NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Misbruikzaak

2News.be / Trefwoorden / Misbruikzaak

Acteur Armie Hammer niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs in misbruikzaak
4 Juni, 00:10 NU.NL - Film
De aanklacht die in Los Angeles liep tegen Armie Hammer wegens seksueel wangedrag is ingetrokken. Volgens Amerikaanse media heeft de openbaar aanklager laten weten dat er "onvoldoende bewijs" is gevonden om de Call Me By Your Name-acteur te vervolgen.


Johnny Depp onverschillig over imago in filmindustrie na misbruikzaak
21 Mei, 00:10 NU.NL - Film
Johnny Depp heeft er geen behoefte aan om zijn naam te zuiveren in de filmindustrie. De acteur, die nog maar weinig rollen kreeg aangeboden nadat hij door zijn ex Amber Heard werd beschuldigd van misbruik, zegt niet veel meer aan Hollywood te denken.


Marokkaanse zanger Saad Lamjarred veroordeeld tot celstraf in misbruikzaak
3 Maart, 00:06 NU.NL - Muziek
De Marokkaanse zanger Saad Lamjarred (37) is vrijdag door de rechtbank in Parijs veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor het verkrachten en mishandelen van een jonge vrouw. Dat meldt het Franse medium RFI. Lamjarred werd in oktober 2016 verdachte in de zaak en zat hier tot april 2017 voor vast.


Jury acht Kevin Spacey niet schuldig in misbruikzaak
21 Oktober 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft een eerste slag gewonnen in de aantijgingen tegen hem over seksueel misbruik. Een man die beweerde als 14-jarige door Spacey te zijn belaagd, kreeg geen gelijk van de jury tijdens een proces in New York. De inmiddels 50-jarige Anthony Rapp kon niet bewijzen dat hij destijds, in 1986, ongewenst seksueel was benaderd, oordeelde de jury na ruim een uur beraad, melden Amerikaanse media.
Jury is aan zet in misbruikzaak R. Kelly in Chicago
19 September 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
De jury in de rechtszaak tegen R. Kelly in Chicago is dinsdag begonnen met zijn overleg, melden Amerikaanse media. De juryleden hoorden de slotpleidooien aan van de advocaten van de Amerikaanse zanger en twee van zijn kompanen, die ook terechtstaan. Daarna trokken ze zich terug voor hun overleg.


R. Kelly gaat zelf niet getuigen in misbruikzaak
5 September 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
R. Kelly zal niet als getuige worden gehoord in de misbruikzaak die in Chicago tegen hem loopt. Dat antwoordde de 55-jarige zanger volgens Amerikaanse media donderdag op een vraag van de rechter.


Harvey Weinstein mag toch in hoger beroep in misbruikzaak
29 Augustus 2022, 00:06 NU.NL - Film
Voormalig filmproducent Harvey Weinstein mag in hoger beroep gaan tegen zijn veroordeling in een misbruikzaak in 2020. Dat heeft een rechter in New York woensdag bepaald. Een lagere rechtbank had het verzoek tot hoger beroep in juni nog afgewezen.


Misbruikzaak tegen Marilyn Manson geseponeerd vanwege verjaring
30 Mei 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
Van de misbruikzaken die tegen Marilyn Manson zijn aangespannen, is er een geseponeerd. De rechter in Los Angeles oordeelde volgens muziekblad Rolling Stone dat de termijn voor het vermeende vergrijp van de Amerikaanse shockrocker is verjaard.


Snoop Dogg vraagt rechter om misbruikzaak te seponeren
1 Maart 2022, 00:12 NU.NL - Muziek
Snoop Dogg heeft een rechtbank in Los Angeles in een zeventien pagina's tellende motie gevraagd de aanklacht van een vrouw die hem van misbruik beschuldigt te verwerpen.


Misbruikzaak prins Andrew komt eind 2022 voor rechter
4 November 2021, 00:02 HLN.BE
De misbruikzaak die loopt tegen de Britse prins Andrew (61) wordt eind volgend jaar inhoudelijk behandeld. Het proces vindt waarschijnlijk plaats tussen september en december 2022, meldde de rechtbank in New York dinsdag.


Prins Andrew gedagvaard in misbruikzaak
11 September 2021, 00:02 NOS nieuws

De Britse prins Andrew heeft zijn dagvaarding ontvangen in de misbruikzaak tegen hem. Dat zeggen de advocaten van Virginia Giuffre, de vrouw die verklaart dat ze is misbruikt door de prins toen ze 17 was.

Volgens Giuffre is het misbruik gebeurd op aandringen van zakenman Jeffrey Epstein en onder meer op diens landgoed in New York. Andrew was destijds een vriend van Epstein. Zelf ontkent hij de aantijgingen van misbruik.

Dagvaarding geweigerd

Giuffre's advocaten zeggen dat de documenten op 27 augustus zijn afgeleverd bij hem thuis in Windsor. Een medewerker van het advocatenteam zou een dag eerder ook al hebben geprobeerd om de dagvaarding af te geven aan de prins. Maar toen weigerde Andrews beveiliging de documenten in ontvangst te nemen.

Een dag later werd er nog een poging gedaan. Toen lukte het om de documenten af te geven aan de politieagenten die bij het toegangshek stonden. Volgens Giuffre's advocaten volstaat dat.

Andrew zou op dit moment op het koninklijke landgoed Balmoral in Schotland zijn. Zijn woordvoerder heeft tegen de BBC gezegd dat hij niet wil reageren op de laatste ontwikkelingen.

Zaak kan doorgaan

Nu prins Andrew de dagvaarding heeft ontvangen, kan de zaak tegen hem doorgaan. Giuffre heeft de beschuldigingen tegen de 61-jarige prins al eerder geuit, maar zette vorige maand daadwerkelijk juridische stappen tegen hem.

De zoon van koningin Elizabeth wordt niet strafrechtelijk vervolgd door de Amerikaanse justitie. Giuffre stapte zelf naar de rechter en eist een schadevergoeding van de prins.
Universiteit VS betaalt 500 miljoen dollar schadevergoeding in misbruikzaak rond sportarts
16 Mei 2018, 20:12 Volkskrant
De Amerikaanse Michigan State University heeft woensdag een schikking van 500 miljoen dollar (425 miljoen euro) getroffen met ruim driehonderd vrouwen die slachtoffer waren van haar ex-werknemer, de wegens seksueel misbruik veroordeelde sportarts Larry Nassar.


VVD'er mag blijven na excuses voor berichten over misbruikzaak joodse school
30 April 2018, 18:54 Volkskrant
De fractievoorzitter voor de VVD in Amsterdam Zuid, Ronnie Eisenmann, mag voor de partij blijven werken. Een nep-Twitteraccount die viel onder de verantwoordelijkheid van Eisenmann, verspreidde berichten over de misbruikzaak op de joodse school Cheider. Op het account werd onder andere de directeur van de school aangevallen. Eisenmann, naast deelraadslid ook advocaat en voorzitter van het Centrum


Paus geeft fouten toe in misbruikzaak Chili
11 April 2018, 20:00 NOS nieuws

Paus Franciscus geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt in de nasleep van een misbruikzaak in Chili. Dat doet hij in een brief aan alle bisschoppen van Chili. Die worden door de paus opgeroepen voor een spoedvergadering over het misbruikschandaal.

De paus nam het begin dit jaar op voor een Chileense bisschop die seksueel misbruik door een priester zou hebben verhuld. Volgens slachtoffers wist de bisschop van het misbruik, maar zweeg hij daarover.

De kerkvorst nam het niet alleen op voor bisschop Juan Barros; hij zei ook dat alle slachtoffers die de bisschop medeplichtigheid verweten, zich schuldig maakten aan laster.

Protesten

De kwestie leidde tot ophef in Chili. Veel mensen gingen de straat op om te protesteren tegen het bezoek van paus Franciscus aan hun land, half januari. Ze voelden zich verraden door de kerk.

De paus besloot een paar weken later de misbruikzaak te laten onderzoeken. Hij stuurde een Maltese bisschop naar Chili. Charles Scicluna speelde een belangrijke rol in het vervolgen van een Mexicaanse priester die zich ook schuldig had gemaakt aan seksueel misbruik.
Nieuwe arrestatie in misbruikzaak veroordeelde turnarts Nassar
27 Maart 2018, 03:00 Volkskrant
In het onderzoek naar het misbruik van Amerikaanse turnsters door bondsarts Larry Nassar is een nieuwe arrestatie verricht. De voormalige baas van Nassar bij de Universiteit van Michigan, decaan William S., is door de politie meegenomen voor verhoor. Waar de decaan precies van wordt verdacht is nog niet bekend. Dinsdag zal meer informatie worden gegeven tijdens een persconferentie, zo heeft politi


Verhoren begonnen in misbruikzaak Australische kardinaal Pell
5 Maart 2018, 11:54 NOS nieuws

In Australië zijn de getuigenverhoren begonnen in de zaak van een kardinaal die wordt verdacht van seksueel misbruik van minderjarige jongens. De 76-jarige George Pell is de hoogste katholieke geestelijke die tot nog toe terechtstaat voor seksueel misbruik. De Australiër is de derde in rang in het Vaticaan en gaat over de financiën van de katholieke kerk. Hij is met verlof om zich tegen de aanklachten te verweren.

De verhoren duren vier weken. Veel getuigenissen zijn achter gesloten deuren om de slachtoffers te beschermen. De rechtbank moet na afloop besluiten of er voldoende grond is voor een juryproces, zoals gebruikelijk is in Australië.

De aanklachten tegen Pell worden niet bekendgemaakt. Op deze manier moet worden voorkomen dat toekomstige juryleden te veel over de zaak weten en bevooroordeeld zijn.

Afgeschermd van de pers

In een boek dat afgelopen jaar is verschenen staat dat Pell onder meer jongens heeft betast toen ze met hem aan het zwemmen waren. Ook zou hij zich oraal hebben laten bevredigen door minderjarige jongens.

Pell is zelf bij de verhoren aanwezig. Bij aankomst in de rechtszaal werd hij afgeschermd van de massaal aanwezige pers. Pell spreekt de beschuldigingen tegen.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn