
10 Oktober, 00:01 Tweakers
Het onderzoek van het Agentschap Telecom naar de mogelijke 'ongewenste toegang tot de aftapvoorziening van KPN' door Huawei duurt langer dan verwacht. In eerste instantie zouden de conclusies in september gepubliceerd moeten worden, maar dat is uitgesteld naar eind dit jaar.


Afstandsmoeders en -kinderen eisen stopzetting onderzoek: ?Er is zo veel fout gegaan?
2 Oktober, 00:06 Volkskrant
Tussen 1956 en 1984 werden duizenden ongehuwde moeders gedwongen hun kind af te staan. Het overheidsonderzoek daarnaar ligt alweer ruim een jaar stil en heeft betrokkenen een nieuw trauma opgeleverd. Stop er maar mee, eisen ze nu.


Bent u basisschoolleraar? Doe mee aan ons onderzoek naar werkdruk en kritische ouders
2 Oktober, 00:06 Volkskrant
Leraren op de basisschool hebben het druk. Toch willen veel ouders graag meer aandacht voor hun kind. Met liefst een zo hoog mogelijk schooladvies. Bezwijkt de leraar zo langzamerhand onder al die druk of valt het mee? En als de druk te hoog is, is deze trend dan te keren?


Zes vragen over de vermeende censuursoftware van Xiaomi
29 September, 00:09 NU.NL - Tech
Cyberexperts van de Litouwse overheid hebben vorige week gewaarschuwd voor censuursoftware op telefoons van het Chinese merk Xiaomi. Experts van de overheid adviseren consumenten geen smartphones van het bedrijf meer te kopen en oude toestellen weg te gooien. Wat is er precies aan de hand? NU.nl zet vijf vragen en antwoorden op een rijtje.


Onderzoek loopt om deel De Coninckplein autoluw te maken
25 September, 00:01 Gazet v. Antwerpen

?Wanneer wordt het De Conicnkplein eindelijk (deels) verkeersvrij gemaakt?? Dat vraagt Tim Jensen, uitbater van koffiebar Viggo?s op het plein zich af nadat vorige week een kind vlak voor zijn vol terras werd aangereden en ?gelukkig? ?maar? lichtgewond geraakte. ?Het is welletjes geweest?, vindt Jensen. Paul Cordy, burgemeester van het district Antwerpen (N-VA) laat weten dat er een onderzoek loopt dat moet uitmaken of een deel van het plein autoluw kan worden gemaakt.
Ook Amerikaanse beurswaakhond start onderzoek naar Activision Blizzard
22 September, 00:08 NU.NL - Tech
De Amerikaanse beurswaakhond SEC is een onderzoek gestart naar Activision Blizzard, meldt The Wall Street Journal maandag. De SEC wil weten hoe de game-uitgever is omgegaan met beschuldigingen van seksueel wangedrag en discriminatie op de werkvloer.


Nieuw onderzoek naar schending beroepsgeheim in zaak-Chovanec
21 September, 00:03 Skynet
Er is een nieuw onderzoek geopend naar schending van het beroepsgeheim in de zaak-Chovanec. Dat deelt de procureur-generaal van Bergen, Ignacio de la Serna, maandag mee. Zondag had de Franstalige tv-zender RTL Info bericht dat een nieuwe expertise in de zaak uitwees dat de Slovaakse zakenman Jozef Chovanec overleed als gevolg van slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van agenten of hulpverleners.


Strafrechtelijk onderzoek naar discriminatie om geaardheid op Gomarus-scholen
18 September, 00:05 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de gereformeerde scholengemeenschap Gomarus. De Inspectie van het Onderwijs heeft aangifte gedaan omdat leerlingen er gediscrimineerd zouden worden vanwege hun seksuele geaardheid.

Ouders van leerlingen met een homoseksuele relatie werden hierover ingelicht door de school. Dat was vastgelegd in het reglement van de scholengemeenschap, zegt een woordvoerder van de Inspectie tegen persbureau ANP. Ouders van leerlingen met een heteroseksuele relatie werden niet actief ingelicht door de scholen.

In een recent onderzoek concludeerde de Inspectie dat niet alle leerlingen zich veilig voelen op de scholen, en dat daar verandering in moet komen. In 2022 doet de Inspectie opnieuw onderzoek.

'Gedwongen uit de kast te komen'

De scholengemeenschap kwam vorig jaar in het nieuws omdat leerlingen door een Gomarus-school in Gorinchem gedwongen werden om tegenover hun ouders uit de kast te komen, ook als ze daar zelf nog niet klaar voor waren.

Mace de With was een van de leerlingen die dit in 2016 overkwam. "We werden in een kamertje gezet waarin we moesten vertellen dat we een relatie hadden met iemand van hetzelfde geslacht of dat we daarop vielen", vertelde de oud-leerling eerder dit jaar in het NOS Radio 1 Journaal. "Ik heb toen vooral heel veel geroepen en geschreeuwd dat ik weg wilde, maar dat mocht niet."

Rapport onderwijsinspectie

Voor de Inspectie was dit aanleiding om onderzoek te doen. Het Gomarus wilde niet dat het rapport werd gepubliceerd omdat de bevindingen onjuist zouden zijn, maar de rechter ging daar niet in mee.

Demissionair minister van Onderwijs Arie Slob schrijft in een reactie aan de Tweede Kamer dat hij de bevindingen "ernstig en zorgelijk" vindt. Hij sprak met een aantal getroffen leerlingen over hun ervaringen. Het onderzoek kan volgens hem niet goedmaken wat hen is overkomen, maar dat het wel kan voorkomen dat leerlingen in de toekomst iets vergelijkbaars meemaken.

Hij waarschuwt andere scholen dat er wordt ingegrepen als de "gelijkwaardigheid, vrijheid en (sociale) veiligheid" van leerlingen niet voldoende worden gerespecteerd.
Nieuws: 30km/u beter voor het milieu? Dit onderzoek bewijst het tegendeel
31 Augustus, 00:00 Auto55
Hoe lager de snelheid, hoe beter voor het milieu, hoor je weleens. Maar klopt dat wel? Een Franse studie verwijst deze stelling naar de prullenmand en toont aan dat je met een personenwagen beter 70 km/u dan 30 km/u rijdt. Steeds vaker moeten automobilisten trager rijden op de Belgische wegen onder het mom van meer veiligheid en minder luchtvervuiling. 70 km/u wordt 50 km/u, 50...

Lees meer


EU gaat overname Arm door Nvidia onderzoeken
28 Augustus, 00:07 Techzine
De Europese Commissie (EC) gaat de mogelijke overname van chiptechnologiespecialist Arm door Nvidia onderzoeken. Dit bericht de Financial Times. Volgens de Britse zakenkrant gaat de EC onderzoeken of de overname voldoet aan alle Europese mededingingsvoorwaarden. Het onderzoek begint pas nadat Nvidia een officieel verzoek bij de EC heeft ingediend. Tot op heden heeft de Amerikaanse […]


Stig Broeckx traint voor tocht van 30 km voor onderzoek naar hersenletsels
28 Augustus, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Stig Broeckx uit Dessel gaat terug echt fietsen. Hij bereidt zich voor op een fietstocht van 30 km tijdens de ?Hel van de Kempen? op 11 september. Broeckx wil zo geld inzamelen voor het Hersenstrijdfonds, dat onderzoek naar de behandeling van hersenletsel steunt. Stig Broeckx kwam in 2016 zelf zwaar ten val in de Baloise Belgium Tour en revalideert nog altijd. Het project is vandaag voorgesteld in het Nederlandse Valkenburg.
"Belg neergeschoten aan luchthaven van Kaboel" - onderzoek loopt, aldus Buitenlandse Zaken
24 Augustus, 00:06 Skynet Buitenland
Hotak Jahanshir, een Belg uit Antwerpen, is vorige vrijdag neergeschoten aan de noordelijke toegangspoort van de luchthaven in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat meldt althans de broer van de man, zo bericht De Morgen vanavond. De FOD Buitenlandse Zaken is op de hoogte van het verhaal, maar het onderzoek naar de zaak is lopende, luidt het.


Volkswagen start onderzoek na ID3 brand in Groningen
24 Augustus, 00:04 AutoBlog

Verleden week was een Volkswagen ID3 spontaan in brand gevlogen in Groningen. De Duitse autofabrikant zegt een onderzoek te hebben gestart. Zo zit je nietsvermoedend in je auto. En zo staat ‘ie een paar minuten later plotseling in de hens. Het overkwam een vrouw en haar driejarig dochtertje afgelopen week in Groningen. Ze parkeerde nietsvermoedend […]

The post Volkswagen start onderzoek na ID3 brand in Groningen appeared first on Autoblog.nl.
Overname Arm door Nvidia duurt langer dan verwacht
21 Augustus, 00:08 Techzine
De overname van Arm door Nvidia duurt langer dan verwacht. Dit bevestigt oprichter en CEO Jensen Huang van de chip- en AI-specialist tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2022. Volgens Reuters gaf Jensen Huang in een commentaar op de kwartaalcijfers aan dat vooral de onderhandelingen met toezichthouders […]


Voorlopig geen mensen naar Mars: er is meer geld en onderzoek nodig
18 Augustus, 00:09 NU.NL - Tech
Eerst gaan 'we' als mensheid nog eens naar de maan, maar daarna reizen we eindelijk naar Mars. Technisch zijn we er klaar voor, maar hoelang het nog duurt voordat de eerste mens voet op de rode planeet zet, blijkt toch vooral een geldkwestie.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn