NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Nederland

2News.be / Trefwoorden / Nederland

Coronavirus - Winterweer doet Nederland dromen, "maar pandemie maakt Elfstedentocht onmogelijk"
7 Februari, 18:39 Skynet
Het vriest boven de Moerdijk en dus droomt Nederland weer van een eerste Elfstedentocht sinds 1997. "Maar die komt er niet", herhaalde de organisatie zondag. "We blijven bij ons standpunt. Een Elfstedentocht in de huidige pandemie zit er niet in", zegt Wiebe Wieling, voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden.


Nederland beleeft eerste sneeuwstorm in ruim tien jaar
7 Februari, 11:41 Gazet v. Antwerpen

Nederland zit sinds zaterdagavond officieel met een sneeuwstorm opgezadeld. De laatste keer dat dat gebeurde was in januari 2010.
Nederland beleeft eerste sneeuwstorm in ruim tien jaar
7 Februari, 01:48 Skynet Buitenland
Nederland zit sinds zaterdagavond officieel met een sneeuwstorm opgezadeld. De laatste keer dat dat gebeurde was in januari 2010.


Test- en vaccinatielocaties dicht in Nederland vanwege code rood voor winterweer
6 Februari, 14:00 Skynet Buitenland
Vanwege het barre winterweer wordt morgen niemand in Nederland gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook alle testcentra in het land zijn morgen dicht, melden de gezondheidsdiensten.


'Uber ontwijkt nog steeds belasting in Nederland'
6 Februari, 10:12 NOS nieuws

Techbedrijf Uber ontwijkt in Nederland nog steeds belasting, ondanks de invoering van nieuwe Nederlandse wetgeving in 2019 die juist bedoeld is om belastingontwijking door multinationals te voorkomen. Dat stelt journalistiek platform Follow the Money op basis van eigen onderzoek. De NOS heeft Uber nog niet kunnen bereiken voor een reactie.

Volgens het platform blijkt dat de aanbieder van taxiritten en maaltijdbezorging na 2019 is overgegaan op een nieuwe fiscale structuur waarbij nog altijd via Nederland belasting wordt ontweken. Daarvoor is in Amsterdam een nieuwe holding opgericht.

In 2019 stroomde er zo'n 5,8 miljard dollar bij deze holding binnen, zegt Stefan Vermeulen van Follow the Money in het NOS Radio 1 Journaal. "Op die holding in Amsterdam passen ze dan fiscale trucs toe waardoor ze in Nederland zo min mogelijk winstbelasting hoeven te betalen."

Lening in Singapore

Een van de constructies is een lening van 16 miljard dollar die Uber zichzelf heeft gegeven uit een ander bedrijf van Uber in Singapore. Daarover betaalt het zo'n 8 procent rente, wat neerkomt op 1,3 miljard dollar per jaar. Dat bedrag drukte de winst van Uber in Nederland, waardoor het bedrijf hier minder belasting verschuldigd is.

"Zonder die lening zou de winst in Nederland 1,3 miljard dollar hoger uitkomen", zegt Vermeulen. "En dat zou 270 miljoen euro extra belasting opleveren. Dat loopt de Nederlandse schatkist nu mis."

Het is niet verboden voor bedrijven om zichzelf geld te lenen, maar zulke constructies moeten wel volgens bepaalde regels zijn opgesteld. Zo moeten er voor een lening tussen twee bedrijven die tot dezelfde multinational behoren vergelijkbare voorwaarden gelden als voor een lening die met een een bank wordt afgesloten. Met andere woorden: de lening moet 'eerlijk', zakelijk zijn.

Aflossingsvrij

Het is volgens Follow the Money de vraag of dat in dit geval zo is. De lening van Uber is namelijk aflossingsvrij, en hoeft pas in 2039 terugbetaald te worden. Volgens deskundigen die het platform sprak, zouden andere marktpartijen onder die voorwaarde Uber geen lening hebben verstrekt. In dat geval zou het bedrijf de rente niet mogen aftrekken van de winst.

Uber staat al langer bekend als een bedrijf dat gebruikmaakt van constructies om geen of minder belasting te betalen. Zo regelde het volgens persbureau Bloomberg in 2019 met de Nederlandse fiscus een belastingvoordeel van omgerekend 5,5 miljard euro door intellectuele eigendomsrechten naar een dochteronderneming in Nederland te verhuizen.

Vermeulen: "Het komt erop neer dat hoeveel winst ze ook maken, Uber de komende jaren geen of nauwelijks belasting hoeft te betalen."
Twijfels over belastingconstructie van Uber in Nederland
6 Februari, 09:20 NU.NL - Economie
Uber, het techbedrijf bekend van taxidiensten en maaltijdbezorging, ontwijkt met een interne miljardenlening uit Singapore belasting in Nederland. Dat stelt Follow the Money zaterdag op basis van eigen onderzoek. De lening aan het internationale hoofdkantoor in Amsterdam zou niet aan de volwaarden van een zakelijke lening voldoen, zo laten experts weten aan het onderzoekscollectief.


?Krankzinnig dat we in een rijk land als Nederland niet genoeg geld voor leraren overhebben?
6 Februari, 08:57 Volkskrant
Sinds 2018 is Marjolein Moorman wethouder onderwijs in Amsterdam. Ze noemt zichzelf een echt jarenzeventigkind: het geloof in een maakbare samenleving heeft ze sindsdien niet verloren, haar strijd tegen de kansenongelijkheid in de hoofdstad komt er deels uit voort. ?Ik zit hier omdat ik ergens in geloof en iets wil veranderen.?


Ruud de Langen (dentsu Nederland): ?Ik neem de ondernemingslust mee?
6 Februari, 08:30 Emerce
Ruud de Langen is onmiskenbaar een bekende verschijning in de Nederlandse media- en reclamewereld. Onlangs wisselde hij de lokale, snelle mediawereld van Talpa in voor de kennisintensieve, internationale omgeving van datagedreven communicatie bij dentsu.


5 Februari, 15:29 HLN.BE
Dit is de eerste Lamborghini Sian (? 2,65 miljoen) van Nederland
5 Februari, 14:33 AutoBlog

Kijk, dat is nog eens de vrijdagmiddag vieren. Gewoon je gloednieuwe en eerste Lamborghini Sian van Nederland ophalen. Sommige mensen hebben een leukere vrijdagmiddag dan jij. Ik weet zeker dat Quote 500-lid Gerard van der Horst in elk geval een prima middag beleeft. Hij kon vandaag de sleutels in ontvangst nemen van de eerste Lamborghini […]

The post Dit is de eerste Lamborghini Sian (? 2,65 miljoen) van Nederland appeared first on Autoblog.nl.
'LG's oled-tv van 48 inch met 60Hz-scherm gaat in Nederland 1299 euro kosten'
5 Februari, 11:36 Tweakers
Een Nederlandse webwinkel toonde tijdelijk de prijzen van LG's 2021-aanbod van oled-tv's. De goedkoopste oled-tv in de lijst is de 48A16LA, een 48"-model die het zonder HDMI 2.1 moet doen en een prijsvermelding van 1299 euro had.


Een Brits bedrijf gaat onze diplomatieke communicatie beheren: waarom buiten de EU, en buiten Nederland?
5 Februari, 09:04 Volkskrant
British Telecom gaat communicatiediensten leveren aan Nederlandse ambassades en consulaten in 120 landen. Daarmee belandt het diplomatieke netwerk, waarover vertrouwelijke data worden uitgewisseld, niet alleen in buitenlandse handen maar ook buiten de EU. Tweede Kamerleden en digitale experts zijn verbaasd.


Nederland loopt achter met invoer EU-telecomregels
5 Februari, 14:25 Techzine
Bijna alle landen in de Europese Unie, waaronder Nederland, lopen achter met de implementatie van nieuwe regels voor de Europese telecomsector. De deadline verstreek daarvoor in december 2020. Eind 2018 traden nieuwe regels voor de Europese telecomsector in werking. Lidstaten kregen vervolgens twee jaar om die te implementeren. Van die lidstaten hebben alleen Griekenland, Hongarije […]


Jaguar Nederland genereert 40% extra proefritaanvragen met chatbot
4 Februari, 08:18 Emerce
Adeptiv Lab en Yourzine (onderdeel van Adeptiv) hebben in opdracht van Jaguar Nederland een chatbot ontwikkeld voor het realiseren van proefrit aanvragen. Dat heeft geresulteerd in een verhoging van 40 procent meer proefrit aanvragen voor de I-PACE.


Tesla roept massaal auto?s terug, ook in Nederland
3 Februari, 16:49 AutoBlog

Een vitaal onderdeel kan er de brui aangeven, namelijk het touchscreen. Tesla pakt de zaken op veel vlakken anders aan dan traditionele autofabrikanten. Dat geldt ook voor het interieur. Al vanaf de introductie van de Model S in 2013 zijn bijna alle functies in een Tesla te bedienen via een centraal touchscreen. Inmiddels gaat het […]

The post Tesla roept massaal auto’s terug, ook in Nederland appeared first on Autoblog.nl.
Rompdeel van Boeing gezocht dat vermoedelijk boven Nederland uit lucht viel
3 Februari, 16:31 NOS nieuws

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is een onderzoek begonnen naar een verloren rompdeel van een Boeing 747-400F. Het onderdeel is vermoedelijk tijdens het opstijgen naar beneden gevallen, maar waar is nog de vraag, meldt NH Nieuws.

Het rompdeel is op 16 januari van het toestel gevallen. Pas bij aankomst op de bestemming werd opgemerkt dat een paneel aan de onderkant van de Boeing 747, waarmee vracht werd vervoerd, was afgebroken. De maatschappij en de bestemming zijn niet bekend gemaakt. De OVV heeft nog geen idee waar het paneel terecht is gekomen en is dus een onderzoek gestart.

De raad wil er niet veel over kwijt, weet luchtvaartverslaggever Doron Sajet van NH Nieuws. "Ze zeggen dat het niet gebruikelijk is om er iets over te vertellen. Wel is duidelijk dat het onderzoek maanden gaat duren."

Op de foto is te zien welk onderdeel ontbreekt. "KLM zegt dat zij geen onderdeel missen. Ik zit nu te zoeken welk toestel het moet zijn geweest. Maar je kunt wel zien dat er een flink deel uit die buik is gevlogen."

Eerder gebeurd

Twee jaar geleden raakte een Boeing 747 van KLM's dochtermaatschappij Martinair Cargo ook al eens een onderdeel kwijt. Dat was een stuk van een vleugel dat in Zimbabwe neerviel, toen het toestel de luchthaven van Harare naderde. Niemand raakte daarbij gewond.

In september 2017 viel een rompdeel van een KLM-Boeing 777 van 2400 meter hoogte op een rijdende auto in de Japanse stad Osaka. Ook toen merkten de piloten daar niks van, tot ze geland waren op Schiphol. De oorzaak was een gebroken ophangbeugel.

De twee inzittenden van de auto raakten niet gewond. Alleen het dak van de auto en een zijraam raakten beschadigd.
Bas Telgenkamp nieuwe directeur Microsoft Nederland
3 Februari, 13:36 Emerce
Microsoft stelt per 1 maart Bas Telgenkamp (54) aan als nieuwe algemeen directeur van Microsoft Nederland.


Nederland voert vanaf eind volgend jaar statiegeld op blikjes in
3 Februari, 12:29 HLN.BE
Vanaf eind volgend jaar voert Nederland statiegeld op blikjes in. Het statiegeldbedrag per blikje wordt minimaal 15 cent. De maatregel gaat in op 31 december 2022. De Nederlandse regering komt met de maatregel omdat er nog steeds te veel blik als zwerfafval in het milieu belandt.


Tachtig gedupeerde ouders doen nu ook aangifte tegen Rutte in toeslagenschandaal
3 Februari, 17:16 Volkskrant
Een groep van tachtig gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire rond kinderopvang, hebben nu ook aangifte gedaan tegen premier Mark Rutte wegens drie ambtsmisdrijven. Dat heeft hun advocaat Vasco Groeneveld woensdag bekendgemaakt.


Nederland heeft acht miljoen extra doses Moderna besteld
3 Februari, 07:55 NOS nieuws

Nederland heeft acht miljoen extra doses van het Moderna-vaccin besteld. Tot nu toe was het kabinet niet ingegaan op een aanbod van de fabrikant, omdat het middel pas aan het einde van het jaar kon worden geleverd. Maar dat wordt nu het derde kwartaal.

Onder die voorwaarde gaat minister De Jonge van Volksgezondheid nu wel in op het aanbod, schrijft hij aan de Tweede Kamer. Die hamerde er al eerder op dat er meer doses van Moderna moesten worden ingekocht. De Jonge denkt dat de aankoop binnenkort rond komt.

Al met al denkt Nederland tot en met het eerste kwartaal van 2022 over 84,5 miljoen vaccins van acht verschillende farmaceuten te beschikken. Nog niet alle middelen die Nederland wil inslaan, zijn goedgekeurd door het Europese medicijnagentschap EMA. Het gaat dan bijvoorbeeld om die van Janssen en CureVac.

Twee miljoen prikken

Intussen gaat het volgens De Jonge de goede kant op met het vaccineren. Vorige week kregen 200.000 mensen een prik. Deze week moeten dat er 250.000 worden. Aan het einde van de eerste week van maart moeten er zo'n twee miljoen vaccins zijn toegediend, is de bedoeling.

De Tweede Kamer spreekt vandaag met minister De Jonge over het datalek bij de GGD. Ook de trage start van het Nederlandse vaccinatieprogramma komt aan de orde. De minister kreeg al veel kritiek op zijn aanpak.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn