NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Microsoft

2News.be / Trefwoorden / Microsoft

Panos Panay verlaat Microsoft
Dinsdag, 00:00 Emerce
Panos Panay, die in 2004 bij Microsoft kwam en al een aantal jaren de Windows- en Surface-divisies leidt, verlaat het bedrijf. Dat blijkt uit een interne e-mail die The Verge heeft ingezien.


Microsoft en Oracle bundelen krachten met Oracle Database@Azure
16 September, 00:07 Techzine
Microsoft en Oracle breiden samenwerking uit en maken Oracle-hardware en -software beschikbaar in Azure-datacenters. Larry Ellison, de oprichter van Oracle, was vandaag naar eigen zeggen voor het eerst in zijn leven in Redmond, Washington, bij Microsoft. Hij was daar op bezoek bij Satya Nadella, de CEO van Microsoft. Samen kondigden ze een verdere integratie tussen […]


Microsoft neemt plagiaat-klachten van (GitHub) Copilot-klanten over
9 September, 00:06 Techzine
Microsoft zal instaan als zakelijke gebruikers een claim ontvangen over plagiaat door het gebruik van Copilot AI. Het bedrijf hangt hier wel enkele voorwaarden aan vast. Microsoft lanceert de Copilot Copyright Commitment. Daarin maakt het de belofte om plagiaat-rechtszaken die voortvloeiten uit het gebruik van Copilot AI over te nemen. Voorwaarden Om zichzelf in te […]


Microsoft stopt volgend jaar ondersteuning voor Visual Studio op macOS
3 September, 00:01 Tweakers
Microsoft stopt volgend jaar met de ondersteuning voor Visual Studio voor macOS. Het bedrijf geeft versie 17.6 nog twaalf maanden beveiligingsondersteuning, maar er komen geen feature-updates meer. Microsoft geeft geen reden voor het stoppen.


Microsoft kondigt het einde van WordPad aan
3 September, 00:01 Tweakers
Microsoft heeft het einde van WordPad aangekondigd. Het gratis tekstverwerkingsprogramma zal via een toekomstige release van Windows uit het besturingssysteem verwijderd worden. Wanneer het zover is, is nog niet duidelijk.


Microsoft waarschuwt voor blue screen of death na recente Windows-previewupdate
27 Augustus, 00:01 Tweakers
Een recente update voor Windows 10 en 11 zorgt bij een onbekend aantal gebruikers voor een blue screen of death. Het is niet bekend hoe dat komt. Er is nog geen oplossing beschikbaar, maar een van de updates de-installeert zichzelf soms om het probleem alsnog op te lossen.


Microsoft lijkt Windows 10 te laten vallen bij upgrade naar WiFi 7
26 Augustus, 00:06 Techzine
Een gelekt Intel-document verraadt dat het nieuwe WiFi 7 niet door Windows 10 ondersteund zal worden. Alleen Windows 11, Linux en ChromeOS komen op de compatibility-lijst voor van een nieuwe WiFi-module van Intel. Zo lijkt het voor gebruikers van Windows 10 steeds lastiger te worden om de upgrade niet te maken. Het snelheidsverschil tussen WiFi […]


Microsoft doet nieuwe toezegging voor overname gamestudio Activision Blizzard
23 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Microsoft heeft nieuwe toezeggingen gedaan om gameontwikkelaar Activision Blizzard alsnog te mogen overnemen. De Britse toezichthouder CMA blokkeerde de deal in juni, omdat de softwaregigant anders mogelijk te machtig wordt op de markt voor online games.


Microsoft houdt op 21 september presentatie met mogelijke Surface-aankondigingen
20 Augustus, 00:01 Tweakers
Microsoft houdt op 21 september een 'speciaal evenement' in New York City voor journalisten. Vermoedelijk worden dan nieuwe Surface-laptops aangekondigd, aangezien het bedrijf dat vaker in de herfst deed.


Microsoft trekt volgend jaar stekker uit Xbox 360 Store
20 Augustus, 00:01 Tweakers
De digitale Xbox 360 Store gaat op 29 juli 2024 permanent offline; gebruikers kunnen in die winkel dan geen nieuwe games meer kopen. Een deel van de 360-games blijft nog wel beschikbaar voor nieuwere generaties Xbox, met behulp van backwards compatibility.


Meer AI, nieuwe Surfaces verwacht bij Microsoft-event op 21 september
19 Augustus, 00:05 Techzine
Microsoft heeft een uitnodiging verzonden voor een “special event” op 21 september in New York. Het bedrijf heeft er verder geen details bij verschaft, maar het laat zich raden dat er grote aankondigingen aan gaan komen. AI en nieuwe hardware lijken op de agenda. Microsoft onthulde vorig jaar de nieuwe Surface-laptops en andere producten in […]


Laksheid van Microsoft in PowerShell Gallery lokt supply chain attacks uit
19 Augustus, 00:05 Techzine
Het Microsoft-product PowerShell Gallery bevat kwetsbaarheden die supply chain attacks, spoofing en typosquatting attacks mogelijk maken. De kwetsbaarheden zijn ontstaan door het lakse naambeleid dat het product hanteert voor code repository. PowerShell Gallery vormt een enorm populair code hosting-platform. Het platform draait volledig online en wordt onderhouden door Microsoft. Onderzoekers van AquaSec merkten op dat […]


Microsoft verwijdert door AI gemaakt reisblog dat voedselbank als uitje aanraadt
19 Augustus, 00:03 NOS nieuws

Microsoft heeft een artikel waarin foutieve reistips voor de Canadese stad Ottawa werden gegeven verwijderd. Het artikel stond op de MSN-startpagina en gaf onder meer als tip om naar de voedselbank te gaan als uitje. Het bleek een van de vele fouten in een door kunstmatige intelligentie (AI) gegenereerd artikel.

Het artikel was onder meer te zien op de Britse startpagina van MSN en had de titel "Ga je naar Ottawa? Deze dingen moet je absoluut niet missen". Op de derde plaats werd de voedselbank genoemd met daarbij onder meer de zin: "Het leven is al lastig genoeg. Overweeg hier binnen te gaan met een lege maag."

'Niet gecontroleerd'

De aanwezigheid van de voedselbank op de lijst met tips komt door een fout van de kunstmatige intelligentie die Microsoft gebruikt. Het bedrijf ontsloeg in 2020 meerdere journalisten. Er worden sindsdien steeds meer artikelen door AI geschreven, maar die worden wel nog altijd door mensen gecontroleerd voordat ze online komen te staan. "Het artikel is verwijderd en we onderzoeken hoe het door onze controles heen is gekomen", zegt een Microsoft-woordvoerder tegen The Verge.

De zin die in het AI-artikel werd genoemd is waarschijnlijk een slecht herschreven versie van de website van de voedselbank in Ottawa waarin staat: "Het leven is al uitdagend genoeg. Stel je voor dat je die uitdagingen dan ook nog met een lege maag moet aangaan."

Maar dat is lang niet de enige fout in het artikel. Zo staat er bij een tip over Rideau Canal, een historisch kanaal dat door het centrum van Ottawa loopt, een foto van de rivier de Rideau, meldt CBC. Deze stroomt op een andere plek in de buurt van de stad.

Ook wordt in de aanbeveling van een jaarlijks winterfestival gesproken over "de grootste sneeuw van Noord-Amerika". Er is wel een park met sneeuw, maar "de grootste sneeuw van Noord-Amerika" lijkt vooral weer een interpretatiefout van kunstmatige intelligentie.

Onbetrouwbare nieuwswebsites

Grote mediabedrijven experimenteren met het gebruik van kunstmatige intelligentie bij het schrijven van artikelen, maar zijn er terughoudend mee. Wel verschijnen er steeds meer door AI geschreven artikelen op onbetrouwbare nieuwswebsites die uitsluitend bedoeld zijn om advertentie-inkomsten te genereren, zogenoemde content farms. Het gebruik van populaire zoekwoorden in zulke artikelen moet ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk op geklikt wordt.
EvilProxy-phishingcampagne treft duizenden Microsoft 365-accounts
12 Augustus, 00:05 Techzine
Een recente EvilProxy-phishingcampagne heeft wereldwijd duizenden Microsoft 365-accounts aangevallen. Vooral C-level accounts waren het doelwit om dieper in de organisatiestructuur te kunnen doordringen. Gedurende de maanden maart tot en met juni van dit jaar heeft de EvilProxy phisingcampagne duizenden Microsoft 365-accounts aangevallen. In totaal ging het daarbij om een stortvloed van maar liefst 120.000 phishingmails […]


Gastaccounts Microsoft 365 leiden tot grote cyberdreiging
12 Augustus, 00:05 Techzine
Tijdens Black Hat USA 2023 in Las Vegas komen veel nieuwe cyberdreigingen aan het licht. Een daarvan betreft een kwetsbaarheid bij Microsoft 365-gastaccounts, die minder veilig blijken te zijn dat de techgigant gedacht zal hebben. Gewapend met enkel een trial-versie van Power Apps en een gastaccount kan een kwaadwillende interne gegevens stelen. Organisaties kunnen gastaccounts […]


Microsoft test ondersteuning voor hdr-achtergronden in Windows 11
6 Augustus, 00:01 Tweakers
Microsoft gaat ondersteuning voor hdr-achtergronden toevoegen aan Windows 11. Het bedrijf test die functionaliteit momenteel in een Windows 11 Insider Preview-build. De feature komt later beschikbaar voor alle gebruikers.


Fortinet en Microsoft voeren lijst meest misbruikte exploits van 2022 aan
5 Augustus, 00:05 Techzine
Een kwetsbaarheid van Fortinet is de meest misbruikte kwetsbaarheid van 2022. Dit blijkt uit een recent overzicht van Amerikaanse veiligheids- en cybersecuritydiensten. Ook Microsoft grossierde in het aantal veel misbruikte exploits. De veiligheidsdiensten FBI, NSA en cybersecuritywaakhond CISA geven in hun overzicht aan dat hackers het afgelopen jaar hun interesses steeds meer hebben verlegd naar […]


Microsoft komt in november met .NET 8, met support tot 2026
5 Augustus, 00:05 Techzine
Microsoft zal .NET 8 uitbrengen tijdens .NET Conf 2023 van 14 tot 16 november. Omdat het een LTS-versie is, zal de support drie jaar lang doorlopen. De thema’s voor .NET 8 omvatten Cloud Native, Blazor Full Stack, .NET MAUI en Intelligent Apps with .NET. Daarmee komt er veel kijken bij de release van deze versie, […]


Techreuzen Alphabet en Microsoft lopen binnen door hun clouddiensten
2 Augustus, 00:14 NU.NL - Tech
Alphabet, het moederbedrijf van Google, boekte meer winst in het tweede kwartaal dan een jaar eerder. Microsoft zag de winst zelfs stijgen met 20 procent. Dat hebben de concurrenten onder meer te danken aan de opbrengst van hun clouddiensten.


EU onderzoekt Microsoft vanwege bundelen Teams en Office
2 Augustus, 00:14 NU.NL - Tech
De Europese Commissie start een officieel onderzoek naar Microsoft. Het techbedrijf heeft mogelijk Europese concurrentieregels overtreden door zijn communicatiedienst Teams te bundelen met Office-producten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn