NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Mensen

2News.be / Trefwoorden / Mensen

Politie in Rotterdam schiet man neer die twee mensen en een agent met mes aanvalt
Gisteren, 00:01 HLN.BE
In de Nederlandse stad Rotterdam heeft de politie deze avond een verdachte neergeschoten die drie mensen met een mes had aangevallen. Onder de slachtoffers is ook een politieagent, zo laat een woordvoerder van de politie weten.


Mogelijk 300 mensen omgekomen bij bloedbad in oosten van Congo
Gisteren, 00:00 HLN.BE
In het oosten van de Democratische Republiek Congo zijn mogelijk zo?n 300 mensen om het leven gekomen bij een massamoord die zich vorige week voordeed. Dat meldt Julien Paluku, de Congolese minister van Industrie en gewezen gouverneur van de oostelijke provincie Noord-Kivu.


Neuralink-gedachtelezer binnen zes maanden klaar om op mensen te testen
Maandag, 00:07 NU.NL - Tech
De gedachtelezer van Neuralink kan binnen zes maanden worden getest op mensen, heeft Elon Musk bekendgemaakt. Om proeven te mogen doen met de hersenchip moet het bedrijf nog wel goedkeuring krijgen van de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten.


Schutter (19) bekent racistische moordpartij in Amerikaanse supermarkt: winkel specifiek uitgekozen om vooral zwarte mensen te doden
29 November, 00:02 HLN.BE
Een 19-jarige Amerikaan geeft toe dat hij in mei tien mensen heeft vermoord in een supermarkt in Buffalo, New York. Schutter Payton Gendron bekende vandaag in de rechtbank schuldig te zijn aan onder andere moord en binnenlands terrorisme gemotiveerd door haat. De witte dader schoot bewust voornamelijk zwarte mensen dood.


Robot leert knuffelen door mensen te observeren
28 November, 00:09 NU.NL - Tech
Wetenschappers hebben een nieuwe robot ontwikkeld die non-verbaal sociaal gedrag kan vertonen. De robot leert door mensen te observeren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld knuffelen of handen schudden. Dat blijkt uit onderzoek van het Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI) in Korea.


Politie San Francisco wil robots kunnen inzetten die mensen kunnen doden
25 November, 00:01 Tweakers
De politie van de Amerikaanse stad San Francisco heeft bij een plaatselijk overheidsorgaan een aanvraag ingediend om robots tegen mensen te kunnen gebruiken bij interventies waarbij het leven van politieagenten in gevaar is. In die gevallen zouden de robots ook mensen mogen doden.


BNNVara-directeur biedt excuses aan voor situatie rond Matthijs van Nieuwkerk: ?Niet normaal dat mensen in angst werken?
22 November, 00:00 HLN.BE
BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler heeft ?een diepgevoelde spijtbetuiging? gedaan in het programma Nieuwsuur namens de omroep. ?Naar al die mensen, al die oud-collega?s, ook collega?s die nog steeds bij BNNVARA werken, die hier jarenlang soms de dupe van zijn geworden?, ?in angst hebben gewerkt? en ?dat leed hebben moeten ervaren?. Hiermee reageert Kunzeler op het vrijdag verschenen Volkskrantartikel over jarenlang grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma, onder meer door presentator Matthijs van Nieuwkerk.


Apple helpt mensen in nood: geen mobiel bereik meer nodig om SOS te versturen
14 November, 00:10 NU.NL - Tech
Amerikaanse en Canadese iPhone 14-gebruikers kunnen vanaf later deze maand SOS-berichten versturen via een satelliet. De dienst wordt met een software-update geactiveerd, zo heeft Apple donderdag bekendgemaakt.


Lage bassen zorgen effectief dat mensen meer dansen, blijkt uit onderzoek
8 November, 00:01 HLN.BE
Hebben technofans dan altijd gelijk gehad? Volgens een recent Canadees onderzoek wel. De sfeer op een dansvloer wordt namelijk vooral bepaald door de lage bassen. Wetenschappers vonden dat als er geluid met een lage frequentie (VLF) werd afgespeeld tijdens een elektronisch muziekevenement bezoekers effectief meer bewogen. Er zou zelfs meer gedanst worden ook al neem je de bassen niet bewust waar.


Rijkere mensen gaan toch weer meer betalen voor huishoudelijke hulp
7 November, 00:02 NU.NL - Economie
De eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp wordt weer afhankelijk van het inkomen van de hulpbehoevende, heeft de ministerraad vrijdag besloten. Vanaf 2025 wordt het inkomen meegewogen bij de vaststelling van de hoogte van de eigen bijdrage.


Paus geeft mis voor 30.000 mensen in Bahrein
6 November, 00:04 Skynet Buitenland
Ongeveer 30.000 mensen van 111 nationaliteiten hebben zaterdag een mis van paus Franciscus bijgewoond in het nationaal stadion van de golfstaat Bahrein. Dat zeggen de autoriteiten. De paus is er drie dagen op bezoek.


Zo veel mensen haalden in 2021 hun rijbewijs
6 November, 00:02 AutoBlog

We moeten ’s lands wegen delen met meer mensen dan ooit en dat heeft onder meer te maken met de forse stijging uitgegeven rijbewijzen in 2021. Als je dit leest […]

Dit artikel Zo veel mensen haalden in 2021 hun rijbewijs verscheen eerst op Autoblog.nl.
Vijf mensen aangehouden voor handel in valse coronabewijzen
3 November, 00:06 NOS nieuws

De politie heeft vijf mensen opgepakt voor de handel in coronabewijzen. Het gaat om vier mannen en een vrouw, tussen de 22 en 37 jaar oud.

Ze worden ervan verdacht tientallen tot honderden valse coronabewijzen per persoon te hebben verhandeld, waarmee ze naar schatting van de politie tienduizenden euro's verdienden.

In De Rijp, Amsterdam, Amstelveen, Almere en Utrecht heeft de politie acht woningen doorzocht.

Tussenhandelaar

De verdachten zijn volgens de politie tussenhandelaren. Via WhatsApp stuurden ze bsn-nummers en geboortedata van mensen die een coronabewijs wilden hebben door naar extern ingehuurde medewerkers van de GGD, werkzaam op Schiphol. Daar werden vervolgens QR-codes aangemaakt die de tussenhandelaren konden verkopen.

Met deze QR-codes konden personen die mogelijk corona hadden, zich niet wilden laten testen of niet gevaccineerd waren toch deelnemen aan evenementen en toegang krijgen tot publieke locaties.

De politie arresteerde eind vorig jaar vijf mensen die als extern ingehuurde medewerkers van de GGD op Schiphol valse coronabewijzen zouden hebben aangemaakt en verkocht. Een van de gearresteerden maakte gebruik van meerdere tussenhandelaren, waarna de vijf nieuwe verdachten bij de politie in beeld kwamen.

De politie is nog op zoek naar drie andere verdachten, die waarschijnlijk op kleinere schaal QR-codes verhandelden.
Buurtwerking Elegast genomineerd voor Federale Prijs Armoedebestrijding. ?Mensen moeten elkaar helpen en daar staat dit project symbool voor?
14 Oktober, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Elke maandag- en donderdagavond kunnen bewoners van de Damwijk bij Elegast vzw kennis maken met de wonderlijke wereld van computers. Het project is een groot succes, zodanig zelfs dat de buurtwerking, samen met Stad Antwerpen en SAAMO Antwerpen, werd genomineerd voor de 14de Federale Prijs Armoedebestrijding, die dit jaar rond het thema ?digitale inclusie? draait. De winnaar (voor elk gewest werden er drie initiatieven genomineerd, voor Vlaanderen is dit het enige uit Antwerpen) gaat naar huis met 10.000 euro en mag bij koning Filip op de koffie.
Video toont hoe transmigranten met grote boot op zee gaan: ?In twee dagen al 35 boten met 1.604 mensen onderschept?
12 Oktober, 00:03 HLN.BE
Een opmerkelijk beeld op het strand van Bray-Dunes in Frankrijk, net over de grens met De Panne. Een West-Vlaamse vrouw kon daar filmen hoe een groep van dertig transmigranten met een boot richting de zee wandelde. ?Vroeger gebeurde dat vooral ?s nachts, maar tegenwoordig doen ze het zelfs al overdag?, klinkt het.


WhatsApp test manier om met 1.024 mensen in een groep te chatten
11 Oktober, 00:07 NU.NL - Tech
Als het aan WhatsApp ligt, kun je in de toekomst chatten met maximaal 1.023 anderen in een groep. Die optie is door WABetaInfo ontdekt in de nieuwe testversie van de bekende chatapp.


Prijsplafond energie mogelijk voordeliger voor mensen met 'dynamisch' contract
11 Oktober, 00:03 NU.NL - Economie
Het energieprijsplafond van het kabinet zorgt er mogelijk voor dat klanten met een 'dynamisch' energiecontract komende winter goedkoper uit zijn dan klanten met een ander contract. Ze kunnen profiteren van lage prijzen tijdens daluren, zonder het risico te lopen op extreem hoge prijzen tijdens piekuren. Daarmee komt hun gemiddelde stroomprijs onder het plafond.


Aantal arme mensen dat mobiel internet gebruikt sinds 2015 verdubbeld
26 September, 00:10 NU.NL - Tech
Steeds meer mensen die onder de armoedegrens leven maken gebruik van mobiel internet. Sinds 2015 is dit aantal wereldwijd verdubbeld van 560 miljoen naar 1,2 miljard mensen. Dat blijkt uit cijfers van GSMA, de brancheorganisatie van telecomproviders.


Aantal arme mensen dat mobiel internet gebruikt is sinds 2015 verdubbeld
23 September, 00:01 Tweakers
Het aantal arme mensen wereldwijd dat mobiel internet gebruikt, is sinds 2015 verdubbeld van 560 miljoen naar 1,2 miljard. Dat meldt de koepelorganisatie van providers. Nog altijd zijn er volgens de organisatie 3,2 miljard mensen zonder mobiel internet.


22 September, 00:08 VolkskrantGerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn