NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Moeder

2News.be / Trefwoorden / Moeder

Moeder van in 2006 dood gevonden baby Sem komt voor de rechter
15 Maart, 00:05 NOS nieuws

De moeder van een baby die in 2006 in een vijver in Doetinchem dood werd gevonden, komt voor de rechter. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) aan Omroep Gelderland.

Het OM verdenkt haar van kindermoord, of -doodslag en vermoedt dat ze haar kind doodde uit angst voor de ontdekking van de bevalling.

De baby werd door een groepje spelende kinderen levenloos in een vijver gevonden. Ze noemden het kindje Sem Vijverberg. De politie startte een groot onderzoek, maar jarenlang bleef onduidelijk wie het jongetje was.

De zaak dreigde in de vergetelheid te raken maar de 41-jarige vrouw werd in september 2022 na een tip aangehouden. Ze verklaarde zich niet te kunnen herinneren zwanger te zijn geweest of te zijn bevallen. Later die maand werd ze vrijgelaten, maar ze bleef wel verdachte in de zaak. Inmiddels is dus duidelijk dat de vrouw voor de rechter moet verschijnen.

Onderzoek

Na haar vrijlating is de vrouw door meerdere experts onderzocht. Zo heeft een geheugendeskundige gekeken of een dergelijk 'totaal herinneringsverlies' mogelijk is. Wat de uitkomst van de onderzoeken zijn, wil het OM in aanloop naar de zaak niet kwijt.

Ook is gezocht naar de biologische vader van het jongetje maar hij werd niet gevonden.

Wanneer de vrouw voor de rechter moet verschijnen, is nog niet duidelijk. De advocaat van de vrouw wil bij Omroep Gelderland niet reageren op de beslissing van het OM.
ASSISEN. Moeder van Jill Himpe getuigt: ?Hij heeft haar gewoon gefolterd?
28 Februari, 00:02 HLN.BE
?Hij wilde mij raken. Vooral mij. Daarom dat hij met Jill naar mijn huis gereden is. Niet voor de katten. Dat is dikke zever.? Caroline, de moeder van Jill Himpe, is enorm aangedaan door de lijdensweg die haar dochter heeft moeten afleggen. ?Ik heb altijd gedacht dat het heel vlug gegaan is. Sinds gisteren maak ik me geen illusies meer. Voor mij is dat het ergste wat er is... Dat ze zo bang is geweest. Hij heeft haar gewoon gefolterd.?


Biden ontvangt weduwe en dochter Navalny, moeder heeft lichaam gezien
23 Februari, 00:04 NOS nieuws

De Amerikaanse president Biden heeft de vrouw en dochter ontvangen van de in gevangenschap overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny. De ontmoeting met Joelia en Dasja Navalnaja vond plaats in San Francisco.

Volgens het Witte Huis heeft Biden hen gecondoleerd, en zijn bewondering uitgesproken voor Navalny's "buitengewone moed en nalatenschap van het vechten tegen corruptie, voor een vrij en democratisch Rusland".

Biden herhaalde bij de ontmoeting dat de Verenigde Staten nieuwe sancties aan Rusland zullen opleggen.

De moeder van Navalny heeft het lichaam van haar zoon gezien, zegt ze in een videoboodschap die Navalny's woordvoerder op X heeft geplaatst.

De autoriteiten hebben haar daartoe de gelegenheid gegeven, zegt ze. Ook zegt ze dat regeringsambtenaren hem in het geheim willen begraven en de tijd en de plaats van de begrafenis willen bepalen.

Verder zouden ambtenaren hebben gedreigd dat zij "iets zullen doen" met Navalny's lichaam als zijn niet akkoord gaat met een geheime begrafenis.

In de videoboodschap zegt ze dat de onderzoekscommissie in Salekhard haar meenam naar het mortuarium waar het lichaam van Navalny lag:

Aleksej Navalny (47) overleed afgelopen vrijdag in de strafkolonie IK-3 op de rand van de poolcirkel, waar hij een jarenlange celstraf uitzat na een schijnproces. Het team rond Navalny gaat ervan uit dat hij is vermoord. Ze hadden van de Russische autoriteiten gehoord dat het lichaam voorlopig niet zou worden vrijgegeven om chemische tests te kunnen uitvoeren.

'Natuurlijke doodsoorzaak'

Navalny's moeder riep president Poetin eerder deze week op het lichaam van haar zoon vrij te geven, zodat hij begraven kan worden.

De weduwe van Navalny beschuldigde de autoriteiten eerder ervan haar man te hebben vergiftigd met novitsjok, het zenuwgif waarmee ook in 2020 al een aanslag is gepleegd op het leven van Navalny.

De woordvoerder van Navalny meldt dat de moeder van Navalny inmiddels ook het medische rapport over diens dood heeft ingezien. Daarin zou staan dat het ging om een natuurlijke doodsoorzaak.
Heel aantal biedingen voor Inno-moeder Galeria
16 Februari, 00:00 De Tijd
21:51 Er hebben zich een heel aantal kandidaten gemeld voor de overname van de Duitse warenhuisketen Galeria, de moeder van de Belgische Inno-winkels. Dat zegt bewindvoerder Stefan Denkhaus.


Baanbrekende uitspraak in VS: moeder veroordeeld voor schietpartij op school door zoon
7 Februari, 00:02 HLN.BE
De 45-jarige Jennifer Crumbley werd schuldig bevonden voor de ?school shooting? die haar zoon Ethan uitvoerde in november 2021 op de Oxford High School in de Amerikaanse stad Detroit. Dat heeft een twaalfkoppige jury beslist. Bij de schietpartij kwamen vier studenten om het leven. Het is voor het eerst dat een ouder veroordeeld is voor een schietpartij op school door een kind.


Facebook-moeder Meta verkoopt zo veel advertenties dat winst verdrievoudigt
6 Februari, 00:11 NU.NL - Tech
Meta heeft afgelopen kwartaal drie keer zoveel winst gemaakt als dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep bleef omgerekend 14 miljard dollar (bijna 12 miljard euro) over. Daardoor keert het Facebook-moederbedrijf voor het eerst dividend uit.


Google-moeder Alphabet doet het beter dan verwacht
31 Januari, 00:00 HLN.BE
In het laatste kwartaal van vorig jaar heeft Google-moeder Alphabet een omzet van 86 miljard dollar (zo'n 79 miljard euro, red.) geboekt, een stijging met 13 procent op jaarbasis. Daarmee sluit het bedrijf, dat verder ook nog onder meer YouTube in portefeuille heeft, weer aan bij een groeiniveau zoals in 2022.


Moeder en stiefvader die kind (9) opsloten in kleine, donkere ruimte blijven in de cel
10 Januari, 00:29 HLN.BE
De moeder en stiefvader die een kind opsloten in een smalle en donkere ruimte in een woning in Marcinelle (provincie Henegouwen) blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer van Charleroi dinsdagavond beslist.


NU+ | Wie is Gypsy Rose Blanchard, die vriend ertoe aanzette moeder te vermoorden?
10 Januari, 00:17 NU.NL - Film
Gypsy Rose Blanchard, die toegaf haar vriend te hebben geholpen bij het vermoorden van haar mishandelende moeder, werd vorige week vrijgelaten uit de gevangenis. De zaak trok wereldwijd aandacht en de Amerikaanse ex-gevangene is een fenomeen op sociale media.


Pepe (40) oudste doelpuntenmaker in CL: 'Deze is voor mijn jarige moeder'
9 November 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Pepe mag zich sinds dinsdagavond de oudste doelpuntenmaker in de Champions League noemen. De ervaren verdediger van FC Porto zorgde in het met 2-0 gewonnen thuisduel met Royal Antwerp in blessuretijd voor het tweede doelpunt.


Bjorn moet na dood moeder bijna 100.000 euro erfenisrechten betalen, maar kan de erfenis niet verkopen
3 November 2023, 00:02 HLN.BE
Bjorn moet na de dood van zijn moeder al bijna 100.000 euro erfenisrechten betalen. Maar met de erfenis zelf - vastgoed - kan hij dat niet, want het vruchtgebruik is automatisch naar de nieuwe partner van zijn moeder gegaan, inclusief de huurinkomsten. De zoon kan dus de erfenis niet verkopen om de erfenisrechten te betalen. Er komen zelfs nalatigheidsintresten bovenop.


Moeder verdrinkt terwijl ze haar kinderen probeert te redden in Frankrijk
3 Oktober 2023, 00:02 Skynet
Een 38-jarige vrouw is maandag verdronken nadat ze haar kinderen probeerde te redden in een meer in Reiningue, vlak bij de Oost-Franse stad Mulhouse. Dat heeft de politie gemeld.


Twintiger verdacht van doodslag op moeder en broer in Marchienne-au-Pont
12 September 2023, 00:02 Skynet
De onderzoeksrechter van Charleroi heeft maandag een jongeman van 22 jaar aangehouden, op verdenking van doodslag op zijn moeder en broer zondag in Marchienne-au-Pont, zo bevestigt het parket van Charleroi. De verdachte werd opgepakt in Brussel, waar hij de trein wilde nemen naar Frankrijk.


Moeder van geschorste Spaanse bondspreses gaat in hongerstaking in kerk
29 Augustus 2023, 00:02 Skynet Buitenland
De moeder van de geschorste Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales is uit protest tegen de manier waarop haar zoon wordt behandeld in hongerstaking gegaan. De vrouw heeft zichzelf ook opgesloten in een kerk, zo berichtten Spaanse media.


Zoon valt moeder met mes aan in Overijse
29 Augustus 2023, 00:02 Skynet
In de Terrestlaan in Overijse heeft zich maandagmiddag een familiedrama afgespeeld. Een 47-jarige inwonende zoon heeft zijn 73-jarige moeder aangevallen. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde.


29 Juli 2023, 00:04 Volkskrant
Belgische man bekent moord op moeder, lichaam gevonden in drijvende koelkast
29 Juli 2023, 00:03 NOS nieuws

De 35-jarige man die gisteren opgepakt werd op verdenking van het doden, in stukken snijden en dumpen van zijn moeder, heeft bekend dat hij zijn moeder vermoord heeft. In een drijvende koelkast in een kanaal in de Franstalige provincie Luik werden dinsdag de ledematen gevonden van zijn 74-jarige moeder.

De man werd na de vondst opgepakt bij een hotel in Zaventem. Hij was van plan om naar Zuid-Korea te vliegen. Belgische media schrijven dat de 35-jarige man bekend heeft zijn moeder vermoord te hebben in haar appartement, waar hij sinds de coronacrisis weer woonde, nadat ze voor de zoveelste keer ruzie hadden gehad.

Hij zou haar op 10 juli gewurgd hebben en zaagde vervolgens zijn moeders lichaam in stukken. Daarna verdeelde hij de lichaamsdelen over een koelkast en een plastic opbergbox. De koelkast was gevonden door een passant, die de politie inschakelde omdat hij een sterke geur rook. Daarna werd door de politie ook de plastic bak gevonden.

De man zegt de moord in zijn eentje gepleegd te hebben. Hij had sinds zijn kindertijd nooit erkenning gekregen van zijn moeder, verklaarde hij.

Tipgever

De politie had eerder een anonieme tip gekregen van iemand die vermoedelijk dronken was, die zei dat hij had vernomen dat een man zijn moeder vermoord had, haar in stukken had gesneden en de lichaamsdelen in een koelkast gestopt had. De beller gaf daarbij ook de namen door van deze personen.

De politie deed naar aanleiding van die tip een huiszoeking, maar vond niets dat op zo'n misdrijf wees. Buren zeiden dat de vrouw op vakantie was. Toen de lichaamsdelen gevonden werden in de koelkast, werd al snel de link gelegd met het telefoontje. Zo kwam de politie bij de 35-jarige zoon uit.
Egurrola kon voor WK-opponent VS spelen: 'Ik koos voor Oranje om mijn moeder'
26 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Ze kwam in het Amerikaanse Orlando ter wereld en had voor de Verenigde Staten kunnen spelen. Maar Damaris Egurrola (23) trekt donderdag het Oranjeshirt aan in de WK-kraker tegen de titelverdediger. En dat is vooral vanwege haar Nederlandse moeder.


Quick-Step-moeder Unilin investeert ruim 100 miljoen euro in recyclage pvc voor vinylvloeren
29 Juni 2023, 00:00 De Tijd
01:10 Het West-Vlaamse Unilin, het bedrijf boven het merk Quickstep, heeft een technologie ontwikkeld waarmee het binnen vijf jaar bijna al het pvc voor zijn vinylvloeren uit gerecycleerd materiaal kan hale...


Moeder van geredde kinderen overleefde nog vier dagen na crash in Colombiaanse jungle
12 Juni 2023, 00:02 HLN.BE
De moeder van de vier kinderen die na veertig dagen gered werden in de Colombiaanse jungle, blijkt nog vier dagen te hebben geleefd nadat hun vliegtuigje gecrasht was. Dat heeft haar echtgenoot zondag gezegd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn