NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Netwerk

2News.be / Trefwoorden / Netwerk

Internetleverancier Rodin is failliet verklaard en zoekt naar koper voor netwerk
Donderdag, 00:00 Tweakers
Internetprovider Rodin Broadband Groningen is failliet verklaard. Volgens het bedrijf moet dat geen invloed hebben op klanten die internet afnemen van de groep. RBG is op zoek naar een koper van zijn internetnetwerk, zodat het 'Snel Internet Groningen'-project door kan gaan.


Binance wil Lightning-netwerk implementeren
13 Mei, 00:00 Emerce
Cryptovalutabeurs Binance wil het Lightning-netwerk implementeren om het bitcoinverkeer soepeler te laten verlopen. Het bedrijf neemt die maatregelen nadat het afgelopen zondag ruim twee uur lang alle transacties moest pauzeren vanwege extreme drukte.


FBI legt netwerk Russische Snake-malware die al twintig jaar actief is plat
11 Mei, 00:00 Tweakers
De FBI heeft een manier gevonden om het netwerk van de Snake-malware af te sluiten. Volgens de VS is die malware afkomstig van de Russische FSB en wordt deze al bijna twintig jaar gebruikt om onder meer te proberen gevoelige gegevens te stelen.


T-Mobile stopt per 1 juni definitief met 2G-netwerk
3 Mei, 00:04 Techzine
T-Mobile heeft aangekondigd dat zijn 2G-netwerk volledig uit zal schakelen op 1 juni van dit jaar. Voor consumenten raadt het bedrijf aan om over te schakelen naar 3G, 4G of 5G waar mogelijk. Niet alle apparatuur kan deze switch echter maken. Sommige sensoren ter automatisering van verkeer en energieverbruik zijn bijvoorbeeld alleen werkzaam op 2G-technologie. […]


Storing in mobiel netwerk Vodafone opgelost, klanten kunnen ook weer 112 bellen
De storing in het mobiele netwerk van Vodafone is vrijdag rond 15.30 uur verholpen. Klanten hadden sinds 7.00 uur problemen met mobiel bellen. Daardoor konden ze ook alarmnummer 112 niet bereiken.


Cyberinbraak geconstateerd op IT-netwerk van KNVB
5 April, 00:07 Techzine
Voetbalbond KNVB heeft laten weten dat het hoofdkantoor is getroffen door een cyberinbraak. De cybercriminelen hebben persoonlijke gegevens van KNVB-medewerkers buitgemaakt, maar het is nog onduidelijk hoe ernstig de inval is. Voetbal gaat door Volgens de KNVB-directie is de bedrijfsvoering niet in gevaar door de inbraak. “Het voetbal gaat dus gewoon door zoals gepland,” laat […]


Meta werkt aan decentraal sociaal netwerk 'op basis van ActivityPub-protocol'
13 Maart, 00:01 Tweakers
Meta bevestigt een losstaand decentraal sociaal netwerk 'te onderzoeken', waarbij het delen van tekstberichten centraal staat. Volgens Moneycontrol gaat het platform hiervoor het ActivityPub-protocol gebruiken, een open source protocol dat onder meer Mastodon ook gebruikt.


Umlaut: mobiele netwerk KPN krijgt hoogste score ooit gemeten
28 Februari, 00:00 Tweakers
Het mobiele netwerk van KPN krijgt van benchmarkorganisatie umlaut de hoogste score die ooit uitgegeven werd. De Nederlandse provider scoorde 980 van in totaal 1000 mogelijke punten. T-Mobile en Vodafone scoorden respectievelijk 969 en 963 punten.


21 Februari, 00:47 Volkskrant
Petals ontwikkelt gratis netwerk voor AI-modellen als ChatGPT
21 December 2022, 00:07 Techzine
De technologie stelt elke gebruiker van een AI-model in staat om hardwarecapaciteit bij te dragen, waardoor de hostingkosten van het model worden verspreid. De wereld maakte in de afgelopen weken kennis met natural language processing (NLP). De tak van artificial intelligence focust op spraak en tekst. NLP-modellen zijn al jaren algemeen beschikbaar, maar ChatGPT van […]


VodafoneZiggo legt 1Gbit/s-netwerk aan in laatste gemeente van Nederland
15 December 2022, 00:01 Tweakers
VodafoneZiggo heeft Soest aangesloten op zijn 1Gbit/s-netwerk, de laatste gemeente in Nederland die het bedrijf nog moest aansluiten. Daarmee is de laatste gemeente in Nederland aangesloten op het netwerk.


Storing in mobiel netwerk van T-Mobile is opgelost
5 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Het mobiele netwerk van T-Mobile is dinsdagmiddag getroffen door een storing. Daardoor hadden klanten van onder andere T-Mobile en Tele2 anderhalf uur lang problemen met hun mobiele internetverbinding. De storing was rond 17.40 uur opgelost.


Ye neemt omstreden sociaal netwerk Parler toch niet over
5 December 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Ye ziet toch af van de overname van socialemediaplatform Parler. Dat heeft het bedrijf donderdag in een verklaring bekendgemaakt.


Nieuw sociaal netwerk uit Nederland wil alternatief bieden voor 'plundernetwerken'
30 Mei 2022, 00:09 NU.NL - Tech
Begin volgend jaar verschijnt PubHubs, een nieuw sociaal netwerk van Nederlandse bodem waar gelijkgestemden elkaar kunnen vinden. De oprichters maken er een belangrijk punt van dat gegevens van gebruikers nooit verzameld worden. "Wij worden geen plundernetwerk", zegt Bart Jacobs, bedenker van PubHubs en hoogleraar Computerbeveiliging in Nijmegen.


Delftse wetenschappers teleporteren informatie over netwerk van drie nodes
27 Mei 2022, 00:01 Tweakers
Onderzoekers van QuTech zijn er in geslaagd quantuminformatie te teleporteren via een netwerk met drie knooppunten. De demonstratie opent de deur naar een quantuminternet waarover informatie veilig te versturen is.


3,5 GHz-frequentieband pas eind 2023 beschikbaar
15 Mei 2022, 00:04 Emerce
De 3,5 GHz-frequentieband in Nederland kan op zijn vroegst pas eind volgend jaar in gebruik worden genomen. Dat concludeert een onafhankelijke adviescommissie van de overheid. Deze frequentie moet 5G een boost geven.


KPN schakelt 3G-netwerk na bijna twintig jaar uit, verwacht weinig problemen
5 April 2022, 00:12 NU.NL - Tech
Telecomaanbieder KPN begint donderdag met het uitfaseren van zijn mobiele 3G-netwerk in Nederland. Mensen die op hun telefoon willen internetten, kunnen gebruikmaken van 4G of 5G. Het bedrijf verwacht weinig problemen, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. "Ongeveer 1 procent van al het mobiele dataverkeer van KPN verloopt nog via 3G."


?KPN biedt beste netwerk, ook T-Mobile en Vodafone scoren?
4 Maart 2022, 00:12 Techzine
KPN bood in 2021 volgens een test van de Duitse netwerkonderzoekers Umlaut het beste mobiele netwerk van Nederland. Ook de netwerken van T-Mobile Nederland en Vodafone scoren hoog in de test. Het onderzoek geeft het netwerk van KPN een score van 976 punten, op een totaal van 1000. T-Mobile noteerde een puntentotaal van 972 punten […]


Sociaal netwerk van Donald Trump is uitgebracht in App Store
22 Februari 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Truth Social, het nieuwe sociale netwerk van Donald Trump, is uitgebracht in de App Store van Apple. Het is een alternatief voor Twitter, waar de Amerikaanse oud-president sinds een jaar niet meer welkom is.


OM vermoedt groter netwerk achter fraude met QR-codes bij GGD op Schiphol
22 Februari 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Achter de vermeende fraude met QR-codes vanuit de GGD-locatie op Schiphol gaat vermoedelijk "een groter netwerk schuil, waarover niemand iets wil of durft te zeggen". Dat zei de officier van justitie maandag tijdens de voorbereidende zittingen in de strafzaken tegen drie verdachten die zich met het maken en afgeven van vervalste QR-codes zouden hebben ingelaten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn