NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Missie

2News.be / Trefwoorden / Missie

Elon Musk klaagt OpenAI aan voor 'het verkiezen van winst boven zijn missie'
2 Maart, 00:00 Tweakers
X-eigenaar Elon Musk is een rechtszaak begonnen tegen OpenAI en Sam Altman, de ceo van het bedrijf. Volgens Musk heeft OpenAI 'winst boven zijn missie verkozen' door onder andere de interne details van GPT-4 niet openbaar te maken.


Astronaut die mislukte missie Apollo 13 redde, is overleden (87)
3 November 2023, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse astronaut Thomas ?Ken? Mattingly is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij vloog in 1972 rond de maan, maar hij werd vooral bekend doordat hij twee jaar ervoor op aarde een manier bedacht waarop de befaamde maanmissie Apollo 13 tot een goed einde werd gebracht.


Conflict Nagorno-Karabach - VN-Missie constateert geen vernielingen
3 Oktober 2023, 00:02 Skynet
De missie van de Verenigde Naties die zondag voor het eerst Nagorno-Karabach bezocht, heeft geen vernielingen gezien. Dat heeft een woordvoerder maandag gezegd.


Rusland zet maanprogramma voort na mislukte missie, veroorzaakt door probleem met motor
22 Augustus 2023, 00:05 Skynet Buitenland
Rusland wil zijn maanprogramma alsnog voortzetten na de crash van ruimtesonde Luna-25 zaterdag tijdens de eerste Russische missie naar de maan in bijna een halve eeuw. "In geen enkel geval zal het maanprogramma onderbroken worden, dat zou de slechte beslissing zijn", zei het hoofd van het Russische ruimtevaartagentschap Roskosmos Joeri Borissov maandag op de staatstelevisie. De crash gebeurde omdat de motor van de sonde te lang bleef branden.


NASA kiest Lockheed Martin om nucleaire ruimteraket te ontwerpen voor missie naar Mars
27 Juli 2023, 00:00 HLN.BE
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA en het Amerikaanse leger hebben woensdag Lockheed Martin gekozen om een raket met nucleaire aandrijving te ontwerpen en ontwikkelen, met het oog op het gebruik van de technologie voor toekomstige missies naar Mars.


Mali vraagt "onverwijlde terugtrekking" van VN-missie
17 Juni 2023, 00:05 Skynet Buitenland
De Malinese minister van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties "de onverwijlde terugtrekking" van de VN-missie uit zijn land gevraagd. Hij hekelde het "falen" om te reageren op de veiligheidsuitdagingen.


Schattige EV heeft een bloedserieuze missie
10 Juni 2023, 00:01 AutoBlog

Deze VinFast VF3 moet goedkope mobiliteit voor het volk bieden en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Het verhaal van VinFast is een bijzondere. Het is een merk uit Vietnam, een land dat nog niet bewezen heeft de wereld te kunnen veroveren qua auto’s. VinFast heeft echter al genoeg pogingen gedaan. Toen wij een jaar […]

Dit artikel Schattige EV heeft een bloedserieuze missie verscheen eerst op Autoblog.nl.




Kempense reddingshonden Scooter en Ami en hun baasjes over succesvolle missie in Turkije: ?Tien overlevenden uit puin gehaald?
27 Februari 2023, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Twee Kempense leden van de Vlaamse Reddingshonden (VRH) keerden vorige zaterdag terug uit Turkije nadat ze een week lang met hun dieren mee naar slachtoffers van de aardbevingen hadden gezocht. Met succes. ?Dit is een bewijs dat private reddingsteams echt hun rol kunnen spelen.?




Regering van Mali zet hooggeplaatste medewerker van VN-missie het land uit
6 Februari 2023, 00:42 Skynet
De militaire regering van Mali heeft de directeur van de mensenrechtenafdeling van de VN-missie in het land (Minusma) tot ongewenst persoon verklaard. VN-ambtenaar Guillaume Ngefa-Atondoko Andali moet het grondgebied binnen 48 uur verlaten, aldus een zondagavond gepubliceerde regeringsverklaring. Daarin beschuldigt de junta Andali van "destabiliserende en subversieve handelingen".


Regering van Mali zet hooggeplaatste medewerker van VN-missie het land uit
6 Februari 2023, 00:42 Skynet
De militaire regering van Mali heeft de directeur van de mensenrechtenafdeling van de VN-missie in het land (Minusma) tot ongewenst persoon verklaard. VN-ambtenaar Guillaume Ngefa-Atondoko Andali moet het grondgebied binnen 48 uur verlaten, aldus een zondagavond gepubliceerde regeringsverklaring. Daarin beschuldigt de junta Andali van "destabiliserende en subversieve handelingen".


Video | SpaceX haalt Falcon Heavy van stal voor geheime Amerikaanse missie
7 November 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Ruimtevaartbedrijf SpaceX is er voor de vierde keer in geslaagd zijn Falcon Heavy-raket te lanceren en weer op aarde te laten landen. De raket bracht een geheime lading van de United States Space Force, het ruimteonderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten, naar de ruimte. De laatste keer dat de raket werd gebruikt was in 2019.


Nasa kondigt tweede missie voor ruimtetoeristen aan
1 September 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa en de particuliere onderneming Axiom Space hebben woensdag aangekondigd een tweede private ruimtevlucht naar het internationale ruimtestation (ISS) te zullen organiseren. De ?Axiom Missie 2? (Ax-2) staat gepland voor het tweede kwartaal van 2023, aldus Nasa.




NASA wil Artemis I-missie met SLS-raket 29 augustus of begin september lanceren
22 Juli 2022, 00:00 Tweakers
NASA heeft nieuwe mogelijke lanceerdata voor zijn Artemis I-missie met de Space Launch System-maanraket gedeeld. De ruimtevaartorganisatie hoopt de raket op 29 augustus, 2 september of 5 september te lanceren.


Missie van zestigtal Belgische militairen in Centraal-Afrikaanse Republiek loopt ten einde
10 Juli 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Een zestigtal Belgische militairen is na een missie van enkele maanden in de Centraal-Afrikaanse Republiek begonnen met de terugkeer. Ze namen er deel aan de Europese trainingsmissie EUTM RCA. Dat heeft een militaire woordvoerder gezegd.


23 Juni 2022, 00:07 Volkskrant
Belgische economische missie VS - "Amerikaanse investeringsgolf op komst"
12 Juni 2022, 00:08 Skynet Buitenland
Er is een golf van investeringen op komst van Amerikaanse bedrijven in Vlaanderen. Dat zegt Luc Strybol, economisch vertegenwoordiger van Vlaanderen in de VS. "Investeringen zoals we die niet meer hebben gezien sinds de jaren zestig", klinkt het.


Ruimtetoeristen eerste private missie teruggekeerd op aarde
26 April 2022, 00:03 HLN.BE
De vier ruimtetoeristen op de eerste private missie naar het internationale ruimtestation ISS zijn maandag teruggekeerd op aarde. Ze landden rond 19.08 uur Belgische tijd (13.06 uur lokale tijd) in de Atlantische Oceaan voor de kust van de Amerikaanse staat Florida. De terugreis werd verschillende keren uitgesteld vanwege het weer.


25 Maart 2022, 00:06 Volkskrant
China ontkent dat raketbooster die op maan zal crashen van Chinese missie is
22 Februari 2022, 00:08 NU.NL - Tech
De oude raketbooster die al zeven jaar door de ruimte zweeft en begin maart op de maan gaat storten, is volgens China geen oude booster van een Chinese raket. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent iets met de situatie te maken te hebben.


NASA wil Artemis I-missie met Space Launch System-raket in februari uitvoeren
24 Oktober 2021, 00:00 Tweakers
NASA wil zijn Space Launch System-raket in februari van 2022 voor het eerst lanceren. De missie heeft te maken gehad met herhaald uitstel, maar nu lijkt er schot in te zitten. De eerste vlucht met de raket wordt een testmissie: zonder bemanning een reis om de maan en terug.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn