NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Limburgse

2News.be / Trefwoorden / Limburgse

Zuid-Limburgse Vaals blijft op route grote wielertochten staan
20 Februari, 00:03 NU.NL - Sport
Grote wielertochten mogen toch door de Zuid-Limburgse gemeente Vaals blijven rijden. De gemeenteraad verwierp maandagavond een voorstel om wielertochten met duizenden deelnemers te weren uit de gemeente.


Limburgse Emmy Ackermans wint Regio Songfestival
9 November 2023, 00:05 NU.NL - Muziek
Limburg heeft het Regio Songfestival gewonnen. Emmy Ackermans werd na het tellen van de stemmen van het publiek en de vakjury met haar lied 't Letste Rundje uitgeroepen tot winnaar.


Limburgse baksteenfabrikant brengt eerste CO2-negatieve gevelsteen op de markt
5 September 2023, 00:02 Skynet
De Limburgse baksteenfabrikant Vandersanden brengt vanaf volgend jaar als eerste een gevelsteen op de Belgische en Nederlandse markt die tijdens het uitharden zestig kilogram CO2 opneemt. De nieuwe steen past in de doelstelling van het bedrijf om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn.


Koop deze Limburgse villa met matchende Ferrari!
22 Augustus 2023, 00:01 AutoBlog

De Ferrari is helaas niet bij de prijs inbegrepen, maar wie weet valt er nog wat te onderhandelen. We zaten even te twijfelen of we nu naar de advertentie van een auto zaten te kijken of de advertentie van een huis, maar het gaat toch echt om de woning. De foto die je boven dit […]

Dit artikel Koop deze Limburgse villa met matchende Ferrari! verscheen eerst op Autoblog.nl.
Bocholt en Hubo Handbal spelen volledig Limburgse finale voor de landstitel
7 Mei 2023, 00:00 Skynet Belgie
De finalisten van de nationale handbalplay-offs zijn bekend. Achilles Bocholt neemt het vanaf 20 mei op tegen Hubo Handbal.


Productie bij autofabriek Nedcar na wilde staking hervat
De productie bij de Limburgse autofabriek Nedcar is hervat. Dat heeft eigenaar VDL vrijdag laten weten. Toch is volgens enkele werknemers niet iedereen aan het werk, twee productielijnen zouden nog stil liggen.


26 April 2023, 00:07 Volkskrant
Roda JC in Limburgse derby nipt te sterk voor MVV Maastricht
6 Februari 2023, 01:07 NU.NL - Sport
Roda JC heeft zondag in de Keuken Kampioen Divisie de Limburgse derby tegen MVV Maastricht gewonnen. In Kerkrade werd het 2-1 voor de ploeg van coach Edwin de Graaf.


Albert Heijn slaat slag bij Limburgse keten: Jan Linders-winkels worden AH's
18 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De zuidelijke supermarktketen Jan Linders gaat tientallen winkels met de Albert Heijn-formule uitbaten. Het bestaande personeel kan in de winkels blijven werken.


Limburgse vlaaimakers willen Europese beschermde status
21 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Bakkers in Nederlands- en Belgisch-Limburg proberen het karakter van de Limburgse vlaai te bewaken door bij de EU een beschermde status aan te vragen. Als de Limburgse vlaai die status krijgt, mag die alleen zo heten als het gebak in Limburg gemaakt is.


Brouns wil Europese erkenning voor Limburgse vlaai
20 November 2022, 00:07 Skynet Economie
Vlaams minister van Economie en Landbouw Jo Brouns (CD&V) vraagt de Europese Commissie samen met zijn Nederlandse collega om een beschermde geografische aanduiding voor de Limburgse vlaai. Als de aanvraag wordt goedgekeurd mag het dessert voortaan enkel in Nederlands of Belgisch Limburg gemaakt worden.


Limburgse chef-kok start uitzendbureau voor koks om restaurants uit de nood te helpen
19 Oktober 2022, 00:01 HLN.BE
Sterrenchef Alex Clevers is gestart met een uitzendbureau voor koks. Zo wil hij iets doen aan het enorme personeelstekort in de horeca. ?In de coronaperiode zijn heel wat horecawerknemers overgestapt naar een andere job en dat zorgt nu voor een tekort?, vertelt Clevers. Zijn uitzendbureau Blenth schakelt freelancekoks in om restaurants uit de nood te helpen. Er staan intussen al 20 koks in het personeelsbestand van het uitzendbureau.


Vogelgriep vastgesteld bij Limburgse kalkoenhouder, drie bedrijven geruimd
18 Oktober 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Op een kalkoenenbedrijf in het Limburgse Ospel is vogelgriep vastgesteld, meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zondag. Ongeveer 23.850 kalkoenen zullen worden gedood om verspreiding van het virus te voorkomen.


MVV laat in slotfase zege uit handen glippen in Limburgse derby tegen Roda JC
5 September 2022, 00:06 NU.NL - Sport
MVV Maastricht heeft zondagmiddag in de slotfase de zege uit handen gegeven in de Limburgse derby tegen Roda JC Kerkrade: 1-1. Invaller Romano Postema liet vlak voor tijd de gelijkmaker aantekenen tijdens de wedstrijd in speelronde vijf van de Keuken Kampioen Divisie.


Vijf Limburgse gemeenten getroffen door cyberaanval, geen data gestolen
22 Augustus 2022, 00:12 NU.NL - Tech
Vijf Zuid-Limburgse gemeenten zijn onlangs getroffen door een cyberaanval. Daarbij werd de administratie van het sociaal domein vergrendeld.


24H Zolder: Eindstrijd in het kampioenschap gaat tussen PK Carsport en Tip Top Rent
20 Augustus 2022, 00:03 Autosport
Na de 24 Hours of Zolder is de tussenstand in het Belcar Endurance Championship uiteraard grondig gewijzigd, al blijft de top 2 onveranderd: PK Carsport voor Tip Top Rent. De strijd om de titel zal gaan tussen die beide teams, enerzijds met de Audi R8 GT2 en anderzijds de Porsche Cayman GT4. In GTA is PK Carsport overigens al kampioen, net als Tip Top Rent in GTB. In TA en TB daarentegen is het kampioenschap uitermate spannend.

Lees meer: 24H Zolder: Eindstrijd in het kampioenschap gaat tussen PK Carsport en Tip Top Rent


Limburgse tenniscoach 12 jaar geschorst wegens matchfixing
28 Juli 2022, 00:06 NOS nieuws

Tenniscoach Max Wenders is voor twaalf jaar geschorst wegens matchfixing. De 26-jarige coach uit het Limburgse Brunssum heeft volgens The International Tennis Integrity Agency meerdere aanklachten wegens matchfixing toegegeven. Ook zou de coach hebben bekend dat hij bewijsmateriaal heeft vernietigd.

The International Tennis Integrity Agency ziet erop toe dat alles in het internationale tennis eerlijk verloopt. Niet eerder is een Nederlandse sporter of trainer zo lang geschorst voor matchfixing als Wenders.

Demi Schuurs

Wenders stond in het verleden ook dubbelspecialiste Demi Schuurs bij. De 28-jarige Schuurs is momenteel de nummer 18 van de wereld in het dubbelspel. Drie weken geleden stond ze nog met haar partner Arianne Hartono op het gras van Wimbledon.

Researchjournalist Ben Meindertsma sprak eerder voor zijn podcast Gefixt met Max Wenders en vertelt daarover in NOS Radio Langs de Lijn.

Wenders kreeg in de internationale tenniswereld enige bekendheid toen de Amerikaanse tennister Sofia Kenin vorig jaar bekende maakte een relatie te hebben met Wenders, die toen ook haar trainer was. Kenin was op dat moment een top-10 speelster.

Beschuldigingen

Wenders speelt ook een rol in de NOS-podcast Gefixt, waar hij onherkenbaar te horen is. Meerdere personen beschuldigen hem in de podcast van het benaderen van spelers van Jong Roda JC, met het verzoek om een wedstrijd bewust te verliezen.

In de podcast ontkent Wenders iets met matchfixing te maken te hebben. Volgens Wenders werd hij gechanteerd door andere matchfixers, maar had hij zelf nooit spelers benaderd. Het interview vond plaats in mei 2021, een maand nadat hij in een hoorzitting van de International Tennis Integrity Agency had toegegeven betrokken zijn geweest bij matchfixing in het tennis - zo blijkt nu.
Limburgse fruittelers meten schade na nachtvorst op
11 April 2022, 00:09 Skynet Economie
Het Proefcentrum voor de Fruitteelt (pcfruit) in Sint-Truiden is nog volop bezig met het opmeten van de schade die de nachtvorst heeft aangericht. "Het is vroeg om het heel juist in te schatten, maar dat er schade zal zijn, dat is duidelijk", zegt Serge Remy van pcfruit. Ook het slechte weer na de vorst betekent geen goed nieuws voor de fruittelers.


Limburgse aspergeteler beboet voor onderbetaling van arbeidsmigranten
15 Maart 2022, 00:06 NU.NL - Economie
Een aspergeteler uit het Limburgse Linne heeft een boete van 85.000 euro gekregen voor het onder meer onderbetalen van arbeidsmigranten. De werknemers van de teler zouden werkweken van tachtig uur hebben gedraaid tegen een loon van 7 euro per uur, schrijft de Arbeidsinspectie vrijdag.


Aanklacht tegen 5G-aanleg komt Limburgse eisers duur te staan
25 Februari 2022, 00:14 Techzine
Een Limburgs gezin is bijna 2.000 euro aan KPN verschuldigd na een verloren rechtszaak over een 5G-mast nabij zijn woning. De rechter oordeelde dat KPN het recht heeft om de mast te bouwen. Daar wegen zorgen over gezondheidsrisico’s niet tegenop. Het aantal 5G-masten groeit hard. Op dit moment telt Nederland meer dan 50.000 5G-stations. KPN […]

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn