NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Migranten

2News.be / Trefwoorden / Migranten

Meer dan 200 migranten gered die via Kanaal onderweg waren naar VK
Gisteren, 00:02 Skynet
Zondag en maandag zijn 213 migranten gered die per boot het Kanaal wilden oversteken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de maritieme prefectuur gemeld. De migranten werden gered tijdens verschillende operaties voor de kust van het Noorderdepartement en Pas-de-Calais.


Polen wil geen pottenkijkers bij zijn terugduwoperatie van migranten
18 September, 00:08 Volkskrant
Belarus zette vluchtelingen de Poolse grens over, waarop de regering in Warschau de noodtoestand uitriep. Afgezien van inwoners mag nu niemand het grensgebied meer in. Aanwijzingen voor grootschalige pushbacks stapelen zich ondertussen op.


18 September, 00:07 Volkskrant
90-tal migranten gered op zee en naar Frankrijk gebracht
16 September, 00:01 HLN.BE
91 migranten die in bootjes naar Engeland trachtten te varen, zijn woensdag gered. Ze zijn naar de kust van Frankrijk teruggebracht, zo melden de Franse maritieme autoriteiten.


Recordaantal migranten steken Kanaal over
14 September, 00:05 Skynet Buitenland
Van 4 tot 10 september hebben bijna 2.000 migranten het Kanaal proberen over te steken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat is een recordaantal dit jaar, meldt het persbureau PA maandag.


Taliban aan de macht - Taliban beloven uitgezette Afghaanse migranten terug te nemen
31 Augustus, 00:03 Skynet
De taliban zijn bereid uitgezette Afghaanse vluchtelingen en migranten terug te nemen, heeft woordvoerder Zabihoellah Moedjahid gezegd in een interview met de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. Dat geldt volgens hem ook voor Afghanen die uitgezet worden omdat ze een misdrijf hebben begaan.


Frankrijk redt 108 migranten op het Kanaal
12 Augustus, 00:00 HLN.BE
Op het Kanaal zijn gisteren 108 migranten gered die vanuit Frankrijk het Verenigd Koninkrijk probeerden te bereiken. De groep zat in vier verschillende bootjes, meldt de Franse maritieme prefectuur. Dit jaar hebben al meer dan 10.000 migranten de gevaarlijke illegale route over het Kanaal naar het Verenigd Koninkrijk ondernomen.


Franse marine redt 88 migranten voor kust van Boulogne-sur-Mer
27 Juli, 00:05 Skynet Buitenland
Voor de kust van Boulogne-sur-Mer, in het noorden van Frankrijk, zijn 88 migranten gered die aan boord van drie verschillende boten Engeland probeerden te bereiken. Dat hebben de Franse autoriteiten gemeld.


Finland stuurt tijdelijk geen migranten terug naar Afghanistan
13 Juli, 00:05 Skynet
Finland stuurt tijdelijk geen Afghaanse migranten terug naar hun land, nu het geweld daar weer oplaait. De autoriteiten willen eerst afwachten hoe de situatie in het land is. Afghanistan had zondag zelf gevraagd aan Europa om geen Afghaanse migranten meer het land uit te zetten.


Franse marine redt ruim 120 migranten op Kanaal
13 Juli, 00:05 Skynet
De Franse autoriteiten hebben maandag in het Nauw van Calais in totaal 123 migranten gered die aan boord van verschillende gammele boten het Kanaal probeerden over te steken om Engeland te bereiken. Dat heeft de maritieme prefectuur gemeld.


"Pushbacks en geweld standaardbeleid tegen migranten in Griekenland"
24 Juni, 10:42 Skynet Buitenland
Griekse grenswachters schenden systematisch het Europees en internationaal recht door vluchtelingen en migranten met geweld op te pakken en illegaal uit te zetten. Dat zegt Amnesty International althans in een nieuw rapport. "De zogenaamde pushbacks zijn geen incidenten meer te noemen, maar maken de facto deel uit van het Griekse grensbeleid", luidt het.


36 migranten die Kanaal probeerden over te steken gered door Franse marine
6 Februari, 17:27 HLN.BE
Franse maritieme hulpdiensten hebben zaterdagochtend in het Nauw van Calais 36 migranten gered van twee vaartuigen in moeilijkheden. Ze probeerden het Kanaal over te steken om Engeland te bereiken, aldus de maritieme prefectuur.


Twaalf agenten Mexico opgepakt voor moordpartij migranten die naar de VS trokken
3 Februari, 13:21 Volkskrant
In Mexico zijn twaalf agenten opgepakt voor de moordpartij vorige maand op een groep burgers vlakbij de grens met de VS. Onder de slachtoffers waren migranten uit Guatemala. Hun lichamen waren doorzeefd met kogels waarna ze in brand werden gestoken.


MaxiPac helpt gediplomeerde migranten met opleiding op maat
29 Januari, 14:48 Gazet v. Antwerpen

Migranten kunnen met hun diploma niet altijd op onze arbeidsmarkt terecht. Het project MaxiPac laat hen daarom een aangepast programma aan de hogeschool volgen. De eerste vluchteling, Palestijn Umar Badawi, studeert zo weldra af. ?Het voelt als lucht voor mijn longen. Want vluchtelingen als ik hebben veel capaciteiten?, reageert hij.
Eerste tegenslag voor Biden: rechter blokkeert pauze in uitzetten migranten
27 Januari, 16:14 Volkskrant
President Joe Biden heeft de eerste tegenslag moeten verwerken bij zijn pogingen het beleid van de regering-Trump snel ongedaan te maken. Een federale rechter heeft zijn besluit, genomen op de eerste dag in het Witte Huis, om honderd dagen lang geen immigranten uit te zetten tijdelijk geblokkeerd.


VN vragen 100 miljoen dollar om migranten op weg naar Middellandse Zee te beschermen
27 Januari, 12:33 Skynet
De Verenigde Naties vragen 100 miljoen dollar (82 miljoen euro) om de Afrikaanse migranten die op weg zijn naar de Middellandse Zee, om zich aan een gevaarlijke oversteek richting Europa te wagen, beter te beschermen op het eigen continent. De oproep werd vandaag gelanceerd door het Hoog Commissariaat voor de vluchtelingen van de VN (UNHCR).


Frankrijk helpt migranten aan paspoort na hun inzet tegen corona
21 Januari, 21:07 NOS nieuws

De Franse regering beloont migranten die zich verdienstelijk hebben gemaakt in coronatijd. Zij kunnen sinds een aantal maanden veel makkelijker een Frans paspoort krijgen. Hun dossiers worden 'versneld en soepel' behandeld, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Buitenlanders moeten met hun werkgever een speciaal formulier invullen. Daarop staat dat de persoon in kwestie het afgelopen jaar doorwerkte in een 'risicoberoep'. Er zijn in totaal 17 beroepsgroepen gekozen die in aanmerking voor de regeling komen. Dat gaat van kassapersoneel in supermarkten tot zorgverleners en van vuilnisophalers tot onderwijzers.

Normaal gesproken moet een migrant vijf jaar legaal in Frankrijk zijn voor hij of zij de Franse nationaliteit kan krijgen. Met de regeling hoeft dat maar twee jaar te zijn.

Lucas Khalid is een van hen. Hij emigreerde vijf jaar geleden vanuit Marokko, en staat nu al een paar jaar voor de klas:

De normale procedure voor een Frans paspoort duurt lang: minimaal 18 maanden maar vaak ook enkele jaren. Betrokkenen zeggen nu dat ze dankzij het nieuwe document 'binnen een uur' al een telefoontje kregen dat ze langs mochten komen. Anderen kregen binnen enkele dagen een uitnodiging voor gesprek.

"Deze groep buitenlanders heeft Frankrijk geholpen in crisistijd. Ze verdienen het om officieel een Franse staatsburger te worden'', zei minister van Arbeid Elisabeth Borne.

Volgens de Franse overheid hebben tot nu toe 2.890 mensen met het nieuwe document een aanvraag gedaan voor een paspoort. "We hebben 74 mensen al de Franse nationaliteit toegekend en nog eens 693 anderen aanvragen zijn goedgekeurd.''
Dertig migranten gered uit Kanaal ter hoogte van Grevelingen
18 Januari, 18:00 HLN.BE
Dertig migranten, onder wie zeven kinderen, die de Britse kust probeerden te bereiken op een wankele boot, zijn maandag gered voor de kust van Grevelingen (Gravelines), in het noorden van Frankrijk. Dat heeft de maritieme prefectuur bevestigd.


Turkse minister spreekt bij herdenking aanslag op migranten in Duitsland
29 Mei 2018, 08:18 NOS nieuws

Duitsland wordt vandaag herinnerd aan een zeer pijnlijke dag in de geschiedenis van de Bondsrepubliek: de brandstichting 25 jaar geleden door vier rechts-extremisten in een huis in Solingen. Twee vrouwen en drie meisjes van Turkse afkomst kwamen om.

Bondskanselier Merkel zal de herdenking in Solingen bijwonen, net als de minister van Buitenlandse Zaken Maas en diens Turkse ambtgenoot Cavusoglu. Dat laatste is opvallend, omdat de verhouding tussen de Duitse en Turkse regering niet best is. Cavusoglu mocht komen onder voorwaarde dat hij alleen slachtoffers komt herdenken en niets politieks gaat zeggen.

Bondspresident Steinmeier had vrijdag al een ontmoeting met Mevlüde Genç, de moeder en tante van de meisjes die bij de brand in 1993 omkwamen. Steinmeier schreef gisteren op Facebook dat de "herinnering aan deze gruwelijke daad niet mag verbleken". Ook prees hij Mevlüde Genç voor haar vergevingsgezindheid en noemde hij haar een voorbeeld voor ieder die zich tegen discriminatie, racisme en geweld keert.

De daders van de aanslag in Solingen waren kort daarvoor bij een feest van een volkstuinencomplex weggestuurd, omdat ze dronken waren. Onder de mannen die hen wegstuurden, waren er twee van Turkse afkomst. De vier besloten daarna dat ze wraak zouden nemen op alle Turken.

Ze drongen het huis van de Turkse familie in Solingen binnen, besprenkelden een kist met benzine en staken die in brand. Uiteindelijk brandde het hele pand af. Behalve de twee doden waren er veertien gewonden te betreuren. Dat gebeurde allemaal in een tijd dat er overal in Duitsland aanslagen op migranten werden gepleegd, vooral in het oosten van het land.

Ook in Nederland was de verontwaardiging groot. Programmamakers van 3FM startten een protestactie, waarbij de deelnemers een briefkaart met de tekst "Ik ben woedend" naar Hilversum stuurden. De programmamakers leverden de 1,2 miljoen kaarten af bij de Duitse regering in Bonn.

Hoewel het geweld tegen migranten de laatste tijd afneemt, worden er in Duitsland nog geregeld incidenten gemeld. Vorig jaar werden 312 asielzoekerscentra beklad en zijn er 46 geweldsincidenten bij deze centra geweest, waaronder brandstichting, zei correspondent Jeroen Wollaars in het NOS Radio 1 Journaal.
Migranten vluchten voor Libische mensensmokkelaars: 15 doden
26 Mei 2018, 06:48 NOS nieuws

In het noordwesten van Libië zijn zeker vijftien migranten omgekomen toen ze probeerden te vluchten voor mensensmokkelaars, meldt Artsen zonder Grenzen. 25 mensen zijn gewond geraakt, van wie sommigen ernstige schotwonden en breuken hebben.

De ontsnapping was woensdag, maar nieuws erover is nu pas naar buiten gekomen. In de stad Bani Walid zaten meer dan honderd vluchtelingen in een illegale gevangenis, die werd gerund door de smokkelaars. Nadat ze waren uitgebroken, ontstond er een gewapende achtervolging.

Littekens en brandwonden

Een deel wist te ontkomen maar zo'n veertig mensen, onder wie voornamelijk vrouwen, zitten weer vast. Volgens Artsen zonder Grenzen zijn de ontsnapte gevangenen vooral tieners uit Eritrea, Ethiopië en Somalië die asiel willen aanvragen in Europa.

Sommigen van hen waren drie jaar lang onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten door de mensensmokkelaars. Ze hebben littekens, brandwonden en andere verwondingen. Ze zijn inmiddels overgebracht naar detentiecentra in de hoofdstad Tripoli.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn