NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Nederlands

2News.be / Trefwoorden / Nederlands

Foutje Nederlands ministerie, kern begrotingsplannen van Justitie op straat
Dinsdag, 00:02 Skynet Buitenland
Door een foutje op het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid is de kern van de begrotingsplannen van het departement maandagmiddag op straat komen te liggen. De bedoeling was om de plannen op Prinsjesdag, namelijk op 19 september/morgen, bekend te maken, maar het persbericht werd per ongeluk iets eerder de wereld ingestuurd. Hoewel het bericht offline is gehaald, heeft BNR Nieuwsradio het hele persbericht bewaard en op de eigen site gezet.


NU+ | Nederlands Fairphone presenteert mobieltje dat acht jaar mee moet gaan
6 September, 00:11 NU.NL - Tech
De Nederlandse smartphonefabrikant Fairphone presenteerde woensdag zijn vijfde duurzame en eerlijke toestel. De Fairphone 5 wordt volgens het bedrijf gemaakt met oog voor zowel mens als milieu. Daarnaast belooft de telefoonmaker dat de smartphone jaren meegaat.


Nederlands-Vlaamse serie Arcadia genomineerd voor Europese tv-prijs
30 Augustus, 00:09 NU.NL - Film
De Nederlands-Vlaamse dramaserie Arcadia is genomineerd voor een Europese televisieprijs. De serie van regisseur Tim Oliehoek maakt kans in de Europese categorie van het Festival de la Fiction TV in de Franse plaats La Rochelle.


Nederlands internetknooppunt verlaagt stroomgebruik datacenter met 85 procent
16 Augustus, 00:09 NU.NL - Tech
Het Nederlandse internetknooppunt AMS-IX heeft het stroomverbruik van een van de datacenters met 85 procent weten te verlagen. Voorheen verbruikte de locatie evenveel stroom als 185 huishoudens. Dankzij nieuwe apparatuur is dat nu evenveel als 29 woningen.


Smidt breekt stokoud Nederlands record op 400 horden en pakt olympisch ticket
3 Juli, 00:06 NU.NL - Sport
Nick Smidt heeft zondag een 44 jaar oud Nederlands record op de 400 meter horden verbeterd. De Nederlandse atleet liep in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds een tijd van 48,36 seconden en pakte daarmee een olympisch ticket.


21 Juni, 00:06 Volkskrant
Nederlands njet voor verlengd mandaat Peeters bij Europese Investeringsbank
10 Mei, 00:00 De Tijd
19:16 Kris Peeters (CD&V) krijgt geen halfjaar extra als vicevoorzitter van de Europese Investeringsbank. Nederland wijst de vraag voor een verlenging af, meldde Den Haag via diplomatieke kanalen aan ons la...


Honderd banen op de tocht bij toeleverancier VDL Nedcar in Nederlands-Limburg
15 April, 00:02 Skynet Economie
De Nederlandse vestiging van International Automotive Components (IAC), net over de grens in Born, lijkt het eerste grote slachtoffer van het stilvallen van de autoproductie bij VDL Nedcar, ook in Born. Toeleverancier IAC, waar nu zowat 100 mensen werken, sluit de deuren in februari volgend jaar. Dat meldt De Limburger.


Steenbergen zwemt opnieuw Nederlands record en voldoet aan olympische limiet
9 April, 00:07 NU.NL - Sport
Marrit Steenbergen heeft zaterdag bij de kwalificatiewedstrijden voor de WK zwemmen en Olympische Spelen het Nederlands record op de 200 meter wisselslag opnieuw gebroken. Ook voldeed ze in Eindhoven aan de olympische limiet op de 100 meter vrije slag.


Nederlands spoordigitaliseringproject ERTMS is vertraagd, kost miljard euro meer
6 April, 00:01 Tweakers
De ontwikkeling en aanleg van het European Rail Traffic Management System in Nederland valt ruim een miljard euro duurder uit dan begroot. Ook loopt het project zo'n twee jaar vertraging op, waardoor de Europese deadline van 2030 niet wordt gehaald.


Nederlands overheid verplicht rpki-certificaten op alle overheidssystemen
6 April, 00:01 Tweakers
Alle ict-systemen van de Nederlandse overheid moeten voor het einde van 2024 rpki-certificaten gebruiken. Zo wil de overheid voorkomen dat netwerkverkeer wordt gekaapt en daarbij gegevens worden gestolen of sites offline worden gehaald.


Nederlands kabinet wil gebruik ChatGPT in klaslokaal niet verbieden
30 Maart, 00:26 Tweakers
Het Nederlands kabinet wil het gebruik van ChatGPT niet verbieden in klaslokalen en collegezalen. Volgens twee Nederlandse onderwijsministers is het in eerste instantie aan scholen en leraren om afwegingen te maken.


Kledingmerk Scotch & Soda vraagt faillissement aan voor Nederlands deel
23 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Het Nederlandse kledingmerk Scotch & Soda heeft een faillissement aangevraagd voor de activiteiten in ons land. De curator gaat op zoek naar een nieuwe eigenaar. Voorlopig blijven de 32 Nederlandse winkels nog gewoon open.


Nederlands kabinet gaat gebruik van TikTok op overheidstelefoons verbieden
23 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Het kabinet raadt rijksambtenaren per direct af om apps uit landen als China en Rusland te gebruiken op hun werktelefoon. De populaire, maar omstreden app TikTok krijgt dus een negatief advies. Nederland volgt hiermee het voorbeeld van steeds meer overheden. Op termijn volgt een compleet verbod.


China spreekt zich uit tegen Nederlands exportverbod voor ASML
10 Maart, 00:55 Tweakers
Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken heeft zich uitgesproken tegen de beslissing van het Nederlandse kabinet om ASML te verbieden geavanceerde duv-machines naar China te exporteren. Het kabinet kondigde dat woensdagavond aan.


China spreekt zich uit tegen Nederlands exportverbod voor ASML
10 Maart, 00:55 Tweakers
Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken heeft zich uitgesproken tegen de beslissing van het Nederlandse kabinet om ASML te verbieden geavanceerde duv-machines naar China te exporteren. Het kabinet kondigde dat woensdagavond aan.


Apple kondigt app aan voor klassieke muziek na overname Nederlands bedrijf
10 Maart, 00:55 Tweakers
Apple heeft een aparte streamingdienst aangekondigd voor klassieke muziek. De dienst komt over een paar weken uit en klanten kunnen die gebruiken in een aparte app voor iOS die dan uitkomt. De release volgt na een overname van een Nederlands bedrijf enkele jaren geleden.


Nederlands kabinet is tegen internetheffing voor grote bedrijven in EU
28 Februari, 00:00 Tweakers
Het Nederlandse kabinet biedt weerstand tegen de mogelijke plannen van de Europese Commissie om grote techbedrijven te laten bijdragen aan de kosten van telecom- en internetnetwerken in lidstaten van de EU. Het kabinet zegt dat het tegen de netneutraliteit ingaat.


15 Februari, 00:08 Volkskrant
Nederlands duo Mia & Dion strijdt in eerste halve finale van Eurovisie Songfestival
6 Februari, 01:09 NU.NL - Muziek
Mia Nicolai en Dion Cooper gaan op dinsdag 9 mei proberen een plekje in de finale van het Eurovisie Songfestival te bemachtigen. De artiesten hebben vandaag te horen gekregen dat ze in de eerste halve finale zijn ingeloot. Met welk nummer het gelegenheidsduo naar Liverpool gaat, is nog niet bekendgemaakt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn