NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Limburg

2News.be / Trefwoorden / Limburg

Parket onderzoekt hacking Limburg.net en waarschuwt: ?Geldboete tot 800.000 euro?
24 Januari, 00:01 HLN.BE
Verschillende personen hebben klacht ingediend tegen afvalintercommunale Limburg.net. Ze zijn slachtoffer van het grootschalige datalek. De federale gerechtelijke politie van Limburg voert een onderzoek. Het parket Limburg wijst op sancties ?tot maximaal een gevangenisstraf van drie jaar en een geldboete tot 800.000 euro?.


Sneeuwpret in Zuid-Limburg: snowboardend de heuvel af
19 Januari, 00:03 NOS nieuws

Naast wat overlast op de weg door de sneeuw in Zuid-Limburg, waren er vandaag ook veel mensen die genoten van het winterse weer. Op sommige plekken viel plaatselijk tussen de 15 en 25 centimeter sneeuw, en dat betekent: sneeuwpret!

Een hoop scholen waren dicht, leerlingen kregen ijsvrij of moesten online lessen volgen. In Kerkrade gingen kinderen van basisschool Diabolo wel naar school. De gymlessen maakten plaats voor een buitenprogramma: er werden iglo's gebouwd en sneeuwballen gegooid en er werd gesleed, schrijft regionale omroep 1Limburg.

In Oirsbeek, dat ten noordoosten van Maastricht ligt, ging snowboarder Jesse Augustinus de heuvel af en hij kon het niet laten om de trapleuning mee te nemen.

En ook verder in de provincie was er veel sneeuwpret:

Op andere plekken in Zuid-Limburg gingen mensen op pad om mooie plaatjes te maken:

Om grote problemen te voorkomen, werden in Limburg verschillende maatregelen genomen. Zo reden bussen van Arriva niet en gingen sneeuwschuivers op pad om wegen vrij te maken. Het busverkeer is inmiddels weer op gang gekomen, zegt een woordvoerder.

Verder bleef het rustig in ziekenhuizen, er was geen extra drukte op de spoedeisende hulp. Een woordvoerder van de politie zegt dat het aantal verkeersongelukken niet hoger is dan normaal op een donderdag.

Rijkswaterstaat blijft in het zuiden wel zout strooien vanavond en vannacht, omdat het glad kan worden door de sneeuw die er nog ligt, die kan bevriezen. Code geel blijft tot morgenmiddag 12.00 uur van kracht.

Er wordt nog wel sneeuw verwacht in de nacht van donderdag op vrijdag, maar veel minder dan vandaag.
Parket Limburg voert onderzoek naar stoffelijk overschot van man in Maas
15 Januari, 00:01 Skynet
Het parket van Limburg is zondag een onderzoek gestart naar een stoffelijk overschot van een onbekende man dat in de Maas dreef. Duikers van de brandweerpost Maasmechelen werden kort voor de middag opgeroepen voor een interventie aan een pompstation dichtbij de Weg naar Geneuth in Maasmechelen. De brandweer haalde het lichaam, dat dicht bij de oever dreef, uit de Maas.


Wateroverlast - Brandweerzone Zuid-West Limburg verwerkte dertigtal interventies voor wateroverlast
15 November 2023, 00:03 Skynet
De brandweer van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg heeft dinsdag vanaf de middag tot 20 uur 's avonds ongeveer dertig interventies te verwerken gekregen inzake wateroverlast. Zo staat het waterpeil van de Demer in het centrum van Hasselt hoog. Sinds zaterdag is het met een meter gestegen.


BNXT League - Limburg ook na duel met Charleroi ongeslagen
26 Oktober 2023, 00:00 Skynet Sport
Limburg United heeft woensdag ook zijn vierde wedstrijd in de BNXT League gewonnen. Op het parket van Charleroi werd het 67-75.


Lydia Peeters trekt Vlaamse lijst Open VLD in Limburg
22 Oktober 2023, 00:01 De Tijd
13:04 Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters trekt voor Open VLD de lijst voor het Vlaams parlement in Limburg. Steven Coenegrachts is lijsttrekker voor de Kamer.


Schaderegeling voor 10.000 huizen met kleine mijnschade in Zuid-Limburg
14 Oktober 2023, 00:03 NOS nieuws

Bijna 50 jaar na de sluiting van de laatste steenkolenmijn in Zuid-Limburg komt er definitief een schaderegeling voor kleinere mijnbouwschade, zoals scheuren en verzakkingen. Naar verwachting komen zo'n 10.000 huizen in aanmerking voor een schadevergoeding.

De regeling is een initiatief van de tien mijnstreekgemeenten, de provincie Limburg en het Calamiteitenfonds Mijnschade Limburg. Dat fonds werd in 2015 opgericht, maar vergoedde tot nu toe alleen ernstige mijnbouwschade.

De nieuwe schaderegeling voor kleinere mijnbouwschade verandert dat. "Het is heel erg laat, maar beter laat dan nooit. Heb je een scheur in de muur of loopt je vloer wat af, dan kun je nu ook geholpen worden", zegt wethouder Casper Gelderblom van Heerlen namens de tien mijnstreekgemeenten.

Instituut

Voor de afhandeling van de kleinere mijnschade wordt het Instituut Mens, Milieu en Mijnbouw Limburg opgericht. Het instituut, dat de gevolgen van mijnbouw voor mens en milieu gaat onderzoeken, was de wens van de regio. Mensen met schade aan hun huis kunnen dit bij het instituut melden. Daarna wordt besloten of ze recht hebben op de schaderegeling, meldt L1.

Het is de bedoeling dat het toekennen van de vergoeding op basis van aannemelijkheid gaat. "Dus geen eindeloze procedures met heel veel bureaucratie zoals dat in Groningen is geweest", zegt Gelderblom.

Hoewel er al sinds eind 1974 geen steenkool meer wordt gewonnen in Limburg, veroorzaken oude mijngangen nog steeds schade aan gebouwen. Door instortende mijnschachten en mijnwater kunnen verzakkingen in de bodem ontstaan, met scheuren in muren of verzakte panden tot het gevolg. Hoeveel geld er voor de schaderegeling beschikbaar wordt gesteld, is nog niet bekend.
Limburg stemt in met betalen extra kosten voor Maaslijn
30 September 2023, 00:04 NOS nieuws

De Provinciale Staten in Limburg stemmen in met het betalen van extra kosten voor de Maaslijn om de aanbesteding mogelijk te maken. De Provinciale Staten willen dat het Rijk meebetaalt aan het project, maar om verdere vertraging te voorkomen blijft de provincie het geld voorlopig zelf betalen.

De Maaslijn is een hoofdpijndossier van Limburg. De lijn tussen Roermond en Nijmegen moet gemoderniseerd worden omdat veel treinen op het traject vertraging hebben. Het spoor wordt gedeeltelijk verdubbeld en er gaan elektrische treinen rijden in plaats van dieseltreinen.

Doordat de plannen keer op keer worden uitgesteld, lopen de kosten op. Die worden nu geraamd op 300 miljoen euro, aanvankelijk was dit nog 155 miljoen euro. Het was de bedoeling dat de verbeterde Maaslijn in 2020 al klaar zou zijn, maar de plannen werden steeds uitgesteld. Inmiddels staat de oplevering van het project voor eind 2027 gepland.

Onvrede over houding kabinet

Eerder eisten de Provinciale Staten al dat de Maaslijn een rijksproject zou worden. Daardoor zou de rijksoverheid moeten meebetalen aan alle extra kosten. Dit is tot nu toe niet gelukt. De demissionaire regering heeft een besluit over de herverdeling van de kosten uitgesteld.

Een motie waarin de onvrede over het handelen van het kabinet werd geuit, werd vandaag door alle partijen gesteund. In de motie spreken de partijen hun teleurstelling uit over de houding van het kabinet. Dat lijkt vast te houden aan de situatie waarin Limburg moet blijven opdraaien voor de meerkosten, schrijft 1Limburg.

"We verwachten dat er voor het einde van het jaar een positief besluit is genomen over het overnemen van het project en het dragen van de meerkosten", is de boodschap die het college van Gedeputeerde Staten nogmaals moet overdragen aan het demissionaire kabinet.
BNXT League - Charleroi en Limburg United voegen zich bij Oostende en Leiden in halve finales
4 Juni 2023, 00:00 Skynet Sport
Charleroi en Limburg United hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finales in de play-offs van de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie.


TikTok nu ook verboden op werktelefoons van provincies Flevoland, Limburg en Drenthe
27 Mei 2023, 00:00 Emerce
Na Groningen is TikTok ook verboden op de werktelefoons van de provincies Flevoland, Limburg en Drenthe. Ook de gemeente Den Haag doet TikTok in de ban op zakelijke apparatuur.


BNXT League - Mechelen maakt gelijk tegen Oostende, ook Antwerp komt op 1-1 tegen Limburg United
13 Mei 2023, 00:02 Skynet
Mechelen, dat Oostende met 73-70 versloeg, en Antwerp, dat met 50-62 won van Limburg United, zijn vrijdag in de halve finales van de Belgische play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlands basketkampioenschap, op 1-1 gekomen in hun confrontatie.


BNXT League - Limburg United schakelt Charleroi uit in nationale play-offs, Leuven komt naast Mechelen
6 Mei 2023, 00:02 Skynet
Limburg United heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de nationale play-offs in de BNXT League basketbal. De Limburgers smeerden Charleroi een tweede nederlaag aan. Het werd 77-83. Het eerste duel had Limburg United met 81-71 gewonnen.


Honderd banen op de tocht bij toeleverancier VDL Nedcar in Nederlands-Limburg
15 April 2023, 00:02 Skynet Economie
De Nederlandse vestiging van International Automotive Components (IAC), net over de grens in Born, lijkt het eerste grote slachtoffer van het stilvallen van de autoproductie bij VDL Nedcar, ook in Born. Toeleverancier IAC, waar nu zowat 100 mensen werken, sluit de deuren in februari volgend jaar. Dat meldt De Limburger.


BNXT League - Charleroi wint in Elite Gold, nederlaag voor Limburg United
8 April 2023, 00:02 Skynet
Spirou Charleroi heeft vrijdag in de Elite Gold van de BNXT League zijn wedstrijd tegen het Nederlandse Leeuwarden gewonnen met 83-78. Limburg United verloor tegen de Nederlanders van Donar Groningen met 77-88.


10 Maart 2023, 00:45 Volkskrant
Hoe Genk de transfer van misnoegd Anderlecht kaapte: spits legt medische testen af bij paars-wit, maar rijdt dan naar Limburg
1 Februari 2023, 00:01 HLN.BE
De vervanger van Paul Onuachu is een landgenoot van hem: Toluwalase ?Tolu? Arokodare (22) luidt de naam. Eerder op de dag had de 1m97-lange spits van Amiens zijn medische testen bij Anderlecht afgelegd. Vervolgens stapte hij in de auto en voerde hij de Cegeka Arena als bestemming op de gps in.


Kangoeroes Mechelen wint topper van Limburg United, Stunt van Luik tegen Oostende
8 Januari 2023, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De twaalfde speeldag van de BetFirst BNXT League bracht een stunt van het new look en rode lantaarn Luik tegen kampioen en leider Oostende. De Pro League startte wel een onderzoek richting Luik of de Amerikaanse overname wel reglementair verliep. Kangoeroes Mechelen won een spannende topper tegen Limburg United. Dat maakt dat Kangoeroes Mechelen en Oostende drie nederlagen tellen en beide aan de leiding staan. De kustploeg staat wel positief ten opzichte van de Maneblussers. Voor de Limburgers is het de vijfde nederlaag van het seizoen.
BNXT League - Luik wint van Brussels, Limburg United verliest tegen Leuven
4 December 2022, 00:02 Skynet
Luik heeft zaterdag op de negende speeldag van de Belgische fase van de BNXT League zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Luikenaars haalden het met 86-81 tegen Brussels. Leuven diende een derde nederlaag toe aan Limburg United (84-76).


Limburg United is te sterk voor Spirou Charleroi
28 November 2022, 00:02 Skynet Sport
Limburg United heeft zondag een 90-78 zege geboekt tegen Spirou Charleroi in het Belgische luik van de BNXT League. Bij de rust gaf het scorebord 40-37 aan.


Opnieuw grote uitbraak vogelgriep in Limburg: 233.000 kippen geruimd
21 November 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Op een legkippenboerderij in het Limburgse Oostrum is vogelgriep vastgesteld. De 233.000 kippen op de boerderij worden afgemaakt, meldt het ministerie van Landbouw zaterdag.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn