NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Medische

2News.be / Trefwoorden / Medische

Weinig medische interventies op parcours van 20 kilometer door Brussel
30 Mei, 00:02 Skynet Belgie
De 42ste editie van de 20 kilometer door Brussel verliep rustig voor het Rode Kruis, dat enkel moest tussenkomen voor kleine verwondingen, zoals blaren op de voeten. Rond 14 uur hadden de hulpdiensten 249 keer moeten tussenkomen. Vier mensen moesten wel naar het ziekenhuis voor meer complete verzorging, aldus Nancy Ferroni, woordvoerster van het Franstalige Rode Kruis.


Nederlanders regelen medische zaken vaker via het internet
29 Januari, 00:12 NU.NL - Tech
Mensen gaan steeds vaker online om hun medische zaken te regelen. Zo maakten bijvoorbeeld vier op de tien mensen in 2021 via internet een afspraak met hun huisarts of specialist, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat gold in 2020 nog voor een op de drie personen.


Emerce Health: ?Medische drone in 2023 al realiteit?
8 December 2021, 00:03 Emerce
Als ook pakketjes per drone naar consumenten worden gebracht, kunnen medische spoedbezorgingen in de knel komen. Dat vreest Esther van Ommen van Sanquin, de organisatie die in Nederland de bloedvoorziening verzorgt. Samen met Quirijn de Geus van PostNL spreekt zij over de inzet van medische drones op Emerce Health.


'Meer dan tweeduizend medische apparaten in Nederland waren niet goed beveiligd'
15 November 2021, 00:01 Tweakers
In ruim tweeduizend in Nederland gebruikte medische apparaten zijn kwetsbaarheden gevonden, blijkt uit onderzoek van Forescout. Al die apparaten gebruiken de software Nucleus NET. Er zou al een beveiligingsupdate zijn uitgebracht voor de apparatuur.


Medische dienst bij concert van Travis Scott was niet goed voorbereid
11 November 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
Bij het optreden van Travis Scott waarbij mensen door gedrang om het leven zijn gekomen, was de medische dienst niet goed voorbereid. Dat meldt The New York Times op basis van de noodplannen van de organisatie.


Hacker hogeschool verkreeg toegang tot medische gegevens studenten
6 Oktober 2021, 00:11 NU.NL - Tech
De hacker die 1 september mogelijk persoonsgegevens van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) buit heeft gemaakt, heeft ook toegang gehad tot persoonlijke gegevens van studenten. Het gaat onder andere om medische informatie zoals functiebeperkingen en politieke voorkeuren van studenten, meldt de onderwijsinstelling dinsdag na onderzoek.


Eerste zending medische hulpgoederen van WHO aangekomen in Afghanistan
31 Augustus 2021, 00:04 Skynet Buitenland
In Afghanistan is maandagmiddag een lading medische hulpgoederen aangekomen. Het gaat om een eerste zending sinds de radicaal-islamistische taliban de macht hebben gegrepen, zo meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).


UEFA eert medische team dat Eriksen redde en Deens aanvoerder Kjaer
25 Augustus 2021, 00:01 Skynet Sport
De Europese voetbalbond UEFA zet het medische team dat het leven redde van Christian Eriksen op het EK voetbal, en de Deense aanvoerder Simon Kjaer in de bloemetjes. Ze krijgen dit jaar de 'UEFA President's Award', zo maakte de bond dinsdag bekend.


?BlackBerry-kwetsbaarheid treft mogelijk auto?s en medische apparatuur?
21 Augustus 2021, 00:08 Techzine
In het QNX Real Time Operating System van BlackBerry is een ernstige BadAlloc-kwetsbaarheid ontdekt. Het patchen van deze kwetsbaarheid verdient de hoogste aandacht volgens de leverancier, die eerder het bestaan ervan zou hebben ontkend. Het QNX Real Time Operating System van BlackBerry wordt vooral toegepast in embedded systemen. Dit zijn onder meer auto?s, maar ook […]


Terugroepactie van medische apparaten drukt winst van Philips
28 Juli 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Het Nederlandse technologiebedrijf Philips boekte het afgelopen kwartaal 153 miljoen euro nettowinst. Dat is 27 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden, blijkt maandag uit de kwartaalcijfers. Dat komt onder meer doordat het bedrijf 250 miljoen euro moest opzijzetten voor een terugroepactie van medische apparatuur.


Opleiding niet-medische vrijwilligers gestart
4 Februari 2021, 15:54 Gazet v. Antwerpen

De eerstelijnszone Baldemore is donderdag gestart met de opleiding van de vrijwilligers voor niet-medische taken in het vaccinatiecentrum op site De Zwaan in Mol. De opleidingen verlopen op een coronaveilige manier in kleine groepjes. 686 vrijwilligers stelden zich kandidaat voor niet-medische taken in het vaccinatiecentrum. De inschrijvingen voor niet-medische vrijwilligers zijn intussen dan ook afgesloten. Mocht achteraf blijken dat er voor bepaalde functies toch extra vrijwilligers nodig zijn, dan wordt er een nieuwe oproep gelanceerd.
Tarik Tissoudali legt zondag medische tests af bij AA Gent
30 Januari 2021, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Tarik Tissoudali heeft zijn allerlaatste wedstrijd voor Beerschot gespeeld. Tegen OH Leuven nam hij met een heerlijke goal afscheid in stijl. De 27-jarige dribbelkont legt morgen in principe medische tests af bij AA Gent. Er ligt in de Ghelamco Arena een contract voor hem klaar tot juni 2023.
29 Januari 2021, 12:42 De Tijd
Antwerpse expert nanotechnologie: ?Meer medische doorbraken dankzij corona?
29 Januari 2021, 04:30 Gazet v. Antwerpen

Emeritus professor Marcel Van de Voorde voorspelt dat er dankzij al het coronaonderzoek nog veel andere medische doorbraken zullen volgen. ?De techniek van mRNA-vaccins kan ook worden gebruikt om nieuwe kankerbehandelingen te ontwikkelen. Ik verwacht de komende jaren veel goed nieuws op dat gebied.?
Rods & Cones ontwikkelt slimme bril voor medische wereld
22 Januari 2021, 04:07 Gazet v. Antwerpen

In een tijdperk dat werken op afstand de norm is, ontwikkelt de Turnhoutse start-up Rods & Cones technologie voor chirurgen die assistentie op afstand mogelijk maakt. Bovendien werkt het bedrijf coronaproof. ?Meer dan de helft van mijn collega?s heb ik nog nooit fysiek ontmoet?, zegt oprichter Jan Dheedene.
Diaby niet naar Antwerp, wel naar Anderlecht
18 Januari 2021, 11:54 Gazet v. Antwerpen

Anderlecht staat op het punt om een nieuwe spits vast te leggen en het is geen onbekende. Abdoulay Diaby (29), de voormalige aanvaller van Club Brugge, komt over op huurbasis.
Een derde minder medische consultaties bij migranten sinds versterking politieacties
23 Mei 2018, 12:44 Skynet
De humanitaire hub aan het Brusselse Noordstation ontvangt 30 tot 35 procent minder migranten die op medische consultatie komen sinds op 7 mei aangekondigd werd dat de politieacties in en rond het station zouden toenemen. Dat meldt Artsen Zonder Grenzen in een persbericht.


Ziekenhuizen meer kwijt aan schadeclaims, maar 'geen Amerikaanse toestanden'
22 Mei 2018, 06:24 NOS nieuws

Ziekenhuizen trekken steeds meer geld uit voor schadeclaims. Het uitgekeerde bedrag groeide van 9,4 miljoen euro in 2007 naar 43,2 miljoen in 2016. Dat blijkt uit onderzoek van gezondheidsrechtsjurist Désirée Klemann van het Maastricht UMC+, dat vandaag in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde is gepubliceerd.

In tien jaar tijd werden er 15.115 claims ingediend bij de verzekeringsfondsen Centramed en MediRisk, waarbij bijna alle ziekenhuizen zijn aangesloten. Tot 2014 steeg het aantal claims jaarlijks, maar daarna stabiliseerde het. Wel toonde het totaalbedrag dat werd geclaimd ook de laatste jaren een duidelijke stijging.

Volgens Klemann komt dat doordat de fondsen speciale old-caseteams hebben opgericht die langlopende zaken, soms nog uit de jaren 90, alsnog versneld afhandelen. "Dat kan gaan om bijvoorbeeld mensen die bij de geboorte schade hebben opgelopen, waarvan pas jaren later blijkt hoe groot die is."

Uit cijfers van vorig jaar bleek ook al dat het gemiddelde claimbedrag bij ziekenhuizen was toegenomen.

Geen Amerikaanse toestanden

De onderzoekster wil niet spreken van Amerikaanse toestanden. De toename van het aantal claims is haar meegevallen. Bij het gros van de claims blijft het uitgekeerde bedrag gelijk, vertelt Klemann. "De stijging van het totale bedrag wordt veroorzaakt door een paar hele hoge claims." Het hoogste bedrag dat in een zaak werd uitgekeerd was ruim 1,6 miljoen euro in 2015 en dat was een van die langlopende zaken.

Klemann, die zelf gynaecoloog in opleiding is, merkt dat de angst voor claims tot een defensievere geneeskunde leidt. Daarbij vindt soms meer diagnose plaats dan noodzakelijk is, omdat de artsen bang zijn voor een claim. De onderzoekster vindt het een zorgelijke ontwikkeling, omdat de kosten voor de zorg hierdoor onnodig toenemen.

Media-aandacht

Opvallend is dat in 2013 het aantal claims fors steeg, met zo'n 12 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Als mogelijke verklaringen worden de groeiende media-aandacht voor medische missers en aandacht voor toepassing van gebrekkige hulpmiddelen zoals problematische heupprothesen en de PIP-borstimplantaten gegeven.
Na overlijden moeder en zware medische strijd opnieuw tegenslag voor Xandee
8 Mei 2018, 06:18 Gazet v. Antwerpen

Ze doorstond een helse medische lijdensweg en moest het overlijden van haar moeder verwerken, maar de tegenslag voor de 39-jarige Xandee stopt niet. Haar partner Jorg besloot om onverwacht een punt achter hun relatie te zetten. ?En dat zag ik totaal niet aankomen?, vertelt de voormalige X-session zangeres aan Dag Allemaal.
Omzet Materialise geboost door medische afdeling en overname
4 Mei 2018, 12:54 De Tijd
14:43 Materialise ziet zijn omzet oplopen en dat is voornamelijk te danken aan de medische divisie van het bedrijf en de recente overname van het Duitse ACTech.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn