NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Nasa


Als Rusland snel een eigen ruimtestation bouwt, heeft NASA een probleem
Maandag, 00:11 NU.NL - Tech
Rusland trekt zich na 2024 terug uit het ruimtestation ISS. Het land werkt de komende jaren nog samen met de Verenigde Staten en astronauten uit andere landen aan boord van het station, maar wat gebeurt er daarna?


Rusland zegt ruimtestation ISS na 2024 te verlaten, NASA weet van niets
1 Augustus, 00:08 NU.NL - Tech
Rusland trekt zich na 2024 terug uit het internationale ruimtestation ISS. Dat heeft directeur Yuri Borisov van de Russische ruimteorganisatie Roscosmos gezegd tijdens een gesprek met president Vladimir Poetin, schrijft Bloomberg dinsdag. Volgens de Verenigde Staten heeft Rusland niet overlegd over het besluit.


NASA stuurt nog twee kleine helikopters naar Mars
1 Augustus, 00:07 NU.NL - Tech
Er gaan nog twee kleine NASA-helikopters naar Mars. Ze lijken op de Ingenuity-helikopter, die al ruim een jaar op Mars rondvliegt, maar met een paar uitbreidingen. Zo krijgen de nieuwe varianten wielen om korte stukken te rijden en een grijparm om buisjes met grondmonsters op te rapen.


Roemeen uitgeleverd aan VS wegens schadelijk computervirus dat ook NASA trof
25 Juli, 00:09 NU.NL - Tech
Een Roemeen wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij wordt ervan verdacht te hebben geholpen met de verspreiding van een virus dat ruim een miljoen computers infecteerde, waaronder systemen van ruimtevaartorganisatie NASA.


NASA wil eind augustus of begin september maanraket lanceren
25 Juli, 00:09 NU.NL - Tech
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat binnenkort een eerste lanceringstest uitvoeren met haar Space Launch System (SLS). Mogelijke lanceerdata zijn 29 augustus, 2 en 5 september.


NASA betaalt SpaceX 255 miljoen dollar voor lancering ruimtetelescoop
25 Juli, 00:09 NU.NL - Tech
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft SpaceX uitgekozen om de nieuwe Nancy Grace Roman-ruimtetelescoop te lanceren. Het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk krijgt daar 255 miljoen dollar (250 miljoen euro) voor.


NASA wil Artemis I-missie met SLS-raket 29 augustus of begin september lanceren
22 Juli, 00:00 Tweakers
NASA heeft nieuwe mogelijke lanceerdata voor zijn Artemis I-missie met de Space Launch System-maanraket gedeeld. De ruimtevaartorganisatie hoopt de raket op 29 augustus, 2 september of 5 september te lanceren.


Maansatelliet van NASA maakt na bijna 24 uur radiostilte weer contact
De kleine maansatelliet CAPSTONE heeft weer contact met het grondstation van NASA. Het lukte de ruimtevaartorganisatie om de communicatie na een stilte van bijna 24 uur te herstellen.


Sonde van NASA verkent baan rond de maan voordat mensen erheen gaan
4 Juli, 00:13 NU.NL - Tech
Ruimtevaartorganisatie NASA heeft dinsdag de kleine ruimtesonde CAPSTONE gelanceerd. Over vier maanden moet ze in een baan rond de maan komen die nooit eerder is afgelegd. Het doel is om te zien hoe dat gaat, omdat astronauten in de komende jaren mogelijk dezelfde route zullen afleggen.


NASA laat Marslander enkele weken langer bevingen vaststellen
27 Juni, 00:13 NU.NL - Tech
De seismometer van de Mars InSight-lander van NASA blijft enkele weken langer in gebruik om Marsbevingen te detecteren. De lander zal daardoor wel sneller zonder stroom komen te zitten, meldt de ruimtevaartorganisatie.


Zo probeert NASA ruimtevaartuigen tegen ruimtestof te beschermen
27 Juni, 00:13 NU.NL - Tech
NASA maakte onlangs bekend dat de James Webb-telescoop is geraakt door een micrometeoriet die groter was dan normaal. Daardoor is schade ontstaan aan een van de achttien spiegels van de telescoop. Ruimtestof kan voor grote problemen zorgen bij ruimtevaartuigen en daarom houdt de organisatie hier bij het ontwerp al rekening mee.


NASA raakte Mars-satelliet bijna kwijt na 'serieuze problemen'
6 Juni, 00:12 NU.NL - Tech
Ruimtevaartorganisatie NASA raakte eind februari het contact kwijt met zijn MAVEN-satelliet die in een baan rond Mars zweeft. Na maanden werkt alles weer naar behoren, maar de satelliet raakte bijna verloren, zegt NASA-onderzoeker Shannon Curry tegen Space.com.


NASA noemt probleem met ruimtesonde Voyager 1 een mysterie
23 Mei, 00:10 NU.NL - Tech
NASA heeft een probleem met een van haar ruimtesondes. Het ruimtevaartuig lijkt naar behoren te werken, maar verstuurt gegevens waar de ruimteorganisatie helemaal niets van begrijpt.


NASA schort ruimtewandelingen op na waterlek in helm van astronaut
23 Mei, 00:10 NU.NL - Tech
NASA heeft tijdelijk alle ruimtewandelingen opgeschort omdat er een probleem is met de ruimtepakken aan boord van het internationale ruimtestation ISS, meldt SpaceNews. Een helm die een astronaut droeg, vulde zich eerder dit jaar met een laag water.


NASA gaat in juni verder met uitvoeren van tests met maanraket
9 Mei, 00:09 NU.NL - Tech
Ruimtevaartorganisatie NASA gaat in juni opnieuw proberen om haar Space Launch System-raket (SLS) van brandstof te voorzien, meldt SpaceNews vrijdag. De vorige drie keren mislukte dat.


NASA toont scherpere foto's die met James Webb-telescoop zijn gemaakt
2 Mei, 00:06 NU.NL - Tech
Ruimtevaartorganisatie NASA heeft foto's vrijgegeven die met de James Webb-telescoop zijn gemaakt. De instrumenten zijn nu volledig uitgelijnd, waardoor de telescoop scherpere afbeeldingen kan maken.


Amazon en SpaceX krijgen miljoenen van NASA voor ruimtecommunicatiesystemen
22 April, 00:00 Tweakers
Verschillende satellietbedrijven, waaronder Amazons ruimtedivisie en SpaceX, hebben samen 278,5 miljoen dollar aan satellietcontracten van NASA gekregen. De bedrijven moeten daarmee communicatiesystemen voor in de ruimte demonstreren.


NASA blaast test met maanraket voor de derde keer op laatste moment af
18 April, 00:10 NU.NL - Tech
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft donderdag voor de derde keer geprobeerd om haar Space Launch System-raket (SLS) van brandstof te voorzien. Opnieuw moest de test op het laatste moment worden afgeblazen, meldt SpaceNews.


NASA gaat testen of het raketten de ruimte in kan slingeren
12 April, 00:17 NU.NL - Tech
De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA voert later dit jaar een test uit bij het bedrijf SpinLaunch in New Mexico. SpinLaunch ontwikkelt een systeem waarmee raketten vanuit een grote centrifuge naar de ruimte worden geslingerd.


NASA blaast test met maanraket op laatste moment af om veiligheidsprobleem
5 April, 00:11 NU.NL - Tech
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft zondag geprobeerd om zijn Space Launch System-raket (SLS) van brandstof te voorzien. De test werd op het laatste moment afgeblazen wegens veiligheidsproblemen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn