NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Mensen

2News.be / Trefwoorden / Mensen

31 mensen wagen zich aan yoga in gerenoveerde Sint-Jacobskerk
Vandaag, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In de Sint-Jacobskerk in Antwerpen kan je in juli en augustus elke woensdagavond om 20 uur yogales komen volgen. Vandaag waagden 31 mensen zich aan de challenge. In een koele, spirituele omgeving mochten ze hun beste poses bovenhalen. Yoga in de kerk is een onderdeel van een grote crowdfundingcampagne voor de Rubenskapel. De opbrengst gaat naar de restauratie van de kunstwerken van de kapel. De yogis vonden het alvast enorm rustgevend.
Sonde van NASA verkent baan rond de maan voordat mensen erheen gaan
Maandag, 00:13 NU.NL - Tech
Ruimtevaartorganisatie NASA heeft dinsdag de kleine ruimtesonde CAPSTONE gelanceerd. Over vier maanden moet ze in een baan rond de maan komen die nooit eerder is afgelegd. Het doel is om te zien hoe dat gaat, omdat astronauten in de komende jaren mogelijk dezelfde route zullen afleggen.


Te weinig mensen van meerderheid om te stemmen: oppositiepartijen verlaten Vlaams Parlement uit protest
30 Juni, 00:01 Gazet v. Antwerpen

In het Vlaams Parlement hebben oppositiepartijen Vooruit, Groen, Vlaams Belang en PVDA woensdagavond beslist het halfrond te verlaten. Bij de eerste stemming bleken er onvoldoende parlementsleden van de meerderheidspartijen (N-VA, CD&V en Open VLD) aanwezig te zijn. De zitting is nu geschorst en de meerderheid probeert afwezige parlementsleden op te trommelen om alsnog stemmingen te kunnen organiseren.
Netflix ontslaat nog eens 300 mensen om kosten onder controle te krijgen
26 Juni, 00:10 Skynet Economie
Netflix ontslaat nog eens zowat driehonderd werknemers in een poging de kosten onder controle te krijgen. De streamingdienst gaat het momenteel niet meer zo voor de wind als tijdens de coronapandemie, toen er heel veel abonnees bijkwamen. Vorige maand kondigde het bedrijf daarom al aan dat er voor 150 werknemers geen plek meer was.


Ruim 130 mensen vermoord door extremistische milities in Mali
21 Juni, 00:01 HLN.BE
Extremistische milities hebben vorig weekend 132 mensen vermoord. Dat bevestigt de Malinese regering in een verklaring. De aanslagen vonden plaats in de centraal gelegen dorpen Dialassagou, Dianweli en Deguessagou, maar ook in de regio Bankass.


Vrees dat meer mensen hypotheeklasten niet langer kunnen betalen
13 Juni, 00:03 NU.NL - Economie
De komende jaren zullen steeds meer mensen in de problemen komen met de betaling van hun hypotheeklasten, vreest het Bureau Kredietregistratie (BKR). De afgelopen jaren werd dat aantal elk jaar kleiner, maar door de huidige hoge inflatie en de rentestijging lijkt het kantelpunt nabij, waarschuwt de stichting.


Mensen kopen minder vlees bij hogere prijs en voorlichting over milieuschade
13 Juni, 00:03 NU.NL - Economie
Consumenten zullen ruim een derde minder vlees kopen als de prijzen stijgen en zij in de supermarkt informatie krijgen over de milieuschade van vleesproductie. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van het RIVM en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift BMC Public Health.


Middenveldorganisaties voeren actie om mensen zonder papieren te laten werken
12 Juni, 00:08 Skynet Economie
Middenveldorganisaties zoals ACV, ABVV, Kifkif, Vriendschap Zonder Grenzen en vele andere voeren actie vandaag om de vele mensen zonder papieren in ons land in te schakelen op de arbeidsmarkt. Drie symbolische acties zijn er vandaag: in Brussel steken mensen zonder wettig verblijf een handje toe op een basisschool, in Antwerpen in een woonzorgcentrum en in Brugge in een horecazaak. Zo komen drie sectoren aan bod waar momenteel geschreeuwd wordt om helpende handen.


Amazon-oprichter Bezos stuurt opnieuw zes mensen de ruimte in
5 Juni, 00:07 Skynet Buitenland
Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos, heeft zaterdag opnieuw zes mensen voor een korte trip naar de ruimte gestuurd. Dat heeft het ruimtevaartbedrijf bekendgemaakt.


Ondanks corona zitten historisch weinig mensen in schuldsanering
30 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Er kwamen het afgelopen jaar net geen 2.300 mensen terecht in de schuldsanering, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Dat is 23 procent minder dan een jaar geleden en het kleinste aantal sinds de start van de Wet schuldsaneringen natuurlijke personen (Wsnp) in 1998. Het aantal mensen in de schuldsanering neemt al tien jaar af, maar dat wil nog niet zeggen dat er minder mensen met schulden zijn.


Meer mensen aan het werk met een beperking
29 Mei, 00:06 Skynet Economie
Mensen met een beperking vinden steeds vaker de weg naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat moet blijken uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta.


Tientallen mensen opgepakt in onrustig Rotterdam na nederlaag Feyenoord
26 Mei, 00:03 NOS nieuws

De politie in Rotterdam heeft na de nederlaag van Feyenoord in de finale van de Conference League bij ongeregeldheden tientallen mensen opgepakt. Op verschillende plaatsen greep de politie in, zoals op de Coolsingel, het Hofplein en het Weena. Inmiddels is de rust in de stad teruggekeerd en is de Mobiele Eenheid weer van straat.

De politie zette onder meer vier waterkanonnen in om mensen te verdrijven. Ook werd de politie te paard ingezet en werden charges uitgevoerd door de ME. Op verschillende plekken in de stad werd zwaar vuurwerk afgestoken en werd met fakkels gegooid. Meerdere winkelruiten zijn gesneuveld.

Beelden

Ook zijn er een tram en een bus vernield. Op straat liggen her en der fietsen en deelscooters. De woordvoerder kan nog niet zeggen hoeveel mensen exact zijn aangehouden. Een agent raakte gewond vanwege een steen in de nek, maar diegene hoefde niet naar het ziekenhuis.

"De volgende stap is om beelden veilig te stellen, zodat we kunnen uitzoeken wie er verantwoordelijk is", zegt de woordvoerder. "Daar zijn we nu mee bezig."

In Rotterdam waren meerdere grote schermen opgehangen om de wedstrijd te kunnen kijken. Feyenoords eigen stadion, De Kuip zat helemaal vol. Ook op onder meer het Stadhuisplein en het Willemsplein waren evenementen georganiseerd. Voor grote evenementen rondom de wedstrijd was een toegangskaart vereist.
Europese overheidswebsites niet goed bereikbaar voor mensen met beperking
23 Mei, 00:10 NU.NL - Tech
Een groot deel van de websites en apps van Europese overheden is onvoldoende toegankelijk voor mensen met een beperking. Daarmee voldoen veel landen niet aan de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn die in 2016 door de Europese Commissie is opgesteld, schrijft onderzoeksbureau Digitaal Toegankelijk woensdag.


Mensen die te laat klaagden over spaartaks hoeven geen compensatie te krijgen
23 Mei, 00:04 NU.NL - Economie
Spaarders die geen of te laat bezwaar hebben ingediend tegen de onrechtmatige heffing in box 3 hoeven niet gecompenseerd te worden, heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald. Eerder oordeelde de rechtbank dat die belasting op een oneerlijke manier wordt berekend. Iedereen die daar bezwaar tegen maakt, zou vergoed moet worden.


Waarom hebben we geen mensen meer? Zeven vragen over personeelstekorten
23 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
De personeelstekorten grijpen in het hele land om zich heen. Schiphol, de NS, winkels, horecazaken: allemaal kampen ze met te weinig personeel. Maar hoe komt dat en wat is eraan te doen? Op ons reactieplatform NUjij kregen we er veel vragen over binnen. Zeven vragen en antwoorden over het tekort aan werknemers.


Opnieuw te weinig bedden in Ter Apel, bus onderweg om mensen op te halen
19 Mei, 00:05 NOS nieuws

In het aanmeldcentrum in Ter Apel zijn voor vannacht opnieuw te weinig slaapplekken. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers meldde aan het begin van de avond dat er voor ongeveer 100 mensen geen plek was. Dat aantal zou nog op kunnen lopen, als zich in de loop van de avond nog meer mensen meldden.

Voor een groep van 50 mensen was geregeld dat ze met bussen naar Beuningen in Gelderland werden gebracht. Voor de rest van de groep was in principe ook opvang elders. Er was voor vijftig mensen plek in Roosendaal, maar het probleem was dat er geen bus was om de mensen daarnaartoe te brengen.

Dat had onder meer te maken met problemen op het spoor, waarvoor vandaag veel bussen zijn ingezet. Ook speelt mee dat er in deze tijd van het jaar veel schoolreisjes zijn. Een woordvoerder van het COA noemde het onvoorstelbaar dat er een tekort aan bussen is. "Als er wel een bus was, waren die mensen gewoon naar Roosendaal gebracht."

Daardoor dreigden minstens zo'n vijftig mensen de nacht op een stoel in de wachtruimte van het aanmeldcentrum te moeten doorbrengen. Dat vonden ze in Roosendaal "onacceptabel", waarna daar een bus werd gecharterd om de mensen in Ter Apel op te halen. De bus is onderweg en volgens een woordvoerder van de gemeente Roosendaal wordt dat nachtwerk. De afstand tussen de twee plaatsen is zo'n 275 kilometer.

Mondjesmaat

De situatie in Ter Apel is al tijden problematisch. Vorige week was de nood zo hoog dat asielzoekers de nacht dreigden te moeten doorbrengen op een grasveld bij het aanmeldcentrum. Er waren in de avond al dekens uitgedeeld, toen ze op het laatste moment naar binnen werden gehaald. Ook toen werden ze ondergebracht in een wachtruimte.

Staatssecretaris Van der Burg probeert al tijden gemeenten over te halen meer opvangplekken beschikbaar te stellen, maar dat gebeurt maar mondjesmaat. Vandaag werd wel bekend dat Delft, om Ter Apel te ontlasten, tijdelijk 200 asielzoekers gaat opvangen. Er komen woonunits te staan op het terrein van de TU Delft. De noodopvang is in principe voor vijf maanden en moet zo snel mogelijk opengaan.
Schutter in Buffalo wilde volgens politie nog meer mensen gaan doodschieten
17 Mei, 00:01 HLN.BE
De achttienjarige schutter die zaterdag tien mensen doodschoot aan een supermarkt in Buffalo, in de Amerikaanse staat New York, was van plan om op een andere plaats nog meer mensen dood te schieten. Dat heeft de politie maandag meegedeeld aan Amerikaanse media.


GGD's bieden mensen van wie gegevens zijn gestolen een schadevergoeding aan
16 Mei, 00:14 NU.NL - Tech
De GGD's bieden ongeveer 1.250 mensen een schadevergoeding aan. Het gaat om mensen van wie gegevens uit computersystemen zijn gestolen, meldt de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland vrijdag. Gedupeerden kunnen een bedrag van 500 euro ontvangen.


Miljoenen mensen zonder elektriciteit in Afghanistan na explosies
1 Mei, 00:08 Skynet Buitenland
Miljoenen mensen in elf provincies in Afghanistan zitten zonder elektriciteit nadat twee elektriciteitsinstallaties het doelwit waren van aanslagen in het westen van Kaboel. Dat hebben de autoriteiten gemeld. De elektriciteitspanne komt net voor het Suikerfeest, waarmee het einde van de islamitische vastenmaand ramadan gevierd wordt.


Agent die twee mensen doodschiet in Parijs in hechtenis genomen
26 April, 00:00 HLN.BE
Een Franse politieagent die zondag in Parijs twee mensen doodschoot in een auto die naar verluidt in de richting van politie reed, is in hechtenis genomen. Hij wordt ondervraagd en de IGPN, een speciale eenheid die belast is met het onderzoeken van het optreden van politieagenten, is ingeschakeld.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn