NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Maanden

2News.be / Trefwoorden / Maanden

Donderdag, 00:03 De Tijd
Enkele maanden geleden nog waterpret, nu sterven vissen door droogte in vijver: ?Intriest om te zien?
Dinsdag, 00:03 HLN.BE
De waterplas in de groene omgeving van de wijk langs de Architect Vanhoornelaan in Moorsele staat zo goed als volledig droog door de extreme en aanhoudende hitte. En dat terwijl kinderen in april nog genoten van waterspelletjes in de vijver. Tientallen vissen liggen ondertussen dood te rotten langs de waterkant. ?Er moet op korte en lange termijn een oplossing komen?, klinkt het bij buurtbewoners.


Noors-Nederlandse topvrouw Tinder raakt functie al na tien maanden kwijt
Maandag, 00:11 NU.NL - Tech
De Noors-Nederlandse Renate Nyborg is na tien maanden haar functie als topvrouw van de datingapp Tinder alweer kwijt. Het bedrijf wil reorganiseren, schrijft moederbedrijf Match Group in een brief aan de aandeelhouders.


VDL Nedcar kan vier maanden langer auto's voor BMW maken
1 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
VDL Nedcar kan vier maanden langer auto's in het Limburgse Born maken voor BMW. Het bedrijf heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met BMW waarin dat is afgesproken. Dit maakte de provincie Limburg vrijdag bekend in een brief.


Amazon krijgt 'in de komende maanden' Belgische webshop
29 Juli, 00:01 Tweakers
Amazon krijgt een lokale webwinkel voor Belgische gebruikers. De webwinkel komt binnenkort beschikbaar via de url 'amazon.com.be'. Top op heden kunnen Belgen alleen via de Nederlandse, Duitse of Franse versie van Amazon aankopen doen.


Lierse ziet doelman Jens Teunckens zes tot acht maanden uitvallen: ?Ik voelde meteen dat het vrij ernstig was?
28 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Twee weken voor de start van de competitie incasseerde Lierse een zware sportieve klap, nadat doelman Jens Teunckens op training een ernstige knieblessure opliep. Wellicht volgt eerstdaags nog een operatie, maar het betrouwbare sluitstuk van de Pallieters wacht sowieso een revalidatie van zes tot acht maanden.
Football Talk. Oyen (Genk) scheurt kruisband en is maanden out - Belhocine behoudt vertrouwen van Kortrijks bestuur
26 Juli, 00:01 HLN.BE
Een drama voor Luca Oyen. Het 19-jarige toptalent van Racing Genk moest zondag tegen Club Brugge (3-2) vlak voor rust geblesseerd naar de kant en het verdict is een dag later bijzonder hard. Het medische onderzoek van maandag bracht aan het licht dat Oyen de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft gescheurd. Hij zal later deze week geopereerd worden en wacht vervolgens een maandenlange revalidatie. Bijzonder zuur voor de jeugdinternational, die dit seizoen volop zijn kans ging krijgen bij Racing Genk. (BFA)


Benzineprijs duikt voor het eerst in ruim twee maanden onder de 2,30 euro
25 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
De gemiddelde adviesprijs voor een liter benzine is vrijdag gedaald naar 2,297 euro per liter, blijkt uit gegevens van consumentencollectief UnitedConsumers. Daarmee is in een paar weken tijd zo'n 20 cent per liter van de gemiddelde prijs af gegaan.


Leclerc boekt eerste overwinning in drie maanden: 'Deze had ik hard nodig'
11 Juli, 00:05 NU.NL - Sport
Charles Leclerc had lange tijd het gevoel dat alles en iedereen tegen hem was. Door zijn eerste overwinning in precies drie maanden kwam daar zondag in het Oostenrijkse Spielberg verandering in.


Sepp De Beuckeleer is blij weer pijnvrij op de fiets te zitten: ?Door knieblessure en examens stond ik ruim twee maanden aan de kant?
7 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De wedstrijd in Herenthout van vanavond lag al na drie ronden in zijn beslissende plooi. Vierentwintig renners, waaronder acht Kempenaars, kozen het hazenpad en zouden niet meer gegrepen worden. In de spurt klopte Limburger Timoty Stevens Balenaar Davide Bomboi en Gerry Druyts uit Brecht.
Slachtoffers melden 9 ton schade door datingfraude in eerste maanden 2022
27 Juni, 00:13 NU.NL - Tech
Slachtoffers van datingfraude hebben in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim 900.000 euro aan schade gemeld. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van de Fraudehelpdesk die onderzoeksplatform Pointer heeft opgevraagd.


Nederlandse economie groeide toch licht in eerste drie maanden van dit jaar
27 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
De economie van ons land is in de eerste drie maanden van dit jaar toch gegroeid ten opzichte van het slotkwartaal van 2021, blijkt uit een nieuwe raming van statistiekbureau CBS. Bij een eerdere raming was nog sprake van stagnatie. De nu gemelde groei was vooral te danken aan de extra consumptie door huishoudens.


Productie 3M al vier maanden heropgestart, zonder medeweten bewoners Zwijndrecht
23 Juni, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De productie bij chemiereus 3M is vier maanden geleden al heropgestart, en dat zonder dat de bewoners van Zwijndrecht op de hoogte zijn gebracht. Die productie was in de herfst van vorig jaar deels stilgelegd, omdat het Amerikaanse bedrijf weigerde de nodige informatie door te spelen over zijn productie en uitstoot van PFOS en PFAS. Volgens minister van omgeving Zuhal Demir (N-VA) gaat het over een beperkte productie zonder PFAS-emissies.
In Urk liggen de kotters al maanden aan de kade, want brandstof is te duur
9 Juni, 00:04 NOS nieuws

De kottervisserij heeft het zwaar en hoeft ook niet te rekenen op overheidssteun voor de gestegen brandstofprijzen. Zo formuleerde het kabinet het althans kort geleden. Vandaag leek er iets te zijn veranderd. Minister Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) hintte op een oplossing voor de sector: het kan "niet bestaan dat de visserij door een koude sanering uit Nederland verdwijnt", zei hij vandaag.

De minister voegde er wel aan toe dat de sector moet innoveren om toekomstbestendig te zijn, en minder afhankelijk moet worden van fossiele brandstof. Een kleine opening dus, maar eentje waar vele vissers niets meer aan zullen hebben. Een van hen is Jan de Boer.

Het is midden in de week vroeg in de ochtend en de boomkorkotter van De Boer ligt stil aan de kade van Urk. Normaal gesproken is het schip van maandag tot vrijdag op zee om tong, schar en schol te vangen. Maar nu ligt zijn kotter al maanden aan de kade, net als het grootste deel van de Nederlandse kottervloot.

Uitvaren is diefstal uit de eigen portemonnee, zeggen de vissers, met de huidige gasolieprijs kunnen met name de boomkorvissers onmogelijk een boterham verdienen op zee. Volgens de Nederlandse Vissersbond ligt 60 procent van de kotters stil. En daar komen volgens de bond elke week kotters bij. Wat nu nog vaart, zou verlieslatend varen om maar personeel te behouden.

Verkoopbare stukken UK 33

Meerdere vissers zijn al begonnen hun schip definitief te ontmantelen, de bemanning is naar huis gestuurd. Zo ook bij Jan de Boer. Zijn UK 33 ligt afgetuigd in de juni-zon. De verkoopbare stukken staal zijn er al afgebroken. "Een kilo roestvrijstaal levert momenteel ongeveer een euro op. Je moet toch wat."

Het schip van Jan de Boer verstookte tot voor kort 30.000 liter gasolie per week. De huidige prijs ligt op 1 euro per liter. Zijn visopbrengst per week komt neer op 30.000 euro. En daar moet ook bemanning, onderhoud en verzekeringen van betaald worden. "Je hoeft geen hogere wiskunde gedaan te hebben om te zien dat dat niet houdbaar is voor ons", zegt De Boer.

Visser Jan de Boer ziet geen toekomst meer in de kottervisserij: "Als de minister niet met wat geld over de brug komt voor ons is Urk Urk niet meer."

De Boer heeft het vissersvak van zijn vader geleerd. "Ik ben al meer dan 30 jaar visser. Als 16-jarige begon ik op dit schip van mijn vader als kok. Daarna heb ik 30 jaar in het stuurhuis gezeten. We hebben zware tijden gekend maar zo erg als nu is het nooit geweest."

De problemen voor de kotters die op platvis vissen, zijn niet van gisteren op vandaag ontstaan. En de hoge brandstofprijs is misschien de druppel, maar de vissers lopen al jaren tegen hindernissen en beperkingen aan. Windmolenparken op zee, ingekrompen visgebied door de Brexit, nieuwe Europese richtlijnen. Om nog niet te spreken over de bittere pil die de Nederlandse boomkorvissers moesten slikken toen het pulsvissen door Europa in de ban werd gedaan.

"We hadden zo'n mooie nieuwe duurzame methode maar die is ons weer afgepakt. Die paar jaar dat we daar mee mochten vissen waren de beste uit mijn vissersleven. Nu moesten we weer terug naar dezelfde methode als toen ik ooit met vissen begon. Alle innovatie weer teruggedraaid. En terug naar een veel vervuilendere visserij", aldus de Boer

Vooral door een Franse lobby werd het pulsvissen in de ban gedaan en moesten ook de Urker vissers weer terug naar hun oude, energieverslindende, vangmethode. Mede daarom is het nu helemaal moeilijk te verkroppen dat Franse vissers in de huidige brandstofcrisis door hun overheid ondersteund worden en de Nederlandse staat de knip gesloten houdt.

Fransen krijgen 35 procent subsidie en kunnen nog wel winstgevend de zee op. De Boer: "Dat zou ons ook kunnen redden. Van Europa mag het, maar Den Haag houdt het tegen. Ze laten de sector gewoon uitsterven."

Saneringsregeling

De Boer ziet geen andere mogelijkheid dan zijn vak op te geven en zijn boot naar de sloop te brengen. Het wachten is nog op een saneringsregeling, de overheid biedt de uittredende vissers een tegemoetkoming als zij hun boot opdoeken. Maar deze regeling wordt naar verwachting pas na de zomer in werking gesteld. Ondertussen solliciteert De Boer al lustig op andere functies.

"Kantoorwerk is niets voor mij. Ik wil buiten zijn, het liefst op het water. Ik heb mijn grootvaarbewijs gehaald dus misschien is de binnenvaart iets voor mij. Tot nu toe heb ik nog geen succes met mijn sollicitaties."
Vattenfall verhoogt prijzen voor de tweede keer in vier maanden tijd
6 Juni, 00:06 NU.NL - Economie
Energieleverancier Vattenfall gaat de prijzen van zijn variabele contracten per 1 juli verhogen, kondigt het bedrijf donderdag aan. Klanten met een gemiddeld verbruik (2.250 kilowattuur elektriciteit en 1.200 kubieke meter gas per jaar) betalen maandelijks 20 euro extra. In april ging de maandelijkse rekening bij Vattenfall al met zo'n 11 euro omhoog.


Gasverbruik in Nederland flink gedaald in eerste vijf maanden van dit jaar
6 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
Het gasverbruik in Nederland is fors gedaald. In de eerste vijf maanden van dit jaar is 25 tot 33 procent minder gas gebruikt dan in voorgaande jaren, blijkt vrijdag uit cijfers van Gasunie Transport Services (GTS).


23 Mei, 00:02 Skynet Belgie
Apps voor goedkoop tanken waren afgelopen maanden een stuk populairder
16 Mei, 00:15 NU.NL - Tech
De populariteit van apps waarmee je kunt bekijken waar je op dit moment het goedkoopst kunt tanken, is de afgelopen maanden flink toegenomen. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl.


Amper een druppel regen de afgelopen maanden en de temperaturen stijgen: ?Droog voorjaar is slechts aanloop?
12 Mei, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Er viel afgelopen maanden amper een druppel regen en de temperaturen stijgen. De kleine onverharde oppervlakte in Vlaanderen is kurkdroog. ?Water is kansloos om in de bodem te sijpelen?, zegt weerman Frank Deboosere.
Stuntploeg Union verliest koppositie na zeven maanden, pijnlijk verlies Lyon
9 Mei, 00:06 NU.NL - Sport
Revelatie Union Sint-Gillis is zondag voor het eerst sinds half oktober de koppositie in de Belgische Jupiler Pro League kwijtgeraakt. Club Brugge won met 0-2 van de grote concurrent en staat nu eerste. In Frankrijk leed Peter Bosz met Olympique Lyon een pijnlijke nederlaag in de strijd om Europees voetbal.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn