NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Minister

2News.be / Trefwoorden / Minister

Hilde Crevits wordt minister van Welzijn, Vlaams parlementslid Jo Brouns neemt haar bevoegdheden over
17 Mei, 00:01 HLN.BE
Hilde Crevits (CD&V) volgt Wouter Beke op als Vlaams minister van Welzijn. Haar bevoegdheden Werk, Economie en Landbouw gaan naar Jo Brouns (47), die momenteel nog Vlaams parlementslid is. De 150 leden van de partijraad keurden het voorstel van de CD&V-top met 87 procent goed.


PORTRET. Kersvers CD&V-minister Jo Brouns: de Messi van Kinrooi, met een hart voor het boerenleven
17 Mei, 00:01 HLN.BE
Een ?joviale volksmens? en een ?bestuurder pur sang?. Wie is Jo Brouns (47), de nieuwe Vlaamse minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw?


Nog een milieucrisis? Minister waarschuwt voor gevolgen slechte waterkwaliteit
21 April, 00:04 NOS nieuws

Naast de stikstofcrisis waar Nederland nog steeds mee worstelt dreigt een tweede milieucrisis: de Nederlandse waterkwaliteit is niet op orde. Nederland gaat de Europese doelen die binnen vijf jaar bereikt moeten worden waarschijnlijk niet halen, schrijft minister Harbers van Infrastructuur en Milieu aan de Kamer.

Dat kan straks "potentieel ingrijpende gevolgen" hebben voor projecten en besluiten, aldus Harbers. Er dreigen niet alleen Europese boetes, maar ook kunnen projecten en ontwikkelingen in de knel komen. Harbers verwacht niet dat hele sectoren op slot zullen moeten, zoals bij de stikstofcrisis.

Eerder schreven de ministers Staghouwer (Landbouw) en Van der Wal (Natuur) al aan de Kamer dat boeren waarschijnlijk niet alleen vanwege de stikstofproblemen met ingrijpende maatregelen te maken krijgen maar ook vanwege de slechte waterkwaliteit.

De waterkwaliteit is de afgelopen tijd erg achteruitgegaan. Ondanks maatregelen en extra geld om de problemen aan te pakken voorziet Harbers dat Nederland zijn zaak niet op tijd op orde heeft. Hij spreekt van een "stevige uitdaging".

Volgens de Europese Kaderrichtlijn Water moet al het grond- en oppervlaktewater in Europa in 2027 van goede kwaliteit zijn. Beken, sloten, meren, rivieren: ze moeten aan meerdere eisen voldoen. Zo zijn er voorschriften op het gebied van de waterkwaliteit voor planten en dieren maar ook normen voor giftige stoffen. Een sloot of meer voldoet pas aan de eisen als alle onderdelen in orde zijn.

Vanaf 2027 geldt dat waar een voorgenomen project of economische activiteit de kwaliteit van een beek of meer of ander water aantast, iemand het project via de rechter kan aanvechten.

'Vergelijkingen kloppen niet'

Op dit moment is er bijna geen enkel Nederlands water dat aan alle eisen voldoet, schrijft Harbers. Maar hij bestrijdt dat de Nederlandse waterkwaliteit in zijn geheel niet goed zou zijn. Ook vergelijkingen, waarbij Nederland er ten opzichte van andere landen slecht uit komt, kloppen volgens hem niet.

"Nederland kiest er steeds voor om zo volledig mogelijk te meten en te beoordelen en daarbij gebruik te maken van de meest recente normen. Dit geeft namelijk het beste weer welke aanvullende maatregelen nodig zijn. Doordat sommige lidstaten hier andere keuzes in maken, wordt een vergelijking tussen lidstaten bemoeilijkt."

Harbers wijst er verder op dat alle maatregelen die genomen worden om de stikstofuitstoot te verminderen ook zullen helpen om de waterkwaliteit te verbeteren. De regeringspartijen spraken eerder af 25 miljard uit te trekken voor natuurverbetering.
Minister rekent op 1.400 euro vergoeding voor studenten uit 'pechgeneratie'
29 Maart, 00:04 NU.NL - Economie
Het kabinet denkt aan een tegemoetkoming van maximaal 1.400 euro om de 'pechgeneratie', de studenten voor wie geen studiebeurs beschikbaar was, te compenseren. Dat zegt onderwijsminister Robbert Dijkgraaf vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het genoemde bedrag is een voorlopige inschatting en staat dus nog niet vast.


Minister De Jonge van Ruimtelijke Ordening ziet datacenter Zeewolde niet zitten
19 Maart, 00:00 Tweakers
Minister De Jonge spreekt zich uit tegen de mogelijke komst van het datacenter van Meta in Zeewolde. Het zou nu aan het Rijksvastgoedbedrijf zijn om te bepalen of de grond voor het datacenter daadwerkelijk aan de gemeente verkocht gaat worden.


Minister brengt Koning Toto eerste slag toe: BN?ers mogen niet meer optreden in gokreclames
18 Maart, 00:08 Volkskrant
Een tegenslag voor oud-voetballers en bekende Nederlanders die optreden in gokreclames: de minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind (D66) laat donderdag weten dat de aanwezigheid van ?rolmodellen? in commercials voor risicovolle kansspelen wordt verboden.


Opnieuw tegenslag Lelystad Airport: minister weigert natuurvergunning te verlenen
8 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De komst van Lelystad Airport is verder uit zicht geraakt nu minister Christianne van der Wal (Stikstof en Natuur) stikstofberekeningen afkeurt en daarom geen natuurvergunning verleent. Dit meldt EenVandaag maandag en bevestigen Haagse bronnen van NU.nl.


Geen accijnsverlaging voor brandstof, aldus minister Kaag
7 Maart, 00:03 AutoBlog

Tuurlijk, laten we gewoon woekerprijzen blijven betalen. Er komt geen accijnsverlaging voor brandstof in ons koude kikkerlandje. De brandstofprijs grenst inmiddels aan het krankzinnige. Op dit moment is de brandstofprijs 2,347 euro per liter. En dan krijg je ook nog eens van die knakige 95, waarbij de E10 lekker de ingewanden van je motor wegspoelt. […]

The post Geen accijnsverlaging voor brandstof, aldus minister Kaag appeared first on Autoblog.nl.
Minister Dermagne verdedigt arbeidsdeal vooral tegen rechtse kritiek
21 Februari, 00:07 Skynet Economie
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) heeft in de Kamer de arbeidsdeal verdedigd waarover de regering het eerder deze week eens is geraakt. Opvallend daarbij was dat hij vooral reageerde op de kritiek vanop de rechterzijde, en amper inging op de kritiek vanuit linkse hoek.


Nachtclubs zetten protestactie ook na 'goed' gesprek met minister door
12 Februari, 00:14 NU.NL - Muziek
De nachtclubs zetten hun protestactie van komende zaterdag ook door na het gesprek dat zij maandagmiddag met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens hadden. Een woordvoerder van Adriaansens laat aan NU.nl weten dat de minister vooral hun verhalen heeft aangehoord en deze informatie meeneemt naar de gesprekken die met het kabinet gevoerd worden in de aanloop naar 15 februari, het volgende weegmoment van de coronamaatregelen.


Minister opent onderzoek naar verzamelen data van burgers door landmacht
5 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
Minister Kajsa Ollongren van Defensie stelt toch een onafhankelijk onderzoek in naar het op grote schaal verzamelen van data van burgers door een onderdeel van de Koninklijke Landmacht, blijkt woensdag uit een Kamerbrief. Henk Kamp, de vorige minister van Defensie, had eerder gezegd dat niet te willen.


Minister gaat handhaven tijdens De Nacht Staat Op: 'Regels zijn regels'
5 Februari, 00:06 NU.NL - Muziek
Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken zegt dat er tijdens de aangekondigde actie De Nacht Staat Op gehandhaafd gaat worden. Nachtclubs kondigden deze week aan vanaf zaterdag 12 februari hun deuren weer te openen, hoewel er voorlopig geen uitzicht op versoepelingen voor de sector is.


Van Nieuwenhuizen wilde aanblijven als minister na aanvaarden baan als lobbyist, Rutte stemde toe
25 Januari, 00:07 Volkskrant
Cora van Nieuwenhuizen was vast van plan om door te gaan als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat, ook al had ze in de zomer al een baan aanvaard in de lobbysector. Premier Mark Rutte keurde het aanblijven van zijn partijgenoot goed, maar bedacht zich op het allerlaatste moment.


Christoff brengt protestlied niet: ?De boodschap is aangekomen bij de minister?
23 Januari, 00:00 HLN.BE
?Sweet Caroline? en ?Zeven Zonden?, maar geen ?Minister-President?. Christoff (45) maakte de protestsong voorbije week om dringend versoepelingen voor zijn sector te vragen. ?En Jan Jambon heeft geluisterd?, zegt hij nu. ?Ik heb m?n statement dus kunnen maken.?


Minister Somers verdedigt besluit in privatiseringsdossier Oostende
7 Januari, 00:00 Skynet Belgie
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) vond het niet wenselijk om het besluit over de privatisering van de thuiszorgdiensten van het OCMW in Oostende te vernietigen. Dat zegt zijn woordvoerder in een reactie op de beschuldigingen van Vooruit Oostende en de vakbonden ACV en ACOD. Die laatsten beschuldigden de minister van onwettig tussenkomen in het dossier.


De opmerkelijkste benoeming: vermaarde fysicus Dijkgraaf als minister van hoger onderwijs
3 Januari, 00:05 Volkskrant
Dat D66 hem heeft benaderd, is niet zo verrassend, maar dat Robbert Dijkgraaf (61) ja heeft gezegd op het aanbod om minister van (hoger) Onderwijs te worden des te meer. Hij geeft er een prestigieuze baan in de Verenigde Staten voor op.


Minister Verlinden legt laatste hand aan KB over heropening cultuursector
30 December 2021, 00:04 Skynet
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden legt deze avond de laatste hand aan het ontwerp van koninklijk besluit om de theaters en bioscopen te heropenen, na de uitspraak van de Raad van State gisteren. Dat heeft een betrouwbare bron gezegd aan Belga.


Ook minister Dedonder zit in quarantaine
15 December 2021, 00:04 Skynet
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) moet een poosje in quarantaine voortwerken. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, na een hoogrisicocontact, meldt haar kabinet.


Minister van Sport Weyts laat aantijgingen tegen bondscoach Vande Broek onderzoeken
9 December 2021, 00:00 Skynet Sport
Er komt een onderzoek vanuit de Vlaamse overheid na de getuigenissen over mogelijk psychologisch grensoverschrijdend gedrag bij de nationale vrouwen volleybalploeg. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft topmagistraat Bart Meganck de opdracht gegeven de klachten omtrent de werking en coaching van het nationale volleybalteam onder de loep te nemen, zo laat hij weten.


Politievakbonden schorten acties deze week op na overleg met minister Verlinden
1 December 2021, 00:06 Skynet Economie
Het sectoraal overleg tussen de politievakbonden en federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden is deze avond "eerder constructief" verlopen, zeggen de vakbonden. De geplande politieacties deze week worden geannuleerd. Donderdag staat nieuw overleg gepland.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn