NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Miljard

2News.be / Trefwoorden / Miljard

Veolia legt 7,9 miljard euro op tafel voor volledige overname Suez
8 Februari, 00:23 Skynet
De Franse afval- en waterzuiveringsreus Veolia is bereid om 7,9 miljard euro te betalen om de resterende 70,1 procent aandelen van zijn concurrent Suez te verwerven. Dat heeft Veolia zondagavond meegedeeld.


Ford verhoogt investeringen elektrisch en autonoom rijden naar 24 miljard euro
7 Februari, 12:23 Tweakers
Ford vergroot zijn investeringen in de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto's. Waar het plan voorheen nog ongeveer 9 miljard euro stak in die ontwikkelingen, wordt dat nu zo'n 24 miljard euro.


Tim Van Hauwermeiren, een ?Lucky Luke' van 14 miljard
6 Februari, 03:22 De Tijd
04:00 Het startkapitaal werd verzameld in negen maanden. 1,15 miljard dollar ophalen, lukte deze week in minder dan een etmaal. Tim ?doe maar gewoon? Van Hauwermeiren is de biotechbelofte Argenx aan het uit...


Al bijna half miljard gebruikers voor Pinterest
5 Februari, 05:09 Emerce
Elektronisch prikbord Pinterest presenteerde donderdag nabeurs beter dan verwachte kwartaalresultaten. Deels doordat het platform zich meer is gaan richten op e-commerce.


Descheemaecker raamt totale kost voor vergroening De Lijn op 3 miljard euro
4 Februari, 17:37 Skynet
Marc Descheemaecker, voorzitter van De Lijn, raamt de totale kostprijs voor de vergroening van de vloot van De Lijn tegen 2035 op 3 miljard euro. Sommige schattingen lopen zelfs op tot boven de 8 miljard euro. Dat heeft Descheemaecker vandaag gezegd in het Vlaams Parlement.


?Europese landen willen 50 miljard in chipindustrie pompen?
4 Februari, 15:15 Techzine
Duitsland verwacht dat verschillende Europese landen in de komende jaren 50 miljard euro in de chipindustrie binnen Europa willen pompen. Dit zou gebeuren op basis van gerichte hulp. Dat schrijft Reuters op basis van een uitspraak van Duitsland. In totaal zouden 17 landen binnen de EU, waaronder Duitsland en Frankrijk, willen samenwerken om te investeren […]


Coronacrisis en oliecrisis leveren Shell een recordverlies op
4 Februari, 08:01 NOS nieuws

Shell heeft een uitzonderlijk groot verlies geleden van 21,7 miljard dollar in 2020. Een jaar eerder werd er nog bijna 16 miljard dollar winst gemaakt. Vooral het tweede kwartaal was slecht voor Shell. In de laatste drie maanden van het jaar werd er nog eens een verlies geleden van 4 miljard dollar.

Wereldwijd hebben oliemaatschappijen het afgelopen jaar last gehad van de combinatie van een oliecrisis en de coronacrisis. Als gevolg van veel aanbod en lage prijzen daalde de opbrengst van olie en gas. Daar bovenop leidde de coronacrisis tot een instorting van de verkopen van kerosine, benzine en diesel omdat er minder gereden en gevlogen werd.

Ook ander grote oliemaatschappijen zitten in de problemen. Zo maakte het Amerikaanse ExxonMobil deze week een verlies bekend van 22,4 miljard dollar over het afgelopen jaar. Het Britse BP leed in 2020 5,7 miljard dollar verlies.
Pandemie duwde TomTom kwart miljard in het rood in 2020
4 Februari, 07:44 NU.NL - Economie
TomTom zette over het afgelopen jaar een verlies van 257 miljoen euro in de boeken, blijkt uit cijfers die het bedrijf donderdag heeft gepubliceerd. Onder meer de lockdown en de lage autoverkoop leidden ertoe dat de leverancier van navigatieapparatuur in het rood dook.


Shell boekt megaverlies van 21,7 miljard dollar over coronajaar 2020
4 Februari, 07:44 NU.NL - Economie
Shell heeft over het afgelopen jaar dat in het teken stond van de coronacrisis onder de streep een verlies geboekt van 21,7 miljard dollar. Het operationele resultaat kwam uit op 4,8 miljard dollar, dat is 71 procent lager dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de cijfers over 2020 die Shell donderdag heeft gepubliceerd.


Duits e-commerce naar 93 miljard euro
4 Februari, 07:38 Emerce
'Een tippingpoint', zo noemt de Duitse brancheorganisatie bevh voor verkopers op afstand het jaar 2020. Opmerkelijk, zo op het eerste oog, omdat de digitale verkopen nauwelijks met 0,3 procent groeiden.


'China kocht in 2020 voor 32 miljard dollar aan machines voor chipproductie'
3 Februari, 20:06 Tweakers
China heeft vorig jaar voor 32 miljard dollar aan machines voor chipproductie ingekocht. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse. Dit zou een stijging van 20 procent zijn ten opzichte van 2019. Ook de import van losse chips steeg fors.


Bayer sluit deal van 2 miljard dollar in Roundup-affaire
3 Februari, 19:43 NU.NL - Economie
Het Duitse chemiebedrijf Bayer heeft een deal van 2 miljard dollar (ruim 1,6 miljard euro) gesloten voor het afhandelen van toekomstige claims over de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. Het bedrijf en advocaten die Amerikaanse consumenten vertegenwoordigen hebben daarover een akkoord bereikt.


Europa investeert 4 miljard in strijd tegen kanker
3 Februari, 19:18 De Tijd
20:06 Terwijl heel Europa vorig jaar in de ban raakte van het coronavirus, bezweken ongeveer drie keer zoveel mensen aan kanker. De Europese Commissie gooit zich mee in de strijd.


Vlaanderen steekt eventorganisatoren tot 1,8 miljoen euro toe
4 Februari, 15:12 De Tijd
15:45 Vlaanderen schiet meer geld voor aan bedrijven die events organiseren. De limiet verschuift van 800.000 euro naar 1,8 miljoen euro per evenement. De sector reageert dat die voorschotten pas echt nutti...


Gearbox wordt overgenomen door Embracer Group voor maximaal 1,3 miljard dollar
3 Februari, 10:42 Tweakers
Het Zweedse Embracer Group heeft Gearbox Entertainment overgenomen voor een bedrag dat kan oplopen tot ruim 1,3 miljard dollar. Gearbox is bekend van de Borderlands-, Brothers in Arms- en de latere Homeworld-games en wordt een onafhankelijk onderdeel van Embracer Group.


Argenta wordt betaald om half miljard te lenen
2 Februari, 19:01 De Tijd
19:44 De bank-verzekeraar Argenta heeft voor een half miljard euro pandbrieven uitgegeven, obligaties die gedekt worden door hypotheken. De interesse was zo groot dat investeerders bereid waren een negatie...


2 Februari, 16:55 De Tijd
Uber koopt alcoholbezorger voor 1 miljard
2 Februari, 16:13 De Tijd
16:53 Uber lijft Drizly in, een Amerikaanse bezorger van alcohol aan huis. Zo versterkt het bedrijf alweer zijn Uber Eats-tak, in de hoop het verlies van zijn originele activiteiten - taxi's aanbieden - te ...


Dating-app Bumble wil miljard dollar ophalen bij beursgang rond Valentijn
2 Februari, 15:18 HLN.BE
Dating-app Bumble wil tot 1 miljard dollar (831 miljoen euro) ophalen bij zijn beursgang. Die moet rond Valentijnsdag plaatsvinden. Als de te plaatsen aandelen voor de hoogste geplande waarde worden verkocht, komt de volledige waarde van het bedrijf uit rond de 6 miljard dollar (5 miljard euro).


Farmaceut Pfizer verwacht miljarden te verdienen aan coronavaccins
2 Februari, 16:14 NOS nieuws

Pfizer verwacht dit jaar 15 miljard dollar omzet te halen uit de verkoop van coronavaccins. De farmaceut produceert een inmiddels in meer dan vijftig landen goedgekeurd vaccin. Daarvan denkt het bedrijf er 2 miljard in 2021 te kunnen leveren. Dat kunnen er meer worden als de productiefaciliteiten worden uitgebreid of extra contracten worden gesloten met andere farmaceuten.

De verwachting van Pfizer is dat tussen de 25 en 29 procent van deze omzet als winst overblijft, dat komt neer op zo'n 4 miljard dollar. Kosten voor onderzoek en productie zijn daarvan afgetrokken. Belastingen moeten nog wel worden verrekend. De winst wordt gedeeld met partner BioNTech.

"2020 was een succesvol jaar waarin veel veranderde", zegt ceo Albert Bourla. "We kijken ernaar uit om dat dit jaar vol te houden." Ook noemt hij het "steeds waarschijnlijker" dat er regelmatig een nieuwe dosis vaccin nodig zal zijn om mensen tegen het coronavirus en nieuwe varianten daarvan te beschermen.

Coronawinst of niet?

Er is onder vaccinproducenten wat betreft coronawinsten een tweedeling te zien. Pfizer/BioNTech en Moderna hebben een winstoogmerk. Anderen, zoals AstraZeneca en Johnson & Johnson, verkopen de shots tegen kostprijs.

Tot 31 januari heeft Pfizer 65 miljoen doses vaccin geleverd. 28 miljoen daarvan gingen naar de VS.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn