NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Onderzoek

2News.be / Trefwoorden / Onderzoek

Eerste vlucht van Starship-raket van SpaceX loopt vertraging op door onderzoek
31 December 2021, 00:07 NU.NL - Tech
De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft nog twee maanden nodig voor onderzoek, voordat de Starship-raket zijn eerste baanvlucht kan maken. Daarmee loopt de lancering flinke vertraging op, want SpaceX was van plan de raket in januari 2022 te lanceren.


Onderzoek: 65% bedrijven op Instagram reageert niet
30 December 2021, 00:01 Emerce
Instagram wordt ingezet voor promotie en engagement, maar antwoorden bedrijven? Voor het vijfde jaar op rij is dit onderzocht met 320 mystery posts.


Onderzoek naar medewerkers vaccinatiecentrum nadat duizenden valse vaccinatiecertificaten werden uitgereikt in Zwitserland
24 December 2021, 00:00 HLN.BE
In het Zwitserse kanton Sankt Gallen zijn meer dan 8.000 valse vaccinatiebewijzen uitgereikt. Dat heeft het kanton donderdag bekendgemaakt.


Apple vraagt Indiase marktwaakhond om onderzoek naar marktpositie te stoppen
23 December 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Apple zou de Indiase mededingingsautoriteit CCI hebben gevraagd om haar onderzoek naar de dominante marktpositie van het techbedrijf stop te zetten. Dat schrijft Reuters zondag op basis van interne documenten.


VS opent formeel onderzoek naar mogelijkheid om te gamen in rijdende Tesla
23 December 2021, 00:09 NU.NL - Tech
De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) is woensdag een formeel onderzoek gestart naar Tesla. De organisatie voor verkeersveiligheid maakt zich zorgen over de games die te spelen zijn via het touchscreen in de auto's van dat merk.


Nieuwe aanhouding in onderzoek naar oplichting met nepnieuwswebsites
22 December 2021, 00:02 Emerce
Half december heeft de FIOD een 28-jarige Amsterdammer aangehouden die zich zou hebben beziggehouden met onder andere oplichting via nepnieuwswebsites. De man kwam bij de FIOD in beeld in een strafrechtelijk onderzoek met doorzoekingen op 22 september.


FIA start onderzoek naar ontknoping F1 seizoen
21 December 2021, 00:05 Autosport
De FIA liet weten dat er een grondige analyse komt van de Safety Car procedure die plaats vond op het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi. Naast de teams zullen ook de rijders gehoord worden.

Lees meer: FIA start onderzoek naar ontknoping F1 seizoen


Amersfoort had paranormaal onderzoek op gesloten begraafplaats niet mogen toestaan
19 December 2021, 00:06 Volkskrant
De gemeente Amersfoort had paranormale onderzoekers niet na sluitingstijd op begraafplaats Rusthof mogen laten. Dat schrijft de Nationale Ombudsman in een vrijdag verschenen rapport. Ook had het gemeentebestuur die keuze niet mogen overlaten aan de begraafplaatsdirecteur.


A2 bij Vianen tijdelijk dicht vanwege arrestaties en onderzoek na achtervolging
19 December 2021, 00:04 NOS nieuws

Bij een achtervolging op de A2 zijn twee mensen gearresteerd. De snelweg bij Vianen was in beide richtingen tijdelijk dicht vanwege politieonderzoek. Eerder bestond namelijk het vermoeden dat er tijdens de achtervolging explosief materiaal uit een auto was gegooid. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn.

De twee arrestaties zijn gedaan naar aanleiding van een lopend onderzoek, laat politie Amsterdam weten.

Eerder meldde de politie al dat agenten een auto wilden controleren, waarna die op hoge snelheid wegreed. Toen werd er een tas uit de auto gegooid. Omdat de agenten het idee hadden dat er explosief materiaal in de tas kon zitten, was het Team Explosieven Verkenning opgeroepen om de inhoud van de tas te controleren.

Een explosief was het dus niet, maar wat er wel in de tas zat wil de politie nog niet naar buiten brengen. De inzittenden van de auto zijn aangehouden.
Poolse mededingingswaakhond doet onderzoek naar privacybeleid Apple
16 December 2021, 00:07 NU.NL - Tech
De Poolse mededingingsautoriteit UOKiK gaat het privacybeleid van Apple onderzoeken. De instantie zegt maandag te willen kijken of dat beleid in strijd is met het Poolse mededingingsrecht en of het techbedrijf concurrenten benadeelt.


Onderzoek naar dronkenschap, twee opvarenden opgepakt
15 December 2021, 00:05 Skynet Buitenland
Twee bemanningsleden van de Britse cargo die maandagmorgen voor de Zweedse kust in aanvaring is gekomen met een Deens vrachtschip zijn maandag in hechtenis genomen in verband met hun rol in het scheepsongeluk, zo heeft de Zweedse justitie bekendgemaakt.


Ex-kabinetschef van Trump weigert zijn medewerking in onderzoek naar bestorming Capitool
8 December 2021, 00:06 Skynet Buitenland
Mark Meadows, de oude kabinetschef van ex-president Donald Trump, zal uiteindelijk niet meewerken met de parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool onderzoekt. Dat blijkt uit een brief van zijn advocaat waarover verschillende Amerikaanse media dinsdag berichten. Meadows had nochtans eerder al aangegeven wel te zullen meewerken.


Misdragen agenten in opleiding zich vaker? Nee, concludeert de politie na onderzoek
5 December 2021, 00:07 Volkskrant
De huidige generatie agenten in opleiding is niet moreel gecorrumpeerd, zoals gevreesd werd. Dat concludeert de politie na eigen onderzoek. Wel zijn er zorgen over het slordig omgaan met vertrouwelijke informatie en zelfs doelbewust lekken van de nieuwe generatie gezagsdragers.


Russische overheid doet onderzoek naar Netflix om lhbtiq+-content
2 December 2021, 00:06 NU.NL - Film
De Russische overheid start een onderzoek naar series en films op Netflix waarin lhbtiq+-personages te zien zijn. De streamingdienst zou de wet tegen het propageren van de lhbtiq+-gemeenschap hebben overtreden, meldt Reuters donderdag.


Oud-stafchef Trump werkt mee aan onderzoek bestorming Capitool
1 December 2021, 00:05 Skynet
Mark Meadows, voormalig stafchef van oud-president Donald Trump, werkt alsnog mee met de commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de bestorming van het Capitool op 6 januari onderzoekt.


Nieuw onderzoek naar dood van Marco Pantani
24 November 2021, 00:02 Skynet
Nadat er mogelijk nieuw bewijsmateriaal is opgedoken, heeft het parket van het Italiaanse Rimini een nieuw onderzoek geopend naar het overlijden van Marco Pantani, zo bevestigde Fiorenzo Alessi, de advocaat van de nabestaanden, maandag aan nieuwsagentschap Ansa.


Onderzoek: sekswerkers kunnen nauwelijks terecht bij banken
21 November 2021, 00:06 NOS nieuws

Sekswerkers en exploitanten kunnen bij vrijwel geen enkele Nederlandse bank een hypotheek of zakelijke rekening krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van het KRO-NRCV-programma Pointer. Banken zijn bang dat ze uitbuiting en mensenhandel faciliteren.

Pointer bekeek de acceptatiecriteria en voorwaarden bij veertien banken. Daarvan zegt alleen de online bank Knab dat sekswerkers worden geaccepteerd voor een zakelijke rekening, en dan ook nog alleen onder bepaalde voorwaarden. De sekswerker moet zzp'er zijn, minimaal 21 jaar oud zijn en een EU-paspoort of een verblijfsvergunning hebben. Exploitanten komen er bij Knab niet in.

Bijna nergens plek

"In de seksindustrie is een verhoogd risico op seksuele uitbuiting", zegt ASN Bank, dat net als SNS sekswerkers expliciet weigert. Bij Triodos Bank komt alles wat met pornografie te maken heeft niet in aanmerking voor een zakelijke rekening.

"Voor mensen die het netjes willen regelen, is bijna nergens plek", zegt het Prostitutie Informatie Centrum in Amsterdam tegen Pointer. "Het gaat niet alleen om banken, dit speelt ook bij verzekeraars en hypotheekverstrekkers."

Forse boetes

Bankenvereniging NVB zegt dat banken voor een groot deel zelf mogen bepalen of ze klanten toelaten. Bij sekswerkers is het soms lastig vast te stellen waar het geld precies vandaan komt. Grote banken als Rabobank, ING en ABN Amro kregen in de afgelopen jaren forse boetes omdat ze de herkomst van geld niet konden verantwoorden.

De Nederlandsche Bank wijst er daarnaast op dat in sommige beroepsgroepen veel met contant geld wordt afgerekend. "Als dat geld naar de bank wordt gebracht, ontstaat het risico van witwassen. Er zijn banken die dat risico niet willen nemen."

Banken baseren zich voor de risico's op schattingen uit 2014 van de Financial Intelligence Unit, een organisatie die witwaspraktijken onderzoekt. Daarbij is niet specifiek gekeken naar de Nederlandse seksbranche.
Kansspelautoriteit doet onderzoek naar 25 mogelijk illegale gokwebsites
18 November 2021, 00:11 NU.NL - Tech
De Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) gaat 25 kansspelwebsites nader onderzoeken. Als blijkt dat het vanuit Nederland mogelijk is om op die websites te gokken, volgen er maatregelen.


Man dood aangetroffen in Ramsel, politie start onderzoek naar verdacht overlijden: ?Hij is letterlijk voor zijn deur gestorven?
12 November 2021, 00:00 HLN.BE
De politie en hulpdiensten moesten bij valavond uitrukken voor een verdacht overlijden op de Westmeerbeeksesteenweg te Ramsel. Een voorbijganger merkte rond 16 uur langs de kant van de weg een lichaam op en belde meteen de hulpdiensten.


Extra veiligheidsmaatregelen op olympische rodelbaan na zwaar ongeluk
11 November 2021, 00:05 NU.NL - Sport
Bij de rodel- en bobsleebaan in Yangqing, die is aangelegd voor de Olympische Winterspelen in Peking, zijn extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd. De Poolse rodelaar Mateusz Sochowicz raakte deze week gewond door een trainingsongeval op die baan.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn