NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Omikron

2News.be / Trefwoorden / Omikron

Omikron of niet, toerismebranche verwacht meer reizigers in dit jaar
5 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
In 2022 zullen er 50 tot 90 procent meer reizigers naar Nederland komen, verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) donderdag. De brancheorganisatie rekende twee scenario's voor, waarbij ze rekening hield met de snelheid van versoepelingen. Het toerisme zal echter nog niet op het niveau van voor corona terechtkomen.


Delta of toch omikron? Zo verschillen de symptomen
15 Januari, 00:01 HLN.BE
Wie besmet raakt met de deltavariant van het coronavirus heeft andere symptomen dan wie besmet is met de omikronvariant. Dat blijkt nog maar eens uit een rapport van de Britse UK Health Security Agency (UKHSA) dat vandaag gepubliceerd werd. Wie omikron oploopt, klaagt vaker over een pijnlijke keel dan wie delta opliep en minder over het verlies van geur en smaak.


Mogelijk nieuwe coronavariant gevonden op Cyprus: combinatie van delta en omikron
10 Januari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Op Cyprus is mogelijk een nieuwe coronavariant vastgesteld. Het zou gaan om een combinatie van de delta- en de omikronvariant. Het Pasteurinstituut in Frankrijk zal de variant nu verder onderzoeken.
Het geheime wapen van Cuba tegen omikron: een speciaal ontwikkeld vaccin voor jonge kinderen
3 Januari, 00:05 Volkskrant
Het antwoord op de dreiging van omikron zou zomaar te vinden kunnen zijn in Cuba, een socialistisch eiland dat inmiddels ruim 90 procent van zijn 11 miljoen inwoners inentte met eigen vaccins. Cuba?s grootste succes, volgens de Italiaanse wetenschapper Fabrizio Chiodo, die meewerkte aan de Cubaanse vaccins: vrijwel alle kinderen vanaf 2 jaar zijn gevaccineerd.


Marc Van Ranst: ?Hopen dat omikron wereldwijd dominant wordt?
3 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De dagelijkse besmettingen gaan fors de lucht in. En niet enkel bij ons. Wereldwijd zijn nog nooit zoveel dagelijkse besmettingen geregistreerd als nu, en dat is bijna volledig te wijten aan de omikronvariant. Maar er is ook goed nieuws: omikron maakt minder ziek en kan een virus zijn ?waarmee we kunnen leren leven?. Viroloog Marc Van Ranst hoopt alvast dat omikron onze bondgenoot wordt.
Nieuwe onderzoeken bevestigen: omikron ontziet de longen en is daarom milder
1 Januari, 00:03 HLN.BE
Het ziekteverloop bij de omikronvariant is mogelijk milder doordat het de longen spaart. Dat komt volgens de krant The New York Times naar voren uit nieuwe onderzoeken op menselijk weefsel en proefdieren.


Hoe ziekmakend is omikron precies? Waarom wetenschappers zo worstelen met die vraag
26 December 2021, 00:07 Volkskrant
Dat de omikronvariant mogelijk minder ziek maakt dan de deltavariant, daarop is de hoop van velen gevestigd die vrezen voor de gevolgen van de volgende coronagolf. Wat weten we al?


Omikron stuurt planning luchtvaartgroepen in de war
26 December 2021, 00:02 De Tijd
11:07 De luchtvaartsector gaat onzekere weken tegemoet. Reservaties vallen terug nu overheden in de strijd tegen de omikronvariant van het coronavirus weer reisrestricties invoeren. De nieuwe mutant leidt o...


Amerikaanse beleggers maken zich zorgen over opmars omikron
22 December 2021, 00:06 Skynet Economie
Beleggers op Wall Street maken zich net als hun collega's in Europa zorgen over de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. Daardoor zijn ook de olieprijzen flink gedaald. Dat de economische plannen van de Amerikaanse president Joe Biden op losse schroeven staan, zorgde maandag eveneens voor onrust op de beurzen in New York, waar de belangrijkste graadmeters met duidelijke minnen de handel uit gingen.


Waarom ?boosteren, boosteren, boosteren?? ?Omikron is nu gewoon de baas?
19 December 2021, 00:06 Volkskrant
Om de naderende omikrongolf te beteugelen moeten we ?boosteren, boosteren, boosteren?, aldus RIVM-directeur Jaap van Dissel. Maar waarom bijprikken als die vaccins matig bescherming bieden tegen de nieuwe variant? En waarom dan nog kinderen vaccineren?


Ongekend veel coronameldingen in Denemarken en het VK, omikron sterk in opkomst
19 December 2021, 00:06 Volkskrant
De belangrijkste coronacijfers van donderdag: in Denemarken en het Verenigd Koninkrijk, waar de omikronvariant zich snel verspreidt, zijn de besmettingscijfers ongekend hoog. In de Nederlandse verpleeghuizen lijkt de situatie aan de beterende hand.


Clubs willen vanwege omikron mogelijk geen spelers vrijgeven voor Afrika Cup
16 December 2021, 00:04 NU.NL - Sport
De European Club Association (ECA), de belangenbehartiger van de grootste voetbalclubs van Europa, dreigt uit angst voor het coronavirus geen spelers vrij te geven voor de Afrika Cup. Dat blijkt uit een brief die het Franse persbureau AFP woensdag heeft ingezien.


Omikron zet rem op vraag; benzineprijs zakt onder de 2,10 euro per liter
16 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
De prijs van een liter benzine is woensdag onder de 2,10 euro gezakt. Daarmee ligt de landelijke adviesprijs nu zo'n 5 cent onder het record van net geen maand geleden. Dat blijkt uit gegevens van UnitedConsumers.


RIVM is zicht op omikron kwijt, variant verspreidt zich onder de radar in Nederland
12 December 2021, 00:06 Volkskrant
De extra besmettelijke omikronvariant van het coronavirus verspreidt zich nu ook in Nederland van persoon tot persoon. Bij in totaal tachtig mensen in Nederland is de variant inmiddels aangetroffen. Bij zes van hen kon de GGD geen lijntje naar Afrika ontdekken, het continent waar de variant vandaan komt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn