NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Lichaam

2News.be / Trefwoorden / Lichaam

Biden ontvangt weduwe en dochter Navalny, moeder heeft lichaam gezien
23 Februari, 00:04 NOS nieuws

De Amerikaanse president Biden heeft de vrouw en dochter ontvangen van de in gevangenschap overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny. De ontmoeting met Joelia en Dasja Navalnaja vond plaats in San Francisco.

Volgens het Witte Huis heeft Biden hen gecondoleerd, en zijn bewondering uitgesproken voor Navalny's "buitengewone moed en nalatenschap van het vechten tegen corruptie, voor een vrij en democratisch Rusland".

Biden herhaalde bij de ontmoeting dat de Verenigde Staten nieuwe sancties aan Rusland zullen opleggen.

De moeder van Navalny heeft het lichaam van haar zoon gezien, zegt ze in een videoboodschap die Navalny's woordvoerder op X heeft geplaatst.

De autoriteiten hebben haar daartoe de gelegenheid gegeven, zegt ze. Ook zegt ze dat regeringsambtenaren hem in het geheim willen begraven en de tijd en de plaats van de begrafenis willen bepalen.

Verder zouden ambtenaren hebben gedreigd dat zij "iets zullen doen" met Navalny's lichaam als zijn niet akkoord gaat met een geheime begrafenis.

In de videoboodschap zegt ze dat de onderzoekscommissie in Salekhard haar meenam naar het mortuarium waar het lichaam van Navalny lag:

Aleksej Navalny (47) overleed afgelopen vrijdag in de strafkolonie IK-3 op de rand van de poolcirkel, waar hij een jarenlange celstraf uitzat na een schijnproces. Het team rond Navalny gaat ervan uit dat hij is vermoord. Ze hadden van de Russische autoriteiten gehoord dat het lichaam voorlopig niet zou worden vrijgegeven om chemische tests te kunnen uitvoeren.

'Natuurlijke doodsoorzaak'

Navalny's moeder riep president Poetin eerder deze week op het lichaam van haar zoon vrij te geven, zodat hij begraven kan worden.

De weduwe van Navalny beschuldigde de autoriteiten eerder ervan haar man te hebben vergiftigd met novitsjok, het zenuwgif waarmee ook in 2020 al een aanslag is gepleegd op het leven van Navalny.

De woordvoerder van Navalny meldt dat de moeder van Navalny inmiddels ook het medische rapport over diens dood heeft ingezien. Daarin zou staan dat het ging om een natuurlijke doodsoorzaak.
Dafne Schippers stopt vanwege protesterend lichaam: 'Dit is het niet waard'
27 September 2023, 00:03 NU.NL - Sport
Dafne Schippers wist twee weken geleden zeker dat het over en uit was met atletiek. De 31-jarige atlete liet dinsdag weten per direct een punt achter haar atletiekloopbaan te zetten.


Gevonden lichaam is van vermiste festivalganger (23) Decibel
23 Augustus 2023, 00:07 NU.NL - Muziek
Het lichaam dat maandagmiddag is gevonden in een kanaal in het Brabantse dorp Biest-Houtakker, is van de 23-jarige vermiste bezoeker van festival Decibel. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht.


Belgische man bekent moord op moeder, lichaam gevonden in drijvende koelkast
29 Juli 2023, 00:03 NOS nieuws

De 35-jarige man die gisteren opgepakt werd op verdenking van het doden, in stukken snijden en dumpen van zijn moeder, heeft bekend dat hij zijn moeder vermoord heeft. In een drijvende koelkast in een kanaal in de Franstalige provincie Luik werden dinsdag de ledematen gevonden van zijn 74-jarige moeder.

De man werd na de vondst opgepakt bij een hotel in Zaventem. Hij was van plan om naar Zuid-Korea te vliegen. Belgische media schrijven dat de 35-jarige man bekend heeft zijn moeder vermoord te hebben in haar appartement, waar hij sinds de coronacrisis weer woonde, nadat ze voor de zoveelste keer ruzie hadden gehad.

Hij zou haar op 10 juli gewurgd hebben en zaagde vervolgens zijn moeders lichaam in stukken. Daarna verdeelde hij de lichaamsdelen over een koelkast en een plastic opbergbox. De koelkast was gevonden door een passant, die de politie inschakelde omdat hij een sterke geur rook. Daarna werd door de politie ook de plastic bak gevonden.

De man zegt de moord in zijn eentje gepleegd te hebben. Hij had sinds zijn kindertijd nooit erkenning gekregen van zijn moeder, verklaarde hij.

Tipgever

De politie had eerder een anonieme tip gekregen van iemand die vermoedelijk dronken was, die zei dat hij had vernomen dat een man zijn moeder vermoord had, haar in stukken had gesneden en de lichaamsdelen in een koelkast gestopt had. De beller gaf daarbij ook de namen door van deze personen.

De politie deed naar aanleiding van die tip een huiszoeking, maar vond niets dat op zo'n misdrijf wees. Buren zeiden dat de vrouw op vakantie was. Toen de lichaamsdelen gevonden werden in de koelkast, werd al snel de link gelegd met het telefoontje. Zo kwam de politie bij de 35-jarige zoon uit.
Futurist Frank Diana: 'Ook uw lichaam kan een digitale versie krijgen'
29 Juni 2023, 00:00 De Tijd
01:00 Digitale tweelingen zijn populair in de industrie. Maar de technologie kan verder gaan en een nieuwe stap betekenen in de geschiedenis van de mens, zegt de futurist Frank Diana, die met Tata Consultan...


Politie vindt lichaam vermiste man bij onderzoek in huis in Elst
24 Mei 2023, 00:02 NOS nieuws

Bij onderzoek in een woning in Elst is vandaag het lichaam van een man gevonden. De politie gaat ervan uit dat het een 57-jarige man is die al sinds september 2022 wordt vermist, meldt Omroep Gelderland.

Vanochtend werd in het onderzoek naar de vermissing van de man ook een 56-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing en de dood van de man, en van het gebruiken van zijn persoonsgegevens.

Welke relatie de vrouw had met de man, is niet bekendgemaakt. In de loop van de maanden werd steeds meer aannemelijk dat de man niet vrijwillig was verdwenen en dat er sprake was van een misdrijf.
Hulpdiensten halen lichaam uit het water aan Steenplein
17 April 2023, 00:02 HLN.BE
De Antwerpse brandweer heeft zondagavond een lichaam uit de Schelde gehaald ter hoogte van de Waagnatie en het Steenplein. De omgeving is afgezet om nieuwsgierigen op een afstand te houden. Het gaat vermoedelijk om een vrouw, maar de identiteit is niet bekend.


Lichaam van vrouw ontdekt in Maas in Seraing
9 Maart 2023, 00:07 Skynet
Woensdag omstreeks 17.45 uur is het levenloze lichaam van een vrouw ontdekt in de Maas in Seraing. Dat is vernomen van de brandweer van Luik.


Mysterie aan de Maas: lichaam 5-jarige Nail gevonden, 38-jarige mama Fatma spoorloos. Wat is er gebeurd?
25 Februari 2023, 00:03 HLN.BE
Mysterie aan de Maas: na een ruzie met haar echtgenoot verliet Fatma Bayram (38) en zoontje Nail (5) de gezinswoning in Oupeye, bij Luik. Enkele uren later werd het levenloos lichaam van de jongen teruggevonden, mama Fatma is nog steeds spoorloos. Wat is er gebeurd?


Lichaam van verdwenen Nicola Bulley (45) teruggevonden: ?Je was het middelpunt van onze wereld, we vergeten je nooit?
21 Februari 2023, 00:17 Gazet v. Antwerpen

Het lichaam dat Britse speurders zondag aangetroffen hebben in de rivier de Wyre, nabij het noordwest-Engelse Blackpool, is dat van Nicola Bulley. De 45-jarige moeder van twee kinderen verdween op 27 januari niet ver van de vindplaats tijdens een ochtendlijke wandeling met haar hond Willow. Haar familie is er het hart van in.
Ozzy Osbourne stopt met toeren wegens slechte gezondheid: 'Lichaam te zwak'
6 Februari 2023, 01:08 NU.NL - Muziek
Ozzy Osbourne stopt definitief met toeren. Dat schrijft de 74-jarige zanger op Instagram. In het bericht kondigt hij aan dat zijn aankomende tournee door Europa en het Verenigd Koninkrijk niet doorgaat.


Witsel over blessure Lukaku: "Rom moet naar zijn lichaam luisteren"
21 November 2022, 00:01 Skynet Belgie
De belangrijkste afwezige op de groepstrainingen van de Rode Duivels is nog steeds Romelu Lukaku. De Belgische topschutter aller tijden was er deze voormiddag zoals verwacht niet bij op de eerste groepstraining van de Belgen op Qatarese bodem.


Lichaam van Maaseikse bokskampioen gevonden in kanaal nadat hij vermist was na ongeluk
29 September 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

In een kanaal bij de Bosscheweg in Erp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant heeft de politie het lichaam van een overleden man gevonden. Het gaat om een 52-jarige inwoner van Maaseik.
Lichaam gevonden in Peru dat mogelijk van vermiste Belgische Natacha (28) is
22 September 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Acht maanden na haar verdwijning in Peru zouden vissers het lichaam van de Belgische Natacha de Crombrugghe (28) hebben gevonden in de provincie Caylloma. Volgens de lokale autoriteiten zou ze mogelijk meegesleurd zijn door de Colca-rivier. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de identiteit, maar haar ouders denken niet dat het hun dochter is.
Politie vindt lichaam van een van de twee verdachten steekpartijen Canada
6 September 2022, 00:01 HLN.BE
De politie heeft het lichaam van een van de twee verdachten van de steekpartijen in Canada gevonden. Het gaat om het lichaam van Damien Sanderson. De tweede verdachte, zijn broer Myles, zou mogelijk gewond zijn. De twee werden eerder op de dag beschuldigd van moord. De zoektocht naar Myles Sanderson gaat intussen door. Dat heeft adjunct-commissaris Rhonda Blackmore van de Royal Canadian Mounted Police meegedeeld op een persconferentie.


Lichaam van 37-jarige vrouw aangetroffen in Spa, sprake van verdacht overlijden
12 Juli 2022, 00:02 HLN.BE
In de Luikse stad Spa is in de nacht van zondag op maandag het lichaam van een 37-jarige vrouw aangetroffen in een appartement in de Avenue Reine Astrid. Volgens het parket gaat het om een verdacht overlijden.


Overlijden Abe - Lichaam van Abe aangekomen in Tokio
10 Juli 2022, 00:07 Skynet Buitenland
Het lichaam van de Japanse ex-premier Shinzo Abe is zaterdag in hoofdstad Tokio aangekomen vanuit Nara, de Japanse stad waar hij vrijdag werd doodgeschoten.


MR wil vrijheid om over eigen lichaam te beschikken in Belgische Grondwet
28 Juni 2022, 00:01 HLN.BE
MR wil de vrijheid om over het eigen lichaam te beschikken in de Grondwet inschrijven. Dat laten de Franstalige liberalen weten naar aanleiding van het arrest van het Amerikaanse Hooggerechtshof waardoor de Amerikaanse staten abortus op hun grondgebied kunnen verbieden.


Lichaam dat in Geleen werd aangetroffen is van Gino, bevestigt politie
5 Juni 2022, 00:08 Skynet Buitenland
Het lichaam dat zaterdagochtend bij een woning in het Nederlands-Limburgse Geleen werd aangetroffen, is wel degelijk van de negenjarige Gino. Dat heeft de politie zaterdagnamiddag meegedeeld op een persconferentie.


Lichaam van dode jongen gevonden in koffer, identiteit blijft mysterie voor Amerikaanse speurders
31 Mei 2022, 00:00 HLN.BE
In een bos in de Amerikaanse staat Indiana is vorige maand het stoffelijk overschot van een jongen in een koffer teruggevonden. De autopsie heeft nu uitgewezen dat hij overleden is aan de gevolgen van dehydratatie. De speurders tasten nog steeds in het duister over zijn identiteit. Zijn leeftijd wordt tussen vijf en acht jaar geschat.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn