NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Meta


Oostenrijkse toezichthouders verklaren Meta tracking tools illegaal
19 Maart, 00:07 Techzine
De Oostenrijkse databeschermingsautoriteit heeft een besluit genomen naar aanleiding van een klacht uit 2020. De Oostenrijkse Data Protection Authority (DSB) heeft besloten dat het gebruik van de trackingpixel van Facebook in strijd is met de GDPR-privacywet van de EU en het zogenaamde “Schrems II”-besluit over trans-Atlantische gegevensstromen. None of your business (NOYB), de in Oostenrijk […]


Facebook-moeder Meta schrapt nog eens 10.000 banen
Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft een tweede ontslagronde in enkele maanden tijd aangekondigd. Er zullen zowat 10.000 banen verdwijnen, klinkt het dinsdag op de website van Meta. Daarnaast worden 5.000 vacatures die nog niet waren ingevuld, geschrapt.


Meta werkt aan decentraal sociaal netwerk 'op basis van ActivityPub-protocol'
13 Maart, 00:01 Tweakers
Meta bevestigt een losstaand decentraal sociaal netwerk 'te onderzoeken', waarbij het delen van tekstberichten centraal staat. Volgens Moneycontrol gaat het platform hiervoor het ActivityPub-protocol gebruiken, een open source protocol dat onder meer Mastodon ook gebruikt.


digimeter - Meta maakt meer en meer plaats voor TikTok en BeReal bij jonge Vlamingen
9 Maart, 00:06 Skynet
Sociale mediaplatformen TikTok en BeReal nemen steeds vaker de plaats in van Meta in de digitale wereld van de jonge Vlamingen. Dat blijkt donderdag uit de Digimeter van onderzoekscentrum imec, dat de digitale gewoontes van de Vlaming bestudeert.


Meta test betaald verificatievinkje op Facebook en Instagram
21 Februari, 00:53 Tweakers
Meta begint een test waarbij gebruikers kunnen betalen voor een verificatievinkje op Facebook en Instagram. Naast dat vinkje krijgen abonnees van dit Meta Verified ook extra features en betere helpdeskondersteuning. In de testfase kost dat vinkje dertien euro per maand.


Meta wil meer gebruikers voor Horizon Worlds door tieners toe te laten
9 Februari, 00:00 Tweakers
Meta wil meer gebruikers aantrekken voor zijn VR-platform Horizon Worlds door ook tieners toe te laten. Op dit moment moeten gebruikers boven de 18 jaar zijn, maar het bedrijf zou jongeren tussen 13 en 17 jaar ook toe willen laten.


Meta liet jarenlang websites scrapen terwijl dat op Facebook niet mocht
4 Februari, 00:01 Tweakers
Techgigant Meta betaalde jarenlang een bedrijf om websites te scrapen, terwijl het juist probeerde te voorkomen dat die praktijk plaatsvond op Facebook en Instagram. Dat schrijft financieel persbureau Bloomberg. Meta zou geen sites van concurrenten hebben laten scrapen.


Komende Meta Quest 3-VR-headset krijgt mixedrealityweergave in kleur
4 Februari, 00:01 Tweakers
De Meta Quest 3, de komende virtualrealitybril van het Facebook-moederbedrijf, krijgt color real-world passthrough. Dat betekent dat gebruikers de echte wereld kunnen zien zonder de headset af te doen.


Wall Street: Meta topfavoriet bij JPMorgan-klanten
11 Januari, 00:03 De Tijd
22:05 De beurzen in New York klommen nadat Fed-voorzitter Powell eens geen hints gaf over het toekomstige rentepad. Meta won dankzij fanmail van de klanten van JPMorgan.


Facebook-moeder Meta krijgt 390 miljoen euro boete van Europese privacywaakhond
5 Januari, 00:06 Skynet Buitenland
Meta Platforms Inc., moedermaatschappij van Facebook en Instagram, heeft van de Europese privacywaakhond twee boetes voor 390 miljoen euro in totaal gekregen. Het bedrijf zou zich niet gehouden hebben aan de Europese GDPR-regels, aldus de Ierse regulator die handelt in naam van de hele Europese Unie.


?Schikking Meta goed nieuws voor Nederland?
30 December 2022, 00:03 Emerce
De Consumentenbond put hoop uit de schadevergoeding van bijna driekwart miljard dollar die Meta is overeengekomen voor het illegaal delen van gebruikersgegevens. De uitspraak is ook belangrijk voor de rechtszaak die de Consumentenbond samen met Data Privacy Stichting voert tegen Facebook.


Meta schikt zaak rond Cambridge Analytica
24 December 2022, 00:03 Emerce
Facebook-eigenaar Meta Platforms betaalt 725 miljoen dollar om een zogenoemde class-action rechtszaak rond Cambridge Analytica af te wikkelen. Daarbij worden vorderingen van meerdere eisers gebundeld.


Meta vangt bot bij EU met bezwaar tegen recordboete vanwege WhatsApp-data
12 December 2022, 00:02 NU.NL - Tech
Het Europese Hof van Justitie neemt het bezwaar van Facebook-moederbedrijf Meta tegen een boete van 225 miljoen euro niet in behandeling. De Ierse toezichthouder legde de boete op omdat het socialemediabedrijf niet duidelijk is geweest over hoe WhatsApp-data met Facebook gedeeld worden.


Meta mag bekende mensen niet langer voortrekken van eigen toezichtraad
8 December 2022, 00:45 Tweakers
Meta is op de vingers getikt door zijn eigen toezichtraad voor het niet snel genoeg modereren van content van bekende mensen. Meta zou een lijst hebben van vip-profielen waarvan berichten alleen handmatig worden gecontroleerd als ze gerapporteerd worden.


Eurocommissaris gaat in gesprek met leidinggevenden van Twitter en Meta
28 November 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Eurocommissaris voor Justitie Didier Reynders gaat donderdag in gesprek met Twitter en Facebook-moederbedrijf Meta. Hij gaat de bedrijven opnieuw wijzen op hun verantwoordelijkheden en duidelijk maken dat ze zich aan de Europese regels moeten houden.


Wall Street Journal: 'Meta ontsloeg medewerkers die gebruikersaccounts kaapten'
18 November 2022, 00:00 Tweakers
Meta heeft meer dan vierentwintig medewerkers gestraft of ontslagen, omdat deze Facebook- en Instagram-accounts van verschillende gebruikers hadden gekaapt. Dat schrijft The Wall Street Journal donderdag op basis van interne bronnen.


Facebook-moederbedrijf Meta ontslaat 13 procent van personeel
14 November 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Facebook-moederbedrijf Meta ontslaat ongeveer 13 procent van zijn personeel. Meer dan elfduizend medewerkers moeten vertrekken, heeft oprichter Mark Zuckerberg woensdag aangekondigd.


Meta test nieuwe functies die contentmakers geld moeten helpen verdienen
4 November 2022, 00:00 Tweakers
Meta test nieuwe manieren waarmee contentmakers geld zullen kunnen verdienen via Instagram. Zo wordt het mogelijk om eigen digitale collectables te maken, giften te verzenden naar contentmakers en abonnementen bij diezelfde contentmakers af te sluiten.


Facebook-moederbedrijf Meta ziet winst halveren door hoge kosten
1 November 2022, 00:26 NU.NL - Tech
Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, zag zijn omzet in het derde kwartaal opnieuw dalen. Door hoge kosten halveerde ook de winst.


Populaire beurshost in tranen over 'bad call' Meta
28 Oktober 2022, 00:02 De Tijd
21:20 Jim Cramer, de gastheer van het meest bekeken beursprogramma in de VS, slaat een emotionele mea culpa over zijn koopadvies voor Meta Platforms.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn