NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Onderzoek

2News.be / Trefwoorden / Onderzoek

Turkije opent onderzoek naar machtsmisbruik op hazelnootmarkt door Ferrero
20 November, 00:07 Skynet Economie
De Turkse mededingingsautoriteiten hebben een onderzoek geopend naar misbruik van zijn dominante positie door het bedrijf Ferrero op de hazelnootmarkt. Ferrero is producent van de wereldberoemde chocopasta Nutella, waarin hazelnoten verwerkt worden. Het bedrijf koopt het grootste deel van zijn hazelnoten in Turkije, 's werelds grootste producent.


DNA-onderzoek bevestigt: koppel rouwde 10 jaar aan verkeerde graf van dochtertjes
17 November, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Een Bulgaars koppel uit Gent was in alle staten toen vorig jaar bleek dat het graf van hun babytweeling was weggehaald van de Westerbegraafplaats in Gent zonder dat ze er vooraf van verwittigd werden. DNA-onderzoek heeft nu uitgewezen dat de meisjes er wel degelijk nog begraven liggen, maar dat de ouders tien jaar lang aan een verkeerd graf hadden gerouwd.
Russische eigenaar Nord Stream mag meer onderzoek naar schade doen
14 November, 00:04 NU.NL - Economie
Nord Stream AG, de deels Russische exploitant van de Nord Stream 1-pijplijn, mag in Deense wateren onderzoek doen naar schade aan de gasleiding. Het bedrijf heeft hiervoor toestemming gekregen van de Deense autoriteiten. Eerder mocht de exploitant al in Zweedse wateren onderzoek doen.


Lage bassen zorgen effectief dat mensen meer dansen, blijkt uit onderzoek
8 November, 00:01 HLN.BE
Hebben technofans dan altijd gelijk gehad? Volgens een recent Canadees onderzoek wel. De sfeer op een dansvloer wordt namelijk vooral bepaald door de lage bassen. Wetenschappers vonden dat als er geluid met een lage frequentie (VLF) werd afgespeeld tijdens een elektronisch muziekevenement bezoekers effectief meer bewogen. Er zou zelfs meer gedanst worden ook al neem je de bassen niet bewust waar.


3 November, 00:06 Volkskrant
Demir start onderzoek naar defederalisering Justitie
26 Oktober, 00:02 HLN.BE
Vlaams Justitieminister Zuhal Demir (N-VA) start een onderzoek naar de defederalisering van Justitie. Dat zei ze dinsdag in het Vlaams Parlement na een vraag van Jeroen Tiebout (N-VA).


Hyundai start onderzoek naar kinderarbeid bij Amerikaanse leveranciers
25 Oktober, 00:02 NU.NL - Economie
Het Koreaanse autoconcern Hyundai Motor start een onderzoek naar kinderarbeid in de Amerikaanse toeleveringsketen. Bij zeker twee leveranciers van de automaker in Alabama is onlangs kinderarbeid vastgesteld. Een van die leveranciers is een dochterbedrijf van Hyundai zelf.


21 Oktober, 00:08 Volkskrant
'Met het vinden van Sanne en Hebe zijn we niet klaar met ons onderzoek'
21 Oktober, 00:06 NOS nieuws

Na een zoektocht van twee dagen werden de lichamen van de 10-jarige Hebe en haar 26-jarige begeleider Sanne Bos gisteravond gevonden in de auto van Bos. De politie heeft verder onderzoek gedaan op de plek van het ongeluk. Een noodlottig ongeval lijkt het meest aannemelijk, maar er is nog genoeg na te gaan. "Met het vinden van Sanne en Hebe zijn we niet klaar met ons onderzoek."

Zo wordt er gekeken of er iets mankeerde aan de auto. Ook kijkt de politie naar de weersomstandigheden op de plek en tijdstip van het ongeluk.

Hebe en Sanne waren sinds maandagmiddag spoorloos, nadat ze met de auto uit Raamsdonksveer waren vertrokken vanuit de dagbesteding. Sanne zou Hebe naar huis brengen in Vught, maar daar kwamen ze niet aan. Dinsdagochtend werd een Amber Alert uitgestuurd in verband met hun verdwijning.

Gisteravond laat werd duidelijk dat de twee zijn omgekomen. De zwarte auto, met twee lichamen erin, werd door een politiehelikopter gevonden in het water onderaan een talud tussen de A2 en de A59, bij het knooppunt Empel vlak bij Den Bosch. Vandaag bevestigde de politie dat het inderdaad ging om Hebe en Sanne.

Dit zei de politie over de zoektocht:

De politie vraagt zich ook nog af hoe het mogelijk is dat de auto op zo'n druk verkeerspunt van de weg is geraakt en dat er door niemand alarm is geslagen. "Als er nog mensen zijn die ook maar iets hebben gezien, dan hopen wij dat ze contact met ons opnemen", aldus de politie.

Geen beelden van het ongeval

De politie heeft geen beelden van het ongeval. Op de plek van het ongeluk bij knooppunt Empel hangen geen zogeheten ANPR-camera's. Dat staat voor Automatic Number Plate Recognition, oftewel kentekenherkenning.

De camera's langs of boven de (snel)wegen registreren welke auto's voorbijrijden en controleren bijvoorbeeld of de eigenaren worden gezocht door de politie. Ook wordt de techniek gebruikt voor bijvoorbeeld trajectcontroles of het handhaven van milieuzones in grote steden.

De politie heeft iedereen die dashcambeelden gemaakt heeft op maandag op de A59 tussen Waalwijk en knooppunt Empel tussen 14.00 uur en 20.00 uur gevraagd zich te melden. Verder wordt gekeken of Rijkswaterstaat wel camera's heeft hangen bij het knooppunt en of die beelden heeft van het ongeval.

Bekijk op het kaartje waar de auto gisteren werd gevonden:

Omroep Brabant schrijft dat een storing in het mobiele netwerk van KPN mogelijk heeft gezorgd dat er lange tijd op de verkeerde plaats is gezocht naar Hebe en Sanne. De telefoon van Sanne maakte voor het laatst contact met een zendmast bij Waspik, terwijl de auto een kleine dertig kilometer verderop werd gevonden.

KPN heeft aan de regionale omroep bevestigd dat het mobiele telefoonnetwerk maandagmiddag tussen 15.45 uur en 16.15 uur last had van een landelijke storing. Dat is precies het moment dat Sanne en Hebe over de A59 reden.

Selmar Smit, expert op het gebied van technische opsporing ziet de storing ook als aannemelijke verklaring voor het weggevallen signaal. "Daar zijn ze mogelijk door de landelijke storing de verbinding kwijtgeraakt en daarna is er geen nieuw contact meer gemaakt."

'Verdriet intens en heel erg groot'

De families van Hebe en Sanne hebben nieuwe foto's van de twee naar buiten gebracht. In een verklaring schreven de families dat zij sinds maandag "tussen hoop en wanhoop" hebben geleefd. "Dit is een verschrikkelijke afloop van een groot drama. Ons verdriet is intens en heel erg groot."

De nabestaanden bedanken "iedereen die heeft meegeleefd en heeft bijgedragen aan het vinden van Hebe en Sanne". Ze hebben nu behoefte aan rust. Ook vragen zij iedereen die foto's en video's van de verongelukte auto heeft verspreid via sociale media om die te verwijderen. "De impact van deze beelden op de familie is enorm."
UWV opent onderzoek naar mogelijke fraude met uitkeringen
19 September, 00:03 NU.NL - Economie
Uitkeringsinstantie UWV heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijke fraude met ziektewetuitkeringen. Het gaat om uitzendkrachten uit Slowakije die naar Nederland komen om te werken en zich al na enkele dagen ziek melden met vaak dezelfde reden. Zij verhuizen dan hun uitkering naar een woonadres in het buitenland om daar het geld te ontvangen.


Voormalig Mithra-topman Fornieri schikt onderzoek beursregulator voor 100.000 euro
11 September, 00:07 Skynet Economie
Francesco Fornieri, oprichter en voormalig CEO van biotechbedrijf Mithra Pharmaceuticals, heeft een minnelijke schikking getroffen van 100.000 euro met de beursregulator FSMA. Die voerde een onderzoek naar meer dan 25 miljoen euro aan aandelentransacties.


'Eurocommissaris gefrustreerd over traag verloop Apple-onderzoek'
9 September, 00:01 Tweakers
Eurocommissaris Margrethe Vestager is naar verluidt gefrustreerd over het trage verloop van het onderzoek van de Europese Commissie naar Apple. De Commissie doet sinds 2019 onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik van het bedrijf in de App Store.


Europese Commissie vraagt grondig onderzoek naar dood baby in Ter Apel
28 Augustus, 00:06 Skynet Buitenland
De Europese Commissie verwacht van Nederland dat het grondig onderzoekt hoe in de asielopvang in Ter Apel een baby is kunnen overlijden. Dat moet helpen verhinderen dat het nog eens gebeurt, laat de commissie weten.


Trump probeert FBI-onderzoek naar in beslag genomen materiaal te dwarsbomen
23 Augustus, 00:00 HLN.BE
Advocaten van de Amerikaanse ex-president Donald Trump hebben maandag een federale rechter gevraagd de FBI tijdelijk te verbieden het materiaal te bestuderen dat zij twee weken geleden in Trumps huis in Florida in beslag heeft genomen. De advocaten willen dat de FBI met de analyse wacht tot een neutrale controleur kan worden aangesteld die toezicht kan houden op het onderzoek.


Politie-onderzoek naar ongeluk actrice Anne Heche is gestaakt
15 Augustus, 00:11 NU.NL - Film
Het onderzoek naar het auto-ongeluk van Anne Heche is stopgezet, liet de politie van Los Angeles vlak na het overlijden van de 53-jarige actrice weten. Heche werd vrijdag officieel hersendood verklaard en is daarmee wettelijk gezien gestorven. De actrice ligt nog wel aan de beademing, omdat haar familieleden momenteel uitzoeken of haar organen nog levensvatbaar zijn en kunnen worden gedoneerd.


Marechaussee start onderzoek naar mishandeling door militair na Pinkpop
1 Augustus, 00:05 NU.NL - Muziek
De marechaussee is een onderzoek gestart naar een mishandeling waarbij een militair betrokken zou zijn geweest. De man zou in de nacht van 17 op 18 juni, na afloop van de eerste dag van muziekfestival Pinkpop, een andere festivalbezoeker hebben aangevallen.


Nieuws: Onderzoek: deze 25 SUVs zijn het minst betrouwbaar
31 Juli, 00:02 Auto55


Lees meer


Europees onderzoek naar deal tussen Orange en VOO
28 Juli, 00:03 De Tijd
21:06 De Europese mededingingsautoriteit opent een onderzoek van minstens vier maanden naar de geplande overname van VOO door Orange. Zolang dat loopt, kan de deal niet voltrokken worden.


Capitool bestormd - Steve Bannon schuldig aan obstructie van onderzoek naar bestorming Capitool
24 Juli, 00:08 Skynet Buitenland
Steve Bannon, de voormalige adviseur en vertrouweling van ex-president Donald Trump, is vrijdag voor een federale rechtbank in Washington schuldig bevonden aan obstructie van het onderzoek naar de bestorming van het Amerikaanse Capitool, zo melden diverse Amerikaanse media.


Verdachte van moord op Shinzo Abe ondergaat psychiatrisch onderzoek
24 Juli, 00:07 Skynet Buitenland
De man die is aangeklaagd voor het doodschieten van de voormalige Japanse premier Shinzo Abe zal een psychiatrisch onderzoek ondergaan om zijn strafrechtelijke verantwoordelijkheid op het moment van de feiten te bepalen. Dat hebben verschillende media zaterdag gemeld.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn