NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Meisjes

2News.be / Trefwoorden / Meisjes

Advocaat R. Kelly zegt dat meisjes wilden opscheppen over verhouding
25 Augustus, 00:05 NU.NL - Muziek
De vrouwen die de Amerikaanse zanger R. Kelly beschuldigen van misbruik wisten precies wat hen te wachten stond toen ze iets met hem begonnen. Dat stelde de advocaat van de zanger woensdag in de rechtbank van New York tijdens de eerste zitting in het proces tegen Robert Kelly.


Minderjarige meisjes overvallen tijdens pyjamafeestje in Boom
24 Augustus, 00:04 Skynet
In Boom zijn dit weekend een vijftal minderjarige meisjes overvallen in een woning waar ze een pyjamafeestje hielden zonder dat er ouders aanwezig waren. Dat zegt Gazet Van Antwerpen en het Antwerpse parket bevestigt de feiten. Een achttal mannelijke overvallers zou de woning zijn binnengedrongen.


?Vrouwenrechten binnen sharia?: wat staat de meisjes en vrouwen in Afghanistan te wachten?
21 Augustus, 00:07 Volkskrant
De Taliban zeggen dat ze als de nieuwe machthebbers in Afghanistan de rechten van vrouwen zullen respecteren, zij het binnen het kader van de sharia. Maar wat betekent dat?


Amper nog vrouwen op straat in Kaboel: ?Ik ben bezorgd om mijn dochters en alle meisjes in Afghanistan?
19 Augustus, 00:02 HLN.BE
In Kaboel lijkt het gewone leven te hernemen, al zie je bijna geen vrouwen meer op straat. Ze zijn doodsbang. De taliban beloven wel dat ze de vrouwenrechten zullen respecteren, maar veel vrouwen geloven daar niks van, vertellen ze aan CNN-correspondente Clarissa Ward.


Vurig openingspleidooi in proces tegen R. Kelly: ?Hij gaf minstens twee meisjes herpes?
19 Augustus, 00:01 HLN.BE
De aanklager in het proces tegen R. Kelly (54) heeft woensdag voor de jury in de rechtbank van New York haar openingspleidooi gehouden. Volgens Amerikaanse media zei Maria Cruz Melendez dat de zanger, die onder meer wordt beschuldigd van seksueel misbruik, zijn naaste contacten inzette voor ?criminele doeleinden?.


ALLEMAAL ANTWERPEN: ?Zat ik nu nog in het leger, dan was ik misschien dood?

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Victor Cioboata (43).
Parket vraag internering voor man die geslachtsdeel toont aan minderjarige meisjes
18 Januari, 20:18 Gazet v. Antwerpen

Het parket heeft voor Mechelaar Mohamed T. de internering gevraagd. Als de rechter daar niet op ingaat, dan dringt een effectieve straf van 10 maanden cel en 1.200 euro boete zich op.
Veertig maanden cel voor ex-topman Studio 100
7 Januari, 16:00 De Tijd
16:53 De voormalige financieel directeur van Studio 100 is donderdag veroordeeld tot 40 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, een boete van 16.000 euro met uitstel en een beroepsverbod van tien jaar.


Voorwaardelijke straf voor man die meisjes overtuigde om zich voor webcam uit te kleden
24 Mei 2018, 12:48 Gazet v. Antwerpen

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 34-jarige man uit Kieldrecht (Beveren) veroordeeld tot twee jaar met probatievoorwaarden. De man overtuigde meisjes om zich voor de webcam uit te kleden. Slechts één slachtoffer kon worden geïdentificeerd.
Amnesty: duizenden vrouwen en meisjes verkracht door leger Nigeria
24 Mei 2018, 01:36 NOS nieuws

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International zegt dat duizenden vrouwen en meisjes in Nigeria zijn verkracht door leden van het regeringsleger. Dat gebeurde volgens Amnesty in afgelegen kampen, waar zowel Nigeriaanse militairen als leden van een militie waar het leger mee samenwerkt de vrouwen naartoe brachten.

In het rapport They betrayed us beschrijft Amnesty hoe vrouwen en meisjes in de afgelegen kampen zijn verkracht, soms in ruil voor voedsel. Het gaat om vrouwen en meisjes die eerst leefden in dorpen die in handen waren van de islamitische terreurbeweging Boko Haram, maar vervolgens door het Nigeriaanse leger werden heroverd. Veel bewoners werden gedwongen om naar de kampen te gaan.

Amper voedsel

De bewoners van de kampen in Nigeria hadden meer dan een jaar amper voedsel, van begin 2015 tot midden 2016. Pas toen kwam humanitaire hulp op gang. Honderden, maar mogelijk zelfs duizenden mensen stierven in het Bama Hospital-kamp. Op satellietbeelden is te zien dat de begraafplaats van het kamp zich snel uitbreidde.

De mensen die Amnesty sprak, zeggen dat vijftien tot dertig mensen per dag stierven door honger en ziektes. Ook in andere kampen kwamen dagelijks mensen om het leven. "Mensen sterven, er is altijd een begrafenis, begrafenis, begrafenis. Ik dacht dat het op een dag weleens de mijne zou kunnen zijn", zegt een vrouw in het rapport.

De uitgehongerde vrouwen kregen in die periode voedsel van de militairen en milities, maar moesten daarvoor in ruil seks hebben met mannen. "Een man van de milities bracht me eten", zegt een 20-jarige vrouw in het rapport. "Hij verkrachtte me en zei dat we nu man en vrouw moesten zijn."

"Het is absoluut schokkend dat mensen die al zoveel hebben geleden onder Boko Haram, veroordeeld worden tot misbruik door Nigeriaanse militairen", zegt de directeur van Amnesty in Nigeria. "De autoriteiten hadden de vrouwen en meisjes moeten beschermen. In plaats daarvan moesten ze zich laten verkrachten, om te voorkomen dat ze van de honger zouden sterven."

De mensenrechtenorganisatie zegt dat de autoriteiten in Nigeria de rechten van ontheemden in het noordoosten van het land, waar Boko Haram strijdt voor een eigen islamitische staat, moet beschermen. "Dat kan alleen als er een einde wordt gemaakt aan de voortdurende straffeloosheid", zegt de organisatie. Ook roept Amnesty de president op om actie te ondernemen en de situatie te onderzoeken.

'Onjuist rapport'

Het leger van Nigeria spreekt de beschuldigingen van Amnesty tegen. In een verklaring noemt het leger het een "vals rapport over fictieve verkrachtingen."

Het kantoor van de Nigeriaanse president zegt dat de geloofwaardigheid van rapport "ontbreekt".
Clown (62) veroordeeld tot vijf jaar cel voor misbruik minderjarige meisjes
18 Mei 2018, 08:48 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 62-jarige man uit Herk-de-Stad voor misbruik van minderjarige meisjes veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor vijf jaar. De man was een tweetal jaar geleden frituuruitbater in Peer en trad ook op als clown. In die hoedanigheid misbruikte hij zeven minderjarige meisjes. De man kreeg een verbod van tien jaar opgelegd om nog betrokken te zijn bij activiteiten met minderjarigen.
Weer meisje in India verkracht en vermoord, de derde in een week
11 Mei 2018, 18:24 NOS nieuws

In India is voor de derde keer in een week tijd een meisje verkracht en in brand gestoken. Dat doet de woede over de vele verkrachtingen van jonge meisjes in India verder oplaaien.

Dit keer is het slachtoffer een meisje van 16 dat stierf nadat ze was overgoten met brandstof en in brand was gestoken in haar huis in het district Sagar in de deelstaat Madhya Pradesh. Volgens de politie werd ze vermoord toen ze tegen haar aanvaller zei dat ze haar familie zou vertellen over de verkrachting. De 28-jarige dader is aangehouden.

Eerder deze week waren er twee soortgelijke zaken. Een meisje van 17 verkeert nog steeds in kritieke toestand nadat ze in brand was gestoken door een man wiens toenaderingspogingen ze zou hebben afgewezen.

Moslims en hindoes

Daarvoor werd een ander 16-jarig meisje levend verbrand nadat haar ouders bij dorpsoudsten hadden geklaagd dat ze was verkracht.

De publieke woede over verkrachting in India laaide op in januari, toen een meisje van 8 in Bangalore werd verkracht en vermoord. Het slachtoffer was lid van een islamitische nomadengroep. Acht hindoe-mannen werden gearresteerd. Tot woede van veel Indiërs liepen twee ministers van de hindoe-partij BJP mee in een mars voor de verdachten.

In 2012 ontstond in India grote ophef over de groepsverkrachting van en moord op een jonge vrouw in een bus in Delhi. Vier daders kregen de doodstraf, maar daartegen loopt nog een hoger beroep. De zaak leidde tot nieuwe wetten tegen verkrachting.
Verkrachte Nederlandse meisjes bedwelmd met lachgas, politie blijft zoeken naar beelden gemaakt met gsm
24 April 2018, 09:54 Gazet v. Antwerpen

Twee Afrikaanse jongens blijven een maand langer in de cel voor de verkrachting van twee Nederlandse meisjes die in Antwerpen kwamen fuiven. Twee medeplichtingen verschijnen vrijdag voor de raadkamer. Intussen gaat men er van uit dat de meisjes bedwelmd en gefilmd werden. Maar de beelden blijven onvindbaar.
FC Schoonbroek zoekt jong talent (m/v), maar... vooral meisjes
24 April 2018, 03:18 Gazet v. Antwerpen
FC Schoonbroek in Retie, een cafévoetbalploeg die sinds elf jaar ook een eigen damesafdeling heeft, wil haar jeugdwerking verder uitbreiden. De club doet daarom een oproep aan alle meisjes van 10 tot 15 jaar uit Retie en omstreken die samen een nieuwe jeugdploeg willen vormen.


Opnieuw jonge meisjes verkracht, India wil doodstraf voor daders
20 April 2018, 15:18 NOS nieuws

In India zijn opnieuw drie meisjes verkracht en vermoord. De zaken hebben geen verband met elkaar, maar gebeurden alle drie tijdens bruiloften in het noorden van India. Intussen heerst er nationale woede over de vele verkrachtingen in het land.

Gisteravond werd een 9-jarig meisje in Uttar Pradesh ontvoerd uit een gebouw waar een huwelijksceremonie gaande was. Vannacht werd haar lichaam gevonden. De 25-jarige dader is opgepakt, schrijven Indiase media. Twee dagen eerder werd in dezelfde regio een 7-jarig meisje door een man van 19 weggelokt bij een huwelijksfeest en vervolgens verkracht en gewurgd.

Het derde slachtoffer viel in de aangrenzende deelstaat Chhattisgarh. Een 25 jaar oude vriend van de bruidegom heeft toegegeven het 10-jarige meisje te hebben verkracht en met een steen te hebben omgebracht.

"De zaken zijn niet-gerelateerd, maar de omstandigheden leken toevalligerwijs erg op elkaar", zei correspondent Aletta André op NPO Radio 1. "De drie meisjes werden weggelokt bij een bruiloft. In twee van de drie gevallen was de dader een medewerker van de catering. Ze waren van een lagere sociale klasse."

Doodstraf

Indiërs gingen vorige week de straat op om de regering te dwingen de verkrachtingscrisis aan te pakken. Aanleiding was de verkrachting van en moord op een 8-jarig meisje in het noordelijke stadje Kathua door een groep hindoes, en het religieuze conflict dat daarmee gepaard gaat.

Volgens het politierapport wilden de verdachten door de verkrachting en moord angst zaaien onder de islamitische nomaden, een stam waartoe het meisje behoorde. In de ogen van de hindoes maken de nomaden op een onwettige manier gebruik van het land rond Kathua.

"Dat incident was extra schokkend omdat de daders politieagenten waren", zegt André. Het onderwerp staat in India al sinds 2012 op de politieke agenda. Toen werd een 23-jarige studente op brute wijze verkracht en vermoord. "Daarna is de wet gewijzigd, maar na de jongste incidenten heeft de overheid gezegd: verkrachters van kinderen onder de 12 jaar oud krijgen altijd de doodstraf."

Volgens officiële cijfers waren er in 2016 bijna 20.000 verkrachtingen van minderjarigen. 40 procent van de slachtoffers van verkrachtingen in India is minderjarig.
Miniemen meisjes Mater Salvatoris provinciaal kampioen zaalvoetbal
18 April 2018, 15:18 Gazet v. Antwerpen
De miniemenploeg meisjes van het Mater Salvatorisinstituut is woensdag provinciaal kampioen geworden in het zaalvoetbal van de competitie van Stichting Vlaamse Schoolsport. "Het werd een megaspannende finale", vertelt sportleerkracht Peter Van Wellen.


Aron Berger (CD&V) in 2013: ?Jongens en meisjes op dezelfde school is kindermishandeling?
17 April 2018, 11:06 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse ultraorthodoxe jood Aron Berger krijgt de negende plaats op de CD&V-lijst en zorgt voor veel reacties dinsdag. Ook zijn uitspraken uit het verleden worden nu naar boven gehaald. Zo zei Berger in 2013 op ATV dat ?jongens en meisjes op dezelfde school kindermishandeling is?.
Only introduceert collectie voor meisjes en vrouwen met een maatje meer
17 April 2018, 06:54 Gazet v. Antwerpen
Only heeft een nieuw sublabel gelanceerd: eentje voor vrouwen met een maat tussen 42 en 54. De lijn kreeg de naam Only Carmakoma en er worden per jaar acht collecties uitgebracht.


Politie waarschuwt meisjes in Almelo voor 'modellenbureau'
13 April 2018, 20:36 NOS nieuws

De politie in Almelo waarschuwt meisjes uit de omgeving om niet in te gaan op verzoeken van een persoon die zich uitgeeft als een medewerker van een modellenbureau.

In een bericht op Facebook schrijft de politie dat ze van meerdere scholen berichten kregen dat meisjes via dat medium worden benaderd door een modellenbureau. In de berichten wordt gevraagd of de meisjes betaald model willen worden en of ze foto's willen sturen. Foto's in onderbroek of bh zouden goed zijn om de maat op te kunnen nemen.

De politie vermoedt dat de persoon de foto's voor andere doeleinden wil gebruiken. Er zijn nog geen strafbare feiten gepleegd, maar de politie wil meisjes en ouders alert maken, schrijft RTV Oost.
Afgeschermde website verzamelt beelden van naakte Vlaamse meisjes: ?Alles weten ze van mij?
13 April 2018, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Zo?n 5.000 naaktfoto?s van Vlaamse meisjes, ook minderjarigen, staan verzameld op een afgeschermde website. Ze worden door duizenden jongeren geruild en verhandeld. Honderden meisjes werden het slachtoffer, ook al wisten ze nergens van. Vaak staan ze op de website vernoemd met naam, voornaam en ook woonplaats. Toch gaat het gerecht niet alle meisjes individueel contacteren. ?Soms is het beter om niet te weten dat duizenden viezeriken naar jouw foto?s zitten te kijken.?Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn