NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Nederland

2News.be / Trefwoorden / Nederland

The Weeknd treedt na eerder afgezegde shows toch weer op in Nederland
Maandag, 00:05 NU.NL - Muziek
Nadat zijn shows in 2020, 2021 en 2022 werden afgezegd, heeft The Weeknd nu toch weer een nieuwe tournee aangekondigd. De artiest staat op zaterdag 24 juni 2023 in de Johan Cruijff ArenA met zijn After Hours Til Dawn Tour.


Vluchtstrook dit jaar in Nederland populairste lied op Spotify
Maandag, 00:05 NU.NL - Muziek
Vluchtstrook, de samenwerking van Kris Kross Amsterdam, Antoon en Sigourney K, is het lied dat dit jaar in Nederland het meest werd beluisterd op Spotify. De streamingdienst publiceerde woensdag data waaruit blijkt dat Antoon ook de meest beluisterde artiest van het land is.


NIO opent 1e wisselpunt in Nederland
Zondag, 00:02 Autozine
NIO, een fabrikant van elektrische autos, heeft in Nederland zijn eerste Power Swap Station geopend. Dit eerste batterijwisselstation van het merk is officieel in bedrijf genomen bij het Van der Valk Exclusief Hotel in Tilburg. Het station maakt deel uit van het snelgroeiende Europese NIO Power Swap-netwerk. NIO wil volgend jaar reeds 120 Power Swap Stations in Europa hebben, waarvan er meerdere in Nederland gevestigd zullen worden.


T-Mobile Nederland werkt samen met Lyfo aan zakelijk dual sim-aanbod
Donderdag, 00:07 Techzine
T-Mobile Nederland start een samenwerking met Lyfo om dual sim-oplossingen aan te bieden. Zakelijke klanten van T-Mobile krijgen toegang tot Lyfo.NET, een softwaresysteem waarmee simkaarten een alternatief netwerk kunnen bereiken wanneer het primaire netwerk uitvalt. Dual sim-oplossingen zijn reeds beschikbaar bij T-Mobile Nederland. Particuliere klanten kunnen kiezen voor smartphones met twee simkaarten en de mogelijkheid […]


The Prodigy geeft eerste optredens in Nederland na overlijden Keith Flint
28 November, 00:06 NU.NL - Muziek
The Prodigy geeft volgend jaar zijn eerste optredens in Nederland sinds het overlijden van zanger Keith Flint in 2019. De Britse band staat op het Zeeuwse festival Vestrock en op Dauwpop in Hellendoorn.


Recordaantal online Black Friday-aankopen in Nederland ondanks inflatie
28 November, 00:03 NU.NL - Economie
Nederlanders hebben online voor een recordbedrag gekocht op Black Friday, ondanks de inflatie. Niet alleen sloegen consumenten hun slag op vrijdag, de hele week al wisten retailers te profiteren van meer klandizie. Dat melden betalingsdienstverlener Klarna, creditcarduitgever ICS en Betaalvereniging Nederland zaterdag.


Opluchting bij Oranje! Nederland begint met late, maar al bij al verdiende zege tegen Senegal aan WK
22 November, 00:01 HLN.BE
Oranje is met een zege aan het WK in Qatar begonnen. Tegen Senegal leken de Nederlanders zich lang te moeten neerleggen bij een draw, tot Cody Gakpo in de slotfase de ban brak met een rake kopbal. Dankzij Davy Klaassen werd het zelfs nog 0-2. ?Ik had niet de indruk dat we zouden verliezen?, aldus bondscoach Louis van Gaal.


Onze huisanalist zag Nederland verdiend winnen: ?Van Gaal krijgt (voorlopig) alweer gelijk?
22 November, 00:01 HLN.BE
?Senegal-Nederland werd geen duel om duimen en vingers van af te likken, maar de Nederlandse zege was wel verdiend?, is de visie van onze huisanalist Marc Degryse na de WK-openingsmatch van onze buren. ?Hun huidige speelwijze is niet helemaal volgens hun filosofie, maar daar hebben ze in Nederland al even afscheid van genomen.?


NU+ | De klimaattop zit vast: waar kan Nederland verschil maken?
21 November, 00:03 NU.NL - Economie
De VN-klimaatonderhandelingen in Sharm-el-Sheikh hebben na anderhalve week nog weinig resultaat opgeleverd. En dus is er behoefte aan landen die hun gewicht in de schaal leggen. Onderhandelaars in Egypte hebben wel een paar suggesties voor de Nederlandse delegatie.


17 November, 00:07 Volkskrant
17 November, 00:07 Volkskrant
Vanaf 1 januari is in Nederland de verkoop van lachgas verboden
15 November, 00:01 HLN.BE
In Nederland is vanaf 1 januari het bezit en de verkoop van lachgas verboden. Vanaf dan staat de drug op een lijst met verboden middelen, meldt het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maandag.


Peter Gabriel komt na tien jaar weer naar Nederland met een nieuwe tour
14 November, 00:07 NU.NL - Muziek
Peter Gabriel komt volgend jaar voor het eerst in tien jaar weer naar Nederland. De zanger staat met zijn nieuwe tour op 5 juni in Ziggo Dome in Amsterdam. Dat heeft concertorganisator MOJO dinsdag bekendgemaakt. De kaarten voor het concert gaan vrijdag in de verkoop.


Wouter Hamel gaat met nieuw album weer touren door Nederland
14 November, 00:07 NU.NL - Muziek
Wouter Hamel gaat volgend voorjaar weer een uitgebreide Nederlandse theatertour maken, heeft hij zaterdag bekendgemaakt.


Chinese import in Nederland neemt toe
14 November, 00:03 NU.NL - Economie
In 2021 importeerde Nederland voor 48 miljard euro aan goederen uit China. Dat melden statistiekbureau CBS en het Centraal Planbureau (CPB). Dat is 8,3 miljard euro meer dan vorig jaar.


Nyrstar start zinksmelterij in Nederland weer op
13 November, 00:04 Skynet Economie
Nyrstar zal in november de productie hervatten in zijn zinksmelterij in Budel, in Noord-Brabant dicht bij de Belgische grens. De smelterij, die begin september was stilgelegd wegens de hoge energiekosten, zal wel maar "op beperkte basis" draaien, zo heeft Nyrstar vrijdag aangekondigd.


Hoe blijft Nederland cyberveilig? Leer erover op de Meet-Up Privacy & Security
11 November, 00:01 Tweakers
Inmiddels kunnen de dagen worden afgeteld tot op zaterdag 19 november de deuren van Theater Gooiland in Hilversum worden geopend voor de Tweakers Meet-Up Privacy & Security. Heb jij al een kaartje?


Minister wil maatschappelijke dialoog over de wolf in Nederland
10 November, 00:03 NOS nieuws

Minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) wil dat er een brede maatschappelijke dialoog op gang komt over de wolf in Nederland. In de Tweede Kamer kondigde ze aan dat ze daarvoor in gesprek gaat met de Raad voor Dieraangelegenheden, een adviesorgaan van het kabinet.

Het stijgende aantal wolven in Nederland leidt tot een verhit debat. Natuurbeschermers vinden het prachtig dat het dier terug is in Nederland, maar anderen vrezen voor de veiligheid van mensen, vee en huisdieren en roepen op tot het verjagen of afschieten van 'probleemwolven'.

"Vooral op sociale media verschijnen berichten die gericht zijn op het voeden van angst. Daar maak ik me zorgen over", zei Van der Wal. "De hele discussie is nu gebaseerd op angst en ophef en dat is niet zorgvuldig. Het polariseert ook."

In de maatschappelijke dialoog, waar alle belanghebbenden aan mee kunnen doen, moet de vraag aan de orde komen of de angst voor de wolf terecht is, welke positie het dier kan hebben in de Nederlandse natuur en hoe voorkomen kan worden dat vee en huisdieren het slachtoffer worden van de wolf.

Verrijking van de biodiversiteit

"Het is een ingewikkeld probleem met veel dillema's en botsende belangen", zei de minister. Ze wil er alles aan doen om de angst weg te nemen bij mensen dat zij of hun dieren aangevallen worden door een wolf. "Maar tegelijkertijd is het ook een verrijking van de biodiversiteit. De wolf is een inheems dier en heeft zelf de weg naar ons land teruggevonden. En het is een beschermde diersoort."

De laatste tijd zijn er vaker berichten over wolven die contact met mensen niet uit de weg gaan en zelfs opzoeken. Partijen als de VVD, de SGP en BBB zien daarin aanleiding om in te grijpen. "Het is een kwestie van tijd voordat de wolf een kind aanvalt", waarschuwde Caroline van der Plas van BBB. "Roodkapje? Het is straks geen sprookje meer in Nederland."

Maar volgens de minister mag je een wolf die probleemgedrag vertoont alleen maar verjagen of afschieten als het echt niet anders kan. Preventie door een goede afrastering of honden die het vee bewaken en de wolven afschrikken heeft de voorkeur. Daar hebben ze in het buitenland goede ervaringen mee.

Vlees neergelegd voor foto

Kamerlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren is bang dat mensen probleemgedrag gaan uitlokken om te kunnen ingrijpen. Ze wees op berichten dat er op de Veluwe vlees wordt neergelegd om wolven te lokken voor een mooie foto.

De wolf is van nature mensenschuw, benadrukte Vestering. "Hoe komt het dat een dier die schuwheid heeft verloren? Het lijkt erop dat hij erop getraind is."

Kamerlid Thom van Campen van de VVD is niet zo enthousiast over het plan van zijn partijgenote Van der Wal voor een maatschappelijk debat over de wolf. "Dat is allemaal heel nobel, maar wat betekent dat voor de boer die 's ochtends wakker wordt en ziet dat zijn schapen of kalveren doodgebeten en verscheurd zijn?"

"Ik kan me voorstellen dat je schrikt van wat een wolf met vee doet", zei Vestering van de Partij voor de Dieren daarover. "Maar ik schrik ook van wat mensen met vee doen. Jaarlijks worden er 600.000 schapen gedood in de veehouderij."
Recensieoverzicht Netflix-film The Takeover: 'Nederland slaat een pleefiguur'
7 November, 00:05 NU.NL - Film
Netflix brengt steeds vaker films en series van eigen bodem uit en met The Takeover is daar deze week een nieuwe titel bij gekomen. Holly Mae Brood speelt een ethisch hacker die in de problemen komt door onwaarheden die over haar worden verspreid. Recensenten zijn niet erg onder de indruk van de film.


Dion Cooper en Mia Nicolai namens Nederland naar Eurovisie Songfestival
7 November, 00:05 NU.NL - Muziek
Dion Cooper en Mia Nicolai gaan namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival van 2023. Dat vertelde oud-winnaar Duncan Laurence, die meeschreef aan het nummer van het duo, dinsdag op NPO Radio 2.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn