NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Miljoen

2News.be / Trefwoorden / Miljoen

Cellist Yo-Yo Ma krijgt muziekonderscheiding en 1 miljoen dollar
Maandag, 00:07 NU.NL - Muziek
De Amerikaanse cellist Yo-Yo Ma krijgt dit jaar de Birgit Nilsson-prijs, een van de hoogste onderscheidingen voor klassieke muziek. Aan de prijs is een bedrag van 1 miljoen dollar (949.000 euro) verbonden.


Gitaar uit clip Smells Like Teen Spirit van Nirvana brengt 5 miljoen dollar op
Maandag, 00:06 NU.NL - Muziek
De blauwe gitaar waar Nirvana-frontman Kurt Cobain op speelde in de videoclip van wereldhit Smells Like Teen Spirit uit 1991 is zondag geveild voor vijf miljoen dollar (ruim 4,7 miljoen euro). De opbrengst gaat voor een deel naar een liefdadigheidsinstelling voor geestelijke gezondheidszorg.


Storyblok haalt 47 miljoen dollar op voor productontwikkeling
19 Mei, 00:07 Techzine
Storyblok, ontwikkelaar van een zakelijk content management systeem (CMS), heeft in een nieuwe investeringsronde 47 miljoen dollar (bijna 45 miljoen euro) weten op te halen. Het geld wordt gebruikt voor verdere doorontwikkeling van het CMS en uitbreiding naar nieuwe markten. De nieuwe Series B-investeringsronde, waarin de zakelijke CMS-ontwikkelaar de 47 miljoen dollar wist op te […]


Amnesty: 440 miljoen van FIFA nodig voor compensatie uitbuiting bij WK in Qatar
19 Mei, 00:03 NOS nieuws

Wereldvoetbalbond FIFA moet ten minste 440 miljoen dollar uittrekken voor een compensatieprogramma voor de honderdduizenden arbeidsmigranten die zijn uitgebuit in aanloop naar het WK in Qatar. Die oproep doet Amnesty International in een nieuw rapport. De mensenrechtenorganisatie vraagt voetbalbonden, waaronder de KNVB, om hier publiekelijk steun voor uit te spreken.

Er klinkt al lang felle kritiek op de mensenrechtensituatie bij de voorbereidingen op het het WK. De Britse krant The Guardian meldde op basis van eigen onderzoek dat ruim 6500 arbeidsmigranten zijn omgekomen bij werkzaamheden voor het WK. FIFA-baas Infantino, geconfronteerd met de brede internationale kritiek, bestreed dat begin dit jaar nog en stelde dat er drie doden te betreuren zijn.

Amnesty verwijt de FIFA dat de voetbalbond wegkijkt van de mensenrechtenschendingen in Qatar, die volgens Amnesty te voorzien waren geweest. "Door deze geen halt toe te roepen, heeft de FIFA onbetwistbaar bijgedragen aan de wijdverbreide uitbuiting van arbeidsmigranten die betrokken zijn bij WK-gerelateerde projecten, en niet alleen bij de bouw van stadions en hotels", schrijft Amnesty.

Symbolisch bedrag, mogelijk meer nodig

Het compensatiebedrag van 440 miljoen dollar (ruim 420 miljoen euro) is symbolisch: het is evenveel als het prijzengeld dat bij het WK wordt uitgereikt. Wat Amnesty betreft is het waarschijnlijk ook een minimumbedrag.

Voor bijvoorbeeld het volledig betalen van achterstallig loon en vergoedingen voor arbeiders die zijn omgekomen of gewond zijn geraakt, is mogelijk meer geld nodig. Dat geldt ook voor de compensatie van de schulden die veel arbeiders hebben gemaakt om de wervingskosten te betalen om in Qatar te mogen werken.

Amnesty International pleit voor een herstelprogramma waaraan arbeiders, vakbonden, de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en maatschappelijke organisaties deelnemen. Daarbij kan worden gekeken naar de ervaringen met andere herstelprogramma's, zoals de regeling na de ramp in kledingfabriek Rana Plaza, in Bangladesh in 2013, waarbij ruim 1300 arbeiders om het leven kwamen.

'Enige vooruitgang, maar zwakke handhaving'

Amnesty benoemt dat er de afgelopen jaren enige vooruitgang is geboekt voor de arbeidsmigranten. Desondanks is volgens Amnesty slechts een minderheid van de honderdduizenden betrokken migranten hierdoor geholpen en is bijvoorbeeld de handhaving van arbeidshervormingen gebrekkig.

"Hoewel het misschien te laat is om het lijden van eerder misbruik uit te wissen, kunnen en moeten de FIFA en Qatar genoegdoening bieden en verdere uitbuiting voorkomen", vindt secretaris-generaal Callamard van Amnesty International. Ze wijst erop dat zowel de FIFA als Qatar volgens het internationaal recht de plicht hebben om mensenrechtenschendingen te voorkomen en slachtoffers te compenseren.
Disney+ blijft wel groeien en haalt acht miljoen nieuwe abonnees binnen
16 Mei, 00:15 NU.NL - Tech
Streamingdienst Disney+ heeft in het afgelopen kwartaal bijna acht miljoen nieuwe abonnees verwelkomd. Concurrent Netflix kampte onlangs juist met een krimp.


Skelet dinosaurus uit Jurassic Park voor 12,4 miljoen dollar geveild
16 Mei, 00:12 NU.NL - Film
Het skelet van een dinosaurus die model stond voor de bloeddorstige velociraptors uit de film Jurassic Park is donderdagavond op een veiling in New York voor 12,4 miljoen dollar (11,9 miljoen euro) verkocht.


Aantal banen in ons land bereikt recordniveau van 8,9 miljoen
16 Mei, 00:04 NU.NL - Economie
Het aantal vaste en flexibele banen in Nederland heeft een record bereikt. Eind februari telde ons land 8,9 miljoen werknemersbanen, een stijging van 5 procent ten opzichte van begin 2019, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


Betaaldienst in3 haalt 81 miljoen euro op
15 Mei, 00:04 Emerce
Het Nederlandse betaalplatform in3, gespecialiseerd in gespreid betalen, haalt 81 miljoen euro financiering op in cash en leningen.


John Cockerill investeert 100 miljoen in Belgische waterstoffabriek
12 Mei, 00:02 De Tijd
01:10 De groep John Cockerill uit Seraing gaat 100 miljoen euro investeren in de bouw van een Belgische gigafabriek voor elektrolysers, die de sleutel vormen voor de productie van waterstof.


12 miljoen extra groeigeld voor Leuvense hightechframes
12 Mei, 00:02 De Tijd
02:00 De Leuvense fietsframebouwer REIN4CED krijgt de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en Invest for Jobs aan boord in een nieuwe kapitaalronde. Het geld zal worden gebruikt voor extra personeel en uitb...


Nieuws: Vijftig jaar en 10 miljoen Dacia?s
8 Mei, 00:02 Auto55
Eind april reed de 10 miljoenste geproduceerde auto van het merk Dacia van de band. Het merk had er iets meer dan 50 jaar voor nodig. De oprichting van de autobouwer gebeurde in 1968.Exemplaar 10.000.000? Een strategisch gekozen Duster Extreme in een trendy grijze kleur.Dacia had 17 jaar nodig om zijn eerste miljoen auto?s te bouwen. En dan nog eens 13 jaar om de kaap van 2 miljoen...

Lees meer


Petitie om Amber Heard uit ?Aquaman 2' te knippen haalt meer dan 3 miljoen handtekeningen
3 Mei, 00:01 HLN.BE
Het proces dat Johnny Depp (58) aanspande tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36) is nog maar halverwege, maar maakt nu al veel los bij het publiek. Meer dan 3 miljoen mensen willen bijvoorbeeld dat de actrice uit de nieuwe film ?Aquaman 2' geschrapt wordt.


Spotify ziet aantal maandelijkse luisteraars groeien tot 422 miljoen
2 Mei, 00:06 NU.NL - Tech
Maandelijks luisteren 422 miljoen mensen naar muziek of podcasts op Spotify, maakt het Zweedse bedrijf woensdag bekend in zijn kwartaalcijfers (pdf). Dat zijn er 16 miljoen meer dan in het vorige kwartaal.


Nederlandse staatsloterij zet grote middelen in om winnaar van 12,8 miljoen euro te vinden
1 Mei, 00:08 Skynet Buitenland
De Nederlandse staatsloterij zet grote middelen in om de winnaar van 12,8 miljoen euro te vinden. Er heeft zich immers nog niemand gemeld met het winnende lot.


India legt beslag op 725 miljoen dollar op rekeningen van Chinese bedrijf Xiaomi
1 Mei, 00:08 Skynet Buitenland
India heeft beslag laten leggen op 725 miljoen dollar op Indiase bankrekeningen van de Chinese smartphonefabrikant Xiaomi. Het land beschuldigt het bedrijf ervan illegaal geld naar het buitenland overgemaakt te hebben onder het mom van royaltybetalingen. Dat hebben de Indiase autoriteiten gemeld.


Hotel Rwanda-baas eist 400 miljoen dollar van Kigali
1 Mei, 00:07 Skynet Buitenland
De familie van Paul Rusesabagina, de Belgische Rwandees bekend door de film "Hotel Rwanda" die naar Kigali ontvoerd werd op bevel van de Rwandese president Paul Kagame en daar opgesloten is, gaat Kigali vervolgen in de Verenigde Staten. De familie van Rusesabagina eist 400 miljoen dollar (380 miljoen euro) voor zijn ontvoering en vermeende foltering.


Nederlands bug bounty-platform Intigriti haalt 21 miljoen euro op
28 April, 00:08 Techzine
Het bug bounty-platform van Intigriti valt in de smaak. In de recente investeringsronde haalde het Nederlandse bedrijf 21 miljoen euro op. Intigriti ontwikkelt een platform voor twee doelgroepen: hackers en organisaties. Voor organisaties biedt het platform alle technische benodigdheden voor een bug bounty-programma. Intigriti regelt de betalingsinfrastructuur en een netwerk van 40.000 hackers. Voor hackers […]


Instagram-account Bored Ape Yacht Club gehackt: 2,8 miljoen dollar aan NFT?s gestolen
26 April, 00:03 HLN.BE
Een hacker kon inbreken op het Instagram-account van Bored Ape Yacht Club. Dat kondigt Yuga Labs aan, het bedrijf achter de plaatjescollectie. Daardoor werd een link gedeeld waarmee verschillende Non-Fungible Tokens (NFT?s) gestolen konden worden voor een totale prijs van 2,8 miljoen dollar of omgerekend 2,6 miljoen euro.


Kabinet wil 230 miljoen euro investeren in Nederlandse chipindustrie
25 April, 00:10 NU.NL - Tech
Het kabinet wil 230 miljoen euro investeren in de Nederlandse chipindustrie. Onder meer de technologiebedrijven ASML en NXP krijgen geld van de overheid, meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) woensdag.


Tot nu toe ruim 632 miljoen aan Russische tegoeden bevroren in Nederland
25 April, 00:04 NU.NL - Economie
Nederland heeft tot nu toe ruim 632 miljoen euro aan Russische tegoeden bevroren en ruim 274 miljoen euro aan Russische transacties tegengehouden. Dat schrijft minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn