NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Miljoenen

2News.be / Trefwoorden / Miljoenen

Piano van Freddie Mercury en tekst Bohemian Rhapsody voor miljoenen geveild
13 September, 00:10 NU.NL - Muziek
De piano waarop Freddie Mercury zijn grootste hits heeft gecomponeerd, is woensdag tijdens een veiling voor 1,7 miljoen pond (bijna 2 miljoen euro) onder de hamer gegaan.


9 September, 00:05 Volkskrant
Rechtbank Brussel - Proces tegen organisatie die miljoenen euro's zou hebben witgewassen, start op 7 september
5 September, 00:03 Skynet
Op donderdag 7 september gaat voor de Brusselse correctionele rechtbank het proces van start tegen een criminele organisatie die miljoenen euro's zou hebben witgewassen. Dertig natuurlijke personen en rechtspersonen moeten zich verantwoorden voor valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken, voor witwassen en voor hun functie binnen de criminele organisatie. Daarnaast staan nog eens 26 rechtspersonen en 25 natuurlijke personen terecht die "klant" waren bij de organisatie. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde maandag.


Woonadressen van miljoenen Nederlanders te zien door fout Kadaster
30 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Door een lek bij het Kadaster was het mogelijk om namen en woonadressen van bijna alle Nederlanders met een koopwoning te bekijken. Dat bevestigen het Kadaster en de Autoriteit Persoonsgegevens maandag na berichtgeving van RTL Nieuws.


Brussel krijgt miljoenen voor veiligheid. Maar worden die ook goed besteed?
26 Augustus, 00:00 De Tijd
21:03 Bij grote problemen in Brussel, zoals rond het Zuidstation, breekt telkens dezelfde discussie los: welke politicus is verantwoordelijk? Die onduidelijkheid maakt het makkelijk anderen met de vinger te...


Miljoenen liters olie overgepompt in Jemen, 'milieuramp voorkomen'
12 Augustus, 00:03 NOS nieuws

De operatie duurde weken, maar de olie uit een verroest tankschip bij de kust van Jemen is weg. Boskalis-onderdeel Smit Salvage heeft 1,1 miljoen vaten olie overgebracht naar een ander schip.

Bijna veertig jaar lag de FSO Safer voor de kust van Jemen als opslagplek voor olie. De laatste jaren werd het schip niet meer onderhouden, vanwege de aanhoudende burgeroorlog in het land.

"We hebben in ons werk wel vaker te maken met zwaar beschadigde schepen", zegt Peter Berdowski, de ceo van Boskalis. "Maar een schip dat zo slecht onderhouden is als dat wat we hier aantroffen, hebben we nog nooit meegemaakt."

De toestand van de Safer verslechterde zodanig dat milieuorganisaties en de Verenigde Naties de laatste jaren waarschuwden voor onder meer lekkages. Met het overpompen van de olie is volgens Greenpeace "een enorme olieramp" voorkomen.

Dat beaamt Berdowski. In het tweede schip zit nu het grootste deel van de bijna 200 miljoen liter olie, de komende week worden volgens hem de laatste restjes opgeruimd en wordt het schip schoongemaakt. Daarna zit de klus er voor Boskalis op.

Er is nog wel een kanttekening, zegt Arabella Bosscher, politiek campagneleider bij Greenpeace Nederland. "Er zitten nog olieresten en giftige stoffen in het schip, en daarnaast moet het schip nog veilig worden weggehaald." Ook aan het weghalen zitten volgens Bosscher nog haken en ogen. "De Safer kan zelf niet meer varen, hij moet gesleept worden."

En als de FSO Safer dan veilig afgemeerd is, moeten ook de ontmanteling en de recycling van het schip zorgvuldig gebeuren. Anders kunnen volgens de milieuorganisatie alsnog giftige stoffen vrijkomen.

"Het probleem is wel gedecimeerd", zegt Berdowski. "Het gaat nu meer om het netjes afhechten van de operatie. Zorgen dat de tanker ook afgevoerd en gesloopt wordt. Het echte grote risico van een milieuramp is nu wel weggenomen. Dat voelt als een enorme opluchting en we zijn ook wel een beetje trots."

De kosten voor de bergingsactie komen neer op zeker 129 miljoen euro. De Verenigde Naties betalen dat, met steun van onder meer Nederland. Ons land legt 15 miljoen euro in. Voor de operatie wordt dus belastinggeld gebruikt, terwijl uit een eerder rapport van Greenpeace blijkt dat grote oliebedrijven als ExxonMobil en TotalEnergies het schip tot 2015 voor opslag hebben gebruikt.

Zij zijn volgens de milieuorganisatie waarschijnlijk deels verantwoordelijk voor de verwaarloosde olie. "Dat voelt heel wrang als je kijkt naar de gigantische winsten die zulke bedrijven maken", zegt Bosscher.

De twee genoemde bedrijven werden door de NOS benaderd om te reageren. ExxonMobil reageert via de mail: "We hebben gedesinvesteerd uit Jemen en destijds daarbij alle verplichtingen aan de koper overgedragen." Wie de koper is, dat weet een Nederlandse woordvoerder niet. Verder wil het bedrijf geen commentaar geven. TotalEnergies reageerde niet voor het tijdstip van deze publicatie.

De olie blijft in ieder geval voorlopig in het nieuwe schip opgeslagen, zegt Berdowski. "Het gaat om een behoorlijke som geld. En dat is natuurlijk ook precies waar de discussie over gaat. Wie is de rechtmatige eigenaar? Dat is tussen de autoriteiten daar nog niet helemaal uitgesproken. Een van de redenen dat de olie er naar mijn mening nog wel even zal blijven."
5 Augustus, 00:05 Volkskrant
Acteurs vertellen waarom ze staken: 'We verdienen niet allemaal miljoenen'
20 Juli, 00:04 NU.NL - Film
Het wordt de komende tijd stil in Hollywood. Ruim 160.000 leden van de vakbond SAG-AFTRA hebben per donderdagavond hun werk stilgelegd. In een toelichting op de staking laten bekende acteurs weten dat actie echt nodig is.


Pantheon in Rome gaat miljoenen bezoekers om entreegeld vragen
3 Juli, 00:05 NU.NL - Economie
Wie vanaf volgende week het Pantheon in Rome bezoekt, moet 5 euro entreegeld betalen. Daarmee is de tweeduizend jaar oude kerk niet langer een gratis attractie.


Staatssecretaris Uslu investeert miljoenen in regionale filmprojecten
25 Juni, 00:11 NU.NL - Film
Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft maandag aangekondigd de komende jaren miljoenen euro's in regionale filmprojecten te investeren.


Voormalig Centric-topman Sanderink moet miljoenen extra betalen aan ex
17 Mei, 00:05 NOS nieuws

De omstreden miljonair en zakenman Gerard Sanderink moet van de rechter nog meer betalen aan zijn ex Brigitte van Egten. Eerder moest hij van de rechtbank in Den Haag al bijna 2 miljoen euro aan dwangsommen aan haar betalen. Nu het gerechtshof in Den Haag ook andere dwangsommen verbeurd heeft verklaard, komt het totale bedrag uit op meer dan 4,6 miljoen euro.

Van Egten is de voormalig directeur van het zonnepanelenbedrijf van Sanderink. Nadat Sanderink een relatie had gekregen met de eveneens omstreden Rian van Rijbroek, beschuldigde hij Van Egten van fraude. Van Egten klaagde hem aan vanwege smaad en eiste rectificaties. De rechtbank bepaalde dat Sanderink een rectificatie moest plaatsen op de websites van zijn bedrijven.

Sanderink ging door met het beschuldigen van Van Egten, ondanks rechterlijke uitspraken die hem dat hadden verboden. De rechtbank heeft hem daarom verschillende dwangsommen opgelegd.

Belangrijke bedrijven

De conflicten tussen Sanderink en zijn voormalige partner kregen veel aandacht vanwege de bedrijven waar Sanderink bestuurder was. Sanderink betrok namelijk zijn IT-bedrijf Centric, dat ook veel publieke instellingen en overheidsinstanties als klant heeft, bij de ruzies. Dat leidde daarom tot Kamervragen.

Het Openbaar Ministerie stapte naar de Ondernemingskamer vanwege de ontstane bestuurlijke crisis. De rechter stuurde Sanderink daarop weg als bestuursvoorzitter van Centric.

Sanderink werd in maart van dit jaar ook per direct geschorst als topman van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Oranjewoud.
Trump moet schrijfster miljoenen betalen vanwege seksueel misbruik en smaad

De Amerikaanse oud-president Donald Trump is door een jury aansprakelijk gesteld voor seksueel misbruik en smaad in de zaak die schrijfster E. Jean Carroll tegen hem aanspande. De jury stelde hem niet aansprakelijk voor verkrachting, waar Carroll hem van beschuldigde. Carroll ontvangt 5 miljoen dollar aan compensatie.

Trump reageert op het oordeel en noemt het een 'schande'. Op Twitter zegt hij dat hij 'geen idee heeft wie deze vrouw is.' Ook zegt hij dat hij in hoger beroep gaat.

De uitspraak vindt plaats te midden van Trumps campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die volgend jaar worden gehouden.

Ontkenningen

Eerder deed Trump de aantijgingen van de auteur in een videoboodschap af als "belachelijk". Hij stelde dat er nooit misbruik heeft plaatsgevonden. Trump heeft daarmee de reputatie van Carroll geschaad, zo bepaalde de jury.

Carroll stelde in 2019 dat Trump haar midden jaren negentig heeft verkracht in de paskamer van een luxewarenhuis. Twee weken geleden getuigde zij over wat er gebeurd zou zijn. Afgelopen week getuigden twee andere vrouwen dat ze door Trump zijn aangerand. Carroll werd beroemd door haar column in magazine Elle, die ze had van 1993 tot 2019.
DSM en ASR investeren honderden miljoenen euro's in Biotech Campus Delft
9 April, 00:05 NU.NL - Economie
De campus voor biotechnologie in Delft krijgt een stevige injectie van speciaalchemiebedrijf DSM en investeringsfonds ASR Dutch Science Park Fund. De bedrijven investeren de komende jaren samen vele honderden miljoenen euro's.


Nyrstar wikt investeringen van tientallen miljoenen in Balen
30 Maart, 00:09 De Tijd
01:15 De zinkproducent Nyrstar onderzoekt forse investeringen in zijn vestiging in Balen. De grootste mogelijke uitgave, een soort virtuele batterij, kan het hele land ten goede komen.


Miljoenen smartphones kunnen ongemerkt gehackt worden
23 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
Een aantal smartphonemodellen van Samsung, Google en de Chinese fabrikant Vivo kunnen op afstand overgenomen worden. Daarvoor waarschuwt Google vrijdag. Aanvallers hebben alleen het telefoonnummer van het slachtoffer nodig om de smartphone te hacken.


Game, set en miljoenen euro?s: zeven Belgische tennissers die al eens een match verloren bezorgen Armeense bende duizelingwekkende winsten
17 Maart, 00:03 HLN.BE
Tennissers die al eens opzettelijk een service in het net slaan, of meer nog, een hele wedstrijd verliezen. Zo kon de gokmaffia miljoenen euro?s winst maken. Tegelijk konden de sporters een mooi centje extra meegraaien. In de rechtbank van Oudenaarde staan vrijdag 28 verdachten terecht voor grootschalige matchfixing, onder hen ook zeven Belgische spelers. Zowat alle tennissers ontkennen hun betrokkenheid. Waarom duiken hun namen dan op in de schriftjes van de Armeense bende?


Weer honderden miljoenen groeigeld voor OpenAI-concurrent
11 Maart, 00:21 Emerce
Slechts een maand nadat Google honderden miljoenen in Anthropic stak, haalt het bedrijf nog eens driehonderd miljoen dollar venture capital op voor zijn AI-platform.


10 Maart, 00:45 Volkskrant
Deze auto?s brachten dit weekend miljoenen op
9 Maart, 00:02 AutoBlog

We hebben de toppers van de prestigieuze Amelia Island-veiling voor jullie op een rijtje gezet. Auto’s die op prestigieuze veilingen onder hamer gaan, zijn ver buiten het bereik van ons […]

Dit artikel Deze auto’s brachten dit weekend miljoenen op verscheen eerst op Autoblog.nl.
Drie mannen vast voor stelen persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders
25 Februari, 00:01 NU.NL - Tech
De politie heeft drie Nederlanders aangehouden die ervan worden verdacht persoonsgegevens te hebben gestolen van honderden miljoenen mensen. Het gaat om een 21-jarige man uit Zandvoort, een 21-jarige Rotterdammer en een 18-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn