NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Mensen

2News.be / Trefwoorden / Mensen

Politie brengt 112NL-app uit voor mensen die niet goed horen of spreken
Vrijdag, 00:09 NU.NL - Tech
De politie maakt vanaf woensdag gebruik van de app 112NL. Met de app kunnen mensen die niet goed horen of spreken chatten met de hulpdiensten. De app is ook geschikt voor mensen die geen Nederlands of Engels spreken.


Ook geen livestream bij uitreiking Golden Globes
Vrijdag, 00:08 NU.NL - Film
De uitreiking van de Golden Globes is in de nacht van zondag op maandag niet via een livestream te volgen, schrijft The Hollywood Reporter. Eerder werd al duidelijk dat bij het evenement geen beroemdheden en publiek aanwezig zijn en dat er geen rodelopermoment is.


Zestien mensen levend verbrand in minibus-taxi na botsing in Zuid-Afrika
Donderdag, 00:05 Skynet Buitenland
In het noordoosten van Zuid-Afrika zijn gisteren zestien mensen levend verbrand in een minibus-taxi na een botsing met een ander voertuig op een weg in de provincie Limpopo, zo is vandaag bij de plaatselijke autoriteiten vernomen.


Europol moet gegevens van niet-verdachte mensen na zes maanden verwijderen
11 Januari, 00:00 Tweakers
Europol moet voortaan de gegevens die het heeft over niet-verdachte burgers na zes maanden verwijderen. Dat heeft de Europese privacytoezichthouder EDPS bevolen. Europol krijgt twaalf maanden de tijd om hieraan te voldoen.


Kazachstan: 5000 mensen opgepakt, 164 doden sinds geweldsuitbarsting
10 Januari, 00:04 NOS nieuws

Na de rellen en demonstraties in Kazachstan zijn ruim 5000 mensen gearresteerd, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in het land bekendgemaakt. Volgens de Kazachse autoriteiten zijn er 164 doden zijn gevallen. Dit melden verschillende Russische media. In Almaty, de grootste stad van Kazachstan, zijn 103 mensen omgekomen.

"Tot nu toe zijn in heel Kazachstan 5135 mensen gearresteerd", citeert het Russische persbureau Interfax de Kazachse waarnemend minister van Binnenlandse Zaken Jerlan Toergoembajev. Die sprak met het lokale televisiestation Chabar 24. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart tegen de gearresteerden die verdacht worden van verschillende strafbare feiten.

Volgens het ministerie zijn 125 vooronderzoeken gestart naar het gebruik van geweld tegen overheidsfunctionarissen, vandalisme, moorden, en naar overvallen en diefstallen. Toergoembajev vertelde ook dat er tijdens de rellen ongeveer 400 voertuigen vernield zijn, voornamelijk politieauto's. Daarnaast zouden politie-uniformen zijn afgepakt en gebruikt om misdaden te plegen en "het gezag van de autoriteiten te ondermijnen".

Hoogverraad

De afgelopen dagen waren er protesten in meerdere steden in Kazachstan waarbij de nationale ordetroepen vaak hard ingrepen. De protesten begonnen als een lokaal verzet tegen een verdubbeling van de brandstofprijzen in het westen van het land, maar sloegen al snel over naar vrijwel heel Kazachstan.

President Tokajev draaide de prijsverhoging terug, maar daarmee was de geest niet terug in de fles. De woede van de demonstranten richtte zich tegen de zware leefomstandigheden in het algemeen, corruptie en een regime dat al decennialang in het zadel zit en geen politieke concurrentie duldt. In Almaty en enkele andere zuidelijke steden liep het protest uit op de bestorming van overheidsgebouwen en schermutselingen met de politie. Daar maakten ook plunderaars massaal gebruik van de ontstane chaos.

Zestien leden van de veiligheidstroepen zouden volgens de binnenlandse autoriteiten zijn omgekomen. Daarnaast raakten ongeveer 1300 politieagenten, militairen en andere leden van de veiligheidsautoriteiten gewond bij de schermutselingen. De Kazachse president Tokajev zei vrijdag dat de orde in zijn land was hersteld na dagen van onrust.

De binnenlandse veiligheidsdienst KNB meldde dat oud-premier Karim Masimov is opgepakt op verdenking van hoogverraad. Ook een onbekend aantal andere voormalige overheidsfunctionarissen is wegens hoogverraad gearresteerd. Het is niet bekend waar de beschuldiging op is gebaseerd. Ook is niet duidelijk hoeveel leden van de politieke elite van het land zijn gearresteerd.
Zeker 22 mensen gestorven in hun auto na zware sneeuwstorm in Pakistan
10 Januari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In Pakistan zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag minstens 22 mensen om het leven door een zware sneeuwstorm. Zij en honderden anderen moesten de nacht doorbrengen in hun auto?s nadat de sneeuw de weg versperde. ?We hebben geen enkele waarschuwing gekregen.?
Rijkste mensen ter wereld zijn vorig jaar 1 biljoen dollar rijker geworden
7 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
De vijfhonderd rijkste mensen op aarde zijn afgelopen jaar gezamenlijk 1 biljoen dollar (882 miljard euro) rijker geworden. Dat blijkt uit de miljardairslijst die het Amerikaanse persbureau Bloomberg bijhoudt.


Nieuwjaarsduik voor Afghanistan: ?Ik begrijp niet dat mensen dit voor hun lol doen?
3 Januari, 00:05 Volkskrant
Op veel plekken doken Nederlanders zaterdag in zee voor hun rituele nieuwjaarsduik. Op het strand van Scheveningen stond ook een bibberend groepje Nederlandse Afghanen, die met hun duik aandacht willen vragen voor de hongersnood in hun voormalige moederland.


De hits van 2021 - Meau werd de stem van mensen in een ongezonde relatie
31 December 2021, 00:04 NU.NL - Muziek
De muziekindustrie stond in 2021 wederom voor grote uitdagingen met een grotendeels in het water gevallen festivalseizoen en concerten die eindeloos uitgesteld werden. Toch zijn er ook enkele artiesten die dit jaar juist doorbraken. Zo werd zangeres Meau door het nummer Dat heb jij gedaan de stem van mensen die een ongezonde relatie hebben ervaren.


Storing bij GGD verholpen: mensen kunnen weer bellen voor afspraken
23 December 2021, 00:09 NU.NL - Tech
De landelijke storing die dinsdagochtend het coronaregistratiesysteem van de GGD's trof is verholpen. Mensen kunnen weer bellen om een prik- of testafspraak te maken.


19 December 2021, 00:06 Volkskrant
Miljarden genoeg om huizen te bouwen en kinderen op te vangen, maar waar vindt Rutte IV de mensen?
19 December 2021, 00:06 Volkskrant
Woningbouw, kinderopvang, onderwijs ? Rutte IV wil er flink voor in de buidel tasten. Terwijl de arbeidsmarkt krapper is dan ooit. Waar moeten de nodige handen vandaan komen?


Topvrouw Shell: 'Veel mensen zien ons als groot, machtig en afstandelijk'
16 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Als de ondernemingsraad van Shell deze week een positief advies uitbrengt en de raad van bestuur er vervolgens snel een klap op geeft, kan het bedrijf voor het eind van het jaar al volledig Brits zijn. Dat zou een markant eind zijn van een voor Shell buitengewoon roerig jaar, waarin een ongekend charmeoffensief is ingezet. En dat is nodig, zegt president-directeur Marjan van Loon van Shell Nederland in gesprek met NU.nl.


Hoe realistisch is een schadevergoeding voor dataroof bij GGD?
9 December 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Stichting ICAM eist van het ministerie van Volksgezondheid een schadevergoeding van ruim 3 miljard euro wegens een grote dataroof bij de GGD. Maar heeft zo'n collectieve schadeclaim eigenlijk kans van slagen?


Onduidelijk wanneer mensen die niet geprikt kunnen worden QR-code krijgen
2 December 2021, 00:07 NU.NL - Tech
Het ministerie van Volksgezondheid kan nog niet zeggen wanneer mensen die zich om medische redenen niet kunnen laten vaccineren tegen het coronavirus, toch een tijdelijke QR-code kunnen krijgen.


Rita Moreno (89): 'Belangrijk dat oudere mensen ook worden afgebeeld als sexy'
2 December 2021, 00:06 NU.NL - Film
Rita Moreno heeft zich jarenlang ingezet voor een betere representatie van Latijns-Amerikaanse mensen in films en doet datzelfde nu voor ouderen. De actrice, die op 11 december negentig jaar oud wordt, vindt het belangrijk dat ook ouderen sexy kunnen zijn.


Actievoerders vragen Brusselse regering om werkvergunningen voor mensen zonder papieren
1 December 2021, 00:06 Skynet Economie
Tientallen mensen hebben vanmiddag actiegevoerd voor de kabinetten van Brussels minister-president Rudi Vervoort en minister van Werk Bernard Clerfayt. Ze bepleitten een regularisatieprocedure voor sans-papiers via de afgifte van werkvergunningen. Aan de manifestatie namen volgens de politie 70 mensen deel, volgens de organisatoren 150.


Onderzoekers kijken met eyetracking hoe mensen hoogbouw beleven
1 December 2021, 00:02 Emerce
Onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) maken voor het eerst meetbaar hoe mensen hun woonomgeving, ook onbewust, beleven. Zij gebruiken onder meer eyetracking en kunstmatige intelligentie om meer zicht te krijgen op dit proces.


Gerechtelijke speurders zonder materiaal en mensen
28 November 2021, 00:01 De Tijd
03:00 De federale gerechtelijke politie die de georganiseerde criminaliteit moet bestrijden, zit op zwart zaad en kan haar taken niet meer uitvoeren. Het gerecht heeft daarover alarmerende info doorgespeeld...


Verlinden zaait verwarring met maatregel over vakantiehuisjes: ?Huren mag met meer mensen, erin feesten maar met 15?
28 November 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vanochtend op Radio 1 zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) nog zeer duidelijk dat een huisje huren maximaal met 15 personen kan. Maar nu blijkt die informatie foutief te zijn. Een vakantiehuisje huren kan nog steeds met meer dan 15 personen. Maar er een feestje bouwen kan dan weer niet.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn