NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Mensen

2News.be / Trefwoorden / Mensen

Een op de tien mensen in loondienst bouwt geen extra pensioen op
13 Oktober, 00:03 NU.NL - Economie
Van de mensen in loondienst bouwt een op de tien geen aanvullend pensioen op en heeft een op de tien na zijn pensionering dus alleen AOW om op terug te vallen, meldt de Sociaal-Economische Raad (SER).


Coronavirus - Duizenden mensen op straat in Rome tegen verplichte coronapas op werkvloer
12 Oktober, 00:06 Skynet Economie
Enkele duizenden mensen hebben zaterdag in het centrum van Rome geprotesteerd tegen de beslissing van de regering om vanaf 15 oktober het gebruik van de coronapas uit te breiden en ook te verplichten op het werk.


Zweden en Denen geven Moderna-vaccin tijdelijk niet aan mensen onder dertig jaar
7 Oktober, 00:01 HLN.BE
De Zweedse gezondheidsdienst heeft beslist tot 1 december geen coronavaccins van Moderna toe te dienen aan jongeren die in 1991 of later zijn geboren. Het besluit is uit voorzorg genomen vanwege zorgen over een verhoogd risico op bijwerkingen. Denemarken liet later op de dag weten "uit voorzorg" niet langer te geven aan jongeren onder 18.


Liveblog | Bijna veertien miljoen mensen meldden inlogproblemen
6 Oktober, 00:12 NU.NL - Tech
Facebook kampte maandagavond met flinke problemen. WhatsApp, Facebook en Messenger waren urenlang niet bereikbaar. Rond middernacht begonnen de apps het weer te doen. Volg ons liveblog voor de laatste ontwikkelingen.


Mensen krijg je met deelmobiliteit niet uit de eigen auto, maar wel uit het ov
6 Oktober, 00:05 NU.NL - Economie
Het aanbod van deelauto's in Nederland is de laatste jaren weliswaar toegenomen, maar het aandeel in het totale aantal verplaatsingen blijft zeer beperkt en stagneert bovendien. Dat blijkt uit dinsdag verschenen onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Tevens ziet het KiM dat het gebruik van de deelfiets vooral mensen uit het ov haalt en dus niet uit de auto.


Anuna De Wever: ?De kritiek die ik krijg komt uit onwetendheid, ik vertel een verhaal waar mensen nog niet in mee zijn?
2 Oktober, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Volgende week zondag, op 10 oktober, zal er voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis weer een klimaatmars door Brussel trekken. En dat betekent dat ook Anuna De Wever (20) weer in the picture is. ?Ik ben blij dat alles weer op gang gekomen is. Niks doen is niets voor mij. Toen het leven stilviel tijdens de coronacrisis, bezorgde me dat juist veel stress.?
"Steeds meer mensen krijgen het moeilijk om rond te komen"
28 September, 00:06 Skynet Economie
De socialistische vakbond hoopt dat minstens 15.000 betogers vandaag zullen meestappen in de nationale betoging tegen de loonnormwet. Volgens Miranda Ulens, algemeen secretaris van het ABVV, wil de socialistische vakbond met de eerste post-corona betoging een signaal geven en aan de alarmbel trekken.


Toezichtraad Facebook onderzoekt vrijstelling van regels voor bekende mensen
22 September, 00:08 NU.NL - Tech
De Oversight Board van Facebook, de onafhankelijke toezichtraad van het techbedrijf, doet onderzoek naar situaties waarin bekende mensen werden vrijgesteld van de regels rond posten op het sociale netwerk. Dat meldt de raad dinsdag in een blogpost.


Politie wil elk jaar drieduizend mensen aanwerven
21 September, 00:05 Skynet Economie
De politie wil elk jaar drieduizend mensen aanwerven, burgers en agenten. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden gaf zaterdag op een infodag de aftrap voor een grote rekruteringscampagne.


Uitsluiting dreigt voor miljoenen mensen voor wie digitale coronapas te moeilijk is
15 September, 00:09 NU.NL - Tech
Het regelen van een coronapas is nog te moeilijk voor mensen die niet goed met een computer, printer of smartphone overweg kunnen. Dat zeggen zorgkenniscentrum Pharos en ouderenbond ANBO in gesprek met NU.nl. Daardoor dreigen miljoenen mensen niet goed mee te kunnen doen in de maatschappij waarin de coronapas per 25 september een belangrijke rol speelt.


Tienduizenden mensen op de been voor openstelling evenementen en festivals
15 September, 00:08 NU.NL - Muziek
Tienduizenden demonstranten hebben zaterdag meegelopen met de protestmars Unmute Us, die in tien verschillende steden plaatsvond. Zij eisen dat grote evenementen en festivals per direct weer door kunnen gaan.


Zonder actie moeten 216 miljoen mensen voor 2050 vluchten vanwege klimaat
15 September, 00:04 NU.NL - Economie
Als er niet snel iets aan klimaatverandering en alle consequenties daarvan wordt gedaan, zouden tegen 2050 wereldwijd zo'n 216 miljoen mensen binnen hun land moeten verhuizen. Dat blijkt uit een rapport van de Wereldbank dat maandag is verschenen.


15 zwartwerkers aangetroffen bij controle in tomatenkwekerij: twee mensen aangehouden
11 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De politie en sociale inspectiediensten zijn vrijdag binnengevallen bij een tomatenkwekerij in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver). Ze troffen er vijftien zwartwerkers en enkele mensen zonder verblijfsvergunning aan. Twee mensen werden vrijdagavond nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter en ook aangehouden. De arbeidsauditeur beticht hen onder meer van mensenhandel.
Wet die flexwerk duurder maakt zorgde ervoor dat 77.000 mensen baan verloren
8 September, 00:03 NU.NL - Economie
De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) heeft ervoor gezorgd dat ongeveer 77.000 mensen hun werk zijn verloren, blijkt dinsdag uit onderzoek van ABN AMRO. Sinds mei 2019, de maand waarin de Eerste Kamer zou stemmen over de wet, werd 5 procent van in totaal 1,5 miljoen tijdelijke contracten opgezegd als gevolg van de WAB.


?Overstroming komt het hardst aan bij mensen die het financieel het zwaarst hebben?
4 September, 00:06 Volkskrant
Heftige regenval, veroorzaakt door overblijfselen van orkaan Ida, hebben overstromingen veroorzaakt in het noordoosten van de VS. Daarbij vielen zeker 25 doden, onder meer in New York, waar onze correspondent Maral Noshad Sharifi woont.


Twintig mensen ontvoerd in Congo door gewapende groep
2 September, 00:00 HLN.BE
In het oosten van Congo zijn woensdag twintig mensen ontvoerd, vermoedelijk door de Allied Democratic Forces (ADF), een van oorsprong Oegandese rebellengroep die intussen al jaren grote delen van de provincies Ituri en Noord-Kivu onveilig maakt. Het leger en de VN-vredesmissie Monusco konden zestig mensen bevrijden.


Bedrijven mogen van ACM geen mensen misleiden die slotenmaker zoeken
1 September, 00:08 NU.NL - Tech
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft twee digitale advertentiebedrijven gedwongen om te stoppen met het misleiden van klanten die op zoek zijn naar een slotenmaker of andere spoeddienst. De bedrijven wekten via hun websites de indruk dat consumenten een gecertificeerde, lokale ondernemer konden inhuren, maar dat bleek in werkelijkheid niet altijd het geval. Daardoor liep de klant volgens de ACM het risico om in zee te gaan met een onbetrouwbare partij.


UWV niet achter geld aan van mensen die te lang moesten wachten op keuring
1 September, 00:03 NU.NL - Economie
Het UWV stopt met het terugvorderen van voorschotten die zijn uitgekeerd aan mensen die lang hebben moeten wachten op een keuring om te bepalen of ze arbeidsongeschikt zijn. Door een tekort aan keuringsartsen moesten mensen vaak negen maanden tot een jaar wachten op zo'n keuring. In de tussentijd kregen ze een voorschot, dat daarna soms werd teruggevorderd.


Welke landen evacueren nog wel? En wie zijn de mensen die op luchthaven Kabul achterblijven?
28 Augustus, 00:06 Volkskrant
Ondanks de dreiging van nieuwe aanslagen gaan de evacuaties vanaf de luchthaven van Kabul vrijdag door. Sommige landen, waaronder de Verenigde Staten, proberen voor dinsdag 31 augustus zo veel mogelijk mensen het land uit te krijgen. Andere, waaronder Nederland, zijn gestopt met evacueren. Duidelijk is dat veel Afghanen niet meer meekunnen.


1.500 Amerikanen wachten op evacuatie uit Kaboel, Britse luchtmacht moet nog 2.000 mensen weghalen
26 Augustus, 00:00 HLN.BE
In Afghanistan bevinden zich nog ongeveer 1.500 mensen die mogelijk Amerikanen zijn. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. De Britse luchtmacht moet nog altijd bijna 2.000 Afghaanse tolken en andere medewerkers die voor het Verenigd Koninkrijk gewerkt hebben weghalen uit Kaboel. De evacuatiemissie loopt echter bijna af.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn