NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Miljard

2News.be / Trefwoorden / Miljard

Tien Nederlandse bedrijven krijgen bijna 9 miljard euro aan fossiele subsidies
Vrijdag, 00:02 NU.NL - Economie
Tien grote energie- en industriebedrijven in Nederland kunnen jaarlijks profiteren van gemiddeld 8,8 miljard euro aan fossiele subsidies, zo blijkt uit onderzoek. Milieudefensie-directeur Donald Pols hekelt het beleid en vindt dat de overheid daar zo snel mogelijk mee moet stoppen.


TikTok paait Europa met 12 miljard voor datacentra en extern toezicht
Maandag, 00:05 Techzine
TikTok belooft de komende tien jaar 12 miljard euro in Europa te investeren. Datacentra in Ierland en Noorwegen dienen alle data van de 150 miljoen Europese gebruikers te huisvesten, terwijl NCC Group als externe toezichthouder is ingeschakeld. De 12 miljard euro gaat TikTok gespreid investeren. De plannen vormen samen het zogeheten Project Clover, dat het […]


Alibaba gaat niet door met cloud spin-off, verliest 18 miljard euro aan beurswaarde
19 November, 00:07 Techzine
Het Chinese Alibaba brengt zijn cloudactiviteiten toch niet in een apart bedrijf onder. Dit maakte de e-commerce- en techgigant onlangs bekend. Deze beslissing koste het bedrijf direct maar liefst 18 miljard euro (20 miljard dollar) aan beurswaarde. Het Chinese e-commerce-bedrijf Alibaba heeft besloten de spin-off van zijn cloudactiviteiten niet door te laten gaan. Het bedrijf […]


Rechter verplicht Bayer tot betaling van 1,5 miljard in Roundup-zaak
19 November, 00:00 De Tijd
19:18 Monsanto, een onderdeel van Bayer, moet 1,5 miljard dollar schadevergoeding betalen aan drie Amerikanen, zo oordeelt een Amerikaanse rechter.


Siemens Energy krijgt staatswaarborg van 7,5 miljard
15 November, 00:07 Skynet Economie
De Duitse overheid verleent voor 7,5 miljard euro aan garanties aan het verlieslijdende energieconcern Siemens Energy, als onderdeel van 15 miljard euro aan kredietlijnen. Dat maakte het Duitse ministerie van Economie dinsdag bekend.


KPN pompt 4,5 miljard euro in 5G, glasvezel en kunstmatige intelligentie
9 November, 00:03 NU.NL - Economie
Telecombedrijf KPN is van plan om tot en met 2027 ruim 4,5 miljard euro te investeren in zijn 5G-netwerk, glasvezelnetwerk en kunstmatige intelligentie. Het bedrijf herhaalt dinsdag dat 80 procent van alle huishoudens eind 2026 op zijn glasvezelnetwerk aangesloten zal zijn.


Op twee maanden tijd ruim 28 miljard euro minder op spaarboekjes door succes staatsbon
8 November, 00:06 Skynet Economie
Het totale bedrag op Belgische gereglementeerde spaarrekeningen is op twee maanden tijd met bijna 28,5 miljard euro gedaald. Dat blijkt dinsdag uit voorlopige gegevens van de Nationale Bank. Hoofdreden is de immens populaire eenjarige staatsbon, waarmee de overheid eind augustus 21,9 miljard euro ophaalde.


IBM pompt half miljard in kunstmatige intelligentie
8 November, 00:03 Skynet
IBM gaat fors investeren in kunstmatige intelligentie (AI). De Amerikaanse technologiereus steekt daarvoor 500 miljoen dollar (467,5 miljoen euro) in een nieuw durfkapitaalfonds.


WeWork, ooit gewaardeerd op 47 miljard dollar, vraagt faillissement aan
8 November, 00:00 Emerce
Kantoorverhuurder WeWork heeft uitstel van betaling aangevraagd. De ooit hoogvliegende startup die mede is opgericht door Adam Neumann en werd gefinancierd door SoftBank, BlackRock en Goldman Sachs, heeft het tij tegen.


Uber: 2,4 miljard ritjes per kwartaal
8 November, 00:00 Emerce
Uber bemiddelt per kwartaal bij 2,4 miljard ritjes met taxipassagiers of bezorgmaaltijden. Dat leverde in de drie maanden tot september een nettowinst op van 221 miljoen dollar.


Cashberg Warren Buffett bereikt recordpeil van 157 miljard dollar
5 November, 00:00 De Tijd
18:49 De cashberg van Berkshire Hathaway heeft een nieuw record van 157,2 miljard dollar bereikt. Dat komt zowel door de hogere rente als door een gebrek aan interessante investeringsopportuniteiten.


Nederland heeft vorig jaar 1,7 miljard euro verdiend aan export naar Rusland
2 November, 00:03 NU.NL - Economie
De uitvoer naar Rusland heeft ons land vorig jaar 1,7 miljard euro opgeleverd. Dat is fors minder dan de 2,9 miljard euro van een jaar eerder. De export naar landen in de buurt van Rusland is juist hard gestegen.


Stakingen VS kostten moederbedrijf Chrysler en Jeep 3 miljard
1 November, 00:07 Skynet Economie
De stakingen bij Amerikaanse fabrieken van autoconcern Stellantis hebben het bedrijf achter merken als Jeep, Opel, Fiat en Chrysler 3 miljard euro gekost. Het gaat om de omzet die het bedrijf naar schatting is misgelopen door de werkonderbreking van ruim zes weken.


OVH Cloud groeit richting miljard euro omzet
1 November, 00:00 Emerce
De Europese cloudprovider OVH Cloud zag de omzet afgelopen jaar stijgen met dertien procent tot 897 miljoen euro.


'Google betaalde 18 miljard dollar voor zoekmachinedeal met Apple in 2021'
30 Oktober, 00:02 Tweakers
Google heeft Apple in 2021 18 miljard dollar betaald om de standaardzoekmachine in Safari te zijn. Dat melden ingewijden aan The New York Times. De zoekmachinedeal tussen Google en Apple kwam onlangs in opspraak wegens een Amerikaanse antitrustzaak rondom Google Search.


Alphabet wil 2 miljard dollar in AI-start-up Anthropic investeren
30 Oktober, 00:00 Tweakers
Google-moederbedrijf Alphabet wil 2 miljard dollar in AI-start-up Anthropic investeren. Dat bedrijf maakt een concurrent voor OpenAI's ChatGPT. Eerder stak Alphabet al 300 miljoen dollar in het bedrijf.


Microsoft krijgt aanslag achterstallige belasting van 29 miljard dollar
15 Oktober, 00:00 Tweakers
De Amerikaanse belastingdienst heeft Microsoft een aanslag gegeven van 28,9 miljard dollar voor achterstallige belastingbetalingen tussen 2004 en 2013. Het techbedrijf beweert dat deze aanslag onterecht is en tekent beroep aan. Dit proces duurt naar verwachting nog jaren.


Regering VS stelt 7 miljard dollar subsidie beschikbaar voor bouw waterstofhubs
15 Oktober, 00:00 Tweakers
De Verenigde Staten stellen zeven miljard dollar aan subsidie beschikbaar voor de bouw van regionale waterstofhubs. Op die locaties moet onder meer via elektrolyse waterstof gemaakt worden. Er zijn plannen voor zeven hubs, die worden gebouwd op verschillende locaties in de VS.


Sandalenmerk Birckenstock levert op de beurs tot 1,6 miljard dollar op
4 Oktober, 00:02 NU.NL - Economie
Het sandalenmerk Birkenstock gaat de beurs op met ongeveer 32,2 miljoen aandelen voor een uitgifteprijs tussen de 44 en 49 dollar, maakt het bedrijf bekend. Dat kan Birkenstock tot wel 1,6 miljard dollar opleveren.


Birkenstock wil tot 1,58 miljard dollar ophalen met beursgang
3 Oktober, 00:04 Skynet Economie
De Duitse sandalenfabrikant Birkenstock wil tot 1,58 miljard dollar ophalen met zijn beursgang in New York. Dat blijkt maandag uit een document dat gepubliceerd werd op de website van de Amerikaanse regulator SEC. Volgens gespecialiseerde media zou de beursintroductie op Wall Street op 11 oktober plaats kunnen vinden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn