NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Minister

2News.be / Trefwoorden / Minister

Demir neemt collega-minister Brouns op de korrel
Zondag, 00:05 Skynet Economie
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft haar CD&V-collega een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. "Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn", aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.


Minister Verlinden reageert op rellen: ?Ik weiger me hierbij neer te leggen, wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten?
29 November, 00:01 HLN.BE
Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) was de politie zondag goed voorbereid op mogelijke incidenten na de voetbalmatch. Maar toch konden de rellen niet voorkomen worden. De minister wenst zich hier alvast niet bij neer te leggen. ?Wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten?, zo verklaart ze in de studio van VTM NIEUWS.


INTERVIEW. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) is terug na 6 weken gedwongen rust: ?Ik was zo bang om als profiteur aanzien te worden?
15 November, 00:02 HLN.BE
Al 15 jaar draait Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) mee in de toppolitiek, maar midden in de Vlaamse begrotingsbesprekingen was het vat af. ?Jambon dacht dat ik een beroerte had. Mijn mond stond scheef en ik kon nog amper verstaanbaar praten.? De diagnose: volledige mentale en fysieke uitputting. ?Een burn-out? Ik durf er geen etiket op te kleven, maar ik heb er langs geschuurd, denk ik.?


Minister wil maatschappelijke dialoog over de wolf in Nederland
10 November, 00:03 NOS nieuws

Minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) wil dat er een brede maatschappelijke dialoog op gang komt over de wolf in Nederland. In de Tweede Kamer kondigde ze aan dat ze daarvoor in gesprek gaat met de Raad voor Dieraangelegenheden, een adviesorgaan van het kabinet.

Het stijgende aantal wolven in Nederland leidt tot een verhit debat. Natuurbeschermers vinden het prachtig dat het dier terug is in Nederland, maar anderen vrezen voor de veiligheid van mensen, vee en huisdieren en roepen op tot het verjagen of afschieten van 'probleemwolven'.

"Vooral op sociale media verschijnen berichten die gericht zijn op het voeden van angst. Daar maak ik me zorgen over", zei Van der Wal. "De hele discussie is nu gebaseerd op angst en ophef en dat is niet zorgvuldig. Het polariseert ook."

In de maatschappelijke dialoog, waar alle belanghebbenden aan mee kunnen doen, moet de vraag aan de orde komen of de angst voor de wolf terecht is, welke positie het dier kan hebben in de Nederlandse natuur en hoe voorkomen kan worden dat vee en huisdieren het slachtoffer worden van de wolf.

Verrijking van de biodiversiteit

"Het is een ingewikkeld probleem met veel dillema's en botsende belangen", zei de minister. Ze wil er alles aan doen om de angst weg te nemen bij mensen dat zij of hun dieren aangevallen worden door een wolf. "Maar tegelijkertijd is het ook een verrijking van de biodiversiteit. De wolf is een inheems dier en heeft zelf de weg naar ons land teruggevonden. En het is een beschermde diersoort."

De laatste tijd zijn er vaker berichten over wolven die contact met mensen niet uit de weg gaan en zelfs opzoeken. Partijen als de VVD, de SGP en BBB zien daarin aanleiding om in te grijpen. "Het is een kwestie van tijd voordat de wolf een kind aanvalt", waarschuwde Caroline van der Plas van BBB. "Roodkapje? Het is straks geen sprookje meer in Nederland."

Maar volgens de minister mag je een wolf die probleemgedrag vertoont alleen maar verjagen of afschieten als het echt niet anders kan. Preventie door een goede afrastering of honden die het vee bewaken en de wolven afschrikken heeft de voorkeur. Daar hebben ze in het buitenland goede ervaringen mee.

Vlees neergelegd voor foto

Kamerlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren is bang dat mensen probleemgedrag gaan uitlokken om te kunnen ingrijpen. Ze wees op berichten dat er op de Veluwe vlees wordt neergelegd om wolven te lokken voor een mooie foto.

De wolf is van nature mensenschuw, benadrukte Vestering. "Hoe komt het dat een dier die schuwheid heeft verloren? Het lijkt erop dat hij erop getraind is."

Kamerlid Thom van Campen van de VVD is niet zo enthousiast over het plan van zijn partijgenote Van der Wal voor een maatschappelijk debat over de wolf. "Dat is allemaal heel nobel, maar wat betekent dat voor de boer die 's ochtends wakker wordt en ziet dat zijn schapen of kalveren doodgebeten en verscheurd zijn?"

"Ik kan me voorstellen dat je schrikt van wat een wolf met vee doet", zei Vestering van de Partij voor de Dieren daarover. "Maar ik schrik ook van wat mensen met vee doen. Jaarlijks worden er 600.000 schapen gedood in de veehouderij."
Vlaams minister Peeters wil openbare verlichting enkel doven waar dat verkeersveilig kan
28 Oktober, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil enkel de openbare verlichting doven als dat strookt met verkeersveiligheid. Dat heeft ze donderdag gezegd in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement. ?Veiligheid primeert te allen tijde?, aldus de Open Vld-minister.
21 Oktober, 00:08 Volkskrant
Voortzetting van blokkades raffinaderijen is "onaanvaardbaar", aldus Franse minister
17 Oktober, 00:04 Skynet Buitenland
De Franse minister van Openbare Rekeningen Gabriel Attal noemt het "onaanvaardbaar" dat de blokkades in vijf raffinaderijen van TotalEnergies worden voortgezet "terwijl er toch meerderheidsakkoorden werden gevonden om de lonen te herwaarderen". Hij deed zijn uitspraken zondag op de Franse radio.


Brand in Evin-gevangenis - Minister Lahbib volgt situatie in Iraanse Evin-gevangenis op de voet
17 Oktober, 00:03 Skynet Buitenland
Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib volgt de situatie in Iran, en meer bepaald in de Evin-gevangenis in Teheran, op de voet. Dat zegt ze in een reactie op de brand in de gevangenis waarbij zeker vier gedetineerden om het leven zijn gekomen. Ze blijft intussen de vrijlating van de Belgische ngo-medewerker Olivier Vandecasteele vragen.


Minister De Jonge stelt Omgevingswet nogmaals uit vanwege ict-problemen
15 Oktober, 00:00 Tweakers
De Omgevingswet is opnieuw uitgesteld; deze keer moet de wet op 1 juli 2023 ingaan. Minister De Jonge zegt dat er meer tijd nodig is om 'verder te testen en te oefenen'. Onlangs waarschuwde het Adviescollege ICT-toetsing voor 'grote problemen' als de wet op 1 januari in zou gaan.


Vlaamse minister Demir vraagt behoud verlaagde btw op sloop en heropbouw: ?Onbegrijpelijk van federale regering?
12 Oktober, 00:01 HLN.BE
Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) vraagt de federale regering om haar beslissing over de verhoging van de btw op sloop en heropbouw te herzien. "Dit druist sterk in tegen de klimaatambities van de Vlaamse regering. Onbegrijpelijk dat het federale niveau dat niet inziet", stelt Demir in een persbericht.


Oud-minister Wouter Koolmees wordt nieuwe topman van NS
11 Oktober, 00:02 NU.NL - Economie
Wouter Koolmees wordt per november de nieuwe president-directeur van spoorwegmaatschappij NS. De oud-minister van Sociale Zaken is de opvolger van Marjan Rintel, die in juli naar vliegmaatschappij KLM vertrok. De aanstelling geldt voor vier jaar.


Minister Vincent Van Quickenborne: ?Hoofdverdachten huiszoekingen stonden op terroristenlijst?
29 September, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De hoofdverdachten in het onderzoek naar de voorbereidingen van een terroristische aanslag en inbreuken op de wapenwetgeving in het extreemrechts milieu, stonden op de terroristenlijst van het OCAD. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) woensdag verklaard in ?Terzake? op Canvas.
22 September, 00:08 Volkskrant
Minister Kuipers haalt streep door wet die CoronaMelder-app heractiveert
19 September, 00:08 NU.NL - Tech
De CoronaMelder-app, die ons waarschuwde als we in de buurt waren geweest van een besmette persoon, blijft buiten werking. Dat meldt zorgminister Ernst Kuipers dinsdag in een brief aan de Tweede en Eerste Kamer.


CD&V Brecht juicht toe dat minister Demir (N-VA) statiegeld wil inzetten in de strijd tegen zwerfvuil: ?Grote kans dat ook Brecht er nu werk van maakt?
8 September, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Zeven op tien Vlaamse gemeenten heeft zich aangesloten bij de statiegeldalliantie, die statiegeld wil invoeren in de strijd tegen zwerfvuil. Brecht trad al toe in 2018, maar volgens CD&V Brecht kan hier wel echt werk van worden gemaakt nu Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) dan toch gelooft in statiegeld als strijdmiddel.
1 September, 00:03 Volkskrant
Japan heeft volgens minister meer energie uit kerncentrales nodig
15 Augustus, 00:05 NU.NL - Economie
Japan wil een aantal kernreactoren herstarten om de energievoorziening veilig te stellen voor de toekomst. Dat zegt Yasutoshi Nishimura, de nieuwe minister van Economische Zaken, Handel en Industrie.


Brusselse minister Van den Brandt is tegen Vlaamse plannen met Brusselse Ring
4 Augustus, 00:01 Gazet v. Antwerpen

?Een verhoging van het aantal baanvakken op de Ring zien we niet zitten?, reageert Brusselse minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) op de plannen van de Vlaamse regering met de Brusselse ring. De partij werpt als alternatief meer openbaar vervoer en de slimme kilometerheffing op. ?Die is geen belastingverhoging, maar vooral eerlijker.?
14 Juli, 00:08 Volkskrant
LIVE. Belangrijke ministers willen dat Boris Johnson opstapt, ondertussen ontslaat hij zelf ?slang? als minister
7 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In het Verenigd Koninkrijk ligt premier Boris Johnson steeds meer onder vuur nadat een aantal topministers hun ontslag hebben ingediend. Volg hier de ontwikkelingen op de voet.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn