NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Meisje

2News.be / Trefwoorden / Meisje

Niemand keek om naar meisje (8) dat jarenlang in Duits huis gevangen zat
8 November, 00:01 HLN.BE
De Duitse plaats Attendorn is in de ban van een horrorverhaal over een meisje dat jarenlang thuis zat opgesloten. Ondanks eerdere vermoedens bevrijdde de politie haar onlangs pas. Het meisje kon praten en lopen, maar had bijvoorbeeld nooit geleerd om een trap te gebruiken.


Vermist meisje (11) uit Soest teruggevonden in Bulgarije, vader aangehouden
3 November, 00:04 NOS nieuws

Een 11-jarig meisje uit Soest dat sinds dinsdagavond werd vermist is in goede gezondheid aangetroffen in Bulgarije, meldt de politie. Haar vader was bij haar, hij is aangehouden. De politie vermoedt dat hij met zijn dochter onderweg was naar Turkije, omdat hij de Turkse nationaliteit heeft.

In een verklaring van de politie staat dat internationaal naar de twee is uitgekeken, waarbij alle mogelijke vluchtroutes in kaart waren gebracht. Ook grensposten waren op de hoogte van de vermissing. De politie vermoedde al dat haar vader een rol speelde bij de vermissing.

"Alle inspanningen leidden bij de politie tot een enorme opluchting toen het bericht kwam dat zij in aanwezigheid van haar vader in een auto werden aangetroffen in Bulgarije, vermoedelijk op weg naar Turkije", meldt de politie. Het meisje is ondergebracht bij Bulgaarse hulpverleningsinstanties en wordt zo snel mogelijk teruggebracht naar Nederland. Haar moeder is op de hoogte gesteld.

De 11-jarige zou gisteren aan het eind van de middag met vriendinnen naar hockeytraining fietsen, maar kwam daar nooit aan. De politie verspreidde een Burgernet-melding nadat het meisje als vermist was opgegeven. Kort voor 23.00 uur werd de Burgernet-actie weer afgesloten, hoewel het meisje toen nog niet terecht was.
In Nederland ontvoerd meisje (11) voor het laatst in Beringen gezien, papa huurde ook auto in Mol: ?Hij wil haar meenemen naar Turkije?
3 November, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Nederlandse politie voert een onderzoek naar de vermiste Melisa Demir (11) uit Soest. Het meisje, wellicht meegenomen door haar vader, werd voor het laatst gezien in het Limburgse Beringen. ?Daarna verdween ze spoorloos?, vertelt haar moeder Jorica Verhoef (40). De ontvoerder zou zich verplaatsen met huurauto?s. Hij zou dan ook een auto hebben gehuurd bij een garage in Mol.
28 Oktober, 00:06 Volkskrant
Meisje dood teruggevonden in koffer in Parijs - Vier personen nog steeds in hechtenis
17 Oktober, 00:03 Skynet Buitenland
Vier personen zitten nog steeds in hechtenis in het kader van het onderzoek na de ontdekking van het lijk van een 12-jarig meisje vrijdagavond in een koffer in Parijs. Dat is zondag vernomen van bronnen dichtbij het dossier.


Man (27) randt meisje aan op trein: politie pakt verdachte op
17 Mei, 00:01 HLN.BE
Medewerkers van Securail hebben zaterdag een 29-jarige man onderschept die jonge meisjes lastig viel op de trein. De verdachte sloeg daarbij een medewerker op de neus en kwetste later ook een politieagent.


Peru wil kinderverkrachters chemisch laten castreren na ontvoering 3-jarig meisje
21 April, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Verkrachters van minderjarigen en vrouwen moeten chemisch gecastreerd worden. Dat staat in een wetsvoorstel dat de Peruaanse regering deze week wil presenteren in het parlement.
Man opgepakt in verband met overlijden 14-jarig meisje in Leiden
3 Januari, 00:03 NOS nieuws

De politie heeft op Oudejaarsdag een 32-jarige man uit Leiden aangehouden in verband met de dood van een 14-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk.

Het meisje werd in de nacht van donderdag op vrijdag als vermist opgegeven. Een zoektocht leverde niets op. Een groepje sporters vond haar lichaam vrijdagochtend in een parkje in Leiden. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen, meldt de politie nu.

Bij het onderzoek naar haar dood kwam de verdachte in beeld. Hij zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Morgen wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die beslist of de man langer wordt vastgehouden.

Volgens Omroep West heet het meisje Esmee. Vrienden, kennissen en andere nabestaanden kwamen gisteren bij het park bijeen om te rouwen, bloemen neer te leggen en kaarsjes aan te steken. "Lieve Esmee, veel te jong, rust zacht lieverd", stond op een kaartje tussen de bloemen.

De Delta, de middelbare school van het meisje, heeft een herdenkingsruimte ingericht.
Fietser die 5-jarig meisje kniestoot gaf, eist schadevergoeding van familie van kind
19 November 2021, 00:01 HLN.BE
De fietser die vorig jaar op kerstdag in de Hoge Venen een kniestoot gaf aan een vijfjarig meisje, heeft donderdag een schadevergoeding gevraagd aan de familie van het kind. Dat vernam Belga donderdag via zijn advocaat, meester Culot.


17 mannen vervolgd voor betaalde seks met minderjarig meisje Eindhoven
14 November 2021, 00:05 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie gaat zeventien mannen vervolgen die zouden hebben betaald voor seks met een 16-jarig meisje. Ze komt uit de buurt van Eindhoven. Het is de grootste zedenzaak die aan het licht is gekomen sinds de Valkenburgse zedenzaak uit 2015.

De klanten worden beschuldigd van seks met een minderjarige prostituee. Dat is strafbaar, ook als ze niet wisten dat het meisje nog geen 18 jaar was, benadrukt het OM.

Het meisje van 16 had drie verschillende chauffeurs, die haar naar hotels in onder meer Eindhoven en Limburg vervoerden om daar seks te hebben met tientallen mannen. Ook vonden er afspraken plaats in auto's of woningen van klanten. De drie chauffeurs hebben volgens justitie verdiend aan de prostitutie en worden vervolgd.

Politie maakte nepafspraak

De zaak kwam twee jaar geleden aan het rollen na een tip over een seksadvertentie. Rechercheurs maakten een nepafspraak, waarna ze bij een hotel in Eindhoven uitkwamen. Daar vonden ze het meisje. Via onder meer haar telefoon kon de politie een deel van haar klanten achterhalen.

Volgens het OM is uit het onderzoek naar voren gekomen dat het meisje het werk ook zelf wilde doen. "Het kan best dat ze zelf ook afspraken had geregeld, maar in veel gevallen waren de chauffeurs daarvoor verantwoordelijk", zegt een woordvoerder van het OM. "Zij plaatsten ook de advertenties en worden dus ook vervolgd voor mensenhandel." Dinsdag komt de zaak voor de rechter.

Cel en taakstraf

Het is de eerste grote zedenzaak sinds de zaak in Valkenburg uit 2015. De 16-jarige Kimberley werd toen door haar pooier Armin A. gedwongen om seks te hebben met tientallen mannen. Hij moest daarvoor twee jaar de gevangenis in. Zes klanten kregen een dag cel en een taakstraf.
Verkrachtingszaak 11-jarig meisje zwengelt discussie over abortus aan in Bolivia
30 Oktober 2021, 00:07 NOS nieuws

De zaak van een 11-jarig meisje dat in Bolivia werd verkracht door een familielid en zwanger raakte, leidt daar tot een felle discussie over abortus. De krant The Guardian schrijft dat het meisje werd misbruikt door de 61-jarige vader van haar stiefvader. Ze woonde samen met haar zussen bij de man, omdat haar ouders vanwege werk in de hoofdstad La Paz verbleven. De man zit vast voor zijn misdaden, schrijft de krant.

Het meisje zou aanvankelijk abortus hebben willen laten plegen, totdat de katholieke kerk in Bolivia zich in de zaak mengde. In Bolivia mag sinds 2014 bij wet een zwangerschap worden afgebroken, als die een gevolg is van verkrachting of incest. Mensenrechtenorganisaties zeggen dat de kerk het meisje en haar moeder hebben overgehaald om de zwangerschap alsnog te voltooien.

Een woordvoerder van de kerk zegt dat ze "de maatschappelijke plicht hebben om het leven van zowel de baby als de moeder veilig te stellen". Mensenrechtenorganisaties zeggen daarentegen dat er sprake is van manipulatie door de kerk en dat de mensenrechten van het 11-jarige meisje worden geschonden.

'Cultuur van verkrachtingen'

Nadia Cruz, een ombudsvrouw voor mensenrechten in Bolivia, heeft aangekondigd strafrechtelijke stappen te ondernemen tegen het aartsbisdom van Santa Cruz, de moeder van het meisje en de medische staf van het ziekenhuis in Santa Cruz waar het meisje aanvankelijk verbleef vanwege schending van de zorgplicht en mensenhandel met het oog op gedwongen zwangerschap.

Mensenrechtenorganisaties spreken van een 'cultuur van verkrachtingen' in het Latijns-Amerikaanse land. Actiegroep La Casa de la Mujer stelt dat er in 2020 bijna 40.000 minderjarige meisjes zwanger raakten. De gemiddelde leeftijd waarop zij zwanger werden is 15 jaar.
13-jarig meisje uit Brasschaat al drie dagen vermist
30 Oktober 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Child Focus heeft een opsporingsbericht verspreid voor de 13-jarige Chaimaa El Meslouhi uit Brasschaat. Het meisje is vermist sinds dinsdag.
Video | Eriksen spreekt negenjarig meisje moed in voor hartoperatie
11 Augustus 2021, 00:04 NU.NL - Sport
Christian Eriksen spreekt een negenjarig meisje via een videoboodschap moed in. Het meisje moet op een nog onbekende datum een ingreep ondergaan omdat haar hart niet goed functioneert. De Deense voetballer weet uit ervaring hoe dat is: na zijn hartstilstand tijdens het EK kreeg hij een inwendige defibrillator.


Automobilist in Amsterdam rijdt door na aanrijding met meisje (14)
24 Juli 2021, 00:05 NOS nieuws

In Amsterdam-Noord is gistermiddag een meisje van 14 zwaargewond geraakt toen ze op de fiets werd aangereden door een auto. De bestuurder ging er na het ongeluk vandoor en liet de tiener op straat achter.

De moeder van het meisje zegt tegen de lokale zender AT5 dat haar dochter een schedelfractuur heeft opgelopen. Vanwege de klap zou ze niet meer weten wat er is gebeurd. Volgens de moeder werd ze vier meter van haar fiets gevonden.

Op de plaats van het ongeluk heeft de politie een deel van een koplamp gevonden, die mogelijk bij de auto hoort. Op de fiets van het meisje zaten plekjes met lichtblauwe verf. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding op de Stellingweg.
Oostenrijks meisje (4) overlijdt bij rodelongeluk
6 Februari 2021, 12:02 NOS nieuws

In Oostenrijk is een meisje van 4 verongelukt op een rodelbaan. Ze gleed op een slee met hoge snelheid van een sneeuwhelling en raakte van de baan. Dat gebeurde bij Schladming, een stad ten zuidoosten van Salzburg.

Het meisje, dat een skipak, helm en skibril droeg, zat alleen op een slee die onbedoeld ineens ging glijden. Ze roetsjte zo'n 180 meter over het deels bevroren parcours. Daarna ging het volgens de Oostenrijkse politie mis: ze gleed over een dijkje heen en kwam in een bos terecht.

Haar vader en een arts verleenden eerste hulp, waarna het kind naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar overleed ze aan haar verwondingen. Het gezin van het meisje woont in de buurt van Wenen.

Rodelen kan op aangelegde banen met een speciale slee of een karretje, maar ook op natuurlijke, besneeuwde banen. Het Oostenrijkse meisje verongelukte op zo'n natuurlijke baan. Daarvan zijn er meerdere in de regio Schladming-Dachstein.
Babysitter laat meisje (7) naakt met vibrator spelen en verkoopt haar ondergoed aan pedofiel: ?Maatschappij moet tegen hem beschermd worden?
4 Februari 2021, 12:18 HLN.BE
Een 23-jarige man uit Mol vliegt achter de tralies voor aanranding van een 7-jarig meisje. De man was de babysitter van het meisje. Tijdens het babysitten maakte hij naaktfoto?s van het kind om te verspreiden onder pedofielen. Hij liet zijn jonge slachtoffer ook met een vibrator spelen en verkocht zelfs gedragen ondergoed van het meisje aan een Nederlandse pedofiel.


Vijf jaar cel voor babysitter die ondergoed van meisje verkocht
4 Februari 2021, 11:18 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde B.V. (23) uit Mol tot een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar voor de aanranding van een zevenjarig meisje en voor het bezit en verspreiden van kinderporno. De twintiger maakte misbruik van zijn positie als babysitter en verkocht ook gedragen ondergoed van het slachtoffer aan een andere pedofiel.
Fietser die kniestoot gaf aan meisje (5) voor de rechter: ?Ik probeerde me gewoon in evenwicht te houden?
3 Februari 2021, 13:48 HLN.BE
De fietser die op kerstdag een meisje (5) hardhandig omverduwde in de Hoge Venen, is woensdag voor de rechter verschenen in Verviers. Volgens de openbare aanklager gaf de zestiger het kind opzettelijk een kniestoot om te kunnen passeren zonder te moeten stoppen. De man zelf ontkent.


Hardleerse pedofiel riskeert tien jaar cel voor verkrachting meisje (15) op camping: ?Hij gebruikte de naam van zijn zoontje om contact te leggen?
1 Februari 2021, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Een 36-jarige man uit Halle riskeert in de Brugse rechtbank tien jaar effectieve celstraf voor verkrachting van een vijftienjarig meisje op een camping in Wenduine. De man werd eerder al drie keer veroordeeld voor zedenfeiten met minderjarigen. ?Hij gebruikte de naam van zijn eigen zoontje om contact te leggen met het slachtoffer.?
?Je bent wel knap voor een dik meisje?: datingapp Bumble bant gebruikers die aan bodyshaming doen
1 Februari 2021, 14:06 HLN.BE
Datingapp Bumble staat al een tijdje bekend als een vrouwvriendelijker alternatief voor Tinder, dat ook minder op uiterlijk wil focussen. Daarin gaat de app nu nog een stap verder. Met een slim algoritme willen ze gebruikers die hun matches ?bodyshamen?, opsporen en bannen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn