NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Leggen

2News.be / Trefwoorden / Leggen

Nog eens duizenden werknemers Amerikaanse auto-industrie leggen werk neer
Vandaag, 00:02 NOS nieuws

De staking bij de drie grootste Amerikaanse autoconcerns breidt zich uit. In 38 fabrieken, verspreid over twintig staten, legden werknemers vandaag hun werk neer.

De staking begon vorige week. Op de eerste dag van de staking legden 13.000 werknemers hun werk neer uit onvrede over het salaris en de arbeidsomstandigheden. Inmiddels doen bijna 19.000 mensen mee.

De staking wordt georganiseerd door vakbond UAW. Die vertegenwoordigt bijna 150.000 werknemers in de auto-industrie, dus daarvan neemt nu 13 procent deel aan de staking.

'Big Three'

De stakers werken bij de 'Big Three': Ford, General Motors (GM) en Stellantis (het moederbedrijf van Chrysler).

De bond eist een loonsverhoging van ten minste 36 procent in vier jaar. Andere eisen zijn automatische prijscompensatie en een vierdaagse werkweek.

Elektrische auto's

Gesprekken met de autobedrijven leverden deze week geen doorbraak op. "We erkennen dat Ford serieus is over het bereiken van een overeenkomst," zegt vakbondsleider Shawn Fain. "Bij GM en Stellantis is het een ander verhaal." Ook zei hij toch "nog niet klaar te zijn bij Ford".

De bedrijven zeggen dat ze niet kunnen voldoen aan de eisen, omdat ze de komende jaren veel moeten investeren in de transitie naar elektrische auto's. Wel boden ze alle drie een salarisverhoging van rond de 20 procent aan, maar zonder aangepaste arbeidsvoorwaarden zoals de werknemers eisen. "Zoals we al weken zeggen, gaan we niet eeuwig wachten op eerlijke contracten bij The Big Three", zegt Fain.

Steun van Biden

De stakingen hebben nu al economische en politieke gevolgen. Zo ontsloeg Ford deze week 600 mensen als gevolg van de staking. Volgens Ford was dat nodig omdat er geen materiaal was en daardoor ook niet genoeg werk.

De Amerikaanse president Biden koos meteen de kant van de stakers. Hij wees op de recordwinsten die de bedrijven maken en stuurde afgevaardigden van het Witte Huis naar de fabrieken om in gesprek te gaan met werknemers.

Vakbond UAW nodigde Biden vandaag uit om langs te komen. De president liet op X weten komende dinsdag af te reizen naar Michigan, een staat met veel auto-industrie, om zijn solidariteit met de stakers te betuigen. Volgens persbureau AP heeft geen enkele Amerikaanse president dat in de afgelopen honderd jaar gedaan.
The Killers leggen albumopnames stil vanwege 'crisis' zanger Brandon Flowers
30 Augustus, 00:08 NU.NL - Muziek
Brandon Flowers worstelt al een tijdje met het repertoire van zijn band The Killers. De groep was bezig met een nieuw album, maar de opnames zijn stilgelegd omdat de zanger geen connectie voelt met de muziek.


VN-Veiligheidsraad wil gevaren van AI met regels aan banden leggen
20 Juli, 00:06 NU.NL - Tech
Er moeten duidelijke en heldere regels komen om de risico's van kunstmatige intelligentie (AI) tegen te gaan. Dat zegt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, die voor het eerst bij elkaar kwam om over dit onderwerp te praten.


NU+ | Acteurs Oppenheimer leggen werk neer, net als NU.nl ze gaat interviewen
20 Juli, 00:04 NU.NL - Film
Bij NU.nl krijgen we regelmatig de kans om grote Hollywoodsterren te interviewen over een nieuwe film. Zo ook deze vrijdag, voor de nieuwe Christopher Nolan-film Oppenheimer. Maar toen gingen de acteurs in staking.


Nieuwe social media-apps leggen Twitter in de as
6 Juli, 00:07 Techzine
De drastische veranderingen van het social mediaplatform Twitter vallen bijna nooit in goede aarde van de gebruikers. Als gevolg zijn er kapers op de kust die de wegtrekkende gebruikers maar al te graag opvangen op hun nieuw platform. Het donderde afgelopen weekend opnieuw voor Twitter-gebruikers. Twitter-eigenaar Elon Musk tweette toen dat het platform limieten instelt […]


Vier op de tien woningcorporaties leggen rijkere huurders extra huurverhoging op
14 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Vier op de tien woningcorporaties leggen huurders met een hoger (midden)inkomen een extra huurverhoging op. blijkt uit een rondgang van de Woonbond. Volgens de vereniging komen sommige huurders door de hogere woonlasten maar lastig rond.


Concurrentie lijkt plan van Evenepoel om roze weg te geven niets in de weg te leggen: ?Gaan geen energie steken in onnodige zaken?
8 Mei, 00:00 HLN.BE
Remco Evenepoel wil de roze trui graag dinsdag weggeven tijdens de eerste aankomst bergop. De concurrentie (UAE, Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers) kan daar een stokje voor steken, maar lijkt dat niet van plan. ?Voor ons is het beter dat Remco in het roze blijft, maar wij gaan onze renners niet op kop laten rijden om daar in te slagen.?


Duizenden Hollywoodscenaristen leggen werk neer om beter loon af te dwingen
7 Mei, 00:07 NU.NL - Film
Televisie- en filmscenaristen in Hollywood leggen massaal hun werk neer. Ze vinden dat ze te weinig geld krijgen van grote studio's en streamingdiensten.


Europese onderhandelaars leggen streefcijfers voor uitrol laadpalen vast
29 Maart, 00:17 Skynet Buitenland
Tegen 2026 moeten de bestuurders van elektrische auto's op de belangrijkste Europese verkeersassen om de zestig kilometer hun voertuig kunnen opladen. Daarover hebben onderhandelaars van het Europees Parlement en het Zweedse EU-voorzitterschap een politiek akkoord bereikt.


Vakbonden dreigen tankstations Total lam te leggen
24 Februari, 00:02 Skynet Economie
De vakbonden dreigen volgende week meerdere tankstations van TotalEnergies lam te leggen. Vandaag brak al een spontane staking uit in het tankstation van de Franse groep langs de E19 in Waarloos.


Honderden boze jonge boeren leggen houten kruis neer aan kabinet-Jambon
18 Februari, 00:08 Skynet Economie
Honderden jonge boeren van Groene Kring, de grootste organisatie van jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, hebben deze middag actie gevoerd aan het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon. De jonge boeren verwijten de Vlaamse regering "politieke spelletjes" te spelen met hun toekomst. Als symbool voor een "verloren generatie aan boeren" hadden de actievoerders houten kruisen mee die ze plaatsten aan de voordeur van het kabinet.


Brexit - VK betaalt EU 2,6 miljard euro om geschil over douanerechten bij te leggen
11 Februari, 00:10 Skynet Economie
Het Verenigd Koninkrijk heeft sinds juni in totaal 2,6 miljard euro overgemaakt aan de Europese Unie om een einde te maken aan een juridisch geschil over de douanetaksen op Chinees textiel. Dat heeft de regering in Londen donderdag aangekondigd.


Hulpverleners leggen kruispunt Kunst-Wet in centrum Brussel lam
30 Januari, 00:15 Skynet Economie
Op het kruispunt Kunst-Wet aan de kleine ring in Brussel voeren vakbondsleden van VSOA en hulpverleners, grotendeels brandweerlieden, sinds 9 uur actie. Ze blokkeren de verkeersas om de problemen van de hulpdiensten en een algemeen gebrek aan financiering aan te kaarten.


Dure melk en eitjes leggen Nederlandse boeren geen windeieren over de grens
25 Januari, 00:21 NU.NL - Economie
Nederland voerde afgelopen jaar voor 122,3 miljard euro aan landbouwgoederen uit. Dat is ruim 17 procent meer dan in 2021. Vooral van de Nederlandse melk en eieren kreeg het buitenland geen genoeg.


Mensen leggen telefoon opzij tijdens de kerstdagen
31 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Klanten van T-Mobile hebben op Eerste Kerstdag 70 procent minder gebeld dan op een normale dag. Ook het mobiele internetverkeer lag zo'n 10 procent lager, meldt de provider dinsdag.


14 December 2022, 00:17 Volkskrant
Minister Verlinden reageert op rellen: ?Ik weiger me hierbij neer te leggen, wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten?
29 November 2022, 00:01 HLN.BE
Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) was de politie zondag goed voorbereid op mogelijke incidenten na de voetbalmatch. Maar toch konden de rellen niet voorkomen worden. De minister wenst zich hier alvast niet bij neer te leggen. ?Wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten?, zo verklaart ze in de studio van VTM NIEUWS.


Britse verpleegkundigen leggen in december werk neer
27 November 2022, 00:04 Skynet Economie
In het Verenigd Koninkrijk leggen de verplegers en verpleegsters van de chronisch ondergefinancierde Britse gezondheidsdienst NHS in december het werk neer. Ze eisen onder meer een beter loon. De beroepsvereniging Royal College of Nursing (RCN) riep vrijdag in Engeland, Wales en Noord-Ierland een staking uit voor 15 en 20 december.


Zevende Mestactieplan - Landbouwers in Westhoek leggen boerenkerkhoven aan als protest tegen mestactieplan
20 November 2022, 00:07 Skynet Economie
Een groep jonge boeren uit de Westhoek heeft op verschillende invalswegen in de regio boerenkerkhoven geplaatst. De groep, die anoniem wenst te blijven, wil zo actievoeren tegen het mestactieplan maar kaart onder meer ook het stikstofakkoord, Europese regelgeving en het mentaal welzijn van landbouwers aan.


Hoe kon koerier pakje op vensterbank van eerste verdieping leggen?
17 November 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Mysterie in Brugge. Daar vonden bewoners een pakje dat ze besteld hadden op de vensterbank van de eerste verdieping van hun woning. Is de koerier naar boven geklommen? Of heeft hij het pakje gegooid? Bewoner Pieterjan Vinck wil het graag weten en heeft pakjesdienst GLS om uitleg gevraagd.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn