NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Mans


De Le Mans Classic 2022 door de lens van Wilfried Geerts
Zaterdag, 00:02 Autosport
Foto's: De Le Mans Classic 2022 door de lens van Wilfried Geerts


Le Mans Classic: De terugkeer van de Mazda 787B
18 Juni, 00:02 Autosport
Twee weken na de 24 Heures du Mans staat er dit jaar eindelijk terug een editie van de Le Mans Classic gepland op het circuit van Le Mans. Er stond een groots evenement gepland voor de tiende editie in 2020 ,maar de corona crisis maakte dat we twee jaren langer moesten wachten alvorens we dit jubileum kunnen vieren. Nu is het dit jaar ook 40 jaar geleden dat de Group C voor het eerst te zien was in de etmaalrace. Peter Auto wil ook die verjaardag in de kijker zetten gedurende de races voor Group C bolides. Ook de mythische Mazda 787B waarmee Johnny Herbert, Volker Weidler en Bertrand Gachot in 1991 zal aanwezig zijn.

Lees meer: Le Mans Classic: De terugkeer van de Mazda 787B


Le Mans Classic: Kazuki Nakajima aan het stuur van een Toyota 85C
18 Juni, 00:02 Autosport
Drievoudig winnaar van de 24 Heures du Mans Kazuki Nakajima neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Le Mans Classic. De Japanner neemt het stuur van de Toyota 85C die deelnam aan de etmaalrace in 1985.

Lees meer: Le Mans Classic: Kazuki Nakajima aan het stuur van een Toyota 85C


Titelverdediger Frijns crasht en valt uit in 24 uur van Le Mans
13 Juni, 00:07 NU.NL - Sport
Robin Frijns is met nog iets meer dan vijf uur te gaan uitgevallen in de 24 Uur van Le Mans. De titelverdediger in de LMP2-klasse crashte zondag tegen het einde van zijn beurt in de Oreca 07-Gibson van het Belgische WRT-team.


Toyota behoudt leiding op zes uur de finish van de 24 uur van Le Mans, lekke band voor Porsche van Vanthoor
13 Juni, 00:02 Skynet Belgie
Zo'n zes uur voor het einde van de 24 uur van Le Mans blijven de twee Toyota's GR010 Hybrides de 90e editie domineren.


24H Le Mans: Alle nuttige info voor de 90e editie op een rij
11 Juni, 00:03 Autosport
De 90e editie van de 24 Heures du Mans wordt, na twee corona-jaren, weer een normale editie van 's werelds grootste etmaalrace. Autosport.be is naar goede gewoonte ter plaatse in La Sarthe en zal verslaggeving aanvullen met fraaie beelden. Hieronder vindt u alvast een overzicht van de meest relevante info om de wedstrijd optimaal te volgen.

Lees meer: 24H Le Mans: Alle nuttige info voor de 90e editie op een rij


24H Le Mans: Glickenhaus rijdt beste tijd in FP2
11 Juni, 00:03 Autosport
Als afsluiter van de woensdag in Le Mans was er van 22u tot middernacht de tweede vrije training. Opvallend was dat de tijden van de Glickenhaus #708 en Toyota's erg dicht bij elkaar lagen. Pla, Dumas en Derani waren uiteindelijk de snelsten in de Glickenhaus. Zij hadden drie tienden van een seconde bonus op de Toyota #7 (Conway, Kobayashi, Lopez) en even zoveel op de zuster-Toyota #8 (Buemi, Hartley, Hirakawa).

Lees meer: 24H Le Mans: Glickenhaus rijdt beste tijd in FP2


24H Le Mans: Nyck de Vries valt in bij TDS x Vaillante Racing
11 Juni, 00:02 Autosport
Een dag voor de race te horen krijgen dat je amateurpiloot niet mag starten tijdens de 24 uur van Le Mans, dat is wat er bij TDS x Vaillante Racing gisterenavond gebeurde. Philippe Cimadomo werd namelijk door de race stewards nog voor de race begonnen is aan de kant gezet. Daardoor moest het Franse team op zoek naar een vervanger en vond deze in de gedaante van Nyck de Vries.

Lees meer: 24H Le Mans: Nyck de Vries valt in bij TDS x Vaillante Racing


24H Le Mans: Toyota boven in FP4
11 Juni, 00:02 Autosport
De vierde en afsluitende vrije training van 22u tot middernacht was voorlopig de minst incidentrijke van de Le Mans-week. Vermits veel rijders hun vijf verplichte rondes in het donker er al hadden opzitten werden er vooral lange nachtelijke stints afgewerkt. De besttijd ging andermaal naar Toyota, de #7 van Conway, Kobayashi en Lopez zette een 3:28.322 neer.

Lees meer: 24H Le Mans: Toyota boven in FP4


Le Mans: Net geen top vijf voor Tom Van Rompuy en Kris Cools
11 Juni, 00:02 Autosport
Voor het eerst was de Ligier European Series aanwezig in het voorprogramma van de 24 uren van Le Mans. 40 wagens werden er op vrijdag losgelaten om een eerste van twee races over 50 minuten af te werken. Ook Tom van Rompuy en Kris Cools mochten met een Ligier JS P4 gerund door DKR Engineering by HRC kennis maken met het Circuit de la Sarthe. In hun eerste optreden eindigde het duo als zesde.

Lees meer: Le Mans: Net geen top vijf voor Tom Van Rompuy en Kris Cools


24H Le Mans: BMW en Cadillac presenteren hun Hypercars begin juni
4 Juni, 00:05 Autosport
In de week voor die van de 24 Heures du Mans onthullen zowel BMW als Cadillac hun Hypercars. BMW zal dat doen op maandag 6 juni, Cadillac op donderdag 9 juni.

Lees meer: 24H Le Mans: BMW en Cadillac presenteren hun Hypercars begin juni


24H Le Mans: Alessio Picariello dan toch aan de start
4 Juni, 00:05 Autosport
Alessio Picariello hoopte dit jaar aan de start te komen van de 24 Heures du Mans, maar de Absolute Racing Porsche waarop hij ingeschreven stond belandde op de reservelijst. Picariello moest dus hopen dat enkele teams van de vaste lijst forfait zouden geven om alsnog aan de start te komen. Maar er is nu dus toch een oplossing uit de bus gekomen, Hardpoint Motorsport dat verzekerd was van een startticket besliste om alsnog niet deel te nemen aan geeft de inschrijving door aan Absolute Racing, dat zijn drie rijders alsnog kan laten starten.

Lees meer: 24H Le Mans: Alessio Picariello dan toch aan de start


Ligier Le Mans Heat met twee Belgen
4 Juni, 00:02 Autosport
De Ligier European Series kent een groeiend succes en twintig wagens zijn nu vast ingeschreven om het hele seizoen te betwisten. Het hoogtepunt van het seizoen wordt echter de Le Mans Heat die in het voorprogramma van de 24 Heures du Mans wordt afgewerkt. Voor deze speciale race telt de inschrijvingslijst veertig wagens met twaalf Ligier JS P4 proto?s en 28 Ligier JS Cup GT?s. Onder de ingeschreven teams ook een nieuw team, het Luxemburgse DKR Engineering by HRC dat een JS P4 inzet voor de Belgen Tom Van Rompuy en Kris Cools.

Lees meer: Ligier Le Mans Heat met twee Belgen


Road to Le Mans: 50 wagens op de startlijst
28 Mei, 00:05 Autosport
Sinds 2016 is de Road to Le Mans een vaste waarde geworden in het voorprogramma van de 24 uren van Le Mans en dat zal dit jaar niet anders zijn. Maar liefst 50 wagens zijn ingeschreven, wat het maximum aantal is voor een race van minder dan 60 minuten op dit circuit. Daarnaast moet men ook met een wachtlijst werken, waarop ook wat landgenoten staan.

Lees meer: Road to Le Mans: 50 wagens op de startlijst


Italiaan Bastianini boekt op Le Mans derde zege van seizoen in MotoGP
16 Mei, 00:10 NU.NL - Sport
Enea Bastianini heeft zondag op het circuit van Le Mans de MotoGP van Frankrijk gewonnen. Voor de motorcoureur van Ducati is het zijn derde zege van het seizoen. Eerder was hij al de snelste in Qatar en de Verenigde Staten.


Freddie Hunt wil Le Mans winnen in 2026
14 Mei, 00:03 Autosport
Nadat hij enkele jaren niet heeft deelgenomen aan autoraces keerde Freddy Hunt, zoon van James Hunt, dit jaar terug naar de autosport. Hunt neemt deel aan de Michelin Le Mans Cup met een Ligier JS P320 ingezet door Reiter Engineering. Vandaag raakte bekend dat beide partijen een vijfjarige overeenkomst gesloten hebben met als doel de zege in de 24 Heures du Mans in 2026.

Lees meer: Freddie Hunt wil Le Mans winnen in 2026


24H Le Mans: Zes Belgen op de startlijst
30 April, 00:02 Autosport
De Automobile Club de l'Ouest maakte vrijdag de deelnemerslijst voor de komende 24 Heures du Mans bekend. Slechts vijf Hypercars, twee Toyota?s, twee Glickenhaus? en de Alpine, staan er op de lijst en geen enkele Belg bevindt zich bij de rijders in de topklasse. Wel vinden we zes landgenoten terug in de andere divisies, Dries vanthoor, Laurens Vanthoor, Jean Glorieux, Sarah Bovy, Jan Heylen en Adrien De Leener.

Lees meer: 24H Le Mans: Zes Belgen op de startlijst


24H Le Mans: Racing Team Nederland stapt uit reservelijst
27 Maart, 00:04 Autosport
Vandaag pakte Racing Team Nederland uit met opmerkelijk nieuws. Het team van Frits van Eerd stond namelijk op de reservelijst voor de komende 24 Heures du Mans, wat het team niet zinde en daarom besliste men om zich van de lijst te laten schrappen. Volgens de grote man van de Jumbo-markten zou het niet haalbaar zijn met hun huidige programma in IMSA, waar zij twee weken later hun derde wedstrijd voor de Michelin Endurance Cup zullen afwerken.

Lees meer: 24H Le Mans: Racing Team Nederland stapt uit reservelijst


Nascar met Hendrick Motorsports richting Le Mans in 2023
20 Maart, 00:03 Autosport
Aan de vooravond van de 1000 Miles of Sebring kwamen NASCAR en Hendrick Motorsports met spectaculair nieuws naar buiten. Beide entiteiten gaan samenwerken om volgend jaar aan de start te verschijnen van de 24 Heures du Mans met aangepaste Next Gen Chevrolet Camaro ZL1 onder de vlag van Garage 56. Hiermee zien we een terugkeer van de Amerikaanse stockcars naar de Franse klassieker voor het eerst sinds 1976.

Lees meer: Nascar met Hendrick Motorsports richting Le Mans in 2023


24H Le Mans: Vier Belgen op de voorlopige deelnemerslijst
13 Maart, 00:03 Autosport
De ACO heeft een voorlopige deelnemerslijst voor de 24 Heures du Mans vrij gegeven, daarop staan 62 wagens. Daarnaast is er nog een reservelijst met daarop nog zes bolides. Onder de rijders tellen we voorlopig vier landgenoten, Laurens Vanthoor, Dries Vanthoor, Sarah Bovy en Jean Glorieux.

Lees meer: 24H Le Mans: Vier Belgen op de voorlopige deelnemerslijst

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn