NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Nederland

2News.be / Trefwoorden / Nederland

Apple staat alternatieve betaalsystemen toe bij datingapps in Nederland
Gisteren, 00:00 Tweakers
Apple heeft in Nederland de eis van het ACM ingewilligd en staat alternatieve betaalmethoden toe bij datingapps op zijn App Store. Het ACM legde die eis op 24 december neer en gaf Apple twee maanden de tijd om mee te werken.


Microsoft brengt Surface Go 3, Pro 8 en Pro X Wifi naar Nederland
Maandag, 00:10 Techzine
De Surface Pro 8, Surface Go 3 en Surface Pro X Wifi zijn beschikbaar. Microsoft kondigde de generatie in september 2021 aan. De Pro 8 is een flinke upgrade van de Pro 7. Het scherm is van 12,3 inch naar 13 inch verruimd. Sommige uitvoeringen staan een verversingssnelheid van 120Hz toe, terwijl het limiet voor […]


?Gebruik Google Analytics in Nederland mogelijk verboden?
Maandag, 00:09 Techzine
Privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt dat het gebruik van Google Analytics binnenkort mogelijk niet meer is toegestaan. De reden voor de waarschuwing is dat de Oostenrijkse privacytoezichthouder constateert dat de tool onnodig data van cookies verzamelt en naar de Verenigde Staten stuurt. Het onnodig verzamelen en doorsturen is in strijd met de Europese GDPR-wet- en […]


Historicus Bonnie Triyana: ?Het Indonesische geweld tegen Nederland kwam niet uit de lucht vallen?
Maandag, 00:09 Volkskrant
Als gastcurator van een tentoonstelling over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd voert historicus Bonnie Triyana verhitte discussies in het Rijksmuseum. Zijn standpunten staan soms lijnrecht tegenover die van de Nederlanders.


Nederland versoepelt coronaregels, maar Antwerpen blijft populaire uitwijkplaats: ?Ook na de lockdown zullen we blijven komen?
Maandag, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Op 18 december 2021 werd in Nederland een strenge lockdown ingevoerd. Als gevolg zochten onze noorderburen massaal hun heil in Antwerpen, een gegeven dat de lokale middenstand geen windeieren legde. Zaterdag werden de maatregelen opnieuw versoepeld. Zo mogen onder meer kledingwinkels er opnieuw de deuren openen. Maar de horeca blijft voorlopig dicht. Heeft dat een impact op de toestroom van Nederlandse bezoekers? We namen zondag een kijkje in de Antwerpse binnenstad.
Gemeenten willen dat kabinet met nieuw beleid voor heropening Nederland komt
Vrijdag, 00:03 NU.NL - Economie
Alle Nederlandse gemeenten willen dat het kabinet met nieuw coronabeleid komt, waarbij wordt gekeken naar hoe de Nederlandse samenleving weer van het slot kan. Ze werden het donderdag eens na een motie van onder meer de gemeente Breda, Nijmegen en een groot aantal grensgemeenten.


Samsung verkocht vorig jaar in Nederland 5,6 keer meer vouwbare smartphones
11 Januari, 00:00 Tweakers
Samsung heeft in 2021 in Nederland 5,6 keer meer vouwbare smartphone verkocht dan in 2020. Exacte aantallen geeft het bedrijf niet. De verkopen zijn met name gestegen na de release van de Galaxy Z Flip3 en Z Fold3 in augustus.


Coronavirus - Opnieuw acties tegen coronamaatregelen in Nederland
6 Januari, 00:09 Skynet Buitenland
Tegenstanders van de coronamaatregelen demonstreren de komende dagen op diverse plaatsen in het land. Zo zijn er woensdag acties in onder meer Amsterdam Zuid en in het centrum op de Dam. Volgens Nederland in Verzet staan er tot en met zondag demonstraties gepland.


Aantal meldingen van dreiging tegen journalisten in Nederland verdubbeld in 2021
6 Januari, 00:08 Skynet Buitenland
In Nederland is tijdens het voorbije jaar het aantal meldingen door journalisten van bedreiging en fysiek geweld meer dan verdubbeld ten opzichte van 2020. Dat schrijft de Nederlandse openbare omroep NOS vandaag nadat het Nederlandse meldpunt Persveilig met de alarmerende cijfers naar buiten kwam.


Hier stond je in 2021 het vaakst in de file
30 December 2021, 00:03 AutoBlog

Gezellig met z’n allen in de file staan, deze traditie is ook in 2021 nog geen verleden tijd. Het fileprobleem voor eens en voor altijd oplossen met thuiswerken, het was op papier een leuk idee. Helaas blijft het fileprobleem in de praktijk toch wat weerbarstiger te zijn. Wat natuurlijk niet wegneemt dat de files zijn […]

The post Hier stond je in 2021 het vaakst in de file appeared first on Autoblog.nl.
Zo viert Nederland Kerst: met een zelftest aan het afhaalmenu, of in quarantaine
26 December 2021, 00:03 NOS nieuws

Wederom wordt Kerst dit jaar anders dan normaal gevierd: geen grote feesten, wel een negatieve zelftest om bij het familiediner aan te sluiten. En niet lang tafelen in een restaurant, maar wel met een afhaalmenu aan de eettafel. En als het niet meezit, een Kerst in quarantaine of isolatie. Hoe viert Nederland Kerst 2021?

In andere jaren gaat Paul Elsendoorn (68) met Kerst naar een restaurant, en hij woont een mis bij in de kerk. Dit jaar is het anders; hij eet vanavond bij zijn dochter en haar kinderen. "Iedereen, ook de kleintjes, zijn getest. Dat hadden we van tevoren afgesproken."

Elsendoorn haalde gisteravond Grieks bij een restaurant en de familie gaat vanavond gourmetten. "Het is lastig, maar we hebben er heel bewust toch wat van gemaakt."

Dit restaurant in Eindhoven verkocht 2200 dinerboxen:

De zelftest is populair deze Kerst; waar vorig jaar de testafspraken bij de GGD in de week voorafgaand aan Kerst helemaal vol zaten, worden dit jaar de foto's van zelftesten massaal gedeeld op sociale media.

De kleinkinderen van Wouke van Scherrenburg (75) stuurden haar vanochtend, voordat ze aanklopten voor het kerstdiner, een foto van hun negatieve testuitslagen. "Zo lief, ik had er helemaal niet om gevraagd."

De oud-politiek verslaggever geniet dit jaar "driedubbel". Vorig jaar bracht ze Kerst alleen met haar partner door; vanwege hun kwetsbare leeftijd vierden haar kinderen en kleinkinderen het zonder hen. "We waren echt redelijk in mineur, maar het kon niet anders." Dit jaar is iedereen negatief getest en gevaccineerd. "En het is ook keurig verdeeld, er komen niet meer dan vier gasten per keer."

Bordje voor de slaapkamer

De zelftest is een positieve verandering ten opzichte van vorig jaar, maar de uitslag is niet altijd zoals gehoopt. Dat ondervond ook Esther Hemink (40): haar partner had lichte klachten en testte positief, een paar dagen voor Kerst. "We zagen het streepje verschijnen en werden meteen verdrietig. We realiseerden ons meteen wat dit zou betekenen voor de kerstplannen."

En die plannen van de familie waren dit jaar groots: een hotel, uitgebreid diner en glitterpakjes. Maar Kerst is nu vooral "een heel gedoe", vertelt Hemink. "Mijn man zit in isolatie in onze slaapkamer, mijn dochter zit in een appartement in de tuin en ik logeer bij mijn zoon op de slaapkamer."

Het gezin probeert desondanks een beetje Kerst te vieren. Hemink heeft een kleine kerstboom opgetuigd voor in de kamer van haar man, en schoof vanavond een bordje voor zijn deur. "We balen, maar deze Kerst gaan we nooit vergeten. Hij gaat de boeken in."

Een bordje voor de kamer van de man van Hemink:

De familie doet volgende maand een nieuwe poging tot Kerst; "We hebben met ons gezin besloten dat we de geboorte van Jezus Christus opschuiven naar 8 januari. Dan gaan de glitterpakjes uit de kast."

Ook Splinter Chabot viert deze Kerst in isolatie:

En als een negatieve testuitslag toch niet de uitkomst was waarop je hoopte, lost deze twitteraar dat voor een tientje voor je op:
Nederland maakt geen kans meer op Oscar: 'Wisten dat het moeilijk zou worden'
23 December 2021, 00:07 NU.NL - Film
Regisseur Shariff Korver wist dat het lastig zou worden om met zijn film Do Not Hesitate de shortlist van de Oscars in de categorie beste buitenlandse film te halen, maar had na vele positieve reacties toch hoop. Woensdag kreeg hij te horen dat het niet is gelukt: Nederland maakt geen kans meer op een Oscar.


Nederland kent grootste aantal motoren ooit: ruim drie kwart miljoen
23 December 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Er zijn in Nederland momenteel 774.992 motoren op de weg, het grootste aantal ooit. In het afgelopen jaar kwamen er ongeveer vijftienduizend nieuwe gemotoriseerde tweewielers bij, meldt BOVAG maandag.


Alle Geldmaat-geldautomaten in Nederland kortstondig plat door storing
23 December 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Door een landelijke softwarestoring zijn alle geldautomaten van Geldmaat dinsdag kortstondig uitgeschakeld geweest. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan NU.nl. Door de storing konden mensen tijdelijk geen geld meer opnemen.


In Nederland zijn er 20 tot 25 plannen voor nieuwe of grotere datacenters
20 December 2021, 00:01 Tweakers
In Nederland zijn er nu 20 tot 25 plannen voor de vestiging of uitbreiding van datacenters. Het gaat om datacenters van verschillende grootte en niet alle plannen zijn even ver. Het is volgens de overheid dan ook niet zeker dat de plannen allemaal worden uitgevoerd.


Nederland veilt 3,5GHz-5G-frequenties waarschijnlijk pas na oktober 2022
20 December 2021, 00:00 Tweakers
Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken verwacht de 5G-frequentieveiling voor 3,5GHz pas na 1 oktober 2022 te kunnen uitvoeren. Eerst moet de overheid het Nationaal Frequentieplan aanpassen, wat naar verwachting pas op 1 oktober in werking zal treden.


Nederland gaat 'onvermijdelijk' in lockdown
19 December 2021, 00:02 De Tijd
19:22 In Nederland komt er vanaf zondagochtend 'onvermijdelijk' een lockdown, bevestigt premier Mark Rutte zaterdagavond. Zo gaat de norm voor thuisbezoek terug naar twee. Ook buiten zijn alleen nog groepe...


Waarom Nederland zo?n strenge lockdown invoert: ?Verschrikkelijk, we waren van onze stoel geblazen?
19 December 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Nederland gaat vanaf zondag opnieuw in lockdown, en dat met zeer strenge maatregelen. Premier Mark Rutte was glashelder: "Het is verschrikkelijk voor het hele land. Maar het is noodzakelijk."
Reboot Sex and the City te zien, maar nog niet in Nederland
16 December 2021, 00:06 NU.NL - Film
Fans hebben er bijna twintig jaar op gewacht, maar de langverwachte reboot van Sex and the City gaat donderdagavond van start. De eerste aflevering wordt in de Verenigde Staten en talloze andere landen uitgezonden op HBO Max. In Nederland is de serie pas in 2022 te zien.


Opnieuw minder coronagevallen op een dag tijd in Nederland
15 December 2021, 00:04 Skynet Buitenland
In Nederland gaat de daling van het aantal nieuwe coronagevallen onverdroten door. Tussen gisterochtend en deze morgen zijn 12.852 positieve tests geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 14 november, precies een maand geleden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn