NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Macht


Taliban aan de macht - Wereldbank schort hulp aan Afghanistan op, toont zich ongerust over lot van vrouwen
31 Augustus, 00:04 Skynet Economie
De Wereldbank schort haar hulp aan Afghanistan op, na de machtsname door de taliban. Dat heeft de Wereldbank dinsdagavond bekendgemaakt. Wel wordt bekeken hoe er steun kan blijven gegeven worden aan het Afghaanse volk, klinkt het.


31 Augustus, 00:03 Skynet Buitenland
Taliban aan de macht - Taliban beloven uitgezette Afghaanse migranten terug te nemen
31 Augustus, 00:03 Skynet
De taliban zijn bereid uitgezette Afghaanse vluchtelingen en migranten terug te nemen, heeft woordvoerder Zabihoellah Moedjahid gezegd in een interview met de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. Dat geldt volgens hem ook voor Afghanen die uitgezet worden omdat ze een misdrijf hebben begaan.


Taliban aan de macht - Taliban vieren terugtrekking VS
31 Augustus, 00:03 Skynet
De radicaalislamitische taliban heeft het vertrek van de laatste Amerikaanse troepen uit Afghanistan gevierd als "historisch". Taliban-woordvoerder Zabihoellah Moedjahid zegt dat het land nu weer "volledig onafhankelijk" is.


China probeert met harde hand macht over techsector te herwinnen
7 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
De Chinese regering laat sinds maandag de taxiapp Didi verwijderen uit alle Chinese appwinkels. Uit een onderzoek van de overheid zou blijken dat de app illegaal persoonsgegevens verzamelde. Maar er is waarschijnlijk meer aan de hand. Tegelijk opent China namelijk een onderzoek naar drie andere techbedrijven en afgelopen jaar nam het land al de webwinkel Alibaba onder de loep.


STANDPUNT. De beperkte macht van ondervoorzitters
8 Februari, 04:08 Gazet v. Antwerpen

Niet Theo Francken, maar twee parlementsleden met een uitgesproken sociaal profiel zijn verkozen tot ondervoorzitter van N-VA. Betekent dit dat de harde lijn van Theo Francken heeft afgedaan binnen de partij en dat ze zich vanaf nu meer op het centrum zal richten? Of wordt er, bij ontstentenis van een echte voorzittersverkiezing, te veel aandacht besteed aan de verkiezing van de N-VA-ondervoorzitters?
Dit is Min Aung Hlaing, de generaal uit Myanmar die de macht niet kon opgeven
5 Februari, 10:39 Volkskrant
De generaal, direct verantwoordelijk voor de vervolging van de Rohingya, is sinds de militaire coup van afgelopen maandag regeringsleider van Myanmar.


Biden roept leger op om macht "onmiddellijk" weer over te dragen, dreigt met sancties
1 Februari, 19:20 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft het leger van Myanmar, dat een staatsgreep heeft gepleegd en regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft opgepakt, vandaag opgeroepen de macht onmiddellijk weer over te dragen. Hij dreigt ermee de sancties die het voorbije decennium golden tegen het land opnieuw op te leggen.


McConnell staakt verzet tegen akkoord met Democraten over delen van de macht in de Senaat
26 Januari, 05:36 HLN.BE
De Republikeinse fractievoorzitter in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, heeft zijn verzet opgegeven tegen een akkoord met zijn Democratische tegenhanger Chuck Schumer over het delen van de macht in het hogerhuis van het Amerikaanse parlement. McConnell hield het akkoord dagenlang tegen, maar liet zijn belangrijkste eis maandag lokale tijd vallen.


Vrouwen aan de macht in Duffels schepencollege
19 Januari, 15:12 Gazet v. Antwerpen

Gemeenteraadsleden Ann Van Winkel (CD&V) en Isabel Glorie (N-VA) leggen op 25 januari de eed af als nieuwe schepenen van de gemeente Duffel. Zij zorgen ervoor dat de vrouwen voortaan in de meerderheid zijn in het college van burgemeester en schepenen.
Waarom koopt big tech podcastbedrijven? 'Ze willen hun macht vergroten'
16 Januari, 15:31 NU.NL - Tech
Amazon koopt Wondery, het Amerikaanse podcastnetwerk achter succesvolle shows Dr. Death en Dirty John. De mensen achter podcastapp Breaker komen in dienst bij Twitter en gaan werken aan een experimentele audiofunctie. Wat ziet big tech in podcastbedrijven?


Trump belooft ordentelijke overdracht van de macht
7 Januari, 09:43 Skynet
Aftredend Amerikaans president Donald Trump lijkt zich dan toch neer te leggen bij zijn verkiezingsnederlaag. Nu het Congres de zege van Joe Biden bekrachtigd heeft, belooft Trump dat er op 20 januari "een ordentelijke overdracht van de macht" zal zijn, zo melden Amerikaanse media.


Bende van Nijvel-slachtoffer: ?Vanden Boeynants had de politieke macht om alles toe te dekken?
28 Mei 2018, 10:30 Gazet v. Antwerpen

Dat gewezen Westland New Post-lid Michel Libert de vroegere eerste minister Paul Vanden Boeynants heeft aangeduid als een kopstuk van de extreemrechtste organisatie, wekt geen verbazing bij David Van De Steen. Hij is een slachtoffer van de Bende van Nijvel. ?Libert heeft vermoedelijk schrik dat het boeltje allemaal op zijn hoofd zou terechtkomen. Vanden Boeynants had de politieke macht om alles toe te dekken, maar de vraag is wat VDB wou bekomen??, zegt Van De Steen.
Kazachs parlement keurt wet goed waardoor president levenslang macht krijgt
23 Mei 2018, 17:06 Skynet
Het parlement in Kazachstan heeft vandaag een wet aangenomen die huidig president Noersoeltan Nazarbajev in staat stelt om levenslang macht te behouden in het land. Volgens de tekst zal het huidige staatshoofd de ordediensten blijven leiden, zelfs wanneer hij geen president meer is.


Uitspraak dat leger de macht niet zal afstaan leidt tot ophef in Zimbabwe
23 Mei 2018, 15:18 Skynet
Een lid van de Zimbabwaanse regering heeft op een politieke bijeenkomst laten verstaan dat het leger niet bereid zal zijn om de macht af te staan aan de oppositie. De uitspraak heeft tot grote verontwaardiging geleid bij oppositiepartij MDC (Movement for Democratic Change).


Iran verzet zich met alle macht tegen de doorbraak van Sadr
21 Mei 2018, 11:48 Volkskrant
Moqtada al-Sadrs partij is de grote winnaar van de verkiezingen in Irak. Wie is deze Gregor Samsa van de Iraakse politiek? Om iets van zijn politieke beweging te begrijpen, moet je naar de stadswijk die zijn familienaam draagt: Sadr City.


Colombiaans supertalent grijpt de macht in Ronde van Californië
15 Mei 2018, 05:48 Gazet v. Antwerpen

De Colombiaan Egan Bernal heeft de tweede etappe in de Ronde van Californië op zijn naam geschreven. Het Colombiaanse wonderkind van Team Sky won de etappe met aankomst bergop voor de Pool Majka en de Brit Adam Yates.
?Facebook heeft nog altijd een ongezonde macht over journalistiek'
12 Mei 2018, 09:24 De Tijd
11:21 Na jaren illegaal downloaden en gratis nieuws betalen mensen weer voor muziek, series en nieuws. Maar de gespannen relatie tussen digitale platformen en de media is niet weg, beklemtoont de Amerikaans...


In het stemhokje van Bagdad strijden de VS en Iran om de macht
11 Mei 2018, 18:24 Volkskrant
De verkiezingen zaterdag in Irak gaan over veel meer dan binnenlandse politiek. In het stemhokje uiten zich de spanningen tussen de Verenigde Staten en buurland Iran. In Washington zijn ze verliefd op de huidige Iraakse premier. Maar de andere kanshebber geldt als agent van Teheran.


Philippe De Backer wil burgemeester worden en is kritisch voor CD&V: ?Die partij wil alleen stemmen en macht?
6 Mei 2018, 08:06 Gazet v. Antwerpen

Moest hij de kans krijgen, dan zou Philippe De Backer (Open Vld) eerder kiezen voor het burgemeesterschap in Antwerpen dan voor zijn huidige functie, die van staatssecretaris in de federale regering. Dat zegt hij in een interview met De Zondag.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn