NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Misbruik

2News.be / Trefwoorden / Misbruik

Acteurs Jamie Foxx en Cuba Gooding jr. beschuldigd van seksueel misbruik
24 November, 00:11 NU.NL - Film
Na beschuldigingen aan het adres van Axl Rose zijn er woensdag ook aanklachten tegen Jamie Foxx en Cuba Gooding jr. binnengekomen. Beide sterren worden beschuldigd van seksueel misbruik, melden Amerikaanse media als The Hollywood Reporter.


Guns N' Roses-zanger Axl Rose ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik
24 November, 00:09 NU.NL - Muziek
Guns N' Roses-zanger Axl Rose ontkent de beschuldigingen van seksueel misbruik. Een voormalig Penthouse-model klaagde de zanger aan en zegt in 1989 door hem te zijn misbruikt, bleek uit rechtbankdocumenten in handen van TMZ.


EU vindt geen misbruik van hulpgeld voor Palestijnen
24 November, 00:04 NU.NL - Economie
Het hulpgeld van de Europese Unie voor de Palestijnen is niet in verkeerde handen gevallen. Dat laat de Europese Commissie weten na eigen onderzoek.


Axl Rose ontkent aantijgingen van seksueel misbruik
23 November, 00:03 Skynet
Axl Rose ontkent dat hij een voormalig Penthouse-model eind jaren tachtig seksueel heeft misbruikt. De zanger van Guns N' Roses zegt dat er nooit iets heeft plaatsgevonden.


Kamer zet licht op groen voor onderzoekscommissie rond seksueel misbruik in de kerk
20 Oktober, 00:03 HLN.BE
De Kamer heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik in de kerk. Oppositiepartij N-VA levert met Sophie De Wit de voorzitster van de Commissie. ?Onze werkzaamheden mogen niet verzanden in een politiek steekspel, want daar hebben de slachtoffers niks aan?, reageert De Wit.


Zuid-Korea waarschuwt Apple en Google om 'misbruik marktpositie'
8 Oktober, 00:01 Tweakers
De Korea Communications Commission, ofwel KCC, heeft Google en Apple een waarschuwing gegeven. De autoriteit zegt dat de techgiganten misbruik maken van hun gunstige marktposities en dreigt daarom met boetes die kunnen oplopen tot 68 miljard won (47 miljoen euro).


NU+ | Beschuldigingen van seksueel misbruik door Bill Cosby blijven komen
4 Oktober, 00:05 NU.NL - Film
Bill Cosby werd in 2018 veroordeeld voor het drogeren en misbruiken van een vrouw, maar uiteindelijk zat hij nog geen drie jaar vast. De laatste weken komen er steeds nieuwe beschuldigingen binnen van seksueel misbruik door de komiek. Hoe nu verder?


Backstreet Boy Nick Carter opnieuw aangeklaagd wegens seksueel misbruik
6 September, 00:08 NU.NL - Muziek
Nick Carter wordt opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik. De Backstreet Boys-zanger wordt aangeklaagd door een vrouw die zegt dat ze meerdere malen door hem is aangerand.


Zaken tegen Michael Jackson om seksueel misbruik nieuw leven ingeblazen
23 Augustus, 00:07 NU.NL - Muziek
Twee mannen die beweren dat ze als kind door Michael Jackson zijn misbruikt, kunnen alsnog een rechtszaak aanspannen tegen bedrijven die eigendom waren van de in 2009 overleden zanger.


Ook Rammstein-bandlid Christian Lorenz beschuldigd van seksueel misbruik
Na leadzanger Till Lindemann is nu ook toetsenist Christian 'Flake' Lorenz door Rammstein-fans beschuldigd van seksueel misbruik. De advocaat van Lorenz ontkent de beschuldigingen namens hem.


China verzoekt Nederland geen misbruik te maken van exportbeperkingen chips
3 Juli, 00:05 NU.NL - Economie
China heeft er bij Nederland op aangedrongen geen misbruik te maken van exportbeperkingen op producten uit de chipindustrie. Dat staat in een verklaring van het Chinese ministerie van Handel.


Kesha en Dr. Luke maken na bijna tien jaar einde aan rechtszaken rond misbruik
25 Juni, 00:09 NU.NL - Muziek
Kesha en Dr. Luke hebben na bijna tien jaar een eind gemaakt aan de diverse rechtszaken die ze tegen elkaar hadden aangespannen. De zangeres zei door de producent te zijn verkracht, terwijl hij dat altijd heeft ontkend.


Google hangt miljardenboete boven het hoofd vanwege misbruik op reclamemarkt
18 Juni, 00:13 NU.NL - Tech
De Europese Commissie verdenkt Google ervan zijn macht op de online reclamemarkt te misbruiken. Het Amerikaanse bedrijf moet vrezen voor een boete die tot in de miljarden euro's kan oplopen.


Nog eens negen vrouwen klagen Bill Cosby aan wegens seksueel misbruik
18 Juni, 00:12 NU.NL - Film
Twee weken nadat Bill Cosby opnieuw was aangeklaagd wegens seksueel misbruik, spannen nog eens negen vrouwen een zaak aan tegen de 85-jarige oud-komiek. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden tussen 1979 en 1992.


Hold Security beschuldigt Microsoft van misbruik dark web-data
14 Juni, 00:05 Techzine
Hold Security sleept Microsoft voor de rechter vanwege misbruik van geleverde dark web-data. De techgigant verwerkte in strijd met voorwaarden toch alle data naar eigen inzicht. Hold Security sleept de techgigant voor de Amerikaanse rechter omdat het afspraken uit 2014 over datagebruik heeft overtreden. Het gaat hierbij om door de securityspecialist van het dark web […]


Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik
4 Juni, 00:10 NU.NL - Film
Oud-acteur en komiek Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Voormalig Playboy-model Victoria Valentino zegt in 1969 door Cosby te zijn gedrogeerd en verkracht. Valentino maakt gebruik van een nieuwe Californische wet die tijdelijk de verjaringstermijn op seksuele misbruikzaken opheft.


Rammstein-zanger Lindemann beschuldigd van misbruik: dit weten we nu
4 Juni, 00:07 NU.NL - Muziek
Het aantal beschuldigingen tegen Till Lindemann, leadzanger van Rammstein, neemt toe. Meerdere vrouwelijke fans van de Duitse metalband beschuldigen Lindemann van seksueel misbruik. Dit is er aan de hand.


Alle Efteling-bezoekers kunnen mindervalidepas aanvragen: lange rij door misbruik
22 Mei, 00:01 HLN.BE
Bezoekers van de Efteling kunnen zonder doktersverklaring of overig bewijs een mindervalidepas aanvragen. Op die manier wil het Nederlandse attractiepark ?zo toegankelijk mogelijk zijn? voor alle bezoekers. Helaas wordt er ook geprofiteerd van de barmhartigheid, een mindervalidepas geeft immers toegang tot korte wachtrijen.


Trump moet schrijfster miljoenen betalen vanwege seksueel misbruik en smaad

De Amerikaanse oud-president Donald Trump is door een jury aansprakelijk gesteld voor seksueel misbruik en smaad in de zaak die schrijfster E. Jean Carroll tegen hem aanspande. De jury stelde hem niet aansprakelijk voor verkrachting, waar Carroll hem van beschuldigde. Carroll ontvangt 5 miljoen dollar aan compensatie.

Trump reageert op het oordeel en noemt het een 'schande'. Op Twitter zegt hij dat hij 'geen idee heeft wie deze vrouw is.' Ook zegt hij dat hij in hoger beroep gaat.

De uitspraak vindt plaats te midden van Trumps campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die volgend jaar worden gehouden.

Ontkenningen

Eerder deed Trump de aantijgingen van de auteur in een videoboodschap af als "belachelijk". Hij stelde dat er nooit misbruik heeft plaatsgevonden. Trump heeft daarmee de reputatie van Carroll geschaad, zo bepaalde de jury.

Carroll stelde in 2019 dat Trump haar midden jaren negentig heeft verkracht in de paskamer van een luxewarenhuis. Twee weken geleden getuigde zij over wat er gebeurd zou zijn. Afgelopen week getuigden twee andere vrouwen dat ze door Trump zijn aangerand. Carroll werd beroemd door haar column in magazine Elle, die ze had van 1993 tot 2019.
Vaticaan scherpt regels tegen seksueel misbruik binnen de kerk aan
26 Maart, 00:05 NOS nieuws

Paus Franciscus heeft de regels aangescherpt die seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk moeten voorkomen.

De in 2019 ingevoerde regelgeving verplichtte bisschoppen en hoofden van religieuze orden om verdenkingen van misbruik bij de kerkelijke autoriteiten te melden. Vanaf 30 april geldt die verplichting ook voor niet-geestelijken die leiding geven aan door het Vaticaan erkende internationale katholieke organisaties.

De regels die in 2019 werden ingevoerd waren tijdelijk, maar vanaf 30 april maken ze permanent onderdeel uit van de kerkelijke wetgeving.

Definitie slachtoffer

Ook is de definitie van 'misbruikslachtoffer' uitgebreid. De meldplicht geldt voortaan niet alleen bij een verdenking van misbruik van minderjarigen of volwassenen met een beperkt geestelijk vermogen, maar ook als nonnen, priesters en kloosterlingen in opleiding door geestelijken zouden zijn misbruikt.

In elk bisdom komt een bureau dat meldingen in behandeling neemt. Ook wordt de regeling die klokkenluiders moet beschermen, uitgebreid.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn