NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Nederlandse

2News.be / Trefwoorden / Nederlandse

Nederlandse ruimtedetectives maken mondiale methaanaanpak mogelijk
Woensdag, 00:01 NU.NL - Economie
Ongezien methaan naar de atmosfeer lekken is dankzij Nederlands ruimteonderzoek verleden tijd. Lekkende gasvelden en andere superuitstoters kunnen sinds kort live worden opgespoord. Dat maakt de mondiale aanpak van klimaatverandering iets kansrijker.


Nederlandse Land Rover tuner Tophat failliet
Dinsdag, 00:01 AutoBlog

De Nederlandse Defender tuner Tophat is failliet. Maar er lijkt meer aan de hand te zijn dan alleen dat. De Nederlandse Land Rover specialist Tophat is failliet. Het kan zijn dat jullie deze gemist hebben, maar naast Twisted, Kahn, ECD, Himalaya, Overfinch, Arkonik, Zero Labs en Ares Design was ook Tophat een Defender-restomodder. Inderdaad was, […]

Dit artikel Nederlandse Land Rover tuner Tophat failliet verscheen eerst op Autoblog.nl.
Japan lanceert raket met Nederlandse telescoop en wil als vijfde land naar maan
13 September, 00:14 NU.NL - Tech
Japan heeft een raket gelanceerd met een telescoop die onderzoek gaat doen naar het ontstaan van het universum. Het Nederlandse ruimte-instituut SRON heeft daaraan meegewerkt. Ook wil Japan een maanlander naar het maanoppervlak brengen.


Titelverdediger Wiebes voert samen met Vollering Nederlandse ploeg aan op EK
13 September, 00:10 NU.NL - Sport
Lorena Wiebes en Demi Vollering zijn over twee weken de kopvrouwen van de Nederlandse ploeg op het EK wielrennen in Drenthe. Bij de mannen voeren Olav Kooij en Marijn van den Berg de ploeg aan.


Nederlandse overheid investeert 500 miljoen euro in elektriciteitsnet van Stedin
10 September, 00:00 Tweakers
De Nederlandse overheid wil vijfhonderd miljoen investeren in het regionale netwerkbedrijf Stedin. Het bedrijf vroeg hierom, om te kunnen blijven investeren in het elektriciteitsnetwerk. Stedin verwacht tot 2030 in totaal 8 miljard euro te moeten investeren in het netwerk.


Nederlandse BYD Seal prijs: aantrekkelijker dan een Model 3?
5 September, 00:01 AutoBlog

BYD heeft de Nederlandse prijs van de Seal bekendgemaakt. Maar ja, de grote vraag is of deze zeehond het in zich heeft om het te winnen van de concurrentie. BYD heeft als Chinees automerk de nodige ervaring. Daarmee heeft het een streepje voor op de meeste andere Chinese merken, die toch wel nieuw zijn. Of […]

Dit artikel Nederlandse BYD Seal prijs: aantrekkelijker dan een Model 3? verscheen eerst op Autoblog.nl.
Literaire debuutprijs voor Afghaans-Nederlandse Forugh Karimi
2 September, 00:02 NOS nieuws

Schrijfster Forugh Karimi heeft dit jaar de Hebban Debuutprijs gewonnen met haar roman De moeders van Mahipar. Haar boek werd door een vakjury verkozen boven vier andere literaire debuten die waren genomineerd. Karimi kreeg de prijs vanavond uitgereikt tijdens een schrijversbal in Amsterdam.

De moeders van Mahipar gaat over een radioloog die als peuter met zijn moeder uit Afghanistan naar Nederland is gevlucht. Pas als zijn moeder is gestorven, komt hij aan de hand van haar dagboeken meer te weten over hun afkomst en verleden.

De jury spreekt van "een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal", met indrukwekkende passages "die lang blijven naspoken". Daarnaast schetst Karimi volgens de jury een schrijnend en genuanceerd beeld van de eenzaamheid en machteloosheid van vluchtelingen die hun familie hebben moeten achterlaten.

Zwagerman en Nijhoff

Net als haar hoofdpersonen is schrijfster Karimi een vluchteling uit Afghanistan. Ze kwam in 1996 op haar 25ste naar Nederland en werd psychiater.

Karimi schrijft al jaren artikelen en essays in zowel het Farsi als het Nederlands en vertaalde werk van onder anderen Joost Zwagerman en Martinus Nijhoff. Begin vorig jaar publiceerde ze met De moeders van Mahipar haar eerste roman.

Spit en Van Iperen

De Hebban Debuutprijs is een initiatief van boekensite Hebban en is bedoeld voor het beste literaire fictiedebuut van het afgelopen jaar. Een panel van ruim honderd lezers kiest een shortlist van vijf genomineerden, waarna een vakjury van onder anderen recensenten en boekverkopers de winnaar bepaalt.

De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2016. Onder de eerdere winnaars zijn Lize Spit en Roxane van Iperen. Vorig jaar won Koen Caris met Stenen eten.
Nederlandse aardgasreserves over minder dan 9 jaar uitgeput
31 Augustus, 00:01 HLN.BE
De Nederlandse aardgasreserves zijn naar verwachting over minder dan negen jaar uitgeput. ?Als we bij het huidige tempo gas blijven oppompen en er worden geen nieuwe aardgasreserves ontdekt, dan is het op?, stelt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ?Dat betekent het einde van een tijdperk?, vervolgt hij.


Nederlandse handel is minder afhankelijk van Duitsland
30 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Nederland wordt steeds minder afhankelijk van Duitsland. Dat is een van de redenen dat de Nederlandse economie bovengemiddeld snel hersteld is van de coronacrisis.


Amazon Duitsland verhoogt bezorgkosten voor Nederlandse bestellingen naar 7 euro
27 Augustus, 00:01 Tweakers
Amazon heeft de bezorgkosten van de Duitse webwinkel naar Nederlandse adressen verhoogd. Die kosten gaan van 3,49 euro naar 6,99 euro. Ook de prijs voor snellere bezorging gaat omhoog. Belgen blijven hetzelfde betalen.


Nederlandse industrie kreeg harde klappen in tweede kwartaal
23 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
Bedrijven in de industrie kregen in het tweede kwartaal een stevige omzetdaling voor de kiezen. De inkomsten daalden gemiddeld met 7,5 procent, de grootste daling sinds coronajaar 2020. Dat meldt statistiekbureau CBS.


19 Augustus, 00:05 Volkskrant
Storing bij Nederlandse Loterij verholpen: overgemaakt geld wordt teruggestort
16 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De storing bij de Nederlandse Loterij, waardoor overgemaakt geld niet in de digitale portemonnee van deelnemers terechtkwam, is weer verholpen. Het overgemaakte geld wordt teruggestort.


Jupiler Pro League - KV Mechelen stuurt Alec Van Hoorenbeeck op uitleenbasis naar Nederlandse FC Twente
16 Augustus, 00:01 Skynet Sport
KV Mechelen heeft (tijdelijk) afscheid genomen van Alec Van Hoorenbeeck. De centrale verdediger wordt uitgeleend aan FC Twente, zo geraakte dinsdagavond bekend. De Nederlanders hebben ook een aankoopoptie bedongen.


Havik en Van Schip eerste Nederlandse mannen ooit met WK-goud op koppelkoers
9 Augustus, 00:05 NU.NL - Sport
Baanwielrenners Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip hebben dinsdag voor een verrassing gezorgd bij de Super WK wielrennen in Glasgow. Het duo bezorgde Nederland de eerste wereldtitel ooit voor de mannen op het onderdeel koppelkoers.


Russische hackersgroep legt meerdere Nederlandse websites plat
9 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De websites van Maastricht Aachen Airport en de vereniging van openbaarvervoerbedrijven zijn maandag moeilijk bereikbaar geweest door een cyberaanval. Een Russische hackersgroep zegt verantwoordelijk te zijn voor de aanval.


Duizenden Nederlandse bedrijven slachtoffer van ransomware
5 Augustus, 00:05 Techzine
In 2021 zijn ruim tweeduizend Nederlandse bedrijven door ransomware getroffen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Kleinere bedrijven hebben vaak de meeste problemen. Volgens het CBS ging het bij de ruim tweeduizend getroffen bedrijven vaker om grote bedrijven in plaats van kleinere bedrijven. Ongeveer 4 procent van bedrijven met 250 […]


Amazon opent eerste Nederlandse distributiecentrum in Almelo
2 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
Amazon heeft dinsdag zijn eerste Nederlandse distributiecentrum in Almelo geopend. De locatie moet tot 25.000 pakketten per dag kunnen verwerken, waardoor het webwinkelconcern meteen kans ziet meer producten in zijn assortiment op te nemen.


1e Nederlandse NIO HUB Breukelen opent
1 Augustus, 00:01 Autozine
De groei van NIO in Nederland zet door. Na de opening van het eerste NIO House in Rotterdam en reeds zes NIO Power Swap Stations, opent op 8 augustus namelijk de eerste NIO HUB van Nederland. De NIO HUB Utrecht te Breukelen is de plek waar klanten alle modellen van NIO kunnen ervaren en waar ze op een praktische manier de beschikking hebben over alle diensten van NIO op gebied van verkoop, aflevering en binnenkort ook service. Ook is er de NIO Life-collectie te vinden, met duurzame producten.


Nederlandse uitgever brengt dit jaar Truck Driver-game uit op PS5 en Xbox Series
30 Juli, 00:01 Tweakers
Het Nederlandse Soedesco brengt op 26 september Truck Driver: The American Dream uit voor de PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Het is de eerste current-gen Truck Driver-game, nadat eerder dit jaar een PS5- en Xbox Series-versie van de eerste Truck Driver-game werd geschrapt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn