NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Noodtoestand

2News.be / Trefwoorden / Noodtoestand

Noodtoestand in Maryland vanwege zware overstromingen
28 Mei 2018, 07:30 NOS nieuws

In de Amerikaanse staat Maryland is de noodtoestand uitgeroepen vanwege zware overstromingen. Vooral de stad Ellicott City is zwaar getroffen; daar trad een rivier buiten zijn oevers.

Het water ging metershoog door de straten. De hoofdstraat in Ellicott City veranderde in een kolkende rivier.

Bijna twee jaar geleden werd Maryland ook getroffen door zware overstromingen. Toen kwamen verscheidene mensen om het leven. Of er ook nu slachtoffers zijn, is nog niet bekend.
"Turkse samenleving zwaar aangetast door noodtoestand"
26 April 2018, 01:12 Skynet
De samenleving in Turkije is zwaar aangetast door de aanhoudende noodtoestand. Dat zegt Amnesty International in haar nieuwe rapport 'Weathering the storm: Defending human rights in Turkey's climate of fear'. Volgens de organisatie ontmantelt de Turkse overheid, onder het mom van die noodtoestand, de maatschappij met massale arrestaties en ontslagen, de uitholling van het gerechtelijk apparaat en het monddood maken van mensenrechtenverdedigers. "Grote delen van de samenleving verkeren in een constante staat van angst."


'Noodtoestand is goed voor economie'
21 April 2018, 14:42 De Tijd
16:13 De Turkse president Erdogan verdedigt de verlenging van de noodtoestand in zijn land.


Turkse parlement keurt verlenging van noodtoestand goed
18 April 2018, 19:12 Skynet
Het Turkse parlement heeft vandaag het licht op groen gezet voor een verlenging van de noodtoestand met nog eens drie maanden, tot in juli. Daardoor zal het land zeker twee volledige jaren bestuurd worden op basis van noodwetten.


Noodtoestand in Turkije opnieuw verlengd
13 April 2018, 15:30 Skynet
De noodtoestand in Turkije wordt volgende week voor de zevende keer verlengd. De zender NTV en de gezagsgetrouwe krant Sabah meldden vandaag dat het parlement komende woensdag over een nieuwe verlenging van drie maanden zal stemmen. De veiligheidsraad en de regering zullen de verlenging dan respectievelijk aanbevelen en goedkeuren. Indien de maatregel zoals verwacht wordt verlengd en de volle drie maand van kracht zal blijven, vertoeft Turkije na afloop van die termijn al twee jaar in een uitzonderingstoestand.


Verenigde Naties: noodtoestand Turkije leidt tot grootschalige schending van mensenrechten
20 Maart 2018, 18:00 Volkskrant
De Verenigde Naties hebben Turkije dinsdag opgeroepen de noodtoestand op te heffen. Die heeft volgens de VN geleid tot grootschalige mensenrechtenschendingen tegen honderdduizenden mensen, aldus een rapport van het VN-agentschap voor demensenrechten in Genève. Onder de noodtoestand hebben de autoriteiten zich schuldig gemaakt aan marteling van gevangenen en andere vormen van onmenselijke behandeli


Noodtoestand, afgekondigd na rellen tussen moslims en boeddhisten, opgeheven in Sri Lanka
18 Maart 2018, 09:42 Skynet
De noodtoestand in Sri Lanka is sinds middernacht opgeheven. Dat heeft president Maithripala Sirisena vandaag aangekondigd. De uitzonderingstoestand was sinds 7 maart voor een periode van tien dagen van kracht na gewelddadige confrontaties tussen boeddhisten en moslims waarbij drie personen om het leven kwamen.


Noodtoestand Sri Lanka vanwege religieus geweld
6 Maart 2018, 10:28 NOS nieuws

De regering van Sri Lanka heeft de noodtoestand uitgeroepen vanwege geweld tussen boeddhisten en moslims. Gisteren was er een gewelddadig treffen tussen de twee bevolkingsgroepen in het district Kandy, in het midden van het eiland.

De noodtoestand geldt voorlopig voor tien dagen, en moet voorkomen dat het geweld zich uitbreidt over het land. De spanning tussen moslims en boeddhisten is in het afgelopen jaar opgelopen. Boeddhisten beschuldigen moslims dat ze mensen dwingen zich tot de islam te bekeren en dat ze vernielingen aanrichten aan boeddhistische gebouwen.

Nationalistische boeddhisten protesteren ook tegen de komst van islamitische Rohingya-vluchtelingen uit Myanmar naar Sri Lanka.

De regering heeft militairen en extra politie naar Kandy gestuurd, na brandstichting door boeddhistische groepen in winkels van moslims. Dat gebeurde nadat een vrachtwagenchauffeur van de boeddhistische meerderheid op Sri Lanka was omgekomen na een gevecht met vier moslims. In het district is een avondklok ingesteld. De regering heeft actie aangekondigd tegen mensen die op Facebook aanzetten tot geweld.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn