NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Leidt


ACM: ?Overname Youfone door KPN leidt mogelijk tot minder concurrentie?
16 September, 00:07 Techzine
Telecomtoezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat de overname van Youfone door KPN verder onderzoeken. Volgens de toezichthouder kan deze overname mogelijk leiden tot het dempen van concurrentiedruk in het no-frills-segment. De in juni aangekondigde overname van Youfone door KPN krijgt een vervolgonderzoek van de ACM. In een verklaring stelt de toezichthouder dat de overname […]


Personeelstekort leidt tot gevaarlijke situaties bij midden- en kleinbedrijf
13 September, 00:04 NU.NL - Economie
Door personeelstekorten wordt het onveilig op de werkvloer van het midden- en kleinbedrijf, waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK). "Personeel staat steeds vaker voor de keuze om onveilig te werken, of om niet te werken."


Groeiende vraag naar elektrische auto's leidt tot nog meer ellende in Congo
13 September, 00:04 NU.NL - Economie
De winning van materialen voor oplaadbare batterijen, vooral gebruikt in elektrische auto's, gaat gepaard met "ernstige mensenrechtenschendingen" in de Democratische Republiek Congo. Volgens Amnesty International gaat het om onder meer seksueel geweld, brandstichting en mishandeling.


24H Zolder: NGT Racing Porsche pakt na 15 jaar tweede zege
28 Augustus, 00:01 Autosport
August by NGT heeft de 24 Hours of Zolder 2023 gewonnen, precies 15 jaar na de laatste zege van het NGT-team. De Porsche 911 GT3 Cup #15 van Nicolas Saelens, Rodrigue Gillion, Nico Verdonck, Glenn van Parijs en Thomas Laurent reed een strategisch sterke race en veroverde de leiding in het 12de wedstrijduur, om die vervolgens nooit meer af te staan. Het werd overigens een totaalsucces voor de troepen van Marc Maton, want ook in GTB pakte het team de zege, dankzij een gedegen race van de TipTop Rent Porsche 718 Cayman GT4 van Kenny Herremans, Arthur Peters, Gunther Van Den Bergh, Koen De Mulder en Tom De Boever. De PK Carsport BMW M2 CS Racing van Tom Boonen, Koen de Wit, Alon Day en Matisse Lismont besloot als beste toerisme, op een verbluffende zevende plaats algemeen.

Lees meer: 24H Zolder: NGT Racing Porsche pakt na 15 jaar tweede zege


Minder Gronings gas leidt tot economische krimp in de provincie
23 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
De Groningse economie is in de maanden april, mei en juni flink gekrompen. Dat komt door de afbouw van de gaswinning in de provincie.


5 Augustus, 00:05 Volkskrant
Lindhout leidt strijd om Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV
2 Augustus, 00:06 NU.NL - Sport
Allard Lindhout heeft vrijdag de leiding over de wedstrijd tussen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV om de Johan Cruijff Schaal. Het is voor de scheidsrechter de eerste keer dat hij de seizoensopener fluit.


Negatieve recensie over verhuurde kamer leidt tot poging moord: Nederlander (75) opgepakt in Griekenland
27 Juli, 00:01 HLN.BE
Een 75-jarige Nederlander wordt in Griekenland vervolgd voor poging moord en verboden wapenbezit. De man zou een Britse bewoner met een machete hebben aangevallen, nadat die een negatieve recensie had achtergelaten over zijn verhuurde kamer.


16 Juli, 00:04 Volkskrant
'Hakafilmpje' Oranje leidt tot ophef in Nieuw-Zeeland, KNVB haalt beelden offline
12 Juli, 00:07 NU.NL - Sport
Een filmpje waarin Oranjespeelsters Sherida Spitse en Merel van Dongen de befaamde haka lijken na te doen, heeft tot ophef geleid in WK-gastland Nieuw-Zeeland. De KNVB ontkent dat de speelsters de rituele dans hebben gedaan, maar heeft de beelden wel offline gehaald.


Stormschade leidt vanavond en morgen tot hinder op weg en spoor
6 Juli, 00:04 NOS nieuws

De schade als gevolg van de zware storm Poly leidt ook vanavond en morgen tot hinder voor het openbaar vervoer en automobilisten. Plaatselijk kan het nog dagen duren voordat alle omgewaaide bomen en takken van wegen zijn gehaald.

Het treinverkeer in Noord-Nederland, dat platligt sinds vanmorgen, zal voorlopig niet rijden. De schade aan bijvoorbeeld bovenleidingen is zo ernstig dat ook morgen niet alles zal zijn hersteld. "Ook morgen moeten reizigers, met name in Noord-Nederland, rekening houden met uitval en vertraging van treinen", meldt de NS.

ProRail zegt dat er de hele nacht wordt doorgewerkt om reparaties uit te voeren. Mogelijk komt er in de loop van de avond meer duidelijkheid over de dienstregeling van morgen.

'Mondjesmaat' hervat in Midden-Nederland

Wel is in delen van Noord-Holland en Utrecht inmiddels treinverkeer "mondjesmaat" hervat. Deze treinritten "zijn in eerste instantie bedoeld om de mensen die zijn gestrand toch op hun bestemming te krijgen", zegt een NS-woordvoerder.

Ook op een aantal regionale trajecten rijden er weer beperkt treinen. ProRail meldt dat het gaat om de Valleilijn van Connexxion tussen Amersfoort en Ede, de Arriva-verbinding tussen Emmen en Zwolle en de lijn Zwolle-Enschede, waar Keolis de vervoerder is.

Treinreizigers in de noordelijke provincies wordt aangeraden alternatief vervoer te zoeken. De kosten die daarbij worden gemaakt kunnen bij de NS worden gedeclareerd. Ook wordt aangeraden om de reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Zo trok Poly vandaag over Nederland:

De hele dag waren er vanwege storm Poly wegafsluitingen en files. Inmiddels zijn de meeste snelwegen weer vrijgemaakt van bomen en andere stormschade op het wegdek.

De A7 tussen Groningen en de Duitse grens bijvoorbeeld, is bij Hoogezand weer gedeeltelijk open. De weg was daar urenlang afgesloten vanwege omgevallen bomen. Inmiddels is in beide richtingen een rijstrook vrij. Ook de problemen op de A9 bij knooppunt Kooimeer en de A10 bij de afrit Volendam zijn voorbij.

N244 dicht tot morgenmiddag

De A7 is tussen Heerenveen en Groningen nog wel afgesloten, ter hoogte van Hoogkerk. De A22 blijft dicht tussen de knooppunten Beverwijk en IJmuiden. Dat betekent dat verkeer niet door de Velsertunnel kan. De afsluiting van de N244 bij Alkmaar duurt volgens de ANWB zelfs tot morgen 14.00 uur.

"Er zijn hier en daar wat N-wegen dicht en die blijven waarschijnlijk wat langer afgesloten", zegt een ANWB-woordvoerder. Het opruimen van snelwegen heeft een grotere prioriteit dan provinciale of lokale wegen.

Zo zal het in de omgeving Haarlem en Zandvoort nog dagen duren voordat alle takken en bomen van de weg zijn gehaald, zegt de Veiligheidsregio Kennemerland. Deze regio is zwaar getroffen door de storm. Een vrouw kwam in Haarlem om het leven door een omgewaaide boom.

In de Molijnstraat in Haarlem belandde een hele rij met bomen tegen een huizenblok:

Op het hoogtepunt, om 17.30 uur, stond er vandaag zo'n 380 kilometer file in Nederland. "De storm gebeurde gelukkig op woensdag. Dat is over het algemeen geen drukke dag op weg, dus de avondspits viel mee", zegt een ANWB-woordvoerder.

Vooral de afsluiting van de A9 en A10 leidde tot veel files in Noord-Holland. Door zogenoemde 'omrijders' slibden ook omliggende wegen dicht. Toen de snelwegen in de avond weer werden vrijgegeven, losten deze files volgens de ANWB relatief snel op.

Tramverkeer Amsterdam ontregeld

Poly werd volgens het KNMI uiteindelijk de op zes na zwaarste zomerstorm van de afgelopen halve eeuw. In de hoofdstad leidde de zware windstoten tot schade aan veel bovenleidingen van trams. Als gevolg daarvan rijden er ook morgen niet of nauwelijks trams, en een beperkt aantal bussen.
29 Juni, 00:05 Volkskrant
Blikjes inleveren voor statiegeld leidt tot chaos in supermarkten
25 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
De invoering van statiegeld op blikjes leidt tot chaos in de supermarkt. Zo staan er lange rijen voor de automaten en worden blikjes die niet geschikt zijn naast de afvalbakken gedeponeerd. Ook lopen de apparaten sneller vast.


21 Juni, 00:06 Volkskrant
SD Worx leidt Blanka Vas naar winst in openingsrit in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen
18 Juni, 00:03 Skynet Belgie
Blanka Vas heeft zaterdagavond de korte openingsetappe gewonnen van de Ronde van Zwitserland voor vrouwen, een vierdaagse rittenkoers voor de WorldTour. De Hongaarse kampioene maakte het sterke teamwerk van haar ploeggenotes bij SD Worx af in een sprint van een uitgedund peloton.


14 Juni, 00:04 Volkskrant
Spontane actie van seingevers in Luik leidt tot verstoord treinverkeer
10 Juni, 00:04 Skynet Economie
Agenten van het Luikse seinhuis hebben vrijdagochtend om 10.45 uur spontaan het werk onderbroken, meldt Infrabel. De beheerder van het Belgische spoorwegnet geeft aan dat het verkeer dertig minuten volledig onderbroken was, om daarna slechts gedeeltelijk hervat te worden. Klokslag 12 uur hervatten de agenten hun werk, maar de gevolgvertragingen zijn groot.


James leidt Lakers naar Conference-finale na dramatische seizoensstart
14 Mei, 00:06 NU.NL - Sport
Los Angeles Lakers heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag ten koste van titelhouder Golden State Warriors geplaatst voor de finale van de Western Conference in de NBA. De ploeg van LeBron James was dramatisch aan het seizoen begonnen.


Vitesse boekt broodnodige zege, Van Hooijdonk leidt Heerenveen langs Volendam
9 April, 00:06 NU.NL - Sport
Vitesse heeft zaterdag voor het eerst in bijna twee maanden een Eredivisie-wedstrijd gewonnen. Zonder de afwezige trainer Phillip Cocu waren de Arnhemmers met 2-0 te sterk voor Go Ahead Eagles. Later op de avond loodste Sydney van Hooijdonk sc Heerenveen naar een 2-1-zege op FC Volendam.


KIJK. ?Play-off 2 spelen zou schandalig zijn?: Noa Lang leidt Club Brugge naar ruime zege in Mechelen
3 April, 00:04 HLN.BE
So far so good wat het twaalfpuntenplan van Club Brugge betreft. Blauw-zwart won met sprekend gemak in Mechelen, met dank aan een ?doublette? van Noa Lang. Het werd uiteindelijk 0-3 na nog een goal van Brandon Mechele.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn