NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Musk


Waarom de rijkste man ter wereld Elon Musk op 35 vierkante meter woont en nooit meer een huis wil bezitten
Vandaag, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Met een vermogen van liefst 300 miljard dollar is hij de rijkste man ter wereld en laat hij andere beroemde miljardairs als Jeff Bezos, Bill Gates en Warren Buffett zelfs ver achter zich. Het klinkt dan ook opmerkelijk als Elon Musk via sociale media verkondigt dat hij van plan is ?geen huizen meer te bezitten?. En dat hij dan ook nog eens daad bij het woord voegt. Dit zijn zijn drijfveren.
Musk deelt sneer uit met Tesla's nieuwe gadget: een klokkenluidersfluitje
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Tesla-CEO Elon Musk heeft een tweet geplaatst waarin hij een nieuw Tesla-hebbedingetje promoot en gekscherend lijkt te refereren aan recente rechtszaken waar zijn bedrijf bij betrokken was. Tesla heeft een fluitje op de markt gebracht, dat hij aanduidt als een whistleblower - vrij vertaald: een klokkenluider.


VN-directeur daagt Musk uit na Twitter-discussie: zo kan jij met 6 miljard dollar honger stoppen
21 November, 00:07 Volkskrant
Hij zou 6 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkopen als daarmee de honger de wereld uit geholpen kan worden, beweerde miljardair Elon Musk op Twitter. Nu komt de VN met een uitdagend antwoord: ?Je vroeg om een plan? Hier is het!?


Elon Musk verkoopt in een week bijna 7 miljard dollar aan Tesla-aandelen
17 November, 00:06 Skynet Economie
Elon Musk, de topman van autobouwer Tesla, heeft deze week voor meer dan 6,9 miljard dollar aandelen verkocht van zijn bedrijf. Dat blijkt vrijdag uit documenten van de Amerikaanse beursregulator SEC.


14 November, 00:02 De Tijd
Twitteraars stemmen voor verkoop Tesla-aandelen van Elon Musk
10 November, 00:07 Skynet Economie
Gebruikers op Twitter hebben massaal gestemd voor de verkoop van 10 procent van de aandelen die Elon Musk heeft in Tesla. De topman van het bedrijf vroeg op het platform middels een poll of hij ze van de hand moest doen. 57,9 procent van de ruim 3,5 miljoen stemmers zei ja op die vraag.


Tesla in nasleep van tweets Musk hard onderuit op Wall Street
10 November, 00:04 Skynet
Autobouwer Tesla heeft op de beurs in New York tientallen miljarden dollars aan beurswaarde kwijtgespeeld. Het merk voor elektrische auto's ging hard onderuit nadat topman Elon Musk op Twitter zijn volgers vroeg of hij aandelen in het bedrijf moest verkopen. Daarop verschenen berichten dat Musk persoonlijke schulden zou willen afbetalen met de verkoop van aandelen.


ESA-baas Josef Aschbacher: ?Ik zou blij zijn met een Europese Elon Musk?
6 November, 00:01 De Tijd
22:37 Josef Aschbacher zette Europa op de kaart als belangrijkste waarnemer van de aarde vanuit de ruimte. Maar die positie staat onder druk. Als nieuwe topman van de ruimtevaartorganisatie ESA pleit de Oos...


Elon Musk wil geen strikte regels voor digitale valuta: ?Laat cryptomunten vliegen?
30 September, 00:02 HLN.BE
De Amerikaanse autoriteiten moeten de markt voor cryptomunten helemaal vrijlaten en geen strikte regels opleggen aan het gebruik van de digitale valuta. Dat vindt topman Elon Musk van de bouwer van elektrische auto's Tesla. ?Laat cryptomunten vliegen?, zei Musk op een conferentie in het Californische Beverly Hills.


Tesla benadrukt: Musk niet meteen weer voorzitter als schorsing voorbij is
18 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Tesla wil dat Robyn Denholm, de huidige voorzitter van de raad van bestuur, op haar post blijft. Daarmee zijn geruchten dat topman Elon Musk de positie weer zou innemen van de baan. Denholm werd aangetrokken als voorzitter nadat Musk die functie moest opgeven als gevolg van een schikking met beurstoezichthouder SEC.


Musk wil 'als het meezit' in oktober beginnen met productie Duitse Tesla's
18 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Tesla-topman Elon Musk hoopt in oktober te beginnen met het bouwen van auto's in de gloednieuwe fabriek in Duitsland. Dat zei Musk vrijdag toen hij op bezoek was bij onze oosterburen. Tesla heeft nog altijd niet de juiste papieren om de productie te starten.


Ruimteruzie tussen miljardairs Jeff Bezos en Elon Musk
18 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Amazon-oprichter en multimiljardair Jeff Bezos stapt naar de rechter. Hij is het er niet mee eens dat SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-oprichter en rivaal Elon Musk, een maanlander mag bouwen. Bezos wil dat zijn eigen ruimtevaartbedrijf Blue Origin de opdracht krijgt.


Elon Musk uit kritiek op commissiebeleid App Store
4 Augustus, 00:09 NU.NL - Tech
Zakenman en SpaceX-eigenaar Elon Musk heeft zich vrijdag via Twitter kritisch uitgelaten over Apples commissiebeleid voor appontwikkelaars. Hij noemt het feit dat ontwikkelaars 30 procent van hun appinkomsten moeten afdragen aan de techgigant "compleet onredelijk".


Elon Musk: 'Apple App Store-afdrachten zijn compleet onredelijk'
1 Augustus, 00:00 Tweakers
Elon Musk heeft op Twitter gezegd dat de afdrachten die Apple eist van appontwikkelaars in de App Store ?compleet onredelijk? zijn. Volgens de topman van SpaceX en Tesla heeft Epic Games gelijk om dit aan te klagen en zijn de afdrachten aan Apple een ?globale belasting? op het internet.


Bezos vangt bot in strijd met Musk om NASA's maanlander
31 Juli, 00:01 NOS nieuws

Het staat NASA vrij alleen met Elon Musks bedrijf SpaceX in zee te gaan voor een bemande maanmissie. Een klacht van Jeff Bezos, die wilde afdwingen dat ook van zijn bedrijf Blue Origin een contract zou krijgen, is afgewezen.

SpaceX won in april de aanbesteding voor de nieuwe maanmissie. NASA koos voor dit bedrijf omdat de prijs met 2,4 miljard euro lager was dan die van Blue Origin en het bedrijf bovendien al goed resultaten heeft geboekt met zijn Falcon-raket en Dragon-capsules.

Bezos diende onmiddellijk een klacht in bij de toezichthouder van de Amerikaanse overheid, de GAO. Hij nam het NASA kwalijk dat de ruimtevaartorganisatie terug was gekomen op de belofte het contract aan meerdere bedrijven te gunnen.

De GAO oordeelt nu dat NASA niet anders kon, omdat er minder geld beschikbaar werd gesteld voor het nieuwe ruimteprogramma dan waar men aanvankelijk van uit was gegaan. Ook wijst de GAO het het aanzienlijk lagere bod van SpaceX: Blue Orgin rekende twee keer meer.

Elon Musk had slechts een korte reactie:

Blue Origin reageert teleurgesteld op het resultaat. Het bedrijf laat weten competitie in de ruimtevaart nog altijd als de beste strategie te zien.

Ook herhaalde een woordvoerder dat een aanbod dat Bezos afgelopen week deed nog steeds staat: de Amazon-top is bereid 2 miljard aan ontwikkelingskosten uit eigen zak te betalen en kostenoverschrijdingen op het project niet in rekening te zullen brengen.

Het Artemis-programma moet dit decennium nog voor het eerst sinds 1972 weer een Amerikaan op de maan zetten. SpaceX heeft een onbemande testvlucht met zijn capsule gepland staan voor later dit jaar. In 2023 is het de bedoeling astronauten een rondje rond de maan te laten vliegen.
Forse stijging cryptomunt Dogecoin na nieuwe profielfoto Elon Musk op Twitter
21 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
De digitale munt Dogecoin is flink in waarde gestegen dankzij een nieuwe profielfoto van Tesla-topman Elon Musk op Twitter. Op de foto is hij te zien met een spiegelende zonnebril. In de reflectie is een shiba te zien, de officieuze mascotte van Dogecoin.


Tesla-topman Elon Musk voor rechter vanwege overname zonnepanelenmaker
14 Juli, 00:05 NU.NL - Economie
Tesla-oprichter en multimiljardair Elon Musk moet maandag in een Amerikaanse rechtbank verschijnen. Hij is aangeklaagd door aandeelhouders die kritisch zijn op de overname van zonnepanelenproducent SolarCity, die in 2016 door Tesla werd overgenomen. Volgens de aandeelhouders was er bij die deal sprake van belangenverstrengeling.


Elon Musk stopt chip van computergame in hersenen van levend aapje
5 Februari, 06:26 HLN.BE
Tesla-baas Elon Musk heeft zijn bedrijf Neuralink opdracht gegeven om de chip van een computergame te implanteren in de hersenen van een levend aapje. Volgens Musk is de aap blij, ?omdat het dier nu de hele dag in zijn hoofd spelletjes kan spelen?.


Elon Musk tweet koers cryptomunt Dogecoin omhoog
4 Februari, 12:46 Skynet
Tesla-topman Elon Musk heeft de koers van cryptomunt Dogecoin de hoogte in getwitterd. Musk stuurde vanochtend (Nederlandse tijd) het woord 'Doge', waarna de koers van de digitale munteenheid met bijna 50 procent omhoog ging.


Na de vreemde naam, nu het bizarre kapsel: vriendin van Elon Musk geeft zoontje nieuwe coupe en lokt reactie uit
31 Januari, 07:48 HLN.BE
Het zoontje van Tesla-ondernemer Elon Musk (49) en zangeres Grimes (32) en is nog geen jaar oud, maar het jongetje zit ondertussen al aan zijn derde naam, X AE A-Xii. Toen dat bekend raakte kreeg het koppel heel wat te verduren, al is er ook nu weer commotie ontstaan. Via Instagram deelde moeder Grimes hoe haar oogappel een knipbeurt geeft in bad, en ook dat lokt heel wat reactie uit.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn