NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Nederlands

2News.be / Trefwoorden / Nederlands

Nederlands reisadvies voor Frankrijk aangescherpt om terreurdreiging
29 Maart, 00:05 NOS nieuws

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Frankrijk aangescherpt vanwege terreurdreiging. Het reisadvies is verhoogd van groen, het laagste niveau, naar geel.

Afgelopen weekend verhoogde de Franse regering het dreigingsbeeld naar het hoogste niveau naar aanleiding van de terreuraanslag in een concertzaal in Moskou. Frankrijk bestempelt die dreiging nu als 'waarschijnlijk'.

Het verhoogde risico geldt volgens de Franse overheid vooral in grotere steden, zegt het Nederlandse ministerie. "U kunt naar Frankrijk reizen, maar wees in heel Frankrijk extra alert. Houd u aan de aanwijzingen van de Franse autoriteiten."

Afgelopen maandag werd bekend dat Frankrijk nog eens 4000 militairen vrijmaakt voor de bewaking van drukke plaatsen en gebouwen. Het weekend daarvoor werden al 3000 militairen gemobiliseerd in het kader van de antiterrorisme-operatie Sentinelle.

Islamitische Staat

Die militairen gaan in heel Frankrijk locaties beveiligen zoals stations, scholen, religieuze gebouwen en theaters. Daarbovenop komen dus nog 4000 extra militairen die snel inzetbaar zijn als dat nodig is. Premier Attal had dat bekendgemaakt in een reactie op de aanslag in Moskou.

President Macron zei dat Islamitische Staat in de afgelopen maanden heeft geprobeerd om aanslagen te plegen in Frankrijk. Die pogingen zouden zijn verijdeld.

Eind vorig jaar paste Nederland het reisadvies aan voor de Franse hoofdstad. Na een dodelijk steekincident bij de Eiffeltoren ging het advies ook van groen naar geel. Vorige maand schakelde Buitenlandse Zaken weer terug naar het laagste risiconiveau.
Dartsters willen niet met trans vrouw spelen en stappen uit Nederlands team
26 Maart, 00:05 NU.NL - Sport
Aileen de Graaf en Anca Zijlstra zijn uit de Nederlandse dartsploeg gestapt. De twee speelsters willen niet langer een team vormen met de transgender vrouw Noa-Lynn van Leuven.


Zoom test ondersteuning AI Companion in het Nederlands voor meetings
9 Maart, 00:00 Tweakers
De AI Companion-functie van Zoom ondersteunt voortaan in de zogenoemde previewmodus gedeeltelijk de Nederlandse taal. Tijdens online meetings kunnen gebruikers een gesprek door de AI Companion laten samenvatten en vragen aan de bot stellen.


AI hulpje Copilot binnenkort in het Nederlands
4 Maart, 00:00 Emerce
Het AI hulpje Copilot van Microsoft, gebaseerd op technologie van OpenAI, wordt in maart en april uitgerold voor 17 extra talen, waaronder het Nederlands.


Microsoft Copilot krijgt deze of volgende maand ondersteuning voor Nederlands
2 Maart, 00:00 Tweakers
Microsofts Copilot-assistent gaat Nederlands ondersteunen. Dat gebeurt in maart of april. Ook komt Copilot beschikbaar voor het onderwijs en brengt Microsoft een tool uit waarmee gebruikers prompts kunnen delen en trainingsvideo's kunnen kijken.


Nederlands kabinet wil luchtalarm eind 2025 vervangen door NL-Alert
2 Maart, 00:00 Tweakers
Het demissionaire kabinet heeft donderdag laten weten dat het einde 2025 het luchtalarm wil vervangen door NL-Alert. Het alarmsysteem zou meer bereik hebben dan het huidige luchtalarm, dat al vrij weinig wordt ingezet.


Nederlands toptalent Huijsen (18) maakt eerste profgoal bij klinkende zege Roma
6 Februari, 00:04 NU.NL - Sport
Dean Huijsen heeft maandag een prachtige avond beleefd bij AS Roma. De Nederlandse verdediger maakte in het thuisduel met Cagliari zijn eerste treffer voor de Romeinen, die in het Serie A-duel met 4-0 wonnen van de laagvlieger.


Satelliet met Nederlands tintje stuurt voor het eerst laserstraal naar de aarde
30 Januari, 00:10 NU.NL - Tech
Een Nederlands onderdeel van een satelliet is erin geslaagd gegevens met een laserstraal naar de aarde te sturen. Voor Nederland is dat een primeur, zegt onderzoeksinstituut TNO, dat het ruimte-instrument heeft ontwikkeld.


Roest breekt zestien jaar oud Nederlands record van Kramer op 5 kilometer
30 Januari, 00:05 NU.NL - Sport
Patrick Roest heeft zondag bij de wereldbeker in Salt Lake City een Nederlands record op de 5 kilometer gereden. De 28-jarige schaatser dook na ruim zestien jaar onder de toptijd van Sven Kramer.


1,3 miljoen records gelekt uit database Nederlands coronatestlab
26 Januari, 00:10 Techzine
Het Nederlandse Coronalab.eu heeft een grote hoeveelheid persoonlijke informatie gelekt. Nadat onderzoeker Jeremiah Fowler het lek kenbaar maakte aan het lab, bleef de database bijna drie weken online. Het lek betrof 1,3 miljoen records, waaronder 118.441 coronacertificaten, 506.663 afspraakgegevens, 660.173 testresultaten en een “kleine hoeveelheid interne applicatie-bestanden,” aldus Fowler. De onderzoeker stelt dat hij meermaals […]


Nederlands kopstuk drugshandel opgepakt in Spanje, OM wil hem hier vervolgen
26 Januari, 00:06 NOS nieuws

De Spaanse politie heeft een bekende naam uit de Nederlandse onderwereld gearresteerd. Deze Karim B. is met vijf anderen aangehouden op verdenking van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Het Nederlandse Openbaar Ministerie bevestigt de aanhouding van de 46-jarige Amsterdammer.

Karim B. is de oudere broer van Samir B., die in 2014 werd geliquideerd in Spanje. Justitie vermoedt dat Samir B. voorafgaand aan de moord een conflict had met de organisatie van Ridouan Taghi en Rico R., die ook wel Rico de Chileen wordt genoemd. Net als zijn broer is Karim volgens het OM vermoedelijk in een conflict verwikkeld met Taghi en R.

De politie in Spanje omschrijft Karim B. als "een van de meest gezochte criminelen van Nederland". Zijn arrestatie is onderdeel van een jarenlang onderzoek naar internationale drugsactiviteiten in Spanje. B.'s naam duikt volgens de Spaanse politie op in tal van politieonderzoeken en de organisatie waarvan hij deel zou uitmaken wordt gezien als belangrijke schakel tussen bendes die zich bezighouden met drugshandel en witwassen.

Nederlands OM wil B. vervolgen

Een woordvoerder van het Nederlandse OM zegt dat Karim B. zich op 9 januari heeft gemeld bij de Spaanse politie. Hij wordt in Nederland al langer verdacht van grootschalige handel in hard- en softdrugs. Het OM in Nederland heeft dan ook gevraagd om zijn overlevering. Of B. naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Ook uit de politieoperatie in Spanje komt een beeld naar voren van een groot internationaal drugsnetwerk. De Spaanse politie meldt dat de organisatie actief was in Nederland, Spanje, Marokko, de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Arabische Emiraten. Via een informeel banksysteem zou er geld zijn witgewassen.

De Spaanse politie deelde deze beelden van een inval en verschillende arrestaties:

Voor zover bekend heeft de groep sinds het begin van het onderzoek in 2018 ongeveer 6 miljoen euro witgewassen, al houdt de politie er rekening mee dat dat bedrag hoger ligt. In totaal nam de politie de afgelopen weken tienduizenden euro's in contanten en twee vuurwapens in beslag. Ook werd beslag gelegd op 172 panden, met een waarde van 50 miljoen euro. Verder werden 148 bankrekeningen met samen 3 miljoen euro geblokkeerd.
Nederlands-Canadese Betty breekt op 99-jarige leeftijd drie wereldrecords zwemmen: ?Ik geef nooit op!?
24 Januari, 00:01 HLN.BE
Wat een klepper! De Nederlands-Canadese Betty Brussel heeft op 99-jarige leeftijd zomaar even drie wereldrecords zwemmen verbroken. Ze verbeterde in haar leeftijdscategorie het record op de 50 meter borstcrawl en de 50 meter rugcrawl en zwom op de 400 meter vrije slag zelfs 4 minuten sneller dan het vorige record.


Gespot ? De eerste Cadillac ATS-V sedan op Nederlands kenteken
22 Januari, 00:01 AutoBlog

Dit artikel Gespot – De eerste Cadillac ATS-V sedan op Nederlands kenteken verscheen eerst op Autoblog.nl.
Nederlands kabinet presenteert visie op generatieve AI: 'veilig en rechtvaardig'
20 Januari, 00:00 Tweakers
Het Nederlandse demissionaire kabinet heeft zijn visie op generatieve AI in Nederland gepresenteerd. Zo moet de kunstmatige intelligentie veilig en rechtvaardig worden ontwikkeld en toegepast, en moet deze het menselijk welzijn dienen.


Bosz wil na PSV met pensioen: 'Behalve als het Nederlands elftal komt'
10 Januari, 00:06 NU.NL - Sport
Peter Bosz denkt erover na om na zijn periode bij PSV afscheid te nemen van het betaald voetbal. De zestigjarige coach wil alleen een uitzondering maken voor het Nederlands elftal.


Van Gerwen heeft geen kind aan Veenstra in Nederlands onderonsje op WK darts
28 December 2023, 00:45 NU.NL - Sport
Michael van Gerwen heeft woensdag ten koste van Richard Veenstra de achtste finales van het WK darts bereikt. De drievoudig wereldkampioen had geen kind aan zijn landgenoot: 4-0.


Nederlands Bekerduel PSV - FC Twente afgelast door onbespeelbaar veld
22 December 2023, 00:00 Skynet Sport
De wedstrijd tussen PSV en FC Twente in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker gaat niet door. Het veld in het Philips-stadion in Eindhoven is donderdagavond door zware regenval onbespeelbaar.


Gespot ? Een prachtig Nederlands kunstwerkje
21 December 2023, 00:01 AutoBlog

Dit artikel Gespot – Een prachtig Nederlands kunstwerkje verscheen eerst op Autoblog.nl.
Toekomstige Nederlands-Belgische fregatten krijgen Duitse motoren
14 December 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De toekomstige fregatten van de Belgische en Nederlandse zeemachten zullen uitgerust worden met dieselmotoren van de Duitse groep MAN Energy Solutions. Dat heeft de Nederlandse scheepswerf Damen Naval maandag aangekondigd.


Nederlands spaargeld op buitenlandse rekening verdubbelde in twee jaar
8 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Nederlanders hebben bijna dubbel zoveel geld op een buitenlandse rekening staan als twee jaar geleden. Toen ging het om 5,6 miljard euro, eind september was dat gegroeid naar 10,5 miljard. Toch is dat minder dan 2 procent van het totale Nederlandse banktegoed.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn