NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Nedcar

2News.be / Trefwoorden / Nedcar

VDL NedCar beste fabriek van Europa (en Afrika)
24 Juni, 00:01 AutoBlog

Sta je dan met je goede gedrag! VDL NedCar is gewoon de beste fabriek op deze kant van de planeet. In Nederland zijn we niet gauw tevreden. We hebben een F1-coureur die zijn stinkende best doet, maar heel Nederland kraakt ‘m af (ook omdat een andere Nederlandse F1-coureur het wel goed doet). Spyker? Daar zijn […]

Dit artikel VDL NedCar beste fabriek van Europa (en Afrika) verscheen eerst op Autoblog.nl.
Strijd bij autofabriek Nedcar is voorbij nu vakbondsleden instemmen met voorstel
18 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
De leden van de vakbonden hebben donderdag ingestemd met het onderhandelingsresultaat tussen VDL en de bonden voor een sociaal plan bij autofabriek Nedcar in Born. Er komt een ontslagvergoeding, maar het personeel moet ook overwerken om de productieachterstand in te lopen.


Akkoord over nieuw sociaal plan voor VDL Nedcar
14 Juni, 00:02 NOS nieuws

Er ligt een verbeterd sociaal plan voor de ruim 3000 medewerkers van de autofabriek van VDL Nedcar in Born. De vakbonden FNV, CNV en De Unie hebben hierover een akkoord gesloten, zo bevestigt onderhandelaar Patrick Meerts van FNV Metaal aan de NOS.

Vergeleken met het oude sociaal plan gaan de werknemers er met een ontslagvergoeding 20 procent op vooruit, zegt Meerts over het belangrijkste resultaat. Over het akkoord is vandaag vele uren onderhandeld. Aan het begin van de avond kwamen de drie bonden eruit met VDL Nedcar.

Donderdag moeten alle vakbondsleden het akkoord nog goedkeuren. Volgens Meerts is het akkoord wel het uiterst haalbare. "Als het wordt afgewezen, dan dreigt een voortijdig einde van VDL Nedcar in Born", aldus Meerts. "Dat klinkt dreigend, maar het is een fact of life dat we niet kunnen verwaarlozen."

Onlangs kondigde VDL Nedcar een massaontslag aan bij de vestiging in Born, omdat het contract voor de productie van Mini's afloopt. De werknemers van de automaker legden in mei meerdere keren het werk neer, zowel uit eigen beweging als met steun van de bonden.

VDL Nedcar was niet direct bereikbaar voor een reactie.
Stakingen bij VDL Nedcar houden aan: personeel legt maandag 24 uur werk neer
4 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
De onrust onder het personeel van autofabriek VDL Nedcar in het Limburgse Born houdt aan. De werknemers leggen maandag opnieuw 24 uur lang het werk neer. Later in de week volgen meer acties.


31 Mei, 00:06 Volkskrant
Personeel van autofabriek Nedcar gaat weer staken
28 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Medewerkers van de Nedcar-autofabriek in het Limburgse Born gaan volgende week weer staken. Ze hebben een bod voor een sociaal plan van eigenaar VDL afgewezen.


VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar
28 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7.500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.


Staking bij VDL Nedcar opgeschort
13 Mei, 00:02 AutoBlog

Er worden dus in elk geval vanaf morgen weer auto’s in elkaar geschroefd bij VDL Nedcar. Zoals iedereen inmiddels weet heeft de poep de ventilator geraakt bij VDL Nedcar. De […]

Dit artikel Staking bij VDL Nedcar opgeschort verscheen eerst op Autoblog.nl.
Productie bij autofabriek Nedcar na wilde staking hervat
De productie bij de Limburgse autofabriek Nedcar is hervat. Dat heeft eigenaar VDL vrijdag laten weten. Toch is volgens enkele werknemers niet iedereen aan het werk, twee productielijnen zouden nog stil liggen.


Honderd banen op de tocht bij toeleverancier VDL Nedcar in Nederlands-Limburg
15 April, 00:02 Skynet Economie
De Nederlandse vestiging van International Automotive Components (IAC), net over de grens in Born, lijkt het eerste grote slachtoffer van het stilvallen van de autoproductie bij VDL Nedcar, ook in Born. Toeleverancier IAC, waar nu zowat 100 mensen werken, sluit de deuren in februari volgend jaar. Dat meldt De Limburger.


VDL Nedcar kan vier maanden langer auto's voor BMW maken
1 Augustus 2022, 00:03 NU.NL - Economie
VDL Nedcar kan vier maanden langer auto's in het Limburgse Born maken voor BMW. Het bedrijf heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met BMW waarin dat is afgesproken. Dit maakte de provincie Limburg vrijdag bekend in een brief.


VDL Nedcar moet autoproductie weer stilleggen door chiptekorten
22 Februari 2022, 00:04 NU.NL - Economie
De productie van auto's bij VDL Nedcar in Born ligt stil als gevolg van chiptekorten. De afgelopen week werden al geen auto's gemaakt en ook komende week staat de fabriek stil. Dat bevestigde een woordvoerder van VDL na berichtgeving door dagblad de Limburger.


Amerikaanse opdrachtgever trapt op rem voor productie bij autofabriek Nedcar
18 November 2021, 00:06 NU.NL - Economie
De Amerikaanse start-up Canoo gaat zijn plannen om bij VDL Nedcar in het Limburgse Born elektrische voertuigen te laten bouwen opnieuw tegen het licht houden. Dat heeft topman Tony Aquila dinsdag gezegd bij de presentatie van de kwartaalcijfers, meldt De Telegraaf. VDL Nedcar wil tegenover NU.nl niet reageren op de berichtgeving.


VDL Nedcar ziet waarschijnlijk opnieuw klant wegvallen
17 November 2021, 00:03 AutoBlog

Dat is even zuur voor VDL Nedcar. Opnieuw ziet het bedrijf waarschijnlijk een belangrijke klant wegvallen. Het zit VDL Nedcar even niet mee. Liet eerst BMW weten binnenkort geen gebruik meer te gaan maken van de diensten van het bedrijf, nu gaat er waarschijnlijk een volgende belangrijke klant weggevallen. De nieuwe klant Canoo heeft het […]

The post VDL Nedcar ziet waarschijnlijk opnieuw klant wegvallen appeared first on Autoblog.nl.
Fabriek autobouwer VDL Nedcar ligt opnieuw stil door chiptekort
15 September 2021, 00:03 NU.NL - Economie
De werkzaamheden bij VDL Nedcar, de enige autofabriek in Nederland, liggen sinds maandag stil vanwege een chiptekort. Donderdag en vrijdag wordt de productie hervat, bevestigt een woordvoerder dinsdag aan NU.nl na berichtgeving door Het Financieele Dagblad (FD).


VDL Nedcar start productie maandag op, heropening uitgesteld door wereldwijd chiptekort
28 Augustus 2021, 00:05 NOS nieuws

Autofabriek VDL Nedcar in Born start de productie maandag weer op. De fabriek, waar BMW's en Mini's in elkaar worden gezet, zou aanvankelijk begin deze week weer gaan draaien na een zomerstop van drie weken, maar vanwege wereldwijde chiptekorten werd de heropening uitgesteld.

Schaarste aan computerchips is al langer een groot probleem in de auto-industrie. Tekorten dwongen VDL Nedcar in mei ook al twee keer de productie te staken.

Een woordvoerder van VDL zegt dat de toevoer van componenten de komende tijd waarschijnlijk nog onzeker blijft. Het bedrijf kan wat betreft de levering van materialen vooralsnog slechts een week vooruitkijken, meldt 1Limburg.

Wereldwijd probleem

Vrijwel alle grote automerken hebben in de productiecapaciteit gesneden omdat er te weinig chips voorhanden waren.

Daimler, het Duitse moederbedrijf van Mercedes, verlengt volgende week zijn regeling waarbij medewerkers van stilgelegde fabrieken in Duitsland en Hongarije met verlof moeten. In Duitsland vult de overheid de salarissen dan aan via een vorm van deeltijd-WW.

In onderstaande video duikt NOS op 3 in het chiptekort en in de strijd om de macht in de chipwereld:
Productie Nederlandse zonneauto gaat aan neus VDL Nedcar voorbij
21 Juli 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Auto-ontwikkelaar Lightyear laat zijn auto op zonne-energie produceren door het Finse Valmet Automotive, zo heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Andere kandidaten, waaronder het Nederlandse VDL Nedcar, vallen daardoor buiten de boot.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn