NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Navo


Kamercommissie stemt in met NAVO-toetreding Finland en Zweden
19 Juli, 00:02 HLN.BE
De Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen heeft vanmiddag unaniem ingestemd met de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO. Dat gebeurde tijdens de eerste vergadering van de Commissie met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.


Finland en Zweden bevestigen formeel NAVO-lid te willen worden
5 Juli, 00:02 HLN.BE
Finland en Zweden hebben maandag op het NAVO-hoofdkwartier hun toetredingsgesprekken afgerond. Ze hebben formeel bevestigd dat ze de ?politieke, wettelijke en militaire verplichtingen en engagementen van het NAVO-lidmaatschap? willen en kunnen halen, zegt de verdragsorganisatie maandag.


30 Juni, 00:06 Volkskrant
30 Juni, 00:06 Volkskrant
30 Juni, 00:06 Volkskrant
30 Juni, 00:06 Volkskrant
Nog geen doorbraak in gesprek Turken met Zweden en Finnen over mogelijke NAVO-toetreding
28 Juni, 00:02 HLN.BE
NAVO-chef Jens Stoltenberg zag maandag nog geen doorbraak in de gesprekken tussen de leiders van Zweden, Finland en Turkije over de mogelijke NAVO-toetreding van de twee Noord-Europese landen. Dat zei Stoltenberg in een gezamenlijke persconferentie met de Zweedse premier Magdalena Andersson in Brussel. Eerder hadden de twee gesproken met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn onderminister van Buitenlandse Zaken Sedat Onal, en de Finse premier Sanna Marin.


Erdogan ziet geen vooruitgang rond NAVO-toetreding Zweden
26 Juni, 00:09 Skynet Buitenland
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat er geen vooruitgang is geboekt rond de wens van Zweden om lid te worden van de NAVO. Turkije verzet zich tegen de toetreding.


NAVO-baas Stoltenberg begroet "constructieve gesprekken" over toetreding tussen Turkije, Zweden en Finland
21 Juni, 00:04 HLN.BE
De gesprekken tussen Turkije, Finland en Zweden bij de NAVO om een oplossing te vinden voor de Turkse bezwaren tegen een toetreding van Finland en Zweden, zijn constructief verlopen en zullen voortgezet worden. Dat zegt NAVO-baas Jens Stoltenberg in een persbericht.


26 Mei, 00:06 Volkskrant
19 Mei, 00:07 Volkskrant
Erdogan blokkeert NAVO-toetreding van Zweden en Finland: ?Beide landen bieden onderdak aan PKK?
17 Mei, 00:02 HLN.BE
Turkije ziet een NAVO-toetreding van Zweden en Finland niet zitten en zal het lidmaatschap dan ook niet goedkeuren. Dat laat president Recep Tayyip Erdogan weten. De beslissing van Turkije maakt de toetreding van de twee landen tot het militaire bondgenootschap onmogelijk aangezien alle lidstaten groen licht moeten geven.


Russische hackgroep zou phishingaanvallen hebben uitgevoerd op de NAVO
5 April, 00:12 NU.NL - Tech
Een Russische hackgroep zou phishingaanvallen op de NAVO en verschillende Oost-Europese krijgsmachten hebben uitgevoerd, schrijft een onderzoeksteam van Google woensdag. De hackgroep zou inloggegevens willen buitmaken.


"NAVO verlengt donderdag mandaat van secretaris-generaal Jens Stoltenberg"
28 Maart, 00:09 Skynet Economie
De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, zou zijn mandaat -dat normaal eind september afloopt- donderdag met minstens een jaar verlengd moeten zien, zeggen diplomatieke bronnen woensdag.


Navo stuurt fors meer troepen en materieel naar oostflank om Poetin af te schrikken
18 Maart, 00:09 Volkskrant
De Navo gaat haar aanwezigheid op de oostflank ?substantieel verhogen? naar aanleiding van de ?nieuwe realiteit? in Europa. Woensdag hebben defensieministers de militaire commandanten opdracht gegeven daarvoor plannen uit te werken. In juni worden hierover op een top in Madrid besluiten genomen.


"Bedoeling van Poetin is om NAVO uit elkaar te spelen", zegt Poolse premier
11 Februari, 00:10 Skynet Buitenland
De Poolse regeringsleider Mateusz Morawiecki heeft gewaarschuwd voor pogingen van Rusland om de NAVO-landen uiteen te drijven. "Het politieke doel van Poetin is om de NAVO uit elkaar te spelen, dus we moeten absoluut tonen hoe verenigd we zijn", zo heeft hij in Warschau verklaard na een ontmoeting met de Britse eerste minister Boris Johnson.


Berlijn stuurt 350 extra militairen naar Litouwen, Navo overweegt permanent grotere aanwezigheid in oosten
8 Februari, 00:08 Volkskrant
Duitsland stuurt 350 extra militairen naar Litouwen en de Navo overweegt zijn aanwezigheid in de Baltische landen permanent te versterken als Russische troepen in Belarus blijven na afloop van oefeningen in dat land.


N-VA-Kamerleden Francken en Buysrogge schrijven boek over NAVO met CD&V'er Hendrik Bogaert
9 December 2021, 00:01 Skynet Belgie
N-VA-Kamerleden Theo Francken en Peter Buysrogge hebben samen met CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert een boek geschreven over de toekomst van het trans-Atlantisch bondgenootschap. Het drietal stelde 'NAVO: Hersendood of Klaar voor de toekomst?' woensdag voor aan collega-politici, academici en pers in de gebouwen van de NAVO in Evere.


Poetin vraagt Biden garanties dat NAVO niet uitbreidt richting oosten
8 December 2021, 00:04 Skynet
Vladimir Poetin heeft dinsdag in zijn videoconferentie met Joe Biden het groeiende militaire NAVO-potentieel aan de grenzen van Rusland aan de kaak gesteld. Hij eiste ook garanties dat het bondgenootschap zich niet naar het oosten zal uitbreiden.


NAVO start discussie over volgend "strategisch concept"
2 December 2021, 00:01 Skynet Belgie
De ministers van Buitenlandse Zaken van de dertig NAVO-landen hebben dinsdag en woensdag een eerste gesprek gehad over het toekomstige strategisch concept van de verdragsorganisatie. Dat concept moet de ambities van de alliantie voor de komende jaren bepalen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn