NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Miljard

2News.be / Trefwoorden / Miljard

Amazon rondt investering in Anthropic af van 4 miljard
29 Maart, 00:07 Techzine
AI-start-up Anthropic geldt inmiddels als een geduchte concurrent voor ChatGPT-maker OpenAI. Daar heeft het wel reusachtige investeringen voor nodig. Amazon doet opnieuw een duit in het zakje met omgerekend 2,55 miljard euro, zoals het eerder beloofd had. Het bedrag brengt de totale investering van Amazon in Anthropic naar de in september beloofde 4 miljard dollar […]


Reddit naar de beurs: verlieslatend forum wordt 6 miljard euro waard
26 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
Reddit gaat vanmiddag naar de beurs. Een deel van de aandelen in de sociale netwerksite komt beschikbaar. Beleggers kunnen voor zo'n 31,15 euro eigenaar van een stukje Reddit worden. Daarmee wordt het bedrijf ineens een kleine 5,9 miljard euro waard.


Cohere wil met investeringsronde marktwaarde van 4,6 miljard euro realiseren
22 Maart, 00:07 Techzine
Cohere wil met een nieuwe investeringsronde een bedrag van 458 miljoen euro (500 miljoen dollar) ophalen. De investeringen moeten de AI-startup uiteindelijk een marktwaarde van 4,6 miljard euro (5 miljard dollar) gaan opleveren. Cohere wil hiermee nog meer de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld OpenAI, zeggen bronnen tegenover Reuters. Cohere gaat hiervoor meer op de zakelijke […]


FBI: gemelde schade internetcriminaliteit in 2023 bedraagt 12,5 miljard dollar
9 Maart, 00:00 Tweakers
Cybercrime heeft vorig jaar in de VS 12,5 miljard dollar schade veroorzaakt. Dat heeft de FBI gemeld in een eigen rapport over aan internet gerelateerde misdaad. Het schadebedrag kan echter nog hoger zijn, omdat het in dit geval alleen om gemelde schade gaat.


Landbouwexport leverde ons land vorig jaar ruim 50 miljard euro op
5 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Nederland heeft vorig jaar 50,4 miljard euro aan de export van landbouwproducten verdiend. Onder meer eieren, sierteelt en vlees vonden gretig aftrek in het buitenland.


Apple krijgt 1,8 miljard boete voor hinderen muziekstreamingdiensten als Spotify
5 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Apple krijgt een hoge boete van de Europese Unie. Het bedrijf hindert muziekstreamingdiensten als Spotify om goedkopere abonnementen buiten Apple om aan te bieden. Zo misbruikt het techbedrijf zijn macht die het heeft met zijn appwinkel voor iPhones en iPads.


Microsoft breidt AI-infrastructuur in Spanje uit met een investering van 2,1 miljard dollar
26 Februari, 00:00 Emerce
De Amerikaanse softwaregigant Microsoft zal zijn activiteiten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en cloudinfrastructuur in Spanje uitbreiden door middel van een investering van 2,1 miljard in de komende twee jaar.


OpenAI zou door speciale deal opeens 80 miljard euro waard zijn
20 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
ChatGPT-moederbedrijf OpenAI heeft een deal gesloten waardoor werknemers hun aandelen in het bedrijf kunnen verkopen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een bron. Door de deal komt de waarde van OpenAI nu uit op 86 miljard dollar, omgerekend bijna 80 miljard euro.


?Walmart wil tv fabrikant Vizio kopen voor 2 miljard dollar?
19 Februari, 00:00 Emerce
Het grote Amerikaanse warenhuis Walmart voert naar verluidt gesprekken om tv fabrikant Vizio te kopen voor 2 miljard dollar. Het bedrijf ziet mogelijkheden voor detailmedia, reclame op schermen in zijn winkels.


Microsoft investeert in Duitsland 3,2 miljard euro in cloudomgevingen voor AI
17 Februari, 00:00 Tweakers
Microsoft gaat in Duitsland 3,2 miljard euro investeren in cloud- en AI-infrastructuur. Het bedrijf gaat in de komende twee jaar onder andere datacenters opzetten en uitbreiden. Daarmee kan kunstmatige intelligentie worden getraind.


Jeff Bezos heeft voor 2 miljard dollar aan aandelen Amazon verkocht
13 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft voor zo'n 2 miljard dollar aan aandelen van het grote webwinkelconcern verkocht. Dat komt naar voren uit deze week ingediende beursdocumenten.


Cohesity koopt deel Veritas voor bijna 3 miljard
9 Februari, 00:09 Techzine
Cohesity heeft overeenstemming bereikt om de data protection-activiteiten van Veritas over te nemen. Het gecombineerde bedrijf zal een waardering krijgen van 7 miljard dollar, ongeveer 6,5 miljard euro. CEO Sanjay Poonen heeft Reuters laten weten: “Je hebt de snelste groei aan onze kant en de beste winstgevendheid aan hun kant, gecombineerd om een winstgevende groeimachine […]


Ryanair zal 2 miljard euro jaarwinst niet halen
5 Februari, 00:02 Skynet Buitenland
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zal dit boekjaar geen jaarwinst van 2 miljard euro halen. Ze verwijst daarvoor vooral naar hogere brandstofkosten en lagere ticketprijzen, maar ook naar bijvoorbeeld het loonakkoord met de Belgische piloten. Dat heeft Ryanair maandag gezegd bij de publicatie van derdekwartaalcijfers.


3 miljard euro voor stikstofbeleid stapje dichterbij, PVV slaat andere toon aan
2 Februari, 00:05 NOS nieuws

Het lijkt erop dat de Tweede Kamer gaat instemmen met een investering van 3 miljard euro, waardoor het demissionaire kabinet door kan met de aanpak van de stikstofcrisis. Over twee weken stemt de Kamer erover, maar na twee dagen debatteren ziet het er voor demissionair minister Van der Wal van Natuur en Stikstof gunstig uit.

Het kabinet wilde de laatste jaren een stikstoffonds van 24 miljard euro optuigen om natuur te herstellen en boeren uit te kopen. Dat kwam er niet. Na de val van het kabinet, nog voor de verkiezingen, verklaarde de Eerste Kamer zo'n fonds controversieel.

Hoewel de vier partijen die nu bij de formatie betrokken zijn kritisch zijn op het landbouwbeleid van het demissionaire kabinet en problemen hebben met een groot miljardenfonds, lijkt de kans groot dat Van der Wal voorlopig door kan. Met een opgeknipt stukje geld van het aanvankelijke fonds weliswaar, maar nog altijd 3 miljard euro. Onder meer om provincies geld te kunnen geven voor hun natuurplannen en om piekbelasters uit te kunnen kopen.

Enorm risico

Overal waar ze komt hoort Van der Wal dat we "stilstand moeten voorkomen", zegt ze. Provincies willen volgens haar "doorpakken". Ook haalde ze een onlangs verschenen rapport aan waarin staat dat de natuur er nog slechter aan toe is dan gedacht.

Wat gebeurt er als we dit nu niet doen, wilde SP-Kamerlid Beckerman weten. "We verliezen dan de energie in de regio", schetste Van der Wal. Stellen boeren en provincies teleur." Maar, belangrijker nog, zei ze: "We lopen een enorm risico op het intrekken van vergunningen. We worden gewoon heel kwetsbaar, vooral juridisch."

GroenLinks-PvdA, D66, VVD en SP lijkt de minister al mee te hebben. Partijen als NSC, BBB, CDA en PVV willen in het debat geen hom of kuit geven over de 3 miljard, maar achter de schermen hoort de NOS dat die partijen ook geen blokkades opwerpen.

De BBB, die ondertussen ook te maken heeft met provinciale bestuurders die in sommige gevallen graag aan de slag willen met het stikstofbeleid, zegt volgende week te bespreken waar de partij staat. Ook NSC en PVV houden formeel nog de kaarten tegen de borst.

Opvallende andere toon van onder meer PVV

Wel valt op dat sommige partijen een andere toon aanslaan dan in het verleden. Neem de PVV. De partij zegt nu niet de 3 miljard te steunen, maar Kamerlid Nijhof sluit het ook niet uit. Het nieuwe PVV-Kamerlid noemt het "onverstandig" nu een "streep te zetten door het stikstofbeleid" als we "tot oplossingen willen komen".

De PVV benadrukt dat de uitbreiding van bufferzones en de Natura 2000-gebieden moet stoppen, maar ziet ook dat "met de huidige meerderheden en EU-regels" het nu het hoogst haalbare is om "het beleid bij te sturen". En de stikstofaanpak moet wat Nijhof betreft vooral "gebiedsgericht" en "van onderop" gebeuren.

Of daar wat de PVV betreft 3 miljard euro extra bij moet laat de partij in het midden, maar Kamerlid Nijhof vergelijkt het met het moment dat haar honden brokken krijgen. Ook dan zegt ze wel eens "nu niet", maar dat betekent zeker niet "nooit niet", zegt ze.

Hoe anders stelde PVV-leider Wilders zich eerder op. Die diende zowel in 2022 als 2023 een motie van wantrouwen in tegen het kabinet vanwege het stikstofbeleid. "Stop met het onzinnige stikstofbeleid", zei de PVV-leider in 2022. Samen met de BBB diende hij toen een motie in waarin hij het kabinet opriep een "dikke streep te zetten door het zinloze stikstofbeleid".

Slot boven het hoofd

Aan de nog twijfelende partijen - en dus ook aan de formerende partijen - herhaalt Van der Wal na twee dagen debatteren haar boodschap: je kunt wel een streep willen zetten door het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren, maar zowel de landelijke overheid als de provincies blijven gehouden aan Europese richtlijnen. Als zij zich daar niet aan houden, hangt Nederland opnieuw juridische tegenslag en een "slot" boven het hoofd.

De waarschuwing geldt ook voor de waterrichtlijnen in Europa, voegde ze er aan toe. In 2027 zal Nederland daaraan moeten voldoen. En op schema zitten we bij lange na nog niet, aldus Van der Wal.

De minister zegt blij te zijn in het debat van de PVV gehoord te hebben dat zij ook "zo'n waarde hechten aan de gebiedsgerichte aanpak". Speciaal voor Kamerlid Nijhof heeft ze nog een oproep. "Aan de PVV, die aangaf de financiering niet nu, maar mogelijk later te steunen, zeg ik dan ook: we moeten juist nu stappen zetten."
Rechter VS zet streep door megabeloning Elon Musk: Tesla-topman raakt mogelijk 55 miljard dollar kwijt
31 Januari, 00:01 HLN.BE
Een Amerikaanse rechter heeft een beloningspakket ter waarde van 55 miljard dollar (ruim 50,7 miljard euro) voor Tesla-topman Elon Musk verworpen. Daardoor is de hoogte van het fortuin van de rijkste man ter wereld opeens onzeker. Zonder het pakket zou zijn vermogen dalen tot ruim 154 miljard dollar (omgerekend 142 miljard euro), waardoor hij de op twee na rijkste persoon op aarde zou worden.


Onderzoekers vinden megabestand met 26 miljard gestolen online gegevens
30 Januari, 00:10 NU.NL - Tech
Onderzoekers van Cybernews hebben een enorm datalek gevonden met de gegevens van 26 miljard online accounts. Voor zover bekend werd niet eerder een database gevonden met zoveel gestolen gegevens.


Ex-vrouw van Jeff Bezos verkoopt voor bijna 10 miljard aan Amazon-aandelen
30 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
De ex-vrouw van Amazon-oprichter Jeff Bezos, MacKenzie Scott, heeft vorig jaar 65,3 miljoen aandelen in het concern verkocht. Die waren vrijdag omgerekend ruim 9,5 miljard euro waard op het moment dat de beurzen sloten.


Spot bitcoin ETF?s genereren 4,5 miljard dollar aan volume op eerste handelsdag
15 Januari, 00:00 Emerce
De eerste handelsdag van de Spot Bitcoin ETFs, beursgenoteerde cryptofondsen, leverde een handelsvolume van 4,5 miljard dollar op. Vermogensbeheerder BlackRock liep daarbij voorop.


App economie groeit weer: 171 miljard dollar in 2023
15 Januari, 00:00 Emerce
De app-economie trekt weer aan nadat deze in 2022 voor het eerst vertraagde, volgens het jaarlijkse rapport van de informatieleverancier data.ai. De groei was met 3 procent bescheiden, maar leverde wel 171 miljard dollar op (App Store, Google Play en Android-appstores van derden).


Johnson & Johnson wil biotechbedrijf Ambrx kopen voor 2 miljard dollar
9 Januari, 00:06 Skynet Buitenland
Farmareus Johnson & Johnson wil geneesmiddelenontwikkelaar Ambrx Biopharma overnemen voor een koopsom van om en bij de 2 miljard dollar. Dat heeft Johnson & Johnson maandag bekendgemaakt. De transactie zou afgerond worden tijdens het eerste semester van 2024.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn