NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Noodweer

2News.be / Trefwoorden / Noodweer

Noodweer - Tijdelijke werkloosheid voor getroffen werknemers
Dinsdag, 00:05 Skynet Economie
Werknemers die getroffen zijn door de zware overstromingen, kunnen een beroep doen op het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dat meldt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). "De slachtoffers van deze historische overstromingen mogen niet dubbel getroffen worden", benadrukt de Franstalige vicepremier.


Noodweer - Namen bereidt zich voor op nieuwe regenval
Dinsdag, 00:04 Skynet
De stad Namen stelt maandag alles in het werk om waterafvoer vrij te maken die mogelijk verstopt is door de overstromingen van zaterdag, nu er weer regen voorspeld wordt. Dat meldde de stad maandagavond.


Zeker honderd doden door noodweer in Indiase deelstaat Maharashtra
Zaterdag, 00:01 NOS nieuws

Noodweer in de westelijke Indiase deelstaat Maharashtra heeft de afgelopen dagen aan zeker honderd mensen het leven gekost. Volgens de eerste berichten ging het om 36 slachtoffers, maar dat aantal is inmiddels bijgesteld.

Bij aardverschuivingen door de regen kwamen in het westen van Maharashtra 54 mensen om. In de stad Satara vielen daarnaast 27 doden door het instorten van gebouwen, of doordat zij werden meegesleurd door het water.

Meer dan duizend mensen die door de overstromingen in de problemen waren gekomen, zijn gered. Zij zaten onder meer vast op daken van woningen en bussen. Nog eens zeker dertig mensen zijn vermist.

De neerslag is inmiddels in hevigheid afgenomen, maar hoogwater dreigt meer slachtoffers te maken. Premier Modi heeft gezegd dat de situatie door de autoriteiten nauwgezet wordt gevolgd. De marine, het leger en de kustwacht helpen bij de reddingswerkzaamheden.

India kampt tijdens het regenseizoen vaker met natuurgeweld. Vorige week kwamen in de miljoenenstad Mumbai ook al dertig inwoners om het leven door aardverschuivingen. Experts zeggen dat regenval door klimaatverandering heviger is geworden.
Noodweer - Kajakken op Kleine Nete kan weer vanaf donderdag
21 Juli, 00:01 Skynet Belgie
Het recreatieverbod op de Kleine Nete, dat vrijdag was ingesteld door de uitzonderlijk hoge waterstanden, wordt vanaf donderdag opgeheven. Dat meldt de Antwerpse gouverneur Cathy Berx dinsdagavond. Onder meer kano- en kajaktochten zullen dus weer mogen.


Noodweer - Fietsveerponten in de Maas blijven woensdag, donderdag en vrijdag uit de vaart
21 Juli, 00:01 Skynet Belgie
Het Rivierpark Maasvallei heeft dinsdag laten weten dat de fietsveerponten in de Maas woensdag, donderdag en vrijdag nog uit de vaart zullen blijven. Dat nieuws verspreidde de stad Dilsen-Stokkem dinsdag. De Vlaamse Waterweg moet de situatie eerst grondig kunnen inspecteren en veilig verklaren voordat de veerponten weer kunnen varen. Het autoveerpont tussen Meeswijk en Berg is voor langere tijd onbruikbaar. De waterrecreatie, zoals fluisterboten en kampeervlotten in Dilsen-Stokkem, blijft voorlopig gesloten.


Noodweer - Grof vuil in gehucht Herbricht bij Lanaken door aannemer weggehaald
21 Juli, 00:01 Skynet Belgie
Een aannemer heeft dinsdag containers met grof vuil weggehaald in het gehucht Herbricht bij Neerharen (Lanaken). "Het ging om bierbakken, zware boomstammen en alle mogelijke afval dat te zwaar of te groot is voor een vrijwilliger om zelf op te halen. Met bewonderenswaardige veerkracht zijn de inwoners van Herbricht bezig om met de hulp van familie, vrienden en kennissen hun huizen weer te poetsen en bewoonbaar te maken," vertelt burgemeester Marino Keulen (Open Vld) van Lanaken.


Noodweer - Kelders in Halen leeggepompt en situatie in Herk-De-Stad genormaliseerd
21 Juli, 00:01 Skynet Belgie
De ondergelopen kelders in Halen (provincie Limburg) zijn leeggepompt. Er is ook al heel wat afval opgeruimd. De mensen van Defensie zijn tot woensdagmiddag paraat om mensen in Halen te helpen. De voorbije dagen was een honderdtal woningen in Halen getroffen door de wateroverlast en de hoge waterstanden van Velpe, Gete en Demer. In buurgemeente Herk-De-Stad was de situatie ook genormaliseerd.


Noodweer - Negen brandweerploegen pompen in Halen kelders leeg
20 Juli, 00:04 Skynet
Negen brandweerploegen zijn maandag in Halen bezig geweest met het leegpompen van kelders. Vermoedelijk zullen die pompwerkzaamheden dinsdag afgerond zijn.


Noodweer - In verschillende Luikse gemeenten is situatie nog steeds dramatisch
20 Juli, 00:03 Skynet
In een aantal gemeenten in de provincie Luik is de situatie na het noodweer van vorige week nog steeds dramatisch. Dat blijkt maandagavond uit een balans van de ordediensten.


Duitsland met tientallen doden zwaar getroffen door noodweer: ?Dit is erger dan de oorlog?
17 Juli, 00:07 Volkskrant
In Duitsland zijn tientallen doden gevallen door de watersnood. Het heuveldorp Schuld is door de rivier de Ahr in een ravage veranderd. Bewoners weten niet wat hun is overkomen. ?Das ist Wahnsinn.?


Harde kern van Antwerp zamelt massa goederen in voor slachtoffers noodweer: ?Een ramp kent geen kleuren?
17 Juli, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Dat onder de ruwe bolster van veel stoere voetbalfans vaak een blanke pit schuilt, bewijzen de leden van de Antwerp-supportersclub Collectief 86. Vrijdagochtend lanceerden zij een oproep voor een inzameling voor de slachtoffers van het vreselijke noodweer in ons land. En of die smeekbede een gevolg kreeg!
Noodweer treft ook De Planckaerts: ?Dit hebben we nog nooit meegemaakt?
15 Juli, 00:01 HLN.BE
De hevige regenval in de Ardennen heeft ook de familie Planckaert getroffen. Hun terrein in Lesterny, een dorp in de provincie Luxemburg, staat deels onder water.


Noodweer - Overleg met gouverneur gepland over noodweer in Limburg
14 Juli, 00:02 Skynet Belgie
In Limburg vindt woensdagochtend overleg plaats met gouverneur Jos Lantmeeters over de wateroverlast die de komende dagen verwacht wordt. Het zwaartepunt van het noodweer wordt voorlopig woensdagnamiddag verwacht, zegt Lantmeeters.


Noodweer - Wateroverlast in Zuid-Limburg door felle regenbuien
30 Juni, 00:02 Skynet Belgie
Hevige onweersbuien met felle regenval veroorzaken dinsdagavond wateroverlast op enkele plaatsen in Zuid-Limburg, zoals Wellen en Sint-Truiden. Onder meer de Zoutstraat in Sint-Truiden stond in een mum van tijd blank. In Wellen konden de mensen zandzakken afhalen bij de technische dienst. Bij burgemeester Els Robeyns (Vooruit) van Wellen had het water zich een weg gebaand tot binnen in haar woning.


Noodweer - Gemeenteraad Sint-Truiden stilgelegd door noodweer
30 Juni, 00:02 Skynet Belgie
De gemeenteraad van Sint-Truiden is dinsdagavond stilgelegd door het noodweer in de stad, zo bevestigt waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA). De crisiscel zit er momenteel bijeen om de toestand in Sint-Truiden te bespreken.


Noodweer - Zwaar onweer treft delen van Pajottenland
30 Juni, 00:02 Skynet Belgie
Het onweer heeft dinsdagavond zwaar toegeslagen in delen van het Pajottenland. Dat melden verschillende gemeentebesturen. Onder meer in Herne en Gooik, maar ook in Sint-Genesius-Rode viel heel wat water uit de lucht. Ook in de Zoutleeuwse deelgemeente Halle-Booienhoven, in het oosten van Vlaams-Brabant, regende het fel, maar daar bleef de schade beperkt.


Man steekt vrouw en zoon neer in bungalowpark in Lanaken
3 Februari, 21:24 Gazet v. Antwerpen

In bungalowpark Sonnevijver in Rekem (Lanaken) zijn woensdagvoormiddag de lichamen van een 55-jarige vrouw en haar 23-jarige zoon aangetroffen. Ploegen van politie LaMa vonden de neergestoken lichamen in een chalet nadat de vader zich had aangegeven bij de politie in Maastricht.
Noodweer in Syrische Idlib maakt problemen voor tienduizenden vluchtelingen nog groter
22 Januari, 15:32 Skynet
Door de hevige regen en sneeuwval van de laatste dagen zijn veel vluchtelingenkampen in de Syrische provincie Idlib overstroomd, zo melden plaatselijke gezondheidsautoriteiten. Door de overstroming is de nood aan humanitaire hulp voor tienduizenden vluchtelingen extra groot.


Limburg wil extra geld na 'bizarre taferelen' door noodweer
28 Mei 2018, 17:12 NOS nieuws

Voor de tweede keer in een week kwam het water met bakken uit de hemel in Zuid-Nederland. In Limburg leidde het noodweer gisteren opnieuw tot overstromingen in straten en ondergelopen kelders. "Moedeloos wordt je daarvan, en boos", zegt Karin Sijben die deze week opnieuw een modderstroom door haar huis heen kreeg. "Het feit dat je het steeds keer op keer moet ervaren... we hopen dat er nu wat aan gebeurt."

Volgens dijkgraaf Patrick van der Broeck is de provincie niet berekend op zoveel water. Dat bleek gisteren opnieuw toen de riolering overbelast raakte, toiletten overliepen en straatputten overstroomden. In de plaats Berg en Terblijt raakten huizen, garages en andere bezittingen beschadigd door de modder. Op andere plekken in Nederland sloeg de bliksem in.

"Het waren bizarre taferelen", zegt Van der Broeck in het NOS Radio 1 Journaal. "Een paar dagen geleden stond bij mij thuis ook de kelder onder water, dus ik spreek uit eigen ervaring."

In Nederland valt steeds vaker in korte tijd veel water. Door het veranderende klimaat is de regenval heviger dan vroeger. Als buien blijven hangen, kan plaatselijk veel meer neerslag vallen.

Daarnaast zijn de steden en dorpen de afgelopen 100 jaar flink uitgebreid. Door alle bestrating loopt het water minder gemakkelijk weg.

Heuvels

De problemen gelden in heel Nederland, benadrukt Van der Broeck. "Maar in Limburg komt daar nog bij dat er veel heuvels zijn. Daardoor gaat het water stromen en hadden we hier de afgelopen tijd bijvoorbeeld ook te maken met drijvende auto's."

Na het noodweer van afgelopen weekend, neemt de gemeente Valkenburg aan de Geul, waar Berg en Terblijt deel van uitmaakt, maatregelen. Zo wordt er een dammetje aangelegd en een beek uitgediept.

Zelf kun je ook een aantal dingen doen om de overlast enigszins te beperken:

Maar er is meer nodig, zegt Van der Broeck. Hij sprak vandaag daarom met Deltacommissaris Wim Kuijken. De dijkgraaf hoopt dat de overheid voor de komende 20 jaar zo'n 500 miljoen euro vrijmaakt voor de provincie Limburg. "Dat lijkt veel, maar het kan miljarden euro's aan schade voorkomen."
Noodweer - Modderstroom in Diets-Heur bij Tongeren en wateroverlast in straten van Lanaken
27 Mei 2018, 17:36 Skynet Belgie
Hevige onweersbuien hebben de nodige overlast veroorzaakt in onder meer Diets-Heur (Tongeren), Lanaken en Maasmechelen. Door de hevige regenval ontstond er in Diets-Heur een modderstroom, die straten en erven van woningen met een laag smurrie bedekte. De laag modder drong ook enkele huizen binnen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn