NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Minister

2News.be / Trefwoorden / Minister

Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Powell overleden
Gisteren, 00:03 Skynet Buitenland
Colin Powell, onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is maandag bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt zijn familie in een mededeling op Facebook. Powell was de eerste zwarte Amerikaan die minister van Buitenlandse Zaken werd. De oud-minister werd 84.


?Minister Bussemaker gaf in 2016 opdracht aan campagnebureau BKB tegen Europese regels in?
Zaterdag, 00:06 Volkskrant
Jet Bussemaker gaf in 2016 een campagneopdracht aan BKB. Daarbij sloeg de toenmalig minister van Onderwijs Europese aanbestedingsregels in de wind.


Boodschap van politievakbonden aan minister Verlinden: ?Na 20 jaar stilstand is het tijd voor verandering?
7 Oktober, 00:01 HLN.BE
De politievakbonden VSOA, NSPV en ACV hebben een duidelijke boodschap voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V): ?Denk aan ons.? Sinds 2001 is het loon van politieagenten onveranderd gebleven. De vakbonden hopen dan ook dat daar snel verandering in komt. Dat maken ze duidelijk met een filmpje dat ze deelden via sociale media.


Oud-minister Wouter Bos gaat definitief aan de slag als voorzitter wielerbond
6 Oktober, 00:08 NU.NL - Sport
Wouter Bos is definitief de nieuwe voorzitter van de Nederlandse wielerbond KNWU. De oud-politicus is maandag verkozen voor een termijn van vier jaar als opvolger van Marc van den Tweel.


Van buitenbeentje tot minister van Buitenlandse Zaken
18 September, 00:08 Volkskrant
Ze praat plat, is soms wat ongemakkelijk en zou een haperend moreel kompas hebben als het op wapenhandel aankomt. Maar alsnog maakt Liz Truss een opmerkelijke opmars binnen de Britse Conservatieve partij.


Wouter Bekes adoptiepauze komt er dan toch niet: minister teruggefloten door coalitiepartners
11 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Er komt dan toch geen adoptiepauze. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Vorige week passeerde minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) nog zijn coalitiepartners door te opperen dat zo?n adoptiepauze van twee jaar er moest komen, maar het verzet binnen de regering bleek veel te groot. Ook andere voorstellen van Beke haalden het uiteindelijke akkoord niet.
Demissionair minister Van Ark weg vanwege ernstige nekklachten
4 September, 00:04 NOS nieuws

Minister Tamara van Ark vertrekt vanwege gezondheidsredenen. Koning Willem-Alexander heeft de demissionair minister voor Medische Zorg ontslag verleend. Van Ark stapt ook op als lid van de Tweede Kamer voor de VVD.

Eerder was al bekend dat ze rust moest nemen vanwege nekproblemen. "Helaas is er nog geen sprake van herstel op het niveau dat ik weer aan de slag kan", meldt ze vandaag. Ze voegt eraan toe dat dit werk, zowel in het kabinet als in de Kamer, 100 procent vraagt en dat kan ze nu niet geven.

De taken van Van Ark zullen worden overgenomen door minister De Jonge van Volksgezondheid en staatssecretaris Blokhuis.

Van Ark was minister voor Medische Zorg sinds juli vorig jaar. Zij volgde toen PvdA'er Martin van Rijn op. Die was op zijn beurt de vervanger van VVD'er Bruno Bruins. Bruins stapte in maart vorig jaar op omdat hij oververmoeid was.

Van Ark zat van 2010 tot 2017 in de Tweede Kamer, een groot deel van die tijd was ze vicefractievoorzitter van de VVD. Voordat ze minister werd, was ze staatssecretaris van Sociale Zaken. Als minister hield ze zich onder meer bezig met de coronacrisis. Bij de verkiezingen van maart stond ze op de tweede plaats op de kandidatenlijst van de VVD, meteen achter partijleider Rutte.

Veel bewindslieden weg

Met het vertrek van Van Ark zijn inmiddels negen bewindslieden van het derde kabinet-Rutte voortijdig opgestapt. Deze week werd al het vertrek van demissionair minister Van Nieuwenhuizen bekend. Zij wordt voorzitter van Energie-Nederland, de lobbyclub van grote energiebedrijven als Shell en Eneco.

Het vertrek van vier bewindslieden had een directe politieke reden (Zijlstra, Harbers, Snel, Wiebes). Twee vertrokken vanwege gezondheidsredenen (Bruins en Van Ark). Twee gingen weg, omdat ze een andere baan hebben: Van Nieuwenhuizen en haar staatssecretaris Van Veldhoven. PvdA'er Van Rijn was vorig jaar na het vertrek van Bruins vier maanden minister voor Medische Zorg. Dan is er ook nog minister Van 't Wout. Die is niet officieel weg als bewindsman, maar sinds eind mei wordt hij vanwege een burn-out vervangen door VVD-partijgenoot Blok.

Dat negen ministers of staatssecretarissen eerder weggaan, is uitzonderlijk veel, maar geen record.
Minister Verlinden: ?Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel te veralgemenen?
4 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De afspraak op vrijdag op VRT NWS. Verlinden wil de coronapas niet opleggen in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog is. Maar ze sluit het ook niet uit mocht de situatie weer verslechteren.
Ernst Kuipers (die best minister wil worden): ?We deden het juiste, maar betalen een prijs?
14 Augustus, 00:06 Volkskrant
Hij vond dat Nederlanders niet alleen van het ministerie en RIVM?afhankelijk moesten zijn voor informatie. Dus was Ernst Kuipers bijna onafgebroken op tv. Nu blikt hij terug. ?Ik ben een groot voorstander van vaccineren, van testen, van alle coronamaatregelen, dus aan mij hebben de wappies verder niks.?


Grimbergse buurtbewoners hopen op hulp van minister Demir tegen nieuwe verkaveling
11 Augustus, 00:01 Skynet Belgie
Meer dan 120 buurtbewoners uit Grimbergen hebben via een persbericht de hulp ingeroepen van Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir. De gemeente Grimbergen wil namelijk doorzetten met vernieuwde plannen voor een grote verkaveling, die volgens de buurtbewoners zal zorgen voor wateroverlast. Demir had na de grote watersnood in juli aangekondigd geen bouwvergunningen meer te willen in overstromingsgevoelige gebieden.


Minister Demir:"Klimaatrapport zegt wat we allemaal al wisten"
10 Augustus, 00:03 Skynet
"Dit klimaatrapport zegt eigenlijk wat we allemaal al wisten: met een overaanbod aan papieren beloften en een gebrek aan inspanningen op het terrein geraken we er niet. Integendeel", zegt Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) vandaag in een reactie op het nieuwe klimaatrapport.


Minister De Sutter wil ambtenaren beter laten 'deconnecteren' na de uren
27 Juli, 00:06 Skynet Economie
Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter heeft vrijdag van de ministerraad groen licht gekregen voor het opstarten van overleg met de sociale partners om te kijken hoe ze het 'recht op deconnectie' concreet kunnen vastleggen en invullen voor de federale overheid.


Met topdiplomaat Tom de Bruijn als minister van Buitenlandse Handel wint kabinet aan gewicht
17 Juli, 00:07 Volkskrant
De nieuwe minister van Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel geldt als een kanon van de Nederlandse diplomatie. ?Hij kent zijn dossiers, heeft een enorm internationaal netwerk en spreekt zijn talen. Sommige ministers in dit kabinet kunnen nog veel van hem leren.?


Demissionair minister Blok: kolencentrale sluiten kan niet zomaar
3 Juli, 00:06 NOS nieuws

Nog dit jaar een kolencentrale sluiten kan niet zomaar, zegt demissionair minister Blok van Economische Zaken en Klimaat. "Er moet stroom uit het stopcontact blijven komen. En we zijn een demissionair kabinet. Dit ligt op de formatietafel en is aan het nieuwe kabinet."

Verder zegt Blok dat de overheid niet eenzijdig kan besluiten dat een bedrijf met zijn activiteiten moet stoppen. "Het moet wel gebeuren binnen de grenzen van de wet."

Hij reageert op de oproep van D66, GroenLinks en PvdA om snel een centrale te sluiten om aan de Urgenda-uitspraak te voldoen. Zij noemen dat een snelle en relatief goedkope oplossing om iets aan de uitstoot van broeikasgassen te doen.

'Symboolpolitiek'

VVD en CDA in de Tweede Kamer kunnen zich ook niet vinden in het voorstel van de drie partijen. CDA-Kamerlid Bontebal: "Vervroegde sluiting gaat een paar honderd miljoen euro kosten. Kunnen we dat geld niet beter besteden, zoals aan het isoleren van woningen en het vergroenen van de industrie?"

Het CDA-Kamerlid zegt dat bij een sluiting Nederland elektriciteit moet gaan inkopen, en die komt dan waarschijnlijk van Duitse kolen- en gascentrales. Het voorstel is symboolpolitiek, zegt VVD-Kamerlid Erkens. "Als we dit doen importeren we vieze Duitse bruinkoolstroom. Het klimaat schiet daar niets mee op."

Woensdag debatteert de Kamer weer over het klimaatbeleid. Dan gaat het ook over de claims die energiebedrijven bij het kabinet hebben ingediend als compensatie voor de sluiting van hun kolencentrales in 2030.
Voormalige Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld overleden
1 Juli, 00:02 HLN.BE
Donald Rumsfeld, een Republikeinse havik die onder president George Bush jr minister van Defensie was, is in Taos in de staat New Mexico temidden van zijn familieleden op 88-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn familie woensdag bekendgemaakt. Een doodsoorzaak is niet vermeld.


Niet knuffelen, wel zoenen? Britse minister overtreedt eigen regels met kus op kantoor
26 Juni, 00:05 Volkskrant
De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock heeft de door hemzelf opgestelde coronaregels op flagrante wijze geschonden, maar aftreden hoeft hij niet van premier Boris Johnson. Hiermee wordt het vertrouwen in de lockdownmaatregelen verder aangetast.


Basisschooldirecteurs voelen zich "bekocht" en schrijven open brief aan minister Weyts
24 Juni, 10:55 Skynet Belgie
In een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) betreuren de schooldirecteurs van het basisonderwijs dat ze vanaf volgend schooljaar niet kunnen rekenen op de beloofde beleidsondersteuning en hekelen ze wat ze de "regeldrift" en "planlast" van minister Weyts noemen.


Congolese minister waarschuwt voor "heropleving" van ebola-epidemie
7 Februari, 18:40 Skynet
In het oosten van Congo is een vrouw overleden nadat ze besmet raakte met het ebolavirus. Dat maakte de minister van Volksgezondheid Eteni Longondo zondag bekend. Hij waarschuwt voor een "heropleving" van ebola in het land.


Congolese minister waarschuwt voor "heropleving" van ebola-epidemie
7 Februari, 18:40 Skynet
In het oosten van Congo is een vrouw overleden nadat ze besmet raakte met het ebolavirus. Dat maakte de minister van Volksgezondheid Eteni Longondo zondag bekend. Hij waarschuwt voor een "heropleving" van ebola in het land.


Britse export naar EU daalt met 68 procent, vervoerders woedend op minister
7 Februari, 18:27 Volkskrant
De export vanuit Britse havens naar de Europese Unie is in januari met 68 procent gedaald ten opzichte van januari vorig jaar. De oorzaak moet voornamelijk worden gezocht in de problemen die de Brexit veroorzaakt. Dat meldt de zondagkrant The Observer. De vervoersbond is woedend.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn