NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Onderzoek

2News.be / Trefwoorden / Onderzoek

Rechtbank wijst vraag tot onderzoek bij Triodos Bank af
17 Maart, 00:02 HLN.BE
De Ondernemingskamer in Amsterdam heeft een verzoek om een onderzoek bij Triodos Bank afgewezen. Volgens de rechters kan op onderdelen getwijfeld worden aan het in het verleden gevoerde beleid bij de bank, maar een onderzoek zou niet in het belang zijn van zowel Triodos als de certificaathouders die de zaak hadden aangespannen.


Onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag van Danny de Munk (Ciske de Rat) afgesloten, maar hij wil antwoorden
11 Maart, 02:27 HLN.BE
Musicalproducent Stage Entertainment sluit het onderzoek naar vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag door zanger Danny de Munk (53). Eerder seponeerde justitie ook al de aangifte in deze zaak wegens gebrek aan bewijs. Maar het is nog niet voorbij. De vrouw die aangifte deed, wordt donderdag 16 maart gehoord. Op verzoek van De Munk, want ?Danny wil antwoorden hebben.?


Nader onderzoek nodig naar gebieden met alleen snel internet via kabel
11 Maart, 00:21 Emerce
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat onderzoeken of er maatregelen nodig zijn om de concurrentie te stimuleren in gebieden waar mensen een snel internetabonnement (van minimaal 200 megabit per seconde) alleen kunnen nemen via het kabelnetwerk.


Onderzoek gestart naar loslatende Model Y-sturen
9 Maart, 00:02 AutoBlog

Een loslatend stuur, dat kun je beter voorkomen dan genezen. Daarom is er een onderzoek gestart. Tesla’s hebben zo hun kwaliteiten, maar er kan heel af en toe wel eens […]

Dit artikel Onderzoek gestart naar loslatende Model Y-sturen verscheen eerst op Autoblog.nl.
Mannen die aan yoga doen, houden het tot 3 keer langer uit in bed, zegt onderzoek

Goed nieuws voor mannen die last hebben van premature ejaculatie, oftewel ongecontroleerd vroegtijdig klaarkomen. Een studie, die gepubliceerd werd in ?Trends in urology & men?s health?, beweert dat mannen die aan yoga doen de tijd van hun vrijpartij kunnen verdriedubbelen. ?t Is te zeggen: proefpersonen gingen van een vrijpartij van 26 seconden naar anderhalve minuut. Dus toch geen wondermiddel als je weet dat de gemiddelde tijd tot ejaculatie 6 minuten is.
RVA kan onderzoek naar SWT openen bij "vermoeden van ontslag met wederzijdse toestemming"
2 Maart, 00:04 Skynet Economie
De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) kan een aanvraag tot SWT onderzoeken indien er een vermoeden is dat de betrokkene met wederzijdse toestemming ontslagen is. Dat laat de RVA weten in reactie op de commotie rond het aangekondigde brugpensioen van ACV-voorzitter Marc Leemans.


Onderzoek voor doodslag na overlijden van negentiger in Martelange
2 Maart, 00:02 Skynet Buitenland
In het Luxemburgse Martelange is woensdag in haar woning het levenloze lichaam van een vrouw, geboren in 1930, aangetroffen. Dat maakte het parket van Luxemburg bekend. Er is een onderzoek naar doodslag geopend.


24 Februari, 00:00 Skynet Buitenland
Parket start onderzoek naar Plopsaland
20 Februari, 03:52 HLN.BE
Plopsa, de afdeling van Studio 100 die verantwoordelijk is voor onder meer Plopsaland De Panne, kwam afgelopen weekend onder vuur te liggen. In het bedrijf zou tirannie heersen en zouden pesterijen plaatsvinden. Daarbij wordt vooral naar CEO Steve Van den Kerkhof (48) gewezen. Het parket opent een opsporingsonderzoek naar het mogelijk grensoverschrijdende gedrag, zo meldt Het Nieuwsblad.


20 Februari, 00:44 Volkskrant
Antwerpse advocaat opgepakt in Sky-onderzoek: ?Verhoord en vrijgelaten onder voorwaarden?
15 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Een Antwerpse strafpleiter is dinsdag door de federale gerechtelijke politie opgepakt in een Sky-onderzoek. Dat bevestigt het Antwerps parket. De man werd na voorleiding bij de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.
Onderzoek naar corruptie van een Golfstaat - Marc Tarabella blijft van vrijheid beroofd en verschijnt zaterdag voor onderzoeksrechter
11 Februari, 00:05 Skynet
Europarlementslid Marc Tarabella, wiens parlementaire onschendbaarheid vorige week opgeheven werd, blijft vrijdagavond van zijn vrijheid beroofd, nadat hij eerder op de dag verhoord was in het kader van het onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement. Tarabella zal zaterdagochtend opnieuw voor de onderzoeksrechter verschijnen, zo meldt een woordvoerder van het federaal parket aan Belga, die daarmee een bericht van de krant Le Soir bevestigt.


Oscar-nominatie Riseborough niet ingetrokken na onderzoek naar campagne
6 Februari, 01:10 NU.NL - Film
De Oscar-nominatie van de Britse actrice Andrea Riseborough wordt niet ingetrokken. Dat heeft de organisatie achter de Oscars dinsdag bekendgemaakt. Eerder kondigde zij een onderzoek naar de campagnevoering aan, nadat Riseborough verrassend was genomineerd voor haar rol in de film To Leslie.


Oscar-nominatie Riseborough niet ingetrokken na onderzoek naar campagne
6 Februari, 01:10 NU.NL - Film
De Oscar-nominatie van de Britse actrice Andrea Riseborough wordt niet ingetrokken. Dat heeft de organisatie achter de Oscars dinsdag bekendgemaakt. Eerder kondigde zij een onderzoek naar de campagnevoering aan, nadat Riseborough verrassend was genomineerd voor haar rol in de film To Leslie.


Nieuws: Onderzoek: dit zegt je auto over je intelligentie
6 Februari, 00:00 Auto55
Helaas rijden er heel wat ?domme? bestuurders rond. Maar zijn die van het ene automerk echt slimmer dan die van het andere? Tijd voor een klein onderzoek, waar vooral eigenaars van een elektrische auto of Land Rover niet blij mee zullen zijn. Over autobestuurders doen heel wat stereotypes de ronde op basis van het geslacht, de leeftijd of het automerk. Sociologisch interessante...

Lees meer


VN-experten vragen onderzoek naar mensenrechtenschendingen Wagner-groep in Mali
1 Februari, 00:02 HLN.BE
Mensenrechtenexperts van de Verenigde Naties hebben dinsdag opgeroepen om de activiteiten van de Russische huurlingengroep Wagner en de regeringstroepen van Mali te onderzoeken. Zij worden sinds 2021 ervan verdacht mensenrechtenschendingen en misdaden tegen de menselijkheid te hebben begaan. Zo hebben verschillende adviseurs van de VN-Mensenrechtenraad dinsdag bekendgemaakt.


Onderzoek geopend naar doodsbedreigingen tegen Waalse minister en twee lokale politici
31 Januari, 00:01 Skynet Belgie
Waals minister van Lokale besturen Christophe Collignon (PS), de burgemeester van de Luxemburgse gemeente Bertogne, Jean-Marc Franco, en diens voorganger Christian Glaude hebben alle drie doodsbedreigingen ontvangen. Dat schrijven de media van Sudinfo. Het parket van Luxemburg heeft een onderzoek geopend.


VK start officieel onderzoek naar overname Broadcom-VMware
26 Januari, 00:11 Techzine
De markttoezichthouder van het Verenigd Koninkrijk (CMA) start een officieel onderzoek naar de overname van VMware. Broadcom wil de organisatie voor 61 miljard dollar opkopen, maar toezichthouders vrezen dat de overname concurrenten tegenwerkt. De CMA liet in november 2022 weten dat de overname zorgen opriep. De toezichthouder startte een voorlopig onderzoek om te bepalen of […]


Nieuwe tegenvaller in onderzoek explosie Beiroet, kans op vervolging slinkt
26 Januari, 00:08 NOS nieuws

De verdachten die vastzitten voor hun betrokkenheid bij de explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet in 2020 moeten worden vrijgelaten. Dat heeft de openbaar aanklager van het land besloten. Er zaten nog zeventien mensen in voorarrest, onder wie de havendirecteur.

Met deze stap wordt de kans weer kleiner dat er iemand verantwoordelijk zal worden gehouden voor de explosie. Het onderzoek naar de explosie werd begin deze week na lange tijd weer hervat door de onderzoeksrechter. Het onderzoek lag dertien maanden lang stil, omdat het door de politieke elite werd tegengewerkt.

Ministers en parlementsleden dienden klachten in tegen de onderzoeksrechter, na zijn verzoek om hen te horen. Hij legde het onderzoek stil toen hij werd aangeklaagd voor smaad. Hezbollah, een politieke partij en militie, vroeg meermaals om het aftreden van de rechter. Toch is hij, tegen de wens van hooggeplaatste politici in, weer aan het werk gegaan.

Er is nog steeds geen verantwoordelijke aangewezen voor de ontploffing. Wel klaagde de onderzoeksrechter gisteren oud-president Diab aan, net als het hoofd van de geheime dienst en twee voormalige ministers. Ze zouden geweten hebben van de explosieve lading in de haven. De kans is klein dat ze ook daadwerkelijk vervolgd worden.

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch stelde eerder al vast in een rapport dat president Diab op de hoogte was van de explosieve lading in de graansilo. Nabestaanden en mensenrechtenorganisaties roepen al langer op om een internationaal onderzoek te starten, maar dat is er tot nu toe niet van gekomen. De angst is dat het onderzoek in Libanon nergens toe zal leiden.
Onderzoek naar corruptie van een Golfstaat - Andrea Cozzolino houdt onschuld staande
25 Januari, 00:08 Skynet Buitenland
Tijdens een hoorzitting in de commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement, heeft Andrea Cozzolino zijn onschuld staande gehouden in de omkopingszaak die in december losbarstte. Het Belgische gerecht, dat het onderzoek naar corruptie en buitenlandse inmenging leidt, vraagt de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van de Italiaan.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn