NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Luchthaven

2News.be / Trefwoorden / Luchthaven

Jonge landbouwers gaan luchthaven van Luik blokkeren
13 Maart, 00:02 HLN.BE
De Franstalige federatie voor jonge landbouwers (FJA) wil dinsdag vanaf 20 uur de luchthaven van Luik blokkeren. Dat heeft FJA aangekondigd in een persbericht.


Politieagent gefilmd terwijl hij geboeide arrestant in het gezicht slaat op luchthaven Charleroi: ?Onderzoek geopend?
6 Maart, 00:03 HLN.BE
Het parket van Charleroi heeft dinsdag een onderzoek geopend nadat ?RTL Info? een video had uitgezonden waarop te zien is hoe een politieagent een geboeide man slaat op de luchthaven van Charleroi.


KLM wil rapport toch wel openbaar maken over krimp Schiphol
KLM en brancheorganisatie Barin hebben toch toestemming gegeven om een rapport te openbaren waarin staat dat een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief is voor de krimp van Schiphol. Dat kan het verdienmodel van KLM flink onderuit halen.


70 arrestaties bij klimaatactie op luchthaven van Luik
18 December 2023, 00:01 De Tijd
12:07 De blokkage van het depot van de Chinese e-commercereus Alibaba op de luchthaven van Luik door honderden klimaatactivisten van de beweging Code Rood is afgelopen. Bij een actie aan de luchthaven van D...


Vakbonden luchthaven Charleroi dreigen met staking
21 September 2023, 00:04 HLN.BE
Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Brussels South Charleroi Airport (BSCA) heeft een stakings- en actieaanzegging ingediend voor een periode van vijftien dagen. Dat bevestigt secretaris van de christelijke bediendebond CNE Yves Lambot woensdag nadat de Franstalige nieuwswebsite ?L-Post? dinsdag het nieuws naar buiten had gebracht. Bonden en directie zijn in conflict over een ?koopkrachtpremie? van 750 euro. De bonden consulteren deze week hun achterban. De directie zegt akte te nemen van de stakingsaanzegging.


Sociale onrust Ryanair - Toestand op luchthaven van Charleroi rustig ondanks pilotenstaking Ryanair
15 Augustus 2023, 00:06 Skynet Economie
De toestand op de luchthaven van Charleroi maandagochtend is rustig op de eerste dag van de nieuwe staking door de Belgische piloten van Ryanair. Dat zegt Philippe Verdonck, CEO van de luchthaven.


Sociale onrust Ryanair - Alles verloopt rustig op luchthaven van Charleroi na staking Ryanair-piloten
1 Augustus 2023, 00:05 Skynet Economie
Door de pilotenstaking bij de luchtvaartmaatschappij Ryanair is het zaterdagmorgen erg rustig op de luchthaven van Charleroi. "Alleen de passagiers voor de voorziene vluchten zijn aanwezig. Alles gebeurt in een feestelijke vakantiesfeer", zegt Philippe Verdonck, de CEO van de luchthaven van Charleroi, aan Belga.


Rapport overlegplatform luchthaven Zaventem klaar: geen algemene consensus gevonden
12 Juli 2023, 00:05 Skynet Belgie
De discussies binnen het overlegplatform over de luchthaven van Zaventem hebben niet tot een algemene consensus geleid. Dat blijkt dinsdag uit het eindrapport van het platform, waarin zowel omwonenden, gemeenten, Brussels Airport, vakbonden en regeringen in vertegenwoordigd waren.


NTT East integreert Local 5G met draadloos systeem luchthaven Narita
24 Mei 2023, 00:06 Techzine
NTT East integreert Local 5G met de draadloze systemen van de Japanse luchthaven Narita. Dankzij het gecombineerde netwerk kunnen smartphones met de interne terminals van de luchthaven praten via 5G-telecomnetwerken. Deze week kondigden NTT East (Nippon Telegraph and Telephone East) en Nippon Airport Radio Services (NAR) aan dat ze NTT’s Local 5G-dienst met succes hebben […]


Taliban doden IS-leider die aanslagen liet plegen bij luchthaven Kabul
26 April 2023, 00:01 NOS nieuws

De Taliban hebben de IS-leider gedood die in augustus 2021 een reeks zelfmoordaanslagen liet plegen op de luchthaven van Kabul. Dat zeggen Amerikaanse functionarissen tegen onder meer The New York Times en CBS News. De leider van de terreurbeweging zou in de afgelopen weken al zijn gedood, maar het duurde enige tijd om zijn dood te bevestigen. Zijn naam is niet vrijgegeven.

De bomaanslagen van 26 augustus 2021 bij de luchthaven kwamen kort na de razendsnelle overname van Kabul door de Taliban. Talloze inwoners probeerden destijds in allerijl het vliegveld te bereiken om een van de schaarse plekken aan boord van een evacuatievlucht te bemachtigen.

Er waren toen al enige dagen signalen van een aanslag die op handen zou zijn. Toen die vrees uitkwam, kostte dat aan zeker 170 burgers en dertien Amerikaanse militairen het leven. Al snel werd duidelijk dat de daders lid waren van terreurgroep IS.

Nabestaanden op de hoogte gebracht

Volgens de Amerikaanse functionarissen hadden inlichtingenanalisten begin deze maand vastgesteld dat het brein achter de aanslagen was omgekomen bij een Taliban-operatie in Afghanistan. Het is niet duidelijk of hij het doelwit was van die operatie, of dat hij simpelweg is gedood bij gevechten tussen de Taliban en IS-strijders.

"Experts binnen de regering hebben een grote mate van zekerheid dat deze persoon inderdaad degene was die hiervoor verantwoordelijk was", zegt een bron tegen CBS News. Meer details zijn niet bekendgemaakt. Defensie in de VS heeft de nabestaanden van de dertien omgekomen Amerikaanse militairen op de hoogte gebracht van het nieuws.

In Afghanistan is een IS-tak actief die IS-Khorasan wordt genoemd, of IS-K. Sinds het Amerikaanse vertrek uit Afghanistan in augustus 2021, voeren de Taliban regelmatig strijd met de terreurgroep.




Brussels Airport vraagt om niet spontaan naar luchthaven te komen om bagage af te halen
20 Februari 2023, 02:05 Skynet Economie
Op Brussels Airport verloopt de bagageafhandeling vandaag opnieuw normaal, maar toch is het er erg druk. Veel reizigers die gisteren zijn geland zonder hun koffers, willen die vandaag spontaan zelf komen ophalen. "We vragen reizigers om niet naar de luchthaven te komen als ze niet gecontacteerd zijn geweest", benadrukt woordvoerster Nathalie Pierard.


Staking op luchthaven Zaventem voorbij
20 Februari 2023, 00:31 De Tijd
12:16 Nadat het personeel van bagageafhandelaar Aviapartner zaterdag een hele dag het werk hadden neergelegd, werkt de luchthaven van Zaventem opnieuw normaal.


Luchthaven Frankfurt introduceert ?touchless? biometrische passagierscontrole
15 Februari 2023, 00:09 Techzine
Het nieuwe systeem zal beschikbaar zijn voor alle luchtvaartmaatschappijen die vanuit de grootste Duitse luchthaven opereren. Vanaf later dit jaar zullen passagiers die via Frankfurt Airport reizen de stappen in hun reis, van check-in tot boarding, kunnen voltooien door hun gezicht te scannen bij biometrische checkpoints in de luchthaven. Fraport, de luchthavenexploitant, heeft samengewerkt met […]


Ook in 2023 beperkingen op luchthaven Schiphol
15 Februari 2023, 00:02 De Tijd
20:54 Tot begin mei zal de Nederlandse luchthaven Schiphol 5.000 minder vertrekkende passagiers kunnen verwerken dan normaal. Dat komt onder meer door een gebrek aan baggageafhandelaars.


Politie VS pakt twee mannen op vanwege hacken taxisysteem luchthaven JFK
25 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
De politie in de Verenigde Staten heeft twee mannen opgepakt omdat ze ervan worden verdacht dat ze het taxisysteem op de New Yorkse luchthaven JFK hebben gehackt. Ze werkten daarbij samen met Russische handlangers, meldt The Verge.


Luchthaven Maastricht Aachen Airport blijft behouden
18 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Maastricht Aachen Airport blijft open. De Provinciale Staten van Limburg zijn vrijdag akkoord gegaan met het behoud van het vliegveld.


ACV-Puls: "70 procent van werknemers luchthaven heeft het werk neergelegd" (2)
13 November 2022, 00:04 Skynet Economie
Zowat zeventig procent van de werknemers in de luchthaven Brussels Airport heeft het werk neergelegd. Dat meldt Hans Elsen, secretaris van ACV-Puls Luchtvaart en Logistiek, aan Belga. "Dit betekent dat de actie draagvlak heeft", aldus Elsen.


Waymo laat robotaxi?s rijden tussen Phoenix en luchthaven
13 November 2022, 00:01 Emerce
Alphabet-dochter Waymo zet zijn robotaxi's in voor ritjes van het centrum van Phoenix (Arizona) naar Phoenix Sky Harbor International Airport en vice versa. Dat is een afstand van acht kilometer.


Luchthaven Charleroi verwacht "ernstige verstoringen" op 9 november
6 November 2022, 00:06 Skynet Economie
Ook de luchthaven van Brussels South Charleroi verwacht volgende woensdag, op de nationale actie- en stakingsdag, "ernstige verstoringen" als gevolg van de vakbondsacties, zo klinkt het in een persbericht.


Luchthaven Charleroi zal morgen weer normaal draaien, zegt CEO
24 Oktober 2022, 00:04 Skynet Economie
De activiteiten op de luchthaven van Charleroi zullen vanaf morgenochtend weer zoals normaal verlopen. Dat zegt CEO Philippe Verdonck aan Belga. De stakers krijgen hun zin: er komt voorlopig geen tweede bedrijf voor de veiligheidscontroles van de passagiers.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn