NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Onderzoek

2News.be / Trefwoorden / Onderzoek

Vaccin Pfizer/BioNTech werkt na half jaar 84 procent, volgens nieuw onderzoek
Gisteren, 00:00 HLN.BE
De effectiviteit van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech daalt na zes maanden naar 84 procent. Op het hoogtepunt ligt de werkzaamheid op 96 procent. Onderzoekers schrijven dat in een voorpublicatie van hun onderzoek, waaraan wereldwijd meer dan 44.000 vrijwilligers meedoen.


Nationalisatie SNS Reaal kwam volgens onderzoek door mislukt vastgoedproject
Woensdag, 00:03 NU.NL - Economie
De Staat had de vroegere bank en verzekeraar SNS Reaal nooit hoeven redden als het bedrijf niet was begonnen aan het mislukte vastgoedproject Property Finance. Dat stellen onderzoekers die in opdracht van de Ondernemingskamer onderzoek hebben gedaan naar de gang van zaken bij SNS Reaal voorafgaand aan de nationalisatie in 2013.


Openbaar Ministerie begint toch eigen onderzoek naar fatale mishandeling Mallorca
Zaterdag, 00:05 Volkskrant
Nederlandse justitie gaat toch zelf onderzoek doen naar de fatale mishandeling op Mallorca. Vorig week kwam een Nederlandse man (27) om, nadat hij werd aangevallen door andere Nederlanders. Eerder liet het OM nog weten een rechtshulpverzoek uit Spanje af te wachten.


Zweden en Estland openen nieuw onderzoek naar scheepsramp Estonia
10 Juli, 00:03 NOS nieuws

Zweden en Estland zijn een nieuw onderzoek gestart naar het zinken van de MS Estonia in 1994. De veerboot van Tallinn naar Stockholm verging in de Oostzee. Het was de grootste scheepsramp na de Tweede Wereldoorlog. 852 mensen kwamen om het leven.

Het was altijd illegaal om de ferry te onderzoeken omdat de opvarenden daar hun laatste rustplaats hadden. Zweden heeft nu een wetswijziging doorgevoerd om het wrak alsnog te onderzoeken.

Documentaire

In 1997 werd het onderzoek naar de ramp afgesloten. De conclusie was dat de Estonia was gezonken doordat de boegdeur was afgebroken, waardoor het zeewater vrij spel had om het schip in te stromen. Vorig jaar twijfelden documentairemakers daaraan. Zij toonden beelden van twee grote gaten in de romp.

De autoriteiten in Zweden wilden dat onderzoeken maar konden dat niet vanwege de beschermde status van de veerboot. Gisteren vertrokken een ijsbreker uit Estland en een onderzoeksschip uit Zweden naar het gebied.

Daar is een vooronderzoek gestart. Met behulp van sonar wordt de conditie van de zeebodem bepaald en wordt gekeken waar de veerboot precies ligt. Dat vooronderzoek duurt tien dagen.

Daarna worden er foto's gemaakt die gebruikt worden voor het eigenlijke onderzoek. Naar verwachting is dat onderzoek in het voorjaar van 2022 afgerond.

Bekijk hier terugblik op de grootste naoorlogse scheepsramp van Europa:
ACM start onderzoek naar huurwoningwebsites die mensen misleiden
7 Juli, 00:07 NU.NL - Tech
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt een aantal websites die mensen beloven om hen via een betaalde account aan een huurwoning te helpen, maar waar een deel van het aanbod uiteindelijk niet blijkt te bestaan. De consumentenwaakhond kreeg daar al veel klachten over.


Veiligheidsregio start onderzoek naar bekritiseerd longkankerrapport GGD
7 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) start een extern onderzoek naar de totstandkoming van een rapport over kankergevallen in de regio. Zaterdag bleek uit onderzoek van het Noordhollands Dagblad dat de GGD Kennemerland bewust de naam van Tata Steel heeft weggelaten in het rapport.


Onderzoek IFS: er valt nog veel te winnen aan klantervaring
3 Juli, 00:08 Techzine
Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van klantgericht zijn en een optimale klantbeleving bieden. Onderzoek van IFS lijkt aan te tonen dat hier best eens wat meer actie op ondernomen mag worden. Alleen zeggen dat je het belangrijk vindt, is niet voldoende. Vooral je interne processen kunnen je als organisatie belemmeren op dit gebied. IFS […]


Misbruikslachtoffers krijgen 715 miljoen van scouting VS: ?In Nederland geen onderzoek nodig?
3 Juli, 00:07 Volkskrant
De Amerikaanse scoutingorganisatie Boy Scouts treft een schikking voor ruim 715 miljoen euro met tienduizenden Amerikanen die zeggen in hun jeugd het slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik. Hoe zit het in Nederland met misbruik binnen de padvinderij?


Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt in met onderzoek naar bestorming Capitool
1 Juli, 00:00 HLN.BE
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt in met de oprichting van een commissie die onderzoek zal doen naar de bestorming van het parlementsgebouw op 6 januari. Er is eerder geprobeerd een onafhankelijk parlementair onderzoek te starten, maar die poging werd tegengehouden door de Republikeinen in de Senaat.


Europese Commissie opent formeel onderzoek naar reclamepraktijken Google
24 Juni, 11:43 NU.NL - Tech
De Europese Commissie opent een formeel onderzoek naar Google en zijn reclamepraktijken. Brussel wil weten of de techgigant de Europese mededingingsregels heeft geschonden door eigen diensten voorrang te geven op die van concurrenten.


ACM zet onderzoek naar App Store van Apple voort, maar wijzigt focus
24 Juni, 11:42 NU.NL - Tech
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) zet haar onderzoek naar de App Store van Apple voort. De Europese Commissie kondigde onlangs een soortgelijk onderzoek aan, maar de Nederlandse toezichthouder heeft besloten zijn focus te verleggen om overlapping te voorkomen.


Voor 100 miljoen beslag gelegd op spullen bij onderzoek naar online gokken
24 Juni, 11:41 NU.NL - Tech
Bij een onderzoek naar online gokken en witwassen is voor ruim 100 miljoen euro beslag gelegd op onder meer kunst, huizen, bankrekeningen, sieraden, auto's, boten en beleggingen. Zes personen zijn opgepakt, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.


Internationaal WHO-onderzoek naar oorsprong Covid-19 bijna afgerond: ?belangrijke aanwijzingen? gevonden op Huanan-versmarkt in Wuhan
7 Februari, 15:47 HLN.BE
Het onderzoek dat het internationale team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in China voert naar de herkomst van het coronavirus, is op zijn einde aan het lopen. Een van de experten, Peter Daszak, meldt dat er ?belangrijke aanwijzingen? gevonden zijn voor de rol die de Huanan-versmarkt in Wuhan heeft gespeeld bij het uitbreken van de corona-epidemie. Dat schrijft Bloomberg.com.


Internationaal WHO-onderzoek naar oorsprong Covid-19 bijna afgerond: ?belangrijke aanwijzingen? gevonden op Huanan-versmarkt in Wuhan
7 Februari, 15:47 HLN.BE
Het onderzoek dat het internationale team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in China voert naar de herkomst van het coronavirus, is op zijn einde aan het lopen. Een van de experten, Peter Daszak, meldt dat er ?belangrijke aanwijzingen? gevonden zijn voor de rol die de Huanan-versmarkt in Wuhan heeft gespeeld bij het uitbreken van de corona-epidemie. Dat schrijft Bloomberg.com.


Parket opent onderzoek naar mogelijke fraude bij Let?s Go Urban van Sihame El Kaouakibi

Het Antwerps parket heeft een onderzoek geopend naar de mogelijke fraude bij Let?s Go Urban van Open Vld-politica en onderneemster Sihame El Kaouakibi.
Expert WHO: ?Nog jaren onderzoek nodig om bron coronavirus te vinden?
5 Februari, 14:51 HLN.BE
Er is nog jaren onderzoek nodig om de oorsprong van het coronavirus te achterhalen. Dat stelt een lid van het team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat in de Chinese stad Wuhan licht probeert te werpen op de bron van de Covid-19-pandemie en hoe die zich verspreidde.


Onderzoek geopend naar corruptie bij intercommunale Resa
4 Februari, 07:48 HLN.BE
Er is een gerechtelijk onderzoek geopend naar de intercommunale Resa, die enkele jaren geleden nog deel uitmaakte van Nethys. Volgens het weekblad Le Vif, dat de gerechtelijke documenten kon inkijken, onderzoekt het parket van Luik overheidscontracten voor het invorderen van onbetaalde facturen door Resa. Ook bij Voo worden dergelijke aanbestedingen bekeken.


Twee gaten in raam van Berchemse woning: politie voert onderzoek
3 Februari, 20:00 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse politie voert een onderzoek naar een incident in de Velodroomstraat in Berchem. Daar werden twee mogelijke kogelgaten aangetroffen in een raam op de eerste verdieping, maar er werden geen kogelhulzen gevonden en er is ook geen sprake van verdere schade.
Heraanleg Ros Beiaardstraat in Lier begint met archeologisch onderzoek
3 Februari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

De stad Lier laat vanaf 22 februari nieuwe riolering leggen in de Ros Beiaardstraat. Daarna wordt de straat als woonerf ingericht, zodat ze visueel aansluit bij woonwijk Het Looks.
Schots parlement stemt over onderzoek ?schimmige handel? en cash financiering Trump
3 Februari, 16:33 Volkskrant
Na China, de Deutsche Bank en een hele trits Amerikaanse bedrijven, lijkt ook Schotland nu de handen af te willen trekken van Trumps zakenimperium. Trumps zoon Eric vindt het schandalig, na alles wat de Trump Organization volgens hem voor de Schotten heeft gedaan.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn