NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Mars


Thirty Seconds to Mars staat in april 2024 in Ziggo Dome
16 November, 00:10 NU.NL - Muziek
Thirty Seconds to Mars komt volgend jaar weer naar Nederland. De Amerikaanse band staat op 25 april 2024 in de Ziggo Dome in Amsterdam.


NASA kiest Lockheed Martin om nucleaire ruimteraket te ontwerpen voor missie naar Mars
27 Juli, 00:00 HLN.BE
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA en het Amerikaanse leger hebben woensdag Lockheed Martin gekozen om een raket met nucleaire aandrijving te ontwerpen en ontwikkelen, met het oog op het gebruik van de technologie voor toekomstige missies naar Mars.


Mars in Groningen tegen komst van wangedrag beschuldigde Rammstein-zanger
3 Juli, 00:09 NU.NL - Muziek
Een groep demonstranten is van plan zich te laten horen tegen de komst van Rammstein naar Groningen. Zanger Till Lindemann wordt beschuldigd van onder meer verkrachting. Daarom vindt de actiegroep het ongepast dat de band volgende week tweemaal optreedt in het Stadspark.


Thirty Seconds To Mars brengt na vijf jaar weer nieuwe muziek uit
14 Mei, 00:07 NU.NL - Muziek
De Amerikaanse band Thirty Seconds To Mars is na vijf jaar weer terug met nieuwe muziek. Het duo, dat bestaat uit de broers Jared en Shannon Leto, deelde via sociale media het nieuwe nummer Stuck, inclusief de bijbehorende videoclip. Ook kondigden ze hun zesde studioalbum aan.


Voor het eerst wolkenstralen gezien op Mars
9 Maart, 02:07 NU.NL - Tech
De rover Curiosity heeft voor het eerst wolkenstralen gefotografeerd op Mars. Dat weersverschijnsel ontstaat als de zon ondergaat en zonnestralen door de wolken prikken.


Sporen van water en golven ontdekt op Mars
12 Februari, 00:05 NU.NL - Economie
Marsrover Curiosity heeft nieuw bewijs gevonden dat er ooit water is geweest op de rode planeet. Op de helling van een berg fotografeerde het karretje golfpatronen in het gesteente. Volgens wetenschappers van de NASA zijn die gevormd door water.


26 Januari, 00:11 Volkskrant
Miley Cyrus reageert op Bruno Mars in nieuw lied: richt ze zich tot haar ex?
25 Januari, 00:39 NU.NL - Muziek
Miley Cyrus neemt nooit een blad voor de mond in de songteksten van haar nummers en daar is haar nieuwe single Flowers geen uitzondering op. Met het nummer viert ze haar onafhankelijkheid als vrijgezel, maar lijkt ze ook een reactie op het nummer WhenI Was Your Man van Bruno Mars te geven. Daarmee zou ze volgens fans verwijzen naar haar ex, acteur Liam Hemsworth.


Marsrover maakt eerste geluidsopname van een stofduivel op Mars
18 December 2022, 00:09 NU.NL - Tech
De Marsrover Perseverance heeft een geluidsopname gemaakt van een stofhoos op Mars. Een zogeheten stofduivel trok over het NASA-voertuig toen de microfoon aan stond.


NASA's Ingenuity-helikopter vestigt hoogterecord van 14 meter bij Mars-vlucht
8 December 2022, 00:45 Tweakers
Elke meter telt op de rode planeet. Dat geldt niet alleen voor Mars-rover Perseverance die behoorlijke afstanden aflegt om onderzoek te doen naar gesteenten, maar ook voor Ingenuity. De kleine helikopter van de Perseverance-missie heeft een hoogterecord gevestigd van 14 meter.


Video | Wolken Mars en aarde lijken op elkaar: wat betekent deze ontdekking?
28 November 2022, 00:10 NU.NL - Tech
De stofwolken op Mars lijken behoorlijk veel op wolken op onze eigen aarde. Dat is opmerkelijk, want de twee planeten verschillen veel van elkaar. Wat betekent deze ontdekking voor toekomstige ruimtemissies?


Beving die Mars met enorme krater achterliet veroorzaakt door meteorietinslag
1 November 2022, 00:26 NU.NL - Tech
Een redelijk zware beving op de planeet Mars eind vorig jaar werd veroorzaakt door de inslag van een ruimterots, concludeerden wetenschappers donderdag. Door de inslag ontstond een krater van ruim 20 meter diep en groter dan een voetbalveld.


Waarom ruimtemissies naar onbewoonbaar Venus, terwijl Mars bewoonbaar lijkt?
18 Oktober 2022, 00:08 NU.NL - Tech
De succesvolle test met een robotballon brengt een geplande missie naar Venus in 2029 weer een stapje dichterbij. Op ons discussieplatform NUjij werd de vraag gesteld wat de reden is om naar Venus te gaan, aangezien er eerder werd gesproken over een missie naar Mars.


NASA stuurt nog twee kleine helikopters naar Mars
1 Augustus 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Er gaan nog twee kleine NASA-helikopters naar Mars. Ze lijken op de Ingenuity-helikopter, die al ruim een jaar op Mars rondvliegt, maar met een paar uitbreidingen. Zo krijgen de nieuwe varianten wielen om korte stukken te rijden en een grijparm om buisjes met grondmonsters op te rapen.


Chinees ruimtevaartuig verzamelt beelden van zuidpool op Mars
4 Juli 2022, 00:12 NU.NL - Tech
Een onbemand Chinees ruimtevaartuig heeft beeldmateriaal verzameld van de planeet Mars. Er zijn onder meer voor het eerst beelden gemaakt van de 'zuidpool' op de rode planeet, meldt het China Lunar Exploration Project woensdag.


NASA raakte Mars-satelliet bijna kwijt na 'serieuze problemen'
6 Juni 2022, 00:12 NU.NL - Tech
Ruimtevaartorganisatie NASA raakte eind februari het contact kwijt met zijn MAVEN-satelliet die in een baan rond Mars zweeft. Na maanden werkt alles weer naar behoren, maar de satelliet raakte bijna verloren, zegt NASA-onderzoeker Shannon Curry tegen Space.com.


Onrustige 1 mei-protesten in Parijs en Istanboel, duizenden bij mars in Utrecht
2 Mei 2022, 00:01 NU.NL - Economie
In Parijs en Istanboel zijn zondag demonstraties die in het teken stonden van de Dag van de Arbeid uit de hand gelopen. In beide steden raakten demonstranten slaags met politie. In Nederland bleef het rustig. Volgens vakbond FNV liepen zo'n vierduizend mensen mee met een protestmars in Utrecht.


Curiosity-rover ontdekt bijzondere 'minerale bloem' op Mars
4 Maart 2022, 00:06 NOS nieuws

Op Mars heeft de Curiosity-rover van NASA een 'minerale bloem' ontdekt. De robot deed deze bijzondere vondst tijdens een onderzoek in de Gale Crater. Het heeft de vorm van een bloem, maar het is een minerale formatie. Ook de twee bolletjes die te zien zijn naast 'de bloem' zijn mineralen.

De bloem is zo groot als een klein muntje. De stukjes rots zijn volgens NASA miljarden jaren geleden ontstaan toen mineralen uit water zich hebben vastgemaakt aan de rots. Het robotkarretje maakte de foto van de minerale bloem vorige week met behulp van een camera aan zijn robotarm.

Eerdere ontdekkingen

Al vaker deed de rover dit soort ontdekkingen in de Gale Crater, die 154 kilometer breed is. Zo vond de Curiosity in 2015 en 2019 stukjes mineralen waarvan sommige ook op bloemetjes lijken. Mogelijk is de krater ooit een meer geweest, waardoor deze mineralen zijn ontstaan.

Eerder vond de Opportunity-rover, die in 2003 werd gelanceerd en de voorganger is van de Curiosity, in een andere krater op de planeet kleine minerale bolletjes met een blauwachtige kleur, waardoor ze op bosbessen lijken.

De Curiosity landde in 2012 op Mars en onderzoekt het klimaat op de planeet en of er ooit leven mogelijk is geweest. De rover kan bodemmonsters analyseren op sporen van leven. Sinds 2021 rijdt ook de Perseverance op de planeet om bodemonderzoek te doen.
Perseverance een jaar op Mars - Rover en helikopter breken records
19 Februari 2022, 00:01 Tweakers
Nu het eerste jaar erop zit voor Marsrover Perseverance, blikken we terug op de gedane ontdekkingen en behaalde mijlpalen. Ook kijken we vooruit.


China deelt filmpje van Tianwen-1-sonde boven Mars
2 Februari 2022, 00:02 Tweakers
China heeft ter ere van het Chinese nieuwjaar een filmpje gedeeld van zijn Mars-sonde. In het filmpje is te zien hoe de sonde in een baan rond Mars draait. De Tianwen-1-sonde verkeert in goede conditie, volgens Chinese media.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn