NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Minister

2News.be / Trefwoorden / Minister

Minister Rutten en het ACV raken het eens over ambtenarenstatuut: sluizen opnieuw open
Donderdag, 00:05 Skynet Economie
Na twee dagen vakbondsacties bij verschillende sluizen zijn Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open VLD) en ACV Openbare Diensten het eens geraakt over de hervorming van het ambtenarenstatuut, zo meldt het kabinet van Rutten. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag kwam er uiteindelijk witte rook, of toch wat het ACV betreft. De Vlaamse regering roept de andere vakorganisaties dan ook op om zich bij het voorliggend akkoord aan te sluiten.


Minister van Handel VS waarschuwt Nvidia wegens omzeilen exportrestricties China
Dinsdag, 00:00 Tweakers
Gina Raimondo, de Amerikaanse minister van Handel, heeft Nvidia gewaarschuwd wegens het herontwerpen van chips voor de Chinese markt. Dat bedrijf brengt aangepaste versies van zijn gpu's uit, die de Amerikaanse exportrestricties op AI-chips naar China omzeilen.


Minister Adriaansens: 'Geen zorgen over recessie, wel over boodschappen'
16 November, 00:07 NU.NL - Economie
De Nederlandse economie krimpt al drie kwartalen op rij en zit dus nog in een recessie. Maar volgens demissionair minister van Economische Zaken Micky Adriaansens is er geen reden tot paniek, omdat er nog veel werk is. Wel is ze bezorgd over de koopkracht.


Oud-minister Luc Martens moet 260.000 euro terugbetalen
5 November, 00:01 De Tijd
09:18 Oud-minister Luc Martens (CD&V) moet de 260.000 euro die hij bij verschillende West-Vlaamse ondernemers leende, terugbetalen. Dat heeft de rechtbank in Kortrijk beslist.


Minister Brouns vraagt tot 14,2 miljoen euro steun terug van papierfabrikant Sappi
12 Oktober, 00:02 HLN.BE
Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Jo Brouns (CD&V) wil tot 14,2 miljoen euro aan steun terugvorderen van papierfabrikant Sappi, die dinsdag aankondigde de fabriek in Lanaken te sluiten. Dat meldt ?Het Belang van Limburg? woensdagavond en het nieuws is aan Belga bevestigd door de woordvoerder van Brouns. Door de sluiting van de papierfabriek in Lanaken staan zowat 550 banen op de tocht.


Voormalig CDA-minister Tjerk Westerterp op 92-jarige leeftijd overleden
11 Oktober, 00:04 NU.NL - Economie
Oud-verkeersminister Tjerk Westerterp is zondag op 92-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Ulvenhout. De voormalige CDA'er was ook de bedenker van de AEX-index.


Griekse minister neemt ontslag nadat passagier van ferry wordt geduwd en verdrinkt
12 September, 00:05 Skynet Economie
De Griekse minister van Koopvaardij Miltiadis Varvitsiotis heeft maandag zijn ontslag ingediend. Dat gebeurde naar aanleiding van een golf van verontwaardiging over de dood van een passagier die vorige week overboord werd gegooid door bemanningsleden van een veerboot.


Minister is klaar met vertraging en pakt 5G-frequenties van satellietbedrijf af
23 Augustus, 00:09 NU.NL - Tech
Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) heeft genoeg van de vertraging die satellietbedrijf Inmarsat veroorzaakt voor de ontwikkeling van sneller 5G-internet. Het bedrijf houdt belangrijke radiofrequenties bezet die daarvoor nodig zijn. Daarom pakt Adriaansens die frequenties op 1 februari 2024 af.


Regisseur Christopher Nolan bezocht minister Dijkgraaf thuis voor Oppenheimer
23 Augustus, 00:08 NU.NL - Film
Christopher Nolan kwam voor zijn film Oppenheimer twee keer bij Robbert Dijkgraaf over de vloer. De demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap woonde jarenlang in het huis waar ook Robert Oppenheimer heeft gewoond.


Servische minister van Onderwijs neemt ontslag na bloedbad op school
8 Mei, 00:01 HLN.BE
Vier dagen na de dodelijke schietpartij op een school heeft de Servische minister van Onderwijs zijn ontslag aangekondigd.


Autoriteit Persoonsgegevens wil uitleg van minister over visum-algoritme
3 Mei, 00:04 Techzine
De Autoriteit Persoonsgegevens wil dat minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken uitleg geeft over een visumaanvraagalgoritme, meldt NRC. Dit algoritme geeft aan of een visumaanvraag kort of intensief moet worden behandeld. Het oordeel van het zogeheten Informatie Ondersteund Beslissen-algoritme is een sterke indicatie van de kans van slagen voor het aanvragen van een Schengenvisum. Degenen die […]


?Ik sta opener dan ooit": Fransen verslikken zich in erotische roman van hun minister van Economie
1 Mei, 00:01 HLN.BE
In Frankrijk wordt al maanden gedemonstreerd. Het vertrouwen in de regering is gering, de inflatie torenhoog. Vorige week werd de kredietwaardigheid nog verlaagd. Kortom: genoeg reden voor politieke en economische zorgen. En wat doet de Franse minister van Economie Bruno Le Maire (54)? Die schrijft een erotische roman van 471 pagina?s. Maar het is vooral de passage over een anus die tot ophef leidt. ?Ik sta opener dan ooit?, laat het vrouwelijke hoofdpersonage optekenen.


Amerikaanse minister van Defensie verwacht dat Zweden spoedig lid wordt van NAVO
22 April, 00:03 Skynet Buitenland
De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag herhaald dat hij verwacht dat Zweden "spoedig" tot de NAVO toetreedt.


Aan plannen geen gebrek, maar minister heeft hele klus aan woningbouwambities
2 April, 00:06 NU.NL - Economie
De ambities van het kabinet voor de woningbouw zijn torenhoog: over zeven jaar moet Nederland minimaal 900.000 extra woningen tellen. Aan plannen van minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) geen gebrek, maar ook het aantal tegenslagen is niet mals.


Minister Brouns trapt 'Maand van de Markt' op gang in Genk
2 April, 00:06 Skynet Belgie
Vlaams minister van Werk Jo Brouns heeft zaterdag op de markt in Genk de aftrap gegeven van de 'Maand van de Markt'. De CD&V-minister kondigde er ook aan dat de Vlaamse regering binnenkort een oproep lanceert voor de versterking van handelskernen en daarvoor 10 miljoen euro vrijmaakt.


Minister Weerwind wil staking rechters voorkomen met loonsverhoging
11 Maart, 01:15 NU.NL - Economie
Het kabinet wil een staking onder rechters en officieren van justitie voorkomen. Daarom biedt minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) extra geld en bemiddeling tegen werkdruk.


Minister Weerwind wil staking rechters voorkomen met loonsverhoging
11 Maart, 01:15 NU.NL - Economie
Het kabinet wil een staking onder rechters en officieren van justitie voorkomen. Daarom biedt minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) extra geld en bemiddeling tegen werkdruk.


Delhaize - Waals minister Borsus wil samen met federaal niveau taskforce oprichten
9 Maart, 00:21 Skynet Economie
Waals minister van Economie Willy Borsus (MR) zal binnenkort contact hebben met de directie van Delhaize om de situatie van de warenhuisketen en zijn winkels te analyseren. Dat heeft hij woensdag gezegd in het Waals Parlement in Namen. Borsus pleitte ook voor de oprichting van een platform, in samenwerking met het federale niveau, waar de toekomst van de retailsector tegen het licht kan worden gehouden.


Treinongeval Griekenland - Griekse minister van Verkeer treedt af
2 Maart, 00:03 Skynet Buitenland
Na het zware treinongeval in Griekenland waarbij zeker 36 doden gevallen zijn, heeft de Griekse minister van Verkeer Kostas Karamanlis zijn ontslag aangekondigd. De regering heeft de Griekse spoorwegen 3,5 jaar geleden aangetroffen in een staat die ongehoord is in de 21e eeuw, aldus Kamanlis.


Minister Bruins Slot en Eurocommissaris Johansson 'grootste privacyschenders'
19 Februari, 01:09 NU.NL - Tech
Minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en de Zweedse Eurocommissaris Ylva Johansson zijn de winnaars van de Big Brother Awards. Burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom reikt die prijzen jaarlijks uit aan de "grootste privacyschenders van Nederland."

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn