NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Misbruik

2News.be / Trefwoorden / Misbruik

Vaticaan scherpt regels tegen seksueel misbruik binnen de kerk aan
Zondag, 00:05 NOS nieuws

Paus Franciscus heeft de regels aangescherpt die seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk moeten voorkomen.

De in 2019 ingevoerde regelgeving verplichtte bisschoppen en hoofden van religieuze orden om verdenkingen van misbruik bij de kerkelijke autoriteiten te melden. Vanaf 30 april geldt die verplichting ook voor niet-geestelijken die leiding geven aan door het Vaticaan erkende internationale katholieke organisaties.

De regels die in 2019 werden ingevoerd waren tijdelijk, maar vanaf 30 april maken ze permanent onderdeel uit van de kerkelijke wetgeving.

Definitie slachtoffer

Ook is de definitie van 'misbruikslachtoffer' uitgebreid. De meldplicht geldt voortaan niet alleen bij een verdenking van misbruik van minderjarigen of volwassenen met een beperkt geestelijk vermogen, maar ook als nonnen, priesters en kloosterlingen in opleiding door geestelijken zouden zijn misbruikt.

In elk bisdom komt een bureau dat meldingen in behandeling neemt. Ook wordt de regeling die klokkenluiders moet beschermen, uitgebreid.
BBC-reportage onthult seksueel misbruik op theeplantages in Kenia
24 Februari, 00:02 Skynet Economie
Vrouwen op theeplantages in Kenia worden seksueel misbruikt door hun bazen. Dat blijkt uit een undercoverreportage van de Britse omroep BBC.


20 Februari, 00:42 Volkskrant
Gary Glitter vrij na uitzitten helft van straf voor misbruik minderjarigen
6 Februari, 01:08 NU.NL - Muziek
Gary Glitter is na het uitzitten van de helft van zijn gevangenisstraf vervroegd vrijgelaten. De 78-jarige zanger, die werd veroordeeld voor het seksueel misbruiken van minderjarigen, heeft vrijdag na acht jaar de gevangenis op het Engelse eiland Portland verlaten, meldt de BBC.


Nick Carter klaagt vrouwen die hem van misbruik beschuldigden aan voor smaad
6 Februari, 01:08 NU.NL - Muziek
Nick Carter heeft een aanklacht ingediend tegen twee vrouwen die hem hebben beschuldigd van seksueel geweld, meldt entertainmentwebsite TMZ donderdag. De zanger van de Backstreet Boys ontkent de beschuldigingen en zegt dat de vrouwen zich schuldig maken aan smaad.


Kevin Spacey 'leeft zijn leven elke dag' ondanks rechtszaken over misbruik
25 Januari, 00:41 NU.NL - Film
Kevin Spacey heeft zich, ondanks de reeks beschuldigingen van seksueel wangedrag waar hij sinds 2017 mee te maken heeft, niet teruggetrokken uit het openbare leven. De acteur gaat "gewoon door met zijn leven", zo zegt hij in een zeldzaam interview.


Kevin Spacey pleit onschuldig aan nieuwe aanklachten over seksueel misbruik
14 Januari, 00:06 Skynet Buitenland
De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft onschuldig gepleit aan zeven nieuwe aanklachten over seksueel misbruik in het Verenigd Koninkrijk. Zeven maanden geleden ontkende hij al gelijkaardige beschuldigingen.


Aerosmith-zanger Steven Tyler beschuldigd van seksueel misbruik minderjarige
31 December 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Steven Tyler, bekend als leadzanger van de band Aerosmith, is aangeklaagd wegens seksueel misbruik. De 74-jarige artiest zou in de jaren zeventig een destijds minderjarige vrouw hebben gedwongen tot seksuele handelingen. Ook zou hij haar hebben opgedragen haar zwangerschap te verbreken, meldt Rolling Stone.


Kevin Spacey voor Britse rechtbank wegens nieuwe aanklachten seksueel misbruik
17 December 2022, 00:04 Skynet Buitenland
De Amerikaanse acteur Kevin Spacey verschijnt vandaag omstreeks 14.00 uur lokale tijd (15.00 uur bij ons) voor een Londense rechter. Hij moet zich daar verantwoorden voor nieuwe aantijgingen van seksueel misbruik tussen 2001 en 2004.


Nick Carter spreekt beschuldigingen van seksueel misbruik tegen
11 December 2022, 00:09 NU.NL - Muziek
De beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Nick Carter zijn "volkomen onwaar en juridisch waardeloos", zegt de Backstreet Boys-zanger via zijn advocaat tegen TMZ.


Winst energiesector aan banden gelegd om misbruik prijsplafond te voorkomen
11 December 2022, 00:06 NU.NL - Economie
Het kabinet gaat voor energiebedrijven bepalen hoeveel winst ze maximaal mogen maken op stroom en gas die ze aan huishoudens leveren. Daarmee wil minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) voorkomen dat de leveranciers misbruik maken van het prijsplafond op energie, dat op 1 januari wordt ingevoerd.


Nogmaals zeven aanklachten tegen Kevin Spacey wegens seksueel misbruik
21 November 2022, 00:06 NU.NL - Film
Er zijn zeven nieuwe aanklachten tegen Kevin Spacey ingediend wegens seksueel misbruik, melden verschillende Britse media. De aanklachten zijn afkomstig van een man die tussen 2001 en 2004 meerdere malen misbruikt zou zijn door de nu 63-jarige acteur.


Acteur Warren Beatty beschuldigd van seksueel misbruik minderjarige
14 November 2022, 00:09 NU.NL - Film
Een vrouw beschuldigt de inmiddels 85-jarige acteur Warren Beatty ervan dat hij haar bijna een halve eeuw geleden heeft gedwongen tot seks, meldt de Amerikaanse tv-zender CBS. De vrouw was minderjarig toen het incident volgens haar plaatsvond. Ze heeft in Los Angeles een zaak aangespannen tegen de Reds-acteur en regisseur.


Stemming NS Publieksprijs weer open na mogelijk misbruik mailadres Kamerleden
25 Oktober 2022, 00:06 NU.NL - Tech
Mensen hebben zaterdag een tijdlang niet kunnen stemmen op hun favoriete boek voor de NS Publieksprijs. De procedure werd stilgelegd, nadat Kamerleden hadden gemeld dat er met hun mailadres is gestemd op een boek van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet.


Nog twee vrouwen beschuldigen R. Kelly van misbruik toen ze minderjarig waren
5 September 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
Nog twee vrouwen hebben tijdens de rechtszaak tegen R. Kelly in Chicago gesproken over vermeend seksueel misbruik door de Amerikaanse zanger toen ze minderjarig waren. De vrouwen zeiden in hun getuigenis dat ze meermaals tegen hun wil seks met hem hebben gehad.


Rechter weert mensen die Surviving R. Kelly hebben gezien niet meteen uit jury
22 Augustus 2022, 00:08 NU.NL - Muziek
De rechter zal mensen die de documentaire Surviving R. Kelly hebben gezien niet om die reden uit de jury voor R. Kelly's rechtszaak in Chicago weren. Dit verzoek van de artiest is niet ingewilligd. De vraag of en hoeveel ze van de documentaire hebben gezien, wordt wel gesteld bij het selecteren van de juryleden, meldt Chicago Tribune.


Marcus Mumford zingt op nieuw album over seksueel misbruik in jeugd
15 Augustus 2022, 00:09 NU.NL - Muziek
Marcus Mumford is in zijn jeugd seksueel misbruikt, vertelt hij woensdag in een interview met GQ. De frontman van Mumford & Sons zingt op zijn aankomende soloalbum over zijn trauma.


Berucht BBC-interview prins Andrew over vermeend misbruik wordt verfilmd
18 Juli 2022, 00:08 NU.NL - Film
Het interview dat de Britse prins Andrew in 2019 gaf aan het BBC-programma Newsnight komt centraal te staan in een speelfilm, waarvan de productie reeds is begonnen. In het interview werd hem gevraagd naar het vermeende misbruik van Virginia Giuffre. De aanloop naar het gesprek, maar ook het interview zelf komt in Scoop uitgebreid aan bod.


Amazon schikt met EU over misbruik marktplaatsdata
17 Juli 2022, 00:03 Emerce
Amazon treft een schikking met de Europese Unie over misbruik van marktplaatsdata. Hij zal als retailer geen oneerlijke concurrentie meer bedrijven op zijn marktplaats en de Buy Box.


30 Juni 2022, 00:06 VolkskrantGerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn