NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Minister

2News.be / Trefwoorden / Minister

Congolese minister waarschuwt voor "heropleving" van ebola-epidemie
7 Februari, 18:40 Skynet
In het oosten van Congo is een vrouw overleden nadat ze besmet raakte met het ebolavirus. Dat maakte de minister van Volksgezondheid Eteni Longondo zondag bekend. Hij waarschuwt voor een "heropleving" van ebola in het land.


Congolese minister waarschuwt voor "heropleving" van ebola-epidemie
7 Februari, 18:40 Skynet
In het oosten van Congo is een vrouw overleden nadat ze besmet raakte met het ebolavirus. Dat maakte de minister van Volksgezondheid Eteni Longondo zondag bekend. Hij waarschuwt voor een "heropleving" van ebola in het land.


Britse export naar EU daalt met 68 procent, vervoerders woedend op minister
7 Februari, 18:27 Volkskrant
De export vanuit Britse havens naar de Europese Unie is in januari met 68 procent gedaald ten opzichte van januari vorig jaar. De oorzaak moet voornamelijk worden gezocht in de problemen die de Brexit veroorzaakt. Dat meldt de zondagkrant The Observer. De vervoersbond is woedend.


Kees Prins en Jacob Derwig in serie over minister Buitenlandse Zaken
7 Februari, 09:45 NU.NL - Film
Acteur Kees Prins gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe BNNVARA-serie BuZa. Andere hoofdrollen zijn er voor Jacob Derwig, Sanne Samina Harmsen, Werner Kolf en Sytske van der Ster. Dat heeft de omroep zondag bekendgemaakt.


Schotlands eerste minister, Nicola Sturgeon, ?beschermt? haar landgenoten tegen misplaatste Engelse trots
7 Februari, 06:15 Volkskrant
Olaf Tempelman legt bekende buitenlanders op de sofa. Deze week: de Britse premier mag Schotse onafhankelijkheid weglachen, Nicola Sturgeon, Schotlands eerste minister, is serieuzer en vasthoudender dan hij.


Vlaams Nationaal Front wil betogen tegen minister Annelies Verlinden
5 Februari, 20:04 Gazet v. Antwerpen

Het Nationaal Front, een nieuwe extreemrechtse Vlaamsgezinde beweging, wil op zondag 21 februari ?statisch? betogen in Schoten.
Minister brengt bezoekje aan vaccinatiecentrum: volgende week starten testrondes
5 Februari, 16:02 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft vrijdagmiddag het vaccinatiecentrum in De Route in Sint-Gillis-Waas bezocht. Dat is helemaal klaar om volgende week donderdag een testronde te houden.
Middelbare scholen Utrecht luiden noodklok bij minister
5 Februari, 13:56 NOS nieuws

De schoolleiders in het voortgezet onderwijs in de regio Utrecht maken zich grote zorgen over het welzijn van hun leerlingen. In een gezamenlijke brandbrief roepen ze minister Slob van Onderwijs op om alle leerlingen zo snel mogelijk weer naar school te laten gaan. De middelbare scholen zijn sinds 19 december dicht en gaan zoals het er nu uitziet niet eerder dan op 2 maart weer open. Dat heeft grote gevolgen voor de leerlingen, zeggen de Utrechts schoolleiders. "In de ergste gevallen gaat het om zelfmoordpogingen, zware depressies en zeer ernstige somberheid, zegt Bram Donkers, woordvoerder van NUOVO Scholen bij RTV Utrecht. Samen met PCOU Willibrord, dat de brief ook ondertekende, vertegenwoordigt hij 25 middelbare scholen.

Doodstil over voortgezet onderwijs

Het gebrek aan perspectief was de aanleiding om de brief te schrijven, zegt Donkers. "Op de laatste persconferentie ging het alleen over de basisscholen en over de kinderopvang. Maar over het voortgezet onderwijs was het doodstil. We hebben niets gehoord over mogelijke oplossingen." En dat steekt. De scholen zien dat leerlingen steeds meer moeite hebben om zichzelf te activeren, ondanks alle inspanningen en het afstandsonderwijs van docenten. "School is een anker. Daar zijn de sociale contacten die jonge mensen nodig hebben om zich te ontwikkelen", schrijven de scholen dan ook aan minister Slob.

Creatieve oplossingen zoals de Jaarbeurs

Als Slob zich niet inspant voor heropening, zal de schade die nu bij de leerlingen is ontstaan alleen nog maar verder oplopen. "Wij vrezen voor grote schade op sociaal-emotioneel gebied als de huidige situatie voortduurt. We verzoeken u daarom zeer dringend om alle leerlingen toe te staan naar school te komen", staat in de brandbrief. Donkers vindt dat er genoeg creatieve oplossingen mogelijk zijn om dit veilig mogelijk te maken. Zo denkt hij bijvoorbeeld aan lessen in de Jaarbeurs of in sporthallen. Een kopie van de brandbrief is dan ook naar de onderwijswethouders in de regio gestuurd.
Britse minister: ?Hollywoodfilm ?Contagion? was inspiratiebron voor onze vaccinatiestrategie?
5 Februari, 13:48 HLN.BE
De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, heeft onthuld dat de film Contagion - die gaat over de internationale strijd tegen een dodelijk virus - hem heeft geholpen om een doeltreffende vaccinatiestrategie uit te tekenen voor het Verenigd Koninkrijk. Mede hierdoor heeft de Britse regering beseft dat dat ze heel vroeg grote vaccinbestellingen moest plaatsen bij farmabedrijven en een vaccinatievolgorde moest opstellen.


Minister Dedonder stelt POP-plan Defensie voor
4 Februari, 17:39 Skynet Economie
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) heeft aan de vakbonden haar plan voor de opwaardering van het defensiepersoneel voorgesteld. Dat POP-plan, waarin POP staat voor People Our Priority, moet er onder meer voor zorgen dat de lonen van militairen tegen 2024 in lijn liggen met die van de politie.


Duitse minister: ?Samenleving verdraagt geen strenge lockdowns meer?
4 Februari, 15:37 HLN.BE
De Duitse minister van Gezondheid Jens Spahn stuurt aan op snelle versoepelingen. Hij zei donderdag dat het land niet de hele winter in strenge lockdown kan blijven. "Onze samenleving zou dat niet verdragen", aldus Spahn. Hij beklemtoonde dat de huidige 'coronastatistieken' veelbelovend zijn, "want we zien een aanzienlijke daling in het aantal nieuwe besmettingen".


STANDPUNT. NMBS en minister verslikken zich in loketten

Het plan van de NMBS om de loketten in 44 stations definitief op te doeken zit tijdelijk in de koelkast. En dat is maar goed ook. Het is logisch dat de NMBS volop inzet op digitalisering en automatisering. Ook als het gaat om het aanschaffen van een treinkaartje.
Herwerkte belasting op buitenlands vastgoed doet Raad van State steigeren, maar minister Van Peteghem (CD&V) duwt toch door
4 Februari, 06:36 HLN.BE
Het rechtscollege dat moest bepalen of de berekening van een fictieve verhuurwaarde uit 1975 voor buitenlands vastgoed juridisch waterdicht is, heeft de regering vooral kritische vragen teruggestuurd. Die houdt echter voet bij stuk en jaagt de herwerkte vastgoedbelasting zo snel mogelijk door het parlement.


Minister Weyts: ?Als je kunt helpen in de klas, bied je dan aan?
4 Februari, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 10 miljoen euro vrij om extra helpende handen in te schakelen in de klas. Hij roept gepensioneerden, deeltijdse leerkrachten en iedereen met een pedagogisch diploma op om zich aan te bieden in de scholen. ?Het is alle hens aan dek.?
Minister Verlinden zet door met pandemiewet ondanks kritiek De Croo
4 Februari, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zet door met de pandemiewet. Ze wil binnen enkele weken al naar de ministerraad trekken met een voorontwerp van de wet, liet ze woensdag weten tijdens een webcast bij het VBO.
Twitter tikt Turkse minister op de vingers om lhbt-uitlating
3 Februari, 00:54 HLN.BE
Twitter heeft een Turkse minister op de vingers getikt die protesterende studenten in een bericht ?lhbt-abnormalen? heeft genoemd. De Turkse minister schreef die tweet na weken oplopende spanning rond de Bogazici Universiteit in Istanbul, waar het Erdogan-regime de benoeming van een stroman als rector er onlangs doorheen drukte, tot ongenoegen van veel studenten.


Alejandro Mayorkas benoemd tot minister van Binnenlandse Veiligheid
2 Februari, 22:01 Skynet
Alejandro Mayorkas is door de Senaat benoemd tot de nieuwe Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid. Hij wordt zo de eerste latino en immigrant op die post.


VS-Senaat zet licht op groen voor Pete Buttigieg als eerste openlijk homoseksuele minister
2 Februari, 20:01 Skynet
Met 86 stemmen voor en 13 stemmen tegen heeft de Amerikaanse Senaat dinsdag de 39-jarige Pete Buttigieg bekrachtigd als minister van Transport. Daarmee wordt Buttigieg de eerste openlijk homoseksuele minister ooit in een Amerikaanse regering.


Minister Vandenbroucke vraagt Sciensano om trendonderzoek naar lachgas: ?Ik maak me zorgen?
2 Februari, 16:00 HLN.BE
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zal wetenschappelijk instituut Sciensano vragen om een onderzoek naar het gebruik van lachgas. Dat antwoordde hij dinsdag op vragen in de Kamer.


Minister Beke na open brief: ?Leeftijd zal bepalend criterium zijn bij vaccinatie van brede bevolking?
2 Februari, 10:24 HLN.BE
Wouter Beke (CD&V), Vlaams minister van Welzijn, is het voorstel niet genegen om jongeren naar voren te schuiven in de vaccinatiecampagne. Hij begrijpt wel de grieven van de jeugd. Wanneer die dan aan de beurt komt? ?Leeftijd zal een bepalend criterium zijn?, schrijft hij in een Facebookpost.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn