NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Misbruik

2News.be / Trefwoorden / Misbruik

Onderzoek: acht jaar na misbruik bij 't Hofnarretje nog zorgelijk seksueel gedrag
8 Maart, 00:04 NOS nieuws

Acht jaar nadat de grote Amsterdamse zedenzaak bij kinderdagverblijf 't Hofnarretje aan het licht kwam vertoonde een kwart van de slachtoffers nog altijd afwijkend gedrag. Dat concludeert kinderpsycholoog Vionna Tsang in haar proefschrift, waarover onder andere NRC schrijft. Het is vermoedelijk de eerste studie naar de langetermijneffecten van seksueel misbruik van zeer jonge kinderen.

Het onderzoek ondersteunt de theorie dat misbruik van jonge kinderen die nog niet kunnen praten ook op lange termijn invloed heeft op de ontwikkeling van het kind. Tsang noemt het een "wijdverbreide misvatting" dat kinderen tot 3 jaar geen herinneringen opbouwen of geen gevolgen ervaren van misbruik dat plaatsvond voordat zij konden praten.

Een aanzienlijk deel van de kinderen vertoont jaren na het misbruik "zorgelijk seksueel gedrag". De onderzoekers benadrukken dat ieder kind leeftijdsgebonden seksueel gedrag vertoont. Dat is een normaal onderdeel van de ontwikkeling. Het onderzoek toont echter aan dat kinderen in sommige gevallen seksueel gedrag vertonen dat niet aansluit bij de leeftijd en ontwikkeling van het kind.

Acht jaar vragenlijsten

De onderzoekers hebben de ouders van 45 kinderen vragenlijsten laten invullen in een periode van acht jaar. Ruim de helft van de ouders in deze studie heeft hun kind (of kinderen) verteld over het misbruik, in meer of mindere mate. Zeker een kwart van de ouders blijkt klachten te hebben die passen bij een posttraumatische stressstoornis.

Eerder onderzoek wees al uit dat een derde van de kinderen in de maanden na het misbruik afwijkend gedrag vertoonde. De kinderen waren angstig, agressief, hadden slaapproblemen of vertoonden seksueel gedrag dat niet aansluit bij gedrag van kinderen van dezelfde leeftijd.
Diddy aangeklaagd door mannelijke producer voor seksueel misbruik
5 Maart, 00:08 NU.NL - Muziek
Rapper Diddy is door een producer aangeklaagd voor seksueel misbruik. De 54-jarige artiest zou Rodney Jones herhaaldelijk hebben misbruikt. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten in handen van entertainmentwebsite TMZ.


Jan Kooijman speelt hoofdrol in film over seksueel misbruik
20 Februari, 00:12 NU.NL - Film
Jan Kooijman gaat de hoofdrol spelen in RIPOSTE, een korte film over mannelijke slachtoffers van seksueel misbruik. Kooijman speelt de rol van een schermmeester die zijn leerling misbruikt.


Techreuzen gaan samenwerken om misbruik AI bij verkiezingen te bestrijden
20 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
Grote techbedrijven hebben een samenwerkingsverband opgezet om misbruik van kunstmatige intelligentie bij verkiezingen tegen te gaan. Onder andere OpenAI, Meta, Microsoft, Google, Amazon en X doen daaraan mee.


Rapper T.I. en zijn vrouw opnieuw aangeklaagd vanwege seksueel misbruik
10 Januari, 00:15 NU.NL - Muziek
Een vrouw is een rechtszaak begonnen tegen de Amerikaanse rapper T.I. en zijn echtgenote Tameka 'Tiny' Harris vanwege seksueel misbruik. De vrouw zegt in 2005 te zijn misbruikt door het stel, meldt Rolling Stone.


New York Times klaagt OpenAI en Microsoft aan: ?miljarden dollars aan schade?
30 December 2023, 00:10 Techzine
The New York Times (NYT) heeft OpenAI en Microsoft aangeklaagd wegens een schending van de auteursrechten. Volgens de nieuwsorganisatie gebruiken beide bedrijven modellen die getraind zijn op miljoenen NYT-artikelen. The Times heeft geen specifieke schadeclaim in gedachten, maar stelt dat OpenAI en Microsoft verantwoordelijk gesteld moeten worden voor “miljarden dollars aan bij de wet bepaalde […]


Acteurs Jamie Foxx en Cuba Gooding jr. beschuldigd van seksueel misbruik
24 November 2023, 00:11 NU.NL - Film
Na beschuldigingen aan het adres van Axl Rose zijn er woensdag ook aanklachten tegen Jamie Foxx en Cuba Gooding jr. binnengekomen. Beide sterren worden beschuldigd van seksueel misbruik, melden Amerikaanse media als The Hollywood Reporter.


Guns N' Roses-zanger Axl Rose ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik
24 November 2023, 00:09 NU.NL - Muziek
Guns N' Roses-zanger Axl Rose ontkent de beschuldigingen van seksueel misbruik. Een voormalig Penthouse-model klaagde de zanger aan en zegt in 1989 door hem te zijn misbruikt, bleek uit rechtbankdocumenten in handen van TMZ.


EU vindt geen misbruik van hulpgeld voor Palestijnen
24 November 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Het hulpgeld van de Europese Unie voor de Palestijnen is niet in verkeerde handen gevallen. Dat laat de Europese Commissie weten na eigen onderzoek.


Axl Rose ontkent aantijgingen van seksueel misbruik
23 November 2023, 00:03 Skynet
Axl Rose ontkent dat hij een voormalig Penthouse-model eind jaren tachtig seksueel heeft misbruikt. De zanger van Guns N' Roses zegt dat er nooit iets heeft plaatsgevonden.


Kamer zet licht op groen voor onderzoekscommissie rond seksueel misbruik in de kerk
20 Oktober 2023, 00:03 HLN.BE
De Kamer heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik in de kerk. Oppositiepartij N-VA levert met Sophie De Wit de voorzitster van de Commissie. ?Onze werkzaamheden mogen niet verzanden in een politiek steekspel, want daar hebben de slachtoffers niks aan?, reageert De Wit.


Zuid-Korea waarschuwt Apple en Google om 'misbruik marktpositie'
8 Oktober 2023, 00:01 Tweakers
De Korea Communications Commission, ofwel KCC, heeft Google en Apple een waarschuwing gegeven. De autoriteit zegt dat de techgiganten misbruik maken van hun gunstige marktposities en dreigt daarom met boetes die kunnen oplopen tot 68 miljard won (47 miljoen euro).


NU+ | Beschuldigingen van seksueel misbruik door Bill Cosby blijven komen
4 Oktober 2023, 00:05 NU.NL - Film
Bill Cosby werd in 2018 veroordeeld voor het drogeren en misbruiken van een vrouw, maar uiteindelijk zat hij nog geen drie jaar vast. De laatste weken komen er steeds nieuwe beschuldigingen binnen van seksueel misbruik door de komiek. Hoe nu verder?


Backstreet Boy Nick Carter opnieuw aangeklaagd wegens seksueel misbruik
6 September 2023, 00:08 NU.NL - Muziek
Nick Carter wordt opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik. De Backstreet Boys-zanger wordt aangeklaagd door een vrouw die zegt dat ze meerdere malen door hem is aangerand.


Zaken tegen Michael Jackson om seksueel misbruik nieuw leven ingeblazen
23 Augustus 2023, 00:07 NU.NL - Muziek
Twee mannen die beweren dat ze als kind door Michael Jackson zijn misbruikt, kunnen alsnog een rechtszaak aanspannen tegen bedrijven die eigendom waren van de in 2009 overleden zanger.


Ook Rammstein-bandlid Christian Lorenz beschuldigd van seksueel misbruik
20 Juli 2023, 00:02 NU.NL - Muziek
Na leadzanger Till Lindemann is nu ook toetsenist Christian 'Flake' Lorenz door Rammstein-fans beschuldigd van seksueel misbruik. De advocaat van Lorenz ontkent de beschuldigingen namens hem.


China verzoekt Nederland geen misbruik te maken van exportbeperkingen chips
3 Juli 2023, 00:05 NU.NL - Economie
China heeft er bij Nederland op aangedrongen geen misbruik te maken van exportbeperkingen op producten uit de chipindustrie. Dat staat in een verklaring van het Chinese ministerie van Handel.


Kesha en Dr. Luke maken na bijna tien jaar einde aan rechtszaken rond misbruik
25 Juni 2023, 00:09 NU.NL - Muziek
Kesha en Dr. Luke hebben na bijna tien jaar een eind gemaakt aan de diverse rechtszaken die ze tegen elkaar hadden aangespannen. De zangeres zei door de producent te zijn verkracht, terwijl hij dat altijd heeft ontkend.


Google hangt miljardenboete boven het hoofd vanwege misbruik op reclamemarkt
18 Juni 2023, 00:13 NU.NL - Tech
De Europese Commissie verdenkt Google ervan zijn macht op de online reclamemarkt te misbruiken. Het Amerikaanse bedrijf moet vrezen voor een boete die tot in de miljarden euro's kan oplopen.


Nog eens negen vrouwen klagen Bill Cosby aan wegens seksueel misbruik
18 Juni 2023, 00:12 NU.NL - Film
Twee weken nadat Bill Cosby opnieuw was aangeklaagd wegens seksueel misbruik, spannen nog eens negen vrouwen een zaak aan tegen de 85-jarige oud-komiek. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden tussen 1979 en 1992.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn