NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Minister

2News.be / Trefwoorden / Minister

Excuses van AD voor onjuist artikel oud-minister Hoogervorst
22 Maart, 00:04 NOS nieuws

De hoofdredactie van het AD biedt excuses aan aan oud-minister Hoogervorst voor het artikel waarin de krant hem liet zeggen dat hij premierskandidaat is.

"Ik bied mijn excuses aan", zegt hoofdredacteur Rennie Rijpma. "Aan meneer Hoogervorst in de eerste plaats. Met onze eerdere berichtgeving brachten wij hem onbedoeld in verlegenheid. En aan het publiek voor de ontstane verwarring."

De krant publiceerde gisteren een artikel met de kop 'VVD-prominent Hans Hoogervorst wil wel premier van Nederland worden'. Hoogervorst liet meteen weten dat hij niet met de krant had gesproken.

Forensisch onderzoek

De krant hield echter vol dat een verslaggever hem aan de lijn had gehad. Daarop liet Hoogervorst het AD weten een forensisch onderzoek te willen om de waarheid boven water te krijgen. Daarop trok de krant het bericht in maar liet in het midden wat er precies was gebeurd.

"Inmiddels is duidelijk geworden dat ons telefoonnummer van Hans Hoogervorst niet bij hem in gebruik was en dat er geen grond was voor het eerder verschenen bericht", zegt de krant vandaag. Het is niet bekendgemaakt met wie de krant wel sprak. Hoogervorst liet gisteren al weten geen premierskandidaat te zijn.
China moet van eigen minister meer doen aan werkgelegenheid
12 Maart, 00:04 NU.NL - Economie
China moet meer doen om de werkgelegenheid te stimuleren. Dat zei minister Wang Xiaoping van Personeel en Sociale Zekerheid zaterdag. De werkloosheid onder jongeren heeft al records gebroken: medio vorig jaar was die maar liefst 21 procent.


PVV, NSC en BBB trekken betrouwbaarheid VVD-minister Van der Wal in twijfel
1 Maart, 00:04 NOS nieuws

De PVV, NSC en BBB hebben openlijk de betrouwbaarheid van VVD-minister Van der Wal in twijfel getrokken. De drie partijen zijn woedend en vinden dat de minister voor Natuur en Stikstof fouten heeft gemaakt met de toezending van een rapport over de gevolgen van de Europese natuurwet.

In een debat over Van der Wals optreden zei de PVV dat zij informatie voor de Tweede Kamer heeft achtergehouden. Het achterhouden van informatie wordt in de politiek als een zonde gezien. Diverse bewindslieden zijn erom weggestuurd.

BBB verweet de minister "een vertragingstactiek" en overwoog een motie van afkeuring in te dienen. En NSC zegt dat Van der Wal niet begrijpt wat het inlichtingenrecht van de Tweede Kamer betekent. "Het geeft mij absoluut niet het vertrouwen dat dit in de toekomst niet wederom gaat gebeuren", zei NSC-Kamerlid Hertzberger.

Procedure

De discussie in de Tweede Kamer gaat over het toesturen van de "impact assessment" van de Europese natuurherstelwet. Daarin staat wat deze wet voor Nederland betekent. Het rapport is al enige weken bij het ministerie, maar de minister wilde het pas naar de Tweede Kamer sturen als het kabinet er ook bijschrijft wat het met het rapport gaan doen. Dat is een veel voorkomende procedure met dergelijke rapporten.

Maar op aandringen van BBB is het rapport dinsdag verstuurd zonder die kabinetsreactie. BBB-leider Van der Plas vond dat de VVD-minister "smoesjes" gebruikte. "De Kamer maar niet informeren. Ik ben het gewoon zat".

Van der Wal zei dat de twijfel van de drie partijen aan haar intenties 'wat met haar doet'. "Ik vind het jammer dat er woorden als smoesjes gebruikt worden en dat ik informatie heb achtergehouden."

De harde toon is extra opvallend omdat PVV, NSC en BBB proberen met de VVD een kabinet te vormen.

Gele kaart

Het was notabene Kamerlid Bromet van oppositiepartij GroenLinks-PvdA die de aangevallen minister verdedigde. Ze zei dat de minister de gang van zaken rond het rapport heel goed had uitgelegd. "Ik vind het knap hoe rustig de minister blijft.

BBB diende uiteindelijk geen motie van wantrouwen in, maar hield het bij een "gele kaart". Aan het eind van het debat zei de VVD-minister dat ze op meer begrip had gehoopt. "En nee, ik ga het in de toekomst niet anders doen."
Pia Dijkstra wordt demissionair minister Medische Zorg
2 Februari, 00:06 NOS nieuws

Pia Dijkstra wordt de nieuwe demissionair minister voor Medische Zorg. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zojuist bekendgemaakt. Gisteren bleek al dat de D66'er in beeld was als opvolger van haar partijgenoot Ernst Kuipers. Die verliet drie weken geleden per direct de Haagse politiek, omdat hij een (nog onbekende) functie in het buitenland gaat bekleden.

Dijkstra neemt de portefeuille van Kuipers over, maar wordt niet net als hij de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dat blijft minister Helder (VVD), die sinds het vertrek van Kuipers eindverantwoordelijke is op het ministerie. Zij houdt zich bezig met langdurige zorg en sport.

Pia Dijkstra zat bijna elf jaar in de Tweede Kamer voor D66 (van 2010 tot 2021). Zij hield zich in die tijd vooral bezig met zorg en volksgezondheid. Haar belangrijkste politieke wapenfeit was een ander systeem van donorregistratie: zij diende daarvoor een initiatiefwet in en wist die door beide Kamers te loodsen. Kern van haar wet is dat mensen als orgaandonor worden geregistreerd tenzij ze hebben laten weten dat niet te willen.

Dijkstra (69 jaar) was eerder presentator van het NOS Journaal en ze werkte onder meer ook voor de NCRV en de AVRO. Ze was jarenlang het gezicht van Vinger aan de pols, een programma over medische onderwerpen.
Adviescollege ICT-toetsing wil minister voor Digitale Zaken in nieuw kabinet
27 Januari, 00:01 Tweakers
Het Adviescollege ICT-toetsing van de Nederlandse overheid roept op om een minister voor Digitale Zaken in het nieuwe kabinet te plaatsen. Die moet 'het belang van de voortgaande digitalisering van de overheid behartigen', schrijft het college aan de formateur.


Vlaamse minister vraagt zich af of verplichte slimme meter per 2029 te duur is
13 Januari, 00:01 Tweakers
De Vlaamse minister die verantwoordelijk is voor energie vraagt zich af of het plaatsen van slimme meters bij elk huishouden voor 2029 goed haalbaar is. De kosten zouden te hoog zijn, de baten juist te laag.


Minister Rutten en het ACV raken het eens over ambtenarenstatuut: sluizen opnieuw open
7 December 2023, 00:05 Skynet Economie
Na twee dagen vakbondsacties bij verschillende sluizen zijn Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open VLD) en ACV Openbare Diensten het eens geraakt over de hervorming van het ambtenarenstatuut, zo meldt het kabinet van Rutten. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag kwam er uiteindelijk witte rook, of toch wat het ACV betreft. De Vlaamse regering roept de andere vakorganisaties dan ook op om zich bij het voorliggend akkoord aan te sluiten.


Minister van Handel VS waarschuwt Nvidia wegens omzeilen exportrestricties China
5 December 2023, 00:00 Tweakers
Gina Raimondo, de Amerikaanse minister van Handel, heeft Nvidia gewaarschuwd wegens het herontwerpen van chips voor de Chinese markt. Dat bedrijf brengt aangepaste versies van zijn gpu's uit, die de Amerikaanse exportrestricties op AI-chips naar China omzeilen.


Minister Adriaansens: 'Geen zorgen over recessie, wel over boodschappen'
16 November 2023, 00:07 NU.NL - Economie
De Nederlandse economie krimpt al drie kwartalen op rij en zit dus nog in een recessie. Maar volgens demissionair minister van Economische Zaken Micky Adriaansens is er geen reden tot paniek, omdat er nog veel werk is. Wel is ze bezorgd over de koopkracht.


Oud-minister Luc Martens moet 260.000 euro terugbetalen
5 November 2023, 00:01 De Tijd
09:18 Oud-minister Luc Martens (CD&V) moet de 260.000 euro die hij bij verschillende West-Vlaamse ondernemers leende, terugbetalen. Dat heeft de rechtbank in Kortrijk beslist.


Minister Brouns vraagt tot 14,2 miljoen euro steun terug van papierfabrikant Sappi
12 Oktober 2023, 00:02 HLN.BE
Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Jo Brouns (CD&V) wil tot 14,2 miljoen euro aan steun terugvorderen van papierfabrikant Sappi, die dinsdag aankondigde de fabriek in Lanaken te sluiten. Dat meldt ?Het Belang van Limburg? woensdagavond en het nieuws is aan Belga bevestigd door de woordvoerder van Brouns. Door de sluiting van de papierfabriek in Lanaken staan zowat 550 banen op de tocht.


Voormalig CDA-minister Tjerk Westerterp op 92-jarige leeftijd overleden
11 Oktober 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Oud-verkeersminister Tjerk Westerterp is zondag op 92-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Ulvenhout. De voormalige CDA'er was ook de bedenker van de AEX-index.


Griekse minister neemt ontslag nadat passagier van ferry wordt geduwd en verdrinkt
12 September 2023, 00:05 Skynet Economie
De Griekse minister van Koopvaardij Miltiadis Varvitsiotis heeft maandag zijn ontslag ingediend. Dat gebeurde naar aanleiding van een golf van verontwaardiging over de dood van een passagier die vorige week overboord werd gegooid door bemanningsleden van een veerboot.


Minister is klaar met vertraging en pakt 5G-frequenties van satellietbedrijf af
23 Augustus 2023, 00:09 NU.NL - Tech
Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) heeft genoeg van de vertraging die satellietbedrijf Inmarsat veroorzaakt voor de ontwikkeling van sneller 5G-internet. Het bedrijf houdt belangrijke radiofrequenties bezet die daarvoor nodig zijn. Daarom pakt Adriaansens die frequenties op 1 februari 2024 af.


Regisseur Christopher Nolan bezocht minister Dijkgraaf thuis voor Oppenheimer
23 Augustus 2023, 00:08 NU.NL - Film
Christopher Nolan kwam voor zijn film Oppenheimer twee keer bij Robbert Dijkgraaf over de vloer. De demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap woonde jarenlang in het huis waar ook Robert Oppenheimer heeft gewoond.


Servische minister van Onderwijs neemt ontslag na bloedbad op school
8 Mei 2023, 00:01 HLN.BE
Vier dagen na de dodelijke schietpartij op een school heeft de Servische minister van Onderwijs zijn ontslag aangekondigd.


Autoriteit Persoonsgegevens wil uitleg van minister over visum-algoritme
3 Mei 2023, 00:04 Techzine
De Autoriteit Persoonsgegevens wil dat minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken uitleg geeft over een visumaanvraagalgoritme, meldt NRC. Dit algoritme geeft aan of een visumaanvraag kort of intensief moet worden behandeld. Het oordeel van het zogeheten Informatie Ondersteund Beslissen-algoritme is een sterke indicatie van de kans van slagen voor het aanvragen van een Schengenvisum. Degenen die […]


?Ik sta opener dan ooit": Fransen verslikken zich in erotische roman van hun minister van Economie
1 Mei 2023, 00:01 HLN.BE
In Frankrijk wordt al maanden gedemonstreerd. Het vertrouwen in de regering is gering, de inflatie torenhoog. Vorige week werd de kredietwaardigheid nog verlaagd. Kortom: genoeg reden voor politieke en economische zorgen. En wat doet de Franse minister van Economie Bruno Le Maire (54)? Die schrijft een erotische roman van 471 pagina?s. Maar het is vooral de passage over een anus die tot ophef leidt. ?Ik sta opener dan ooit?, laat het vrouwelijke hoofdpersonage optekenen.


Amerikaanse minister van Defensie verwacht dat Zweden spoedig lid wordt van NAVO
22 April 2023, 00:03 Skynet Buitenland
De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag herhaald dat hij verwacht dat Zweden "spoedig" tot de NAVO toetreedt.


Aan plannen geen gebrek, maar minister heeft hele klus aan woningbouwambities
2 April 2023, 00:06 NU.NL - Economie
De ambities van het kabinet voor de woningbouw zijn torenhoog: over zeven jaar moet Nederland minimaal 900.000 extra woningen tellen. Aan plannen van minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) geen gebrek, maar ook het aantal tegenslagen is niet mals.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn