NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Meta


Meta brengt doe-het-zelf ?conversion-lift?-studies terug
5 September, 00:00 Emerce
De mogelijkheid was een paar jaar weg maar is nu weer terug: Meta biedt opnieuw de mogelijkheid voor het zelf doen van conversion-lift-studies.


'Meta overweegt advertentievrije abo's voor Instagram en Facebook in Europa'
3 September, 00:01 Tweakers
Meta overweegt betaalde versies van Facebook en Instagram uit te brengen, waarmee gebruikers geen advertenties te zien krijgen. Dat melden ingewijden aan The New York Times. De vermeende abonnementen komen alleen beschikbaar in Europa.


Facebook-moederbedrijf Meta maakt Threads bruikbaar in de internetbrowser
30 Augustus, 00:10 NU.NL - Tech
Threads heeft vrijdag een webversie uitgebracht. Daarmee kan het nieuwe socialemediaplatform van Facebook-moederbedrijf Meta via een internetbrowser gebruikt worden. De berichtendienst is een nieuwe concurrent voor X (Twitter).


NU+ | Jongeren verlaten Instagram en omarmen TikTok: een uitdaging voor Meta
12 Juli, 00:13 NU.NL - Tech
Ons gebruik van sociale media verandert. We plaatsen minder over onszelf op Facebook, maar delen juist meer in kleine WhatsApp-groepen met vrienden of familie. Jongeren ruilen Instagram in voor TikTok. Al die veranderingen zijn voor Facebook-moederbedrijf Meta een grote uitdaging.


Twitter-concurrent Threads heeft al 70 miljoen gebruikers
Zo'n zeventig miljoen mensen hebben sinds de nacht van woensdag op donderdag een account aangemaakt op Threads. Het nieuwe socialemediaplatform van Facebook-moederbedrijf Meta moet de concurrentie aangaan met Twitter.


Meta Threads voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar
6 Juli, 00:07 Techzine
De binnenkort te lanceren Twitter-concurrent Threads van Meta zal niet direct in de EU beschikbaar zijn. Dit schrijft de Ierse krant Independent op basis van een verklaring van de Ierse privacytoezichthouder DPC. Volgens de DPC-woordvoerder, schrijft de Ierse krant, is het voorlopig niet zeker of de Threads-dienst van Meta ook in de EU beschikbaar komt. […]


Meta voegt tekstchat toe aan sociale VR-app Horizon Worlds
15 Juni, 00:00 Tweakers
Socialemediabedrijf Meta is bezig met het toevoegen van een optie voor tekstchat in zijn sociale VR-app Horizon Worlds. Tot nu toe was alleen voicechat mogelijk. Er komt een optie om berichten voor onbekenden te blurren.


Met nieuwe virtualrealitybril maait Meta het gras voor de voeten van Apple weg
4 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
Facebook-moederbedrijf Meta heeft een nieuwe virtualrealitybril (VR-bril) aangekondigd. Dankzij camera's aan de buitenzijde van de Meta Quest 3, kunnen dragers voor het eerst de echte wereld door een VR-bril bekijken. Zo kun je met de bril nu virtuele meubels en bordspellen zien.


Vijf van de zes hoogste privacyboetes in Europa zijn voor Meta
28 Mei, 00:11 NU.NL - Tech
Facebook-moederbedrijf Meta kreeg maandag een boete van 1,2 miljard euro opgelegd. Dat is de hoogste privacyboete ooit in Europa, maar lang niet de enige. Sinds 2018 zijn er tientallen techbedrijven voor honderden miljoenen euro's berispt vanwege dergelijke overtredingen.


Privacyvoorvechters blij met hoge Meta-boete, maar onzekerheid bij techbedrijven
28 Mei, 00:11 NU.NL - Tech
Privacyorganisaties zijn blij met de Europese megaboete van 1,2 miljard euro voor Facebook-moederbedrijf Meta. Internetbedrijven zijn bezorgd en vragen zich af of zij nog gegevens van Europeanen mogen verwerken.


Meta moet alle info geven die de EU voor antitrustonderzoek eist, oordeelt hof
25 Mei, 00:00 Tweakers
Het Europees Gerechtshof heeft besloten dat de Europese Commissie het recht heeft om interne Facebook-documenten van Meta op te vragen. De techgigant vond dat er veel irrelevante bestanden werden opgevraagd met gevoelige informatie, maar het hof is het daar niet mee eens.


Meta toont opensource-AI-model ImageBind dat zes soorten data kan combineren
11 Mei, 00:00 Tweakers
Meta toont ImageBind, een opensource-AI-model dat zes verschillende soorten gegevens aan elkaar moet kunnen verbinden om 'multisensorische' content te kunnen genereren. Het AI-model bevindt zich nu enkel nog in de onderzoeksfase.


Meta blokkeerde sinds maart meer dan duizend unieke links met ChatGPT-malware
4 Mei, 00:00 Tweakers
Meta heeft sinds afgelopen maart tien 'malwarefamilies' gevonden en meer dan duizend unieke malwarelinks geblokkeerd op zijn platformen die ChatGPT en soortgelijke AI-tools gebruiken als lokkertje, stelt het bedrijf in een rapport.


Europa verscherpt toezicht op grote techbedrijven als Google en Meta
30 April, 00:12 NU.NL - Tech
Google, Amazon, Meta, Microsoft en andere grote techbedrijven vallen vanaf augustus onder de Europese Digital Service Act (DSA). Dat meldt Eurocommissaris Thierry Breton dinsdag. De wet moet ervoor zorgen dat inwoners van de Europese Unie online beter zijn beschermd.


Procureurs-generaal kunnen Meta niet dwingen om Instagram en WhatsApp af te stoten
29 April, 00:00 Emerce
Een federaal beroepspanel in de VS weigerde donderdag een antitrust-rechtszaak nieuw leven in te blazen die was aangespannen door een coalitie van 48 procureurs-generaal. Zij willen Meta dwingen om Instagram en WhatsApp af te stoten. Het panel verwierp de rechtszaak als verjaard.


Oostenrijkse toezichthouders verklaren Meta tracking tools illegaal
19 Maart, 00:07 Techzine
De Oostenrijkse databeschermingsautoriteit heeft een besluit genomen naar aanleiding van een klacht uit 2020. De Oostenrijkse Data Protection Authority (DSB) heeft besloten dat het gebruik van de trackingpixel van Facebook in strijd is met de GDPR-privacywet van de EU en het zogenaamde “Schrems II”-besluit over trans-Atlantische gegevensstromen. None of your business (NOYB), de in Oostenrijk […]


Facebook-moeder Meta schrapt nog eens 10.000 banen
Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft een tweede ontslagronde in enkele maanden tijd aangekondigd. Er zullen zowat 10.000 banen verdwijnen, klinkt het dinsdag op de website van Meta. Daarnaast worden 5.000 vacatures die nog niet waren ingevuld, geschrapt.


Meta werkt aan decentraal sociaal netwerk 'op basis van ActivityPub-protocol'
13 Maart, 00:01 Tweakers
Meta bevestigt een losstaand decentraal sociaal netwerk 'te onderzoeken', waarbij het delen van tekstberichten centraal staat. Volgens Moneycontrol gaat het platform hiervoor het ActivityPub-protocol gebruiken, een open source protocol dat onder meer Mastodon ook gebruikt.


digimeter - Meta maakt meer en meer plaats voor TikTok en BeReal bij jonge Vlamingen
9 Maart, 00:06 Skynet
Sociale mediaplatformen TikTok en BeReal nemen steeds vaker de plaats in van Meta in de digitale wereld van de jonge Vlamingen. Dat blijkt donderdag uit de Digimeter van onderzoekscentrum imec, dat de digitale gewoontes van de Vlaming bestudeert.


Meta test betaald verificatievinkje op Facebook en Instagram
21 Februari, 00:53 Tweakers
Meta begint een test waarbij gebruikers kunnen betalen voor een verificatievinkje op Facebook en Instagram. Naast dat vinkje krijgen abonnees van dit Meta Verified ook extra features en betere helpdeskondersteuning. In de testfase kost dat vinkje dertien euro per maand.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn