NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Navo


NAVO-top - "Een goede dag voor Zweden", zegt premier Kristersson
11 Juli, 00:03 Skynet Buitenland
De Zweedse premier Ulf Kristersson is erg tevreden dat Ankara zich niet langer verzet tegen het NAVO-lidmaatschap van zijn land. "Dit was een goede dag voor Zweden", klinkt het maandagavond in de Litouwse hoofdstad Vilnius.


NAVO-top - Erdogan zal Zweeds toetredingsprotocol naar parlement sturen, kondigt Stoltenberg aan
11 Juli, 00:03 Skynet Buitenland
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal de toetredingsdocumenten van Zweden naar het parlement sturen voor ratificatie. Dat heeft Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, maandag in Vilnius aangekondigd. Erdogan laat zo zijn verzet tegen een Zweedse toetreding tot de NAVO varen.


NAVO-top - De Croo juicht eerste succes toe, nu Erdogan verzet tegen Zweden laat varen
11 Juli, 00:02 Skynet
Premier Alexander De Croo juicht het "eerste succes" van de NAVO-top in Vilnius toe, nu de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn verzet tegen een Zweedse toetreding laat varen.


NAVO-top - Erdogan zal Zweeds toetredingsprotocol naar parlement sturen, kondigt Stoltenberg aan
11 Juli, 00:02 Skynet
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal de toetredingsdocumenten van Zweden naar het parlement sturen voor ratificatie. Dat heeft Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, maandag in Vilnius aangekondigd. Erdogan laat zo zijn verzet tegen een Zweedse toetreding tot de NAVO varen.


NAVO-top - "Een goede dag voor Zweden", zegt premier Kristersson
11 Juli, 00:01 Skynet
De Zweedse premier Ulf Kristersson is erg tevreden dat Ankara zich niet langer verzet tegen het NAVO-lidmaatschap van zijn land. "Dit was een goede dag voor Zweden", klinkt het maandagavond in de Litouwse hoofdstad Vilnius.


NAVO richt maritiem centrum voor bescherming kritieke infrastructuur onder water
17 Juni, 00:05 Skynet Buitenland
De NAVO heeft vrijdag het licht op groen gezet voor de oprichting van een maritiem centrum voor de veiligheid van onderzeese kritieke infrastructuur. Dat heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg bekendgemaakt. De alliantie maakt zich al langer zorgen over de toegenomen Russische interesse voor onderzeese gasleidingen en kabels die de lidstaten gebruiken en mogelijke sabotage.


Verenigd Koninkrijk onderschept Russische vliegtuigen aan rand van NAVO-luchtruim
10 Juni, 00:03 Skynet Buitenland
Het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag en vrijdag Russische vliegtuigen onderschept die flirtten met het NAVO-luchtruim. Dat heeft de Britse regering vrijdag meegedeeld.


NAVO: Onderzeese datakabels Noordzee bedreigd
6 Mei, 00:00 Emerce
Er is een wezenlijk risico dat Rusland onderzeese kritische infrastructuur van Europa en de VS aanvalt.


Amerikaanse minister van Defensie verwacht dat Zweden spoedig lid wordt van NAVO
22 April, 00:03 Skynet Buitenland
De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag herhaald dat hij verwacht dat Zweden "spoedig" tot de NAVO toetreedt.


5 April, 00:07 Volkskrant
Europese Commissie ontkent berichten over overstap von der Leyen naar NAVO
2 April, 00:01 Skynet Buitenland
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft berichten ontkend dat ze van plan zou zijn om over te stappen naar de top van de westerse militaire alliantie NAVO. Een woordvoerder van de Commissie sprak zaterdag de berichten in de media expliciet tegen en noemde ze "ongegronde speculaties".


NAVO-toetreding Finland en Zweden - Zweden en Finland worden "legitieme doelwitten" voor Moskou bij NAVO-toetreding
29 Maart, 00:08 Skynet
Finland en Zweden worden "legitieme doelwitten" voor Russische "vergeldingsacties" zodra ze toetreden tot de NAVO. Daarvoor waarschuwde de Russische ambassadeur in Stockholm dinsdag.


Amsterdam belangrijke kandidaat voor techinvesteringsfonds NAVO
19 Maart, 00:08 Techzine
Amsterdam wordt mogelijk de vestigingsplaats van een techinvesteringsfonds van de NAVO. De komst van het militaire en geopolitieke techinvesteringsfonds kan een opsteker zijn voor Nederlandse techstartups. Binnenkort beslist de NAVO waar het zijn onlangs opgerichte techinvesteringsfonds NATO Investment Fund (NIF) voor startups gaat vestigen. Volgens het FD is Amsterdam hiervoor een belangrijke kandidaat. De afgelopen […]


NAVO stuurt containers naar Turkije voor tijdelijke huisvesting
20 Februari, 03:52 HLN.BE
De NAVO heeft een begin gemaakt met het verschepen van zeecontainers naar Turkije, om daarmee tijdelijke huisvesting te bieden aan 4.000 slachtoffers van de aardbevingen in het Turks-Syrische grensgebied. Zondagavond vertrok een schip met 600 containers uit de Italiaanse haven Taranto, laat het bondgenootschap weten in een verklaring. In totaal gaan er zo'n 1.000 containers naar Turkije, dat lid is van de NAVO.


Zweden wil niet dat Finland eerder toetreedt tot de NAVO
20 Februari, 02:02 Skynet Buitenland
De Zweedse premier Ulf Kristersson wil niet dat Finland eerder tot de NAVO wordt toegelaten dan Zweden. De toetreding van beide landen moet gezamenlijk worden bekrachtigd, zegt hij in een interview met de Financial Times.


Zweden wil niet dat Finland eerder toetreedt tot NAVO
20 Februari, 00:25 De Tijd
16:53 De Zweedse premier Ulf Kristersson zei in een interview met de Financial Times dat de twee lidmaatschapsaanvragen om strategische redenen tegelijkertijd moeten worden bekrachtigd.


NAVO Special Operations HQ getroffen door cyberaanvallen
15 Februari, 00:09 Techzine
Een pro-Russische hackersgroep zou verantwoordelijk zijn voor het lam leggen van de websites van het NSHQ. De websites van de NAVO waren zondag het doelwit van een cyberaanval, meldde het Duitse persbureau dpa. Hierbij verwees het naar de woordvoerder van de alliantie, Oana Lungescu. Volgens bericht van het persbureau heeft de hacker meerdere websites tegelijk […]


NAVO bevestigt aanval op websites van alliantie
13 Februari, 00:00 HLN.BE
De NAVO was zondag het doelwit van een aanval door hackers. Een woordvoerster bevestigde 's avonds dat cyberdeskundigen van het defensiebondgenootschap actief met het voorval bezig waren, dat verscheidene websites betrof.


NAVO-toetreding Finland en Zweden - Stoltenberg roept Turkije op om NAVO-toetreding Zweden niet te blokkeren
24 Januari, 00:12 Skynet
NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft maandag de uitlatingen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de korrel genomen. Dat deed hij in een onderhoud met de Duitse tv-zender Die Welt. Erdogan heeft ermee gedreigd zijn steun voor de Zweedse NAVO-toetreding in te trekken nadat er tijdens een anti-islamactie voor de Turkse ambassade in Zweden een koran werd verbrand.


Russische straaljagers benaderen NAVO-schepen in Baltische Zee
20 November 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Twee Russische straaljagers hebben afgelopen donderdag tijdens een gevaarlijk manoeuvre schepen van de NAVO in de Baltische Zee benaderd, zo maakt het bondgenootschap zaterdag bekend. Een van de twee toestellen zou op een afstand van slechts 73 meter langs de marine-eenheid SNMG1 hebben gevlogen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn