NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Lockdown

2News.be / Trefwoorden / Lockdown

Coronavirus - Groen wil een mentale lockdown vermijden met een Urgentieplan Mentaal Welzijn
Vandaag, 04:22 Skynet
Groen heeft een Urgentieplan Mentaal Welzijn opgesteld om de groeiende druk op de geestelijke gezondheid aan te pakken. Het plan legt in tien maatregelen de nadruk ligt op 'bespreekbaar maken' en 'doortastender beleid'. Groen-voorzitster Meyrem Almaci vreest een golf van psychische klachten door corona, zeker bij jongeren, "en de geestelijke zorg zit vandaag op haar limiet".


Zo maken we van derde golf een golfje: strengere maatregelen waarschijnlijk, lockdown nog niet aan de orde
Gisteren, 20:06 HLN.BE
Nu zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal infecties met de besmettelijkere Britse variant in de lift zitten, neemt ook de kans op strengere maatregelen toe. ?Met gerichte maatregelen kunnen we van de derde golf een golfje maken. Nu meteen alles op slot doen, is geen optie?, zegt viroloog Steven Van Gucht.


Nu nog besmettelijkere virusmutaties de overhand dreigen te nemen: hoe groot is draagvlak voor nieuwe, harde lockdown in Vlaanderen?
Gisteren, 19:24 HLN.BE
?Trek even snoeihard aan de noodrem - de kort pijn -, om daarna allemaal sneller naar het ?normale leven terug te kunnen.? Nu nog besmettelijkere virusmutaties de overhand dreigen te nemen, lijkt de nieuwe, strengere lockdown waar onder meer de horeca en eventsector om vragen er vroeg of laat te komen. Hoe denken werkgevers, winkeliers, het onderwijs, verhuurders van vakantielogies en jeugdverenigingen hierover? Bestaat er een draagvlak voor een nieuwe, harde lockdown zoals in maart in Vlaanderen?


Coronavirus - Lockdown in deel van Hongkong nu aantal gevallen toeneemt
Zaterdag, 04:38 Skynet
Hongkong zet de zware middelen in om een uitbraak van het coronavirus in een van de armste en dichtstbevolkte wijken aan te pakken. In de Jordan-wijk, op het schiereiland Kowloon, geldt met onmiddellijke ingang een lockdown, werd zaterdagochtend (plaatselijke tijd) aangekondigd. Zowat 10.000 bewoners zijn getroffen door de lockdown.


Tweede lockdown stuwt winst PostNL
Donderdag, 07:06 NOS nieuws

De lockdown die half december inging, heeft PostNL een flink hogere winst opgeleverd dan waar het bedrijf rekening mee hield. Het postbedrijf kwam daarom eerder dan gepland al met voorlopige cijfers over het afgelopen jaar.

Zo nam de brievenbuspost een flinke vlucht in december. Er werden sinds het ingaan van de lockdown ruim twee keer zoveel kaarten en brieven bezorgd als normaal. Ook werden er veel meer pakketten verzonden.

Eenmalige vraag

Daardoor had het bedrijf een uitzonderlijk goed laatste kwartaal. Het schat dat de winst voor rente en belastingen in de laatste drie maanden 55 miljoen euro hoger was, dan als er geen coronacrisis was geweest.

Over heel 2020 verwacht PostNL een winst voor rente en belastingen van zo'n 240 miljoen euro, naar eigen zeggen "fors meer dan eerder aangegeven".

PostNL kon afgelopen jaar een recordaantal pakketten bezorgen: 337 miljoen in totaal. Zo'n 25 miljoen pakketten zijn alleen verzonden vanwege corona, schat het bedrijf. Het houdt er rekening mee dat dit eenmalige vraag is, die weer verdwijnt als de pandemie voorbij is.
We zaten tijdens eerste lockdown per week 14,5 uur langer op ons gat
Woensdag, 11:49 Skynet
De coronacrisis heeft een grote invloed op ons zitgedrag en op onze fysieke activiteit. Een onderzoek van doctoraatsonderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) Yanni Verhavert onder personeelsleden van middelbare scholen toont aan dat de respondenten tijdens de eerste lockdown per week 14,5 uur langer hebben gezeten. Maar ze bewogen ook iets meer.


Huidige lockdown zorgt voor cooldown bij de bouwmarkten
Woensdag, 04:14 NU.NL - Economie
Voor bouwmarkten geldt sinds een maand een soort semi-lockdown. De filialen zijn dicht, maar in tegenstelling tot andere winkels mogen zij wel click & collect aanbieden. Het had wel wat voeten in de aarde om de bedrijfsvoering daarop aan te passen en ook de doe-het zelfwinkels hebben te maken met de logistieke beperkingen van de bezorgdiensten. Na topmaanden loopt de omzet dan ook terug, zeggen de grote bouwmarkten tegen NU.nl.


Coronavirus - Duitsland verlengt lockdown tot midden februari en verplicht FFP2-maskers in winkels
19 Januari, 22:31 Skynet
Duitsland blijft nog zeker tot 15 februari in harde lockdown. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel dinsdag bekendgemaakt na overleg met de deelstaatspremiers. De mondmaskerplicht wordt ook strenger in winkels en op het openbaar verkeer. Zo zal men daar FFP2-maskers moeten dragen.


Babysitter riskeert vijf jaar cel na aanranding van 7-jarig meisje

?Mijn dochter is getekend voor haar leven.? De moeder van een 7-jarig meisje is gedegouteerd van wat de 23-jarige B.V. uit Mol haar dochtertje heeft aangedaan. De man die verjaardagsfeestjes voor kinderen organiseerde en babysitter was, riskeert vijf jaar cel voor het seksueel misbruik van het meisje en voor het bezit en aanmaak van kinderporno. De twintiger deelde zelfs gedragen ondergoed en sokken van het slachtoffer met een Nederlandse pedofiel.
Inspectie SZW ziet door lockdown meer maaltijdbezorgers onder de zestien jaar
19 Januari, 14:12 NU.NL - Economie
De Inspectie SZW ziet nog "zeer regelmatig" dat jongeren onder de zestien jaar maaltijden bezorgen, terwijl dat sinds 1 juli vorig jaar verboden is. Door de lockdown is de druk op maaltijdbezorgdiensten toegenomen. In de zoektocht naar arbeidskrachten houden deze bedrijven zich niet altijd aan de nieuwe wetgeving, aldus de Inspectie SZW.


Opsteker voor boekverkopers na oproep tot steuntje in de rug tijdens lockdown
19 Januari, 13:06 NOS nieuws

Veel lokale boekwinkels hebben hun omzet de afgelopen dagen bijna zien verdubbelen vergeleken met eerder in de lockdown. Dat gebeurde na een campagne van de boekenbranche om gesloten fysieke winkels een steuntje in de rug te geven. Op sociale media doen ruim 200 schrijvers de oproep om online boeken aan te schaffen bij lokale boekhandels.

"Het gaat heel hard en dat is hartverwarmend. Maar er wordt nog wel verlies gemaakt. Het is minder verlies, maar nog steeds verlies", reageert een woordvoerder van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), de initiatiefnemer van de campagne. CPNB wijst erop dat de verschillen tussen boekhandels groot zijn.

"Laten we hopen dat consumenten ook op de lange termijn boekhandels blijven steunen. Want de boekwinkel is geen gewone retailer, maar een culturele instelling die niet zomaar terugkomt als die is verdwenen", stelt de stichting verder. "Koffietentjes, kapsalons, kledingzaken; iedereen heeft het zwaar, maar de rol van een boekwinkel is anders. En er zijn er nog maar weinig."

Ook de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) laat weten blij te zijn met het goede nieuws over de omzetcijfers. Wel wordt de bond nog veel gebeld door boekverkopers die zich grote zorgen maken over mogelijk strengere of langere maatregelen.

Eerder werd al gemeld dat Nederlanders meer zijn gaan lezen in de coronacrisis, maar toen bleek dat fysieke winkels daar nauwelijks van profiteerden.

De campagne voor lokale boekverkopers, die op sociale media actief is onder de hashtag #steunjeboekhandel en #koopnueenboek, wordt niet alleen omarmd door Nederlandse veel schrijvers, onder wie Simone van der Vlugt, Herman Koch en Jan Terlouw.

Ook vanuit het buitenland klinkt steun:

De internationale thrillerauteur David Baldacci roept Nederlandse lezers op hun boekhandel te ondersteunen. "Boeken zijn geweldig voor grauwe dagen. Ze kunnen jouw leven en dat van je familie opvrolijken." Schrijfster Isabel Allende roept Nederlanders op om grote verkoopplatforms te vermijden en lokaal te kopen:

Andere internationale auteurs die in actie komen voor de Nederlandse boekhandels zijn tweevoudig Booker Prize-winnares Hillary Mantel, en de auteurs T.C. Boyle, Judith Schalansky en Charles Lewinsky.
?Merkel wil lockdown verlengen tot 15 februari en coronaregels fors aanscherpen?
19 Januari, 10:48 HLN.BE
De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil de lockdown in haar land verlengen tot 15 februari. Ook stuurt de regering volgens een uitgelekt conceptvoorstel aan op het verplichte gebruik van extra beschermende mondmaskers in het openbaar vervoer en winkels.


Ann Van Elsen en haar man Filip: ?Bij de eerste lockdown schreven we op een briefje: ?We gaan niet scheiden??
19 Januari, 10:48 HLN.BE
?Zo?n crisisperiode kan pijnpunten extra blootleggen.? Corona was een uitdaging voor heel wat relaties, maar trager gaan leven heeft deugd gedaan voor Ann Van Elsen (41) en haar man Filip De Snoeck (56). De twee praten in een uniek dubbelgesprek over hun verschillende karakters, hun kinderen, hoe ze aan elkaar gekoppeld werden en hun kinderwens. ?Toen Filip koudwatervrees kreeg, legde dat wel wat druk op onze relatie.?


Westvleteren levert binnenkort aan huis
19 Januari, 11:00 De Tijd
11:29 Als Mozes niet naar de berg komt, dan moet de berg naar Mozes komen. De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren experimenteren met thuisleveringen van hun geliefde trappist.


Gedeeltelijke lockdown in het Capitool na brandje in de buurt
18 Januari, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Het Capitool in Washington is maandagmiddag een tijdje in lockdown gegaan. Volgens Amerikaanse media was er sprake van een ?ernstige dreiging?. Maar uiteindelijk ging het om een brandje in de buurt. Het toont wel aan hoe strak de zenuwen gespannen staan.
Coronavirus - Oostenrijk gaat lockdown verlengen tot 7 februari
17 Januari, 00:31 Skynet
De Oostenrijkse regering gaat de harde lockdown die momenteel van kracht is, nog met twee weken verlengen tot 7 februari. Dat heeft het Oostenrijkse persagentschao APA zaterdagavond gemeld op basis van bronnen in onderhandelingskringen. Bondskanselier Sebastian Kurz heeft voor zondagochtend een persconferentie aangekondigd.


Scholen in lockdown: ?De tijd van wennen aan onderwijs op afstand is wel voorbij?
15 Januari, 20:56 Volkskrant
De vraag leeft aan honderdduizenden keukentafels: hoe goed is dat afstandsonderwijs eigenlijk? De ene juf haalt alles uit de kast om kleuters te motiveren, elders wordt gemopperd over onbereikbare leraren. De verschillen zijn nog erg groot.


Knippen of toch omarmen? Hoe langer de lockdown, hoe creatiever de coronacoupes
15 Januari, 10:12 HLN.BE
Een ontplofte matras, een vogelnest of coupe ravage. Het aantal synoniemen voor kapsels waar geen huis meer mee te houden valt, is uitgebreid. Als de kappers nog dichtblijven tot april, zal onze haardos gemiddeld 5 cm gegroeid zijn. Zelf de schaar erin zetten? Of toch maar omarmen, die coronacoupe? "De vrouwen zijn enthousiast over mijn krullenbol", zegt Bart Tommelein (Open Vld).


Deel winkelketens zet huurbetalingen op pauze om lockdown te overleven
15 Januari, 10:07 NU.NL - Economie
Winkelketens hebben het door de coronamaatregelen zwaar en een aantal ketens betaalt daarom sinds het begin van de lockdown geen of minder huur. In sommige gevallen gaat dat niet in overleg met de verhuurder, waardoor er conflicten ontstaan, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag na een rondgang.


?Toen ze tijdens de lockdown steeds minder thuis was, wist ik het wel?: corona doet ons vaker scheiden
15 Januari, 09:30 HLN.BE
Sergio Herman en Ellemieke Vermolen zijn niet de enige die dit jaar een punt achter hun huwelijk hebben gezet. Corona heeft ons vorig jaar meer doen scheiden, leren voorlopige gegevens van het Rijksregister. We stevenen af op een triest recordjaar. ?Door corona raakten koppels hun modus vivendi kwijt.?

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn