NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Lockdown

2News.be / Trefwoorden / Lockdown

Nederlandse familiefilm Captain Nova in de bioscoop ondanks lockdown
Donderdag, 00:06 NU.NL - Film
De Nederlandse familiefilm Captain Nova gaat donderdag gewoon in de bioscopen draaien, ondanks de avondlockdown. De film opende half oktober met veel succes het festival Cinekid.


Oostenrijk kondigt lockdown en vaccinatieplicht aan
21 November, 00:07 Volkskrant
Als eerste Europees land wil Oostenrijk in februari een vaccinatieplicht invoeren. Om de huidige stijging van de coronacijfers een halt toe te roepen, gaat het land bovendien vanaf maandag in volledige lockdown. Dat heeft bondskanselier Alexander Schallenberg vrijdagochtend bekendgemaakt.


Macron: ?Lockdown voor ongevaccineerden niet nodig door coronapas?
19 November, 00:00 HLN.BE
Frankrijk hoeft geen lockdown in te voeren voor ongevaccineerden, omdat de Franse coronapas succesvol is gebleken bij het terugdringen van het coronavirus. Dat zegt president Emmanuel Macron in een interview met de krant La Voix du Nord.


Het sterk vergrijsde Weert is helemaal voor een nieuwe lockdown: ?Dit is een noodsituatie?
14 November, 00:06 Volkskrant
Weert heeft een hoog aantal besmettingen. Dat komt vermoedelijk door de sterk vergrijsde bevolking. Hoe denken de ouderen daar over de nieuwe maatregelen? ?Je kunt wel roepen: ik heb een eigen mening. Maar dit is een noodsituatie.?


Van lockdown tot vervroegde sluitingstijd: wat welke maatregel doet
14 November, 00:06 Volkskrant
Een kortdurende, ?lichte? lockdown, met thuiswerken en vervroegde sluitingstijden, dat is wat het kabinet van stal haalt om de huidige coronagolf te breken. Maar is dat genoeg? Dit weten we over de effectiviteit van de maatregelen.


Nog geen deal over Nederlands coronabeleid: ?lockdown light? met vroege sluit horeca en winkels in de maak
12 November, 00:00 HLN.BE
Het overleg binnen de Nederlandse regering over de coronaregels heeft donderdagavond nog niets opgeleverd. Zo zou er vrijdag tijdens een corona-overleg met de volledige ministersploeg nog veel moeten worden uitgewerkt. De hoofdlijnen zouden wel al staan, aldus betrokkenen. Nederlandse media weten al dat er een korte gedeeltelijke lockdown komt om de besmettingen snel terug te dringen.


LIVE. Mogelijk coronaprik voor zes jaar en ouder vanaf januari - Gedeeltelijke lockdown dreigt in Nederland
12 November, 00:00 HLN.BE
Gezondheidsminister Vandenbroucke hoopt vanaf januari kinderen van 6 tot 11 jaar te vaccineren, mits de Europese medicijnwaakhond EMA toestemming geeft. Ook is er een politiek akkoord om iedereen op termijn een herhalingsprik te geven. Eind november wordt na advies van experts beslist hoe dat zal gebeuren. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke gaf al wel uitleg aan onze redactie waarom er een derde prik komt en hoe dit ongeveer in zijn werk zal gaan. Lees al het nieuws over het coronavirus in deze liveblog.


Letland als eerste Europees land weer in lockdown: bars en winkels dicht, avondklok keert terug
21 Oktober, 00:01 HLN.BE
Letland gaat als eerste land van de Europese Unie weer in lockdown vanwege dramatische coronacijfers. Het Baltische land kampt met een snel stijgend aantal besmettingen. Het gaat wereldwijd om het hoogste cijfer per hoofd van de bevolking in de voorbije week. Ziekenhuizen dreigen overbelast te raken.


Coronavirus - Letse regering plant nieuwe lockdown
19 Oktober, 00:02 Skynet
De regering van Letland wil een nieuwe lockdown opleggen in het land, nu het aantal coronabesmettingen weer sterk stijgt. Tussen 21 oktober en 15 november zal het openbare leven weer beperkt worden, meldt premier Krisjanis Karins maandag na een urenlange vergadering van de coronacrisiscel. De regering moet de nieuwe lockdownmaatregelen nog formeel goedkeuren.


Concert ter viering van einde lockdown New York gestaakt wegens orkaan Henri
25 Augustus, 00:05 NU.NL - Muziek
Een groot popconcert in Central Park in New York, waarmee het naderende einde van de lockdown in de miljoenenstad wordt gevierd, is zaterdagavond (lokale tijd) stilgelegd vanwege orkaan Henri.


Nederlandse economie veert terug na lockdown, recessie voorbij
18 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met maar liefst 9,7 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, blijkt dinsdag uit eerste berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vergeleken met het eerste kwartaal komt de economische groei uit op 3,1 procent. Daarmee is Nederland nu officieel uit recessie.


Qantas stuurt 2.500 werknemers naar huis vanwege nieuwe lockdown
4 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas stuurt zo'n 2.500 werknemers van de airline en dochteronderneming Jetstar tijdelijk naar huis. Het gaat vooralsnog om een periode van twee maanden waarin het bedrijf het personeel niet nodig heeft als gevolg van nieuwe maatregelen om het coronavirus te beteugelen.


De tragische dood van hun zoon Pepijn (14): hoe jongeren kunnen verwelken tijdens de lockdown
6 Februari, 08:55 Volkskrant
In het afgelopen jaar zagen Gaston Remmers en Titia Bloemhof hun levenslustige puberzoon Pepijn verwelken. Hij ging op zoek naar spanning ? met dodelijke afloop. Zijn verhaal laat zien hoe kwetsbaar jongeren zijn in deze crisis, zeggen zijn ouders. Daar moet de politiek meer rekening mee houden.


Koen Wauters over geknuffel tijdens ?The Voice?: ?Raar om dat terug te zien, want de audities dateren al van voor de lockdown?
5 Februari, 21:48 HLN.BE
Ook grote ogen getrokken vanavond tijdens ?The Voice Van Vlaanderen?? Knuffels, een zwangere Natalia: het leek of we teruggekatapulteerd werden naar een ?ver verleden?. Ook Koen Wauters (53), een van de coaches, moest er even aan wennen, vertelt hij op Qmusic.


Aantal pinbetalingen daalde in januari met recordtempo door lockdown
5 Februari, 10:52 NU.NL - Economie
Het aantal pinbetalingen lag in januari bijna 30 procent lager dan een jaar geleden, meldt Betaalvereniging Nederland vrijdag. De vereniging, die sinds 2005 betaalgegevens van alle kaartverstrekkers bijhoudt, heeft sinds de oprichting niet zo'n daling meegemaakt.


Willy (64) had door de lockdown alle tijd voor zijn bijzondere hobby: ?Ik heb op een jaar tijd vijf violen gebouwd?
5 Februari, 05:35 Gazet v. Antwerpen

Willy Leys (64) uit Stekene profiteerde van de lockdown om eindelijk meer tijd te maken voor zijn hobby: violen bouwen. De gepensioneerde rijkswachter bouwde het voorbije jaar al vijf topinstrumenten. ?De coronacrisis heeft mijn passie voor het instrument een boost gegeven.?




Restaurant De Godevaart start nieuw leven: ?Verbouwen tot lockdown voorbij is?
4 Februari, 04:13 Gazet v. Antwerpen

Restaurant De Godevaart is aan een hergeboorte bezig. Momenteel smukken chefs Martijn Hendrikse en Sam Ruizendaal de boel op. Beide Amsterdammers willen klaar zijn tegen het einde van de lockdown.




Kabinet houdt de voet op de rem: lockdown duurt tot zeker 2 maart
2 Februari, 19:45 Volkskrant
De harde lockdown die Nederland sinds december in de greep houdt, wordt met nog eens minstens drie weken verlengd tot 2 maart. Op de opening van de basisscholen na, ziet het kabinet weinig mogelijkheden om nu meer verlichting te bieden. Winkels, horeca, musea en bioscopen blijven dicht, evenals de contactberoepen zoals kappers.


Theaters vragen kabinet meer dan 30 man per zaal toe te staan na lockdown
2 Februari, 19:27 NU.NL - Film
Theaters en bioscopen blijven voorlopig dicht nu de huidige lockdown is verlengd tot en met 2 maart. Bij de koepelorganisaties heerst begrip, maar ze hopen bij heropening na de lockdown meer dan dertig mensen per zaal te mogen ontvangen.


2 Februari, 14:48 De Tijd



Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn