NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Lockdown

2News.be / Trefwoorden / Lockdown

Strenge lockdown in Sjanghai begint ook in Nederland pijn te doen
9 Mei, 00:04 NU.NL - Economie
De strenge lockdown in Sjanghai dreigt ook greep te krijgen op Nederland. In de Chinese stad ligt de grootste haven van de wereld, en de vrachtafhandeling verloopt stroef door de coronabeperkingen. "We komen op het punt dat we het ook in Nederland gaan voelen", zegt Rogier Spoel van de logistieke ondernemersvereniging evofenedex.


Apple-leverancier Foxconn legt productie opnieuw stil vanwege lockdown
15 Maart, 00:04 NU.NL - Economie
Foxconn, een belangrijke toeleverancier van het Amerikaanse technologieconcern Apple, heeft zijn activiteiten in Shenzhen stilgelegd vanwege de lockdown in de Chinese miljoenenstad. Dat heeft het Taiwanese bedrijf maandag bekendgemaakt.


Nederland had eind 2021 grootste daling winkelverkopen van EU door lockdown
5 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
In december daalden de winkelverkopen in de Europese Unie nergens zo hard als in Nederland. De consument kocht in ons land 9,2 procent minder dan de maand ervoor. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van Eurostat (pdf). De oorzaak hiervan was de strenge lockdown.


Opnieuw onthulling in Partygate: Britse premier Johnson had tijdens eerste lockdown verjaardagsfeestje
25 Januari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De Britse premier Boris Johnson had tijdens de eerste lockdown in 2020 een verjaardagsfeestje waarbij hij tegen zijn eigen coronaregels heeft gezondigd, zo heeft ITV News maandag bericht.
Coronavirus - Lockdown in Xi'an gedeeltelijk opgeheven
20 Januari, 00:05 Skynet Buitenland
In de Chinese metropool Xi'an rijdt er weer openbaar vervoer, bijna een maand na het begin van een erg strikte lockdown wegens een uitbraak van het coronavirus. Dat hebben de autoriteiten gemeld.


Nederland versoepelt coronaregels, maar Antwerpen blijft populaire uitwijkplaats: ?Ook na de lockdown zullen we blijven komen?
17 Januari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Op 18 december 2021 werd in Nederland een strenge lockdown ingevoerd. Als gevolg zochten onze noorderburen massaal hun heil in Antwerpen, een gegeven dat de lokale middenstand geen windeieren legde. Zaterdag werden de maatregelen opnieuw versoepeld. Zo mogen onder meer kledingwinkels er opnieuw de deuren openen. Maar de horeca blijft voorlopig dicht. Heeft dat een impact op de toestroom van Nederlandse bezoekers? We namen zondag een kijkje in de Antwerpse binnenstad.
?Personeel Boris Johnson kocht wijnkoelkast voor afterworks op vrijdagen tijdens lockdown?
15 Januari, 00:02 HLN.BE
Volgens de Britse tabloid Daily Mirror hield het personeel van de Britse premier Boris Johnson tijdens lockdowns afterworks die de bijnaam ?wine-time Fridays? kregen. Die waren zo populair dat er een wijnkoelkast voor werd aangekocht. Aan de Britse nieuwszender Sky News ontkent het kabinet van Johnson de afterworks niet.


Vrienden van Amstel opgebouwd ondanks dreigende verlenging lockdown
14 Januari, 00:06 NU.NL - Muziek
Hoewel de kans groot is dat de lockdown vrijdag wordt verlengd, wordt De Vrienden van Amstel opgebouwd alsof het evenement zaterdag doorgaat. De organisatie heeft daar bewust voor gekozen, ook al is de kans op doorgang "nihil", vertelt producent Machiel Hofman van Tribe Company.


Broos herstel biermarkt na lockdown direct gestokt
14 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
De biermarkt leek zich vorig jaar een beetje te herstellen van het dramatisch verlopen jaar 2020, maar door de nieuwe lockdown is dat niet gelukt. Ten opzichte van 2019 - voor corona - kwam de totale bierverkoop afgelopen jaar ruim 10 procent lager uit, laat Nederlandse Brouwers aan NU.nl weten.


Lockdown doet het meest pijn bij kledingwinkels, musea en bioscopen
14 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Veel sectoren zagen hun inkomsten door de lockdown vrijwel volledig verdampen. Zo was het aantal transacties bij onder meer kledingverkopers, pretparken, musea, bioscopen en sporthallen 90 procent kleiner dan voor de pandemie. Dat blijkt uit data van ING.


10 Januari, 00:05 Volkskrant
Kappers met handen in het haar door terugbetalen loonsteun in lockdown
7 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Veel kappers zien het niet meer zitten nu ze niet alleen te maken hebben met de lockdown, maar ook de eerder ontvangen loonsteun moeten terugbetalen. De bedragen waar zij recht op hadden zijn nu vastgesteld, dus het terugbetalen is ook begonnen. Volgens brancheorganisatie ANKO kan dat net de druppel zijn die de emmer doet overlopen.


3 Januari, 00:02 De Tijd
Kabinet iets ruimhartiger met steun om plotse lockdown
23 December 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Het demissionaire kabinet trekt 590 miljoen euro extra uit om ondernemers en werknemers te compenseren voor de gevolgen van de plotse lockdown. Ondernemers kunnen meer loonsteun en tegemoetkoming in de vaste lasten krijgen, musea krijgen extra geld en ook de dierentuinen kunnen 10 miljoen euro tegemoetzien.


Coronavirus - VS delen 500 miljoen gratis COVID-19-tests uit, geen sprake van lockdown
22 December 2021, 00:04 Skynet Buitenland
Om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus tegen te gaan, zullen de Amerikaanse autoriteiten 500 miljoen gratis COVID-19-tests verdelen. Indien nodig zal ook het militair medisch personeel gemobiliseerd worden en wordt de vaccinatiecapaciteit vergroot. Dwingende maatregelen, zoals een lockdown, komen er niet, aldus een hoge ambtenaar van het Witte Huis.


Nederland gaat 'onvermijdelijk' in lockdown
19 December 2021, 00:02 De Tijd
19:22 In Nederland komt er vanaf zondagochtend 'onvermijdelijk' een lockdown, bevestigt premier Mark Rutte zaterdagavond. Zo gaat de norm voor thuisbezoek terug naar twee. Ook buiten zijn alleen nog groepe...


Waarom Nederland zo?n strenge lockdown invoert: ?Verschrikkelijk, we waren van onze stoel geblazen?
19 December 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Nederland gaat vanaf zondag opnieuw in lockdown, en dat met zeer strenge maatregelen. Premier Mark Rutte was glashelder: "Het is verschrikkelijk voor het hele land. Maar het is noodzakelijk."
Nederlandse familiefilm Captain Nova in de bioscoop ondanks lockdown
2 December 2021, 00:06 NU.NL - Film
De Nederlandse familiefilm Captain Nova gaat donderdag gewoon in de bioscopen draaien, ondanks de avondlockdown. De film opende half oktober met veel succes het festival Cinekid.


Oostenrijk kondigt lockdown en vaccinatieplicht aan
21 November 2021, 00:07 Volkskrant
Als eerste Europees land wil Oostenrijk in februari een vaccinatieplicht invoeren. Om de huidige stijging van de coronacijfers een halt toe te roepen, gaat het land bovendien vanaf maandag in volledige lockdown. Dat heeft bondskanselier Alexander Schallenberg vrijdagochtend bekendgemaakt.


Macron: ?Lockdown voor ongevaccineerden niet nodig door coronapas?
19 November 2021, 00:00 HLN.BE
Frankrijk hoeft geen lockdown in te voeren voor ongevaccineerden, omdat de Franse coronapas succesvol is gebleken bij het terugdringen van het coronavirus. Dat zegt president Emmanuel Macron in een interview met de krant La Voix du Nord.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn