NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Nodig


21 Juli, 00:07 Volkskrant
Leclerc boekt eerste overwinning in drie maanden: 'Deze had ik hard nodig'
11 Juli, 00:05 NU.NL - Sport
Charles Leclerc had lange tijd het gevoel dat alles en iedereen tegen hem was. Door zijn eerste overwinning in precies drie maanden kwam daar zondag in het Oostenrijkse Spielberg verandering in.


LIVE WIMBLEDON. Nadal in drie sets naar kwartfinale - Kyrgios heeft vijf sets nodig
5 Juli, 00:01 HLN.BE
David Goffin plaatste zich op Wimbledon knap voor de kwartfinales. Hij speelt dinsdag tegen Cameron Norrie - het nummer 12 van de wereld. Elise Mertens is nog actief in het dubbelspel. Volg alle actua vanop het Londense gras in onderstaande liveblog.


In een maand van belofte tot sensatie: 'Van Rijthoven had schop onder kont nodig'
4 Juli, 00:06 NU.NL - Sport
Tim van Rijthoven werd lange tijd gezien als een grote tennisbelofte die de hoge verwachtingen niet waar wist te maken, maar in een maand tijd is hij alsnog uitgegroeid tot absolute sensatie. Zondag wacht Novak Djokovic voor een plek in de kwartfinales van Wimbledon. "We hebben als tennisbond getwijfeld of we Tim financieel moesten blijven steunen."


Marshelikopter heeft een update nodig om te kunnen blijven vliegen na sensorfout
13 Juni, 00:11 NU.NL - Tech
De Marshelikopter Ingenuity van NASA heeft na ruim een jaar 28 vluchten gemaakt, maar maakt zich nu op voor een zware winter op de rode planeet. NASA moet een update doorvoeren voordat de helikopter opnieuw kan vliegen. Op dit moment wordt hij door een sensorfout aan de grond gehouden.


9 Juni, 00:07 Volkskrant
VN heeft 8 keer meer geld nodig voor noodhulp dan rond eeuwwisseling
7 Juni, 00:00 HLN.BE
Het bedrag dat de Verenigde Naties nodig heeft voor humanitaire noodhulp na extreme weersomstandigheden is acht keer hoger dan 20 jaar geleden. Dat blijkt uit een rapport van Oxfam. Donoren slagen er niet in om dat bedrag bij te benen, waardoor een tekort ontstaat.


Mogelijk toch meer gas nodig uit Groningenveld
23 Mei, 00:04 NU.NL - Economie
Mogelijk moet er toch meer gas uit het Groningse aardgasveld gewonnen worden dan gedacht. De oplevering van een stikstoffabriek die ervoor moet zorgen dat we kunnen gebruikmaken van buitenlands gas, is weer vertraagd. Dat schrijft staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) in een brief aan de Tweede Kamer.


Amnesty: 440 miljoen van FIFA nodig voor compensatie uitbuiting bij WK in Qatar
19 Mei, 00:03 NOS nieuws

Wereldvoetbalbond FIFA moet ten minste 440 miljoen dollar uittrekken voor een compensatieprogramma voor de honderdduizenden arbeidsmigranten die zijn uitgebuit in aanloop naar het WK in Qatar. Die oproep doet Amnesty International in een nieuw rapport. De mensenrechtenorganisatie vraagt voetbalbonden, waaronder de KNVB, om hier publiekelijk steun voor uit te spreken.

Er klinkt al lang felle kritiek op de mensenrechtensituatie bij de voorbereidingen op het het WK. De Britse krant The Guardian meldde op basis van eigen onderzoek dat ruim 6500 arbeidsmigranten zijn omgekomen bij werkzaamheden voor het WK. FIFA-baas Infantino, geconfronteerd met de brede internationale kritiek, bestreed dat begin dit jaar nog en stelde dat er drie doden te betreuren zijn.

Amnesty verwijt de FIFA dat de voetbalbond wegkijkt van de mensenrechtenschendingen in Qatar, die volgens Amnesty te voorzien waren geweest. "Door deze geen halt toe te roepen, heeft de FIFA onbetwistbaar bijgedragen aan de wijdverbreide uitbuiting van arbeidsmigranten die betrokken zijn bij WK-gerelateerde projecten, en niet alleen bij de bouw van stadions en hotels", schrijft Amnesty.

Symbolisch bedrag, mogelijk meer nodig

Het compensatiebedrag van 440 miljoen dollar (ruim 420 miljoen euro) is symbolisch: het is evenveel als het prijzengeld dat bij het WK wordt uitgereikt. Wat Amnesty betreft is het waarschijnlijk ook een minimumbedrag.

Voor bijvoorbeeld het volledig betalen van achterstallig loon en vergoedingen voor arbeiders die zijn omgekomen of gewond zijn geraakt, is mogelijk meer geld nodig. Dat geldt ook voor de compensatie van de schulden die veel arbeiders hebben gemaakt om de wervingskosten te betalen om in Qatar te mogen werken.

Amnesty International pleit voor een herstelprogramma waaraan arbeiders, vakbonden, de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en maatschappelijke organisaties deelnemen. Daarbij kan worden gekeken naar de ervaringen met andere herstelprogramma's, zoals de regeling na de ramp in kledingfabriek Rana Plaza, in Bangladesh in 2013, waarbij ruim 1300 arbeiders om het leven kwamen.

'Enige vooruitgang, maar zwakke handhaving'

Amnesty benoemt dat er de afgelopen jaren enige vooruitgang is geboekt voor de arbeidsmigranten. Desondanks is volgens Amnesty slechts een minderheid van de honderdduizenden betrokken migranten hierdoor geholpen en is bijvoorbeeld de handhaving van arbeidshervormingen gebrekkig.

"Hoewel het misschien te laat is om het lijden van eerder misbruik uit te wissen, kunnen en moeten de FIFA en Qatar genoegdoening bieden en verdere uitbuiting voorkomen", vindt secretaris-generaal Callamard van Amnesty International. Ze wijst erop dat zowel de FIFA als Qatar volgens het internationaal recht de plicht hebben om mensenrechtenschendingen te voorkomen en slachtoffers te compenseren.
'Droogte niet dramatiseren, maar stilaan wel regen nodig'
5 Mei, 00:04 De Tijd
21:04 Vlaanderen slaagt er onvoldoende in regenwater op te vangen. Dat maakt dat het alarmniveau voor waterschaarste al na amper twee droge maanden omhooggaat. De landbouw ondervindt de eerste hinder van he...


Borsbeekse burgers kritisch tijdens eerste infoavond over fusie: ?Een fusie is misschien nodig, maar toch niet met Antwerpen??
5 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Waarom moet Borsbeek een fusie aangaan? Wat zijn de voordelen als je een Antwerps district wordt? Het Borsbeekse schepencollege is begonnen met de informatieronde naar zijn burgers en gaf op deze en nog meer vragen een antwoord tijdens een eerste infoavond in het Tirolerhof. Ondertussen begint burgerbeweging Burgers voor Borsbeek met zijn petitie om een volksraadpleging te vragen.
Olav en Jack hebben 350.000 Euro nodig voor terugkeer op circuit
1 Mei, 00:03 AutoBlog

Olav en Jack hebben wel interesse in een comeback op het circuit. Maar daar is dan wel 350.000 Euro voor nodig. Voor sommigen is het even wennen dit jaar. Het is voor het eerst sinds de meteoor die alle dino’s deed uitsterven insloeg op aarde, dat Olav Mol niet meer de vaste Nederlandse stem van […]

The post Olav en Jack hebben 350.000 Euro nodig voor terugkeer op circuit appeared first on Autoblog.nl.
Geen sleutel meer nodig voor OV-fietsen bij station Amersfoort
1 Mei, 00:03 Emerce
NS heeft in Amersfoort de eerste zelfservice fietsenstalling in gebruik genomen waar reizigers een OV-fiets met nieuw slot kunnen huren.


NAM stuurde eind 2020 gegevens van meer Nederlanders dan nodig naar ministerie
29 April, 00:01 Tweakers
De Nederlandse Aardolie Maatschappij heeft naar eigen zeggen per ongeluk eind 2020 een veel te groot bestand met persoonsgegevens van Nederlanders naar het ministerie van Economische Zaken gestuurd. De NAM heeft de Autoriteit Persoonsgegevens niet ingelicht over het datalek.


21 April, 00:07 Volkskrant
14 April, 00:07 Volkskrant
Liverpool maakt het zichzelf moeilijker dan nodig tegen Benfica, maar zit wel in de halve finale van de Champions League
14 April, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Voor het eerst in drie jaar staat Liverpool opnieuw in de halve finale van de Champions League. Zelfs met een rits sterkhouders op de bank kwamen de Reds nooit echt in de problemen tegen het Benfica van Jan Vertonghen, ook al werd het uiteindelijk nog 3-3. In de halve finale wacht stuntploeg Villarreal
Franse presidentsverkiezingen - Le Pen roept op tot "grote ommekeer die Frankrijk nodig heeft"
Marine Le Pen heeft zondag opgeroepen tot de "grote ommekeer die Frankrijk nodig heeft". Ze vroeg iedereen die niet voor ontslagnemend president Emmanuel Macron gestemd heeft, om haar beweging te vervoegen in de aanloop naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen.


Lifehack: Heb je een VPN nodig, en hoe begin je ermee?
5 April, 00:12 NU.NL - Tech
Reclames van VPN-diensten vliegen je om de oren en beloven je totale privacy en veilig internetverkeer. Heb je een VPN nodig? En hoe moet je daarmee beginnen?


Will Smith zou geweigerd hebben Oscar-ceremonie te verlaten na klap
Will Smith is afgelopen weekend tijdens de Oscar-uitreiking gevraagd de zaal te verlaten, zegt de organisatie. De acteur sloeg Chris Rock na een grap over Jada Pinkett Smith en zou daarna hebben geweigerd te vertrekken. Dat heeft de Academy of Motion Picture Arts and Sciences woensdag gezegd in een verklaring, waarin bekendgemaakt werd dat de procedure officieel gestart is.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn