NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Onderscheiding

2News.be / Trefwoorden / Onderscheiding

Festival Cannes - Speciale prijs voor de broers Dardenne
Op de 75ste editie van het Filmfestival van Cannes is de speciale prijs zaterdagavond toegekend aan de gebroeders Jean-Pierre en Luc Dardenne.


Festival Cannes - Speciale prijs voor de broers Dardenne
29 Mei, 00:05 Skynet
Op de 75ste editie van het Filmfestival van Cannes is de speciale prijs zaterdagavond toegekend aan de gebroeders Jean-Pierre en Luc Dardenne.


Roger Taylor draagt koninklijke onderscheiding op aan Taylor Hawkins
5 April, 00:08 NU.NL - Muziek
Queen-drummer Roger Taylor is woensdag geridderd. De 72-jarige muzikant mag zichzelf Commandeur in de Orde van het Britse Rijk noemen en draagt deze eer op aan Taylor Hawkins, de drummer van Foo Fighters die afgelopen weekend overleed.


De Dijk ontvangt Amsterdamse onderscheiding Andreaspenning
29 September 2021, 00:07 NU.NL - Muziek
Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft de leden van de band De Dijk onderscheiden met de Andreaspenning. Ze kregen de Amsterdamse onderscheiding vanwege hun invloed op de Nederlandse popmuziek en hun bijdrage aan het imago van Amsterdam als culturele hoofdstad, meldt de gemeente.


Patriots-coach Belichick weigert hoogste onderscheiding van Trump
12 Januari 2021, 08:47 Skynet
De Amerikaanse coach Bill Belichick van American footballclub New England Patriots heeft de uitnodiging van het Witte Huis om de Presidential Medal of Freedom te ontvangen van president Donald Trump afgeslagen. Het is de hoogste onderscheiding die aan burgers wordt gegeven in de Verenigde Staten.


Kinderen krijgen grote onderscheiding voor hun omgang met honden
16 April 2018, 01:24 Gazet v. Antwerpen

Tijdens een cursus hondengewenning hebben veertien kinderen en enkele volwassenen afgelopen weekend grote onderscheiding behaald. Onder leiding van twee Herseltse hondenverenigingen

en een Westelse uitlaatdienst/gedragstherapeut leerden ze

omgaan met viervoeters.
Range Rover Velar krijgt "World car Design of the Year"-onderscheiding
5 April 2018, 09:18 Skynet
Op de World Car Awards 2018 in New York heeft de Range Rover Velar de onderscheiding "World Car Design of the Year" in ontvangst genomen op de New York International Auto Show.


Sir Ringo Starr krijgt 'de meest te late onderscheiding ooit'
20 Maart 2018, 19:12 NOS nieuws

Prins William heeft Ringo Starr geridderd voor zijn verdiensten voor de muziek en liefdadigheidswerk. De voormalige Beatles-drummer ontving de ridderslag bij een plechtigheid in Buckingham Palace in Londen.

Starr zei tegen de BBC dat hij nog niet weer of hij zich 'sir Ringo' zal noemen. "Ik ga er wel van uit dat jullie de titel gebruiken", zei hij in de richting van de cameraploeg.

Dat Ringo Starr zou worden geridderd, werd in december al bekend. Volgens sommige muziekjournalisten is deze onderscheiding daarom de 'meest late uit de geschiedenis'. De enige andere nog levende Beatle, Paul McCartney, werd 21 jaar geleden al geridderd.

The Beatles wordt beschouwd als de meest invloedrijke popgroep uit de geschiedenis, met hits als I want to hold your hand, Yesterday, All you need is love, Hey Jude, Let it be en Help!

Starr treedt op vrijdag 8 juni met zijn band op tijdens het Holland Blues Festival in Grolloo.
Hoogste Nederlandse onderscheiding voor Duitse oud-minister
14 Maart 2018, 15:24 NOS nieuws

De Duitse oud-minister van Financiën Wolfgang Schäuble heeft in Berlijn de hoogste Nederlandse onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten tijdens de eurocrisis. Hij is benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door minister van Financiën Wopke Hoekstra.

Volgens Hoekstra bleef Schäuble zich inzetten voor het bij elkaar houden van de eurozone, in een lastige tijd waarin veel onzeker was. "Niemand wist hoe groot de ellende zou zijn. Zijn inzet is een enorme verdienste. Daarom krijgt hij de hoogste onderscheiding die we hebben."

Gevreesde minister

De 75-jarige Schäuble legde in oktober vorig jaar zijn werk als minister van Financiën neer. In eigen land is hij geliefd, volgens een recente enquête zelfs de populairste politicus van heel Duitsland. Daarbuiten wordt hij ook gevreesd en soms zelfs gehaat.

In Brussel werd Schäuble bekend om zijn strenge bezuinigingseisen aan Zuid-Europese landen, vooral aan Griekenland. Zijn vertrek als minister van Financiën werd door voorstanders van een minder strenge aanpak gevierd als 'het einde van het spaardictaat uit Brussel'.

Bijzonder

Schäubles carrière is indrukwekkend. Al meer dan 45 jaar zit hij in de Duitse Bondsdag. Voor Merkel was hij partijvoorzitter van de CDU. Nu is Schäuble Bondsdagpresident, een functie vergelijkbaar met onze voorzitter van de Tweede Kamer. Voordat hij zijn onderscheiding kreeg, beëdigde hij Merkel en haar nieuwe kabinet.

De uitreiking van een kruis van verdienste aan iemand in het buitenland is bijzonder. Van de 2815 koninklijke onderscheidingen die in 2017 werden uitgereikt, gingen er slechts drie naar buitenlanders.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn