NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Mars


Onrustige 1 mei-protesten in Parijs en Istanboel, duizenden bij mars in Utrecht
2 Mei, 00:01 NU.NL - Economie
In Parijs en Istanboel zijn zondag demonstraties die in het teken stonden van de Dag van de Arbeid uit de hand gelopen. In beide steden raakten demonstranten slaags met politie. In Nederland bleef het rustig. Volgens vakbond FNV liepen zo'n vierduizend mensen mee met een protestmars in Utrecht.


Curiosity-rover ontdekt bijzondere 'minerale bloem' op Mars
4 Maart, 00:06 NOS nieuws

Op Mars heeft de Curiosity-rover van NASA een 'minerale bloem' ontdekt. De robot deed deze bijzondere vondst tijdens een onderzoek in de Gale Crater. Het heeft de vorm van een bloem, maar het is een minerale formatie. Ook de twee bolletjes die te zien zijn naast 'de bloem' zijn mineralen.

De bloem is zo groot als een klein muntje. De stukjes rots zijn volgens NASA miljarden jaren geleden ontstaan toen mineralen uit water zich hebben vastgemaakt aan de rots. Het robotkarretje maakte de foto van de minerale bloem vorige week met behulp van een camera aan zijn robotarm.

Eerdere ontdekkingen

Al vaker deed de rover dit soort ontdekkingen in de Gale Crater, die 154 kilometer breed is. Zo vond de Curiosity in 2015 en 2019 stukjes mineralen waarvan sommige ook op bloemetjes lijken. Mogelijk is de krater ooit een meer geweest, waardoor deze mineralen zijn ontstaan.

Eerder vond de Opportunity-rover, die in 2003 werd gelanceerd en de voorganger is van de Curiosity, in een andere krater op de planeet kleine minerale bolletjes met een blauwachtige kleur, waardoor ze op bosbessen lijken.

De Curiosity landde in 2012 op Mars en onderzoekt het klimaat op de planeet en of er ooit leven mogelijk is geweest. De rover kan bodemmonsters analyseren op sporen van leven. Sinds 2021 rijdt ook de Perseverance op de planeet om bodemonderzoek te doen.
Perseverance een jaar op Mars - Rover en helikopter breken records
19 Februari, 00:01 Tweakers
Nu het eerste jaar erop zit voor Marsrover Perseverance, blikken we terug op de gedane ontdekkingen en behaalde mijlpalen. Ook kijken we vooruit.


China deelt filmpje van Tianwen-1-sonde boven Mars
2 Februari, 00:02 Tweakers
China heeft ter ere van het Chinese nieuwjaar een filmpje gedeeld van zijn Mars-sonde. In het filmpje is te zien hoe de sonde in een baan rond Mars draait. De Tianwen-1-sonde verkeert in goede conditie, volgens Chinese media.


De lange mars van de Chinese schaatssport begon in het ijskoude District Acht
10 Januari, 00:05 Volkskrant
Voor een gastland van de Olympische Winterspelen heeft China een opvallend hiaat: het land heeft traditioneel amper iets met wintersport. Maar dat geldt niet voor de noordoostelijke stad Harbin, met de legendarische ijsbaan District Acht.


NASA deelt nieuwe geluidsopnamen die zijn gemaakt op Mars
20 Oktober 2021, 00:09 NU.NL - Tech
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft maandag nieuwe geluidsopnamen gedeeld die door Marsrover Perseverance zijn opgenomen op de rode planeet. Daarop is onder meer wind te horen.


Eerste gezamenlijke album van Bruno Mars en Anderson .Paak verschijnt in november
13 Oktober 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
Het debuutalbum van het superduo Silk Sonic, bestaande uit de vrienden Bruno Mars en Anderson .Paak, komt volgende maand uit. De releasedatum van A Evening With Silk Sonic is 12 november, heeft Anderson .Paak bekendgemaakt via Twitter.


Vlucht van helikopter Ingenuity op Mars wordt grotere uitdaging
22 September 2021, 00:08 NU.NL - Tech
Voor de mini-helikopter Ingenuity wordt het de komende tijd moeilijker om een vlucht te maken op Mars.


Ontwikkelstudio achter Tropico en Surviving Mars werkt aan Jagged Alliance 3
19 September 2021, 00:00 Tweakers
Game-uitgever THQ Nordic heeft middels een trailer aangekondigd dat er een Jagged Alliance 3 komt. Het is de eerste game in de franchise die een nummer in de titel krijgt sinds 1999. Volgens THQ moet het 'een ware opvolger' worden. De game krijgt ook een online co-op-modus.


Marsverkenner Perseverance neemt tweede monster op Mars
15 September 2021, 00:10 NU.NL - Tech
De Marsverkenner Perseverance heeft een tweede monster van Marsgesteente genomen en een eerste analyse van de vangst uitgevoerd, zei het Amerikaanse ruimteagentschap NASA vrijdag. De monsters zijn "waarschijnlijk vulkanisch met hints van zouten die oud water kunnen bevatten", schreef NASA op Twitter.


Deze artiesten laten zaterdag van zich horen tijdens tweede mars Unmute Us!
15 September 2021, 00:08 NU.NL - Muziek
117 mobiele trucks met meer dan 300 artiesten trekken zaterdagmiddag door tien verschillende steden tijdens de tweede protestmars van Unmute Us!. De evenementenbranche en bezoekers roepen het kabinet op festivals en evenementen weer open te stellen.


Perseverance-rover verzamelt succesvol eerste rotsmonster op Mars
5 September 2021, 00:01 Tweakers
NASA's Marsrover Perseverance heeft succesvol een monster van een Mars-rots weten te verzamelen. De ruimtevaartorganisatie deelt een foto met een vol monsterbuisje. Wegens slecht licht bij een tweede foto is het echter onduidelijk of het monster nog steeds in de buis zit.


Bruno Mars en Anderson .Paak komen in januari 2022 met Silk Sonic-album
25 Augustus 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
Het duo Silk Sonic, bestaande uit Bruno Mars en Anderson .Paak, brengt in januari van 2022 zijn eerste album uit. De plaat An Evening With Silk Sonic moest eigenlijk nog dit jaar verschijnen, maar de zangers hebben de releasedatum uitgesteld, vertellen ze aan Rolling Stone.


Voorlopig geen mensen naar Mars: er is meer geld en onderzoek nodig
18 Augustus 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Eerst gaan 'we' als mensheid nog eens naar de maan, maar daarna reizen we eindelijk naar Mars. Technisch zijn we er klaar voor, maar hoelang het nog duurt voordat de eerste mens voet op de rode planeet zet, blijkt toch vooral een geldkwestie.


NASA zoekt deelnemers voor Mars-simulatie in geprinte basis
11 Augustus 2021, 00:06 NU.NL - Tech
NASA is op zoek naar vier deelnemers die een jaar lang willen meedoen aan een Mars-simulatie. Dat staat in een vacature die het ruimtevaartagentschap vrijdag heeft geplaatst. De missie vindt plaats in een 3D-geprinte basis in het Johnson Space Center.


Platenconcern van Bruno Mars en Ed Sheeran verdient meer geld aan streams
4 Augustus 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Platenmaatschappij Warner Music Group profiteert van het herstel uit de coronacrisis en een toename in het aantal muziekstreams. Het concern achter artiesten als Bruno Mars, Cardi B en Ed Sheeran zag zijn omzet afgelopen kwartaal op jaarbasis met bijna een derde toenemen.


Bruno Mars en Rihanna op favorietenlijst Obama
14 Juli 2021, 00:09 NU.NL - Muziek
Barack Obama heeft traditiegetrouw weer een lijst met zijn favoriete zomerliedjes gedeeld. De voormalig president heeft deze keer gekozen voor een "mix van oude en nieuwe nummers van gevestigde artiesten en opkomend talent en alles er tussenin", schreef hij op Twitter bij het afspeellijstje.


China verwacht in 2033 eerste bemande missie naar Mars uit te voeren
24 Juni 2021, 11:42 NU.NL - Tech
China wil in 2033 voor het eerst een bemande missie naar Mars uitvoeren. In de jaren daarna zouden meer vluchten naar de rode planeet moeten volgen.


Chinese sonde stuurt haar eerste foto van Mars
5 Februari 2021, 17:04 Skynet Buitenland
De Chinese Marsverkenner Tianwen-1 heeft vandaag zijn eerste foto van de Rode Planeet doorgestuurd, zo heeft het Chinese ruimtevaartbureau (CNSA) meegedeeld.


Chinese sonde stuurt eerste foto van Mars
5 Februari 2021, 16:41 HLN.BE
De Chinese Marsverkenner Tianwen-1 heeft vrijdag zijn eerste foto van de Rode Planeet doorgestuurd, zo heeft het Chinese ruimtevaartbureau (CNSA) meegedeeld. De sonde moet rond 10 februari aankomen bij Mars.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn