NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Langdurig

2News.be / Trefwoorden / Langdurig

Premie voor werkgevers voor herintegratie langdurig arbeidsongeschikten
3 Juni 2023, 00:05 Skynet Economie
Een werkgever die zijn organisatie aanpast om een langdurig zieke gedeeltelijk aan de slag te laten gaan, kan voortaan rekenen op een werkhervattingspremie van 1.000 euro. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag het licht op groen gezet.


Aandacht voor zones zonder langdurig werklozen en energieaudit in nieuwe wijkcontracten
15 Maart 2023, 00:07 Skynet Economie
Het Brussels Gewest gaat bij de selectie van de 14de reeks wijkconctracten rekening houden met de twee nieuwe doelstellingen: zones zonder langdurig werklozen en een energieaudit. Dat meldt Brussels minister-president Rudi Vervoort dinsdag.


Kamer keurt responsabilisering langdurig zieken goed
25 September 2022, 00:14 Skynet Economie
De plenaire Kamer heeft definitief het licht op groen gezet voor het 'terug naar werk-plan' van minister Frank Vandenbroucke (Vooruit). Het gaat onder meer om de responsabilisering van langdurig zieken. Er waren 79 stemmen voor, 10 stemmen tegen van PVDA en 42 onthoudingen van onder meer N-VA en Vlaams Belang.


Responsabilisering langdurig zieken verhit gemoederen in Kamercommissie Sociale Zaken: ?Wat u vertelt is onzin?
9 Juni 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Verhitte gemoederen woensdag in de Kamercommissie Sociale Zaken, over het wetsontwerp van het ?Terug naar Werk-plan? van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). De PVDA wilde het wetsvoorstel van de agenda halen en ging daarover in de clinch nog voor de bespreking was gestart. Het voorstel werd uiteindelijk maar deels besproken en niet gestemd, nadat de PVDA een uur het woord nam.
Vier op de tien langdurig zieken vullen verplichte vragenlijst niet in
13 Januari 2022, 00:05 Skynet Economie
Veel langdurig zieken antwoorden niet op de vragen over een mogelijke terugkeer naar werk. Dat blijkt uit een rondvraag van De Standaard bij de ziekenfondsen, waarover ook Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg schrijven.


260 artsen moeten meer dan 460.000 langdurig zieken controleren
1 Februari 2021, 05:54 HLN.BE
De controle en begeleiding van langdurig zieken loopt fout. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.


Zanger Sjors van der Panne sloot zichzelf langdurig op tijdens coronacrisis
18 Januari 2021, 06:42 NU.NL - Muziek
Sjors van der Panne heeft zichzelf maandenlang opgesloten in zijn appartement, omdat hij last had van somberheid door de coronacrisis vertelt hij aan De Telegraaf.


Langdurig geblesseerden maken rentree in groepstrainingen bij Lommel en Seraing
7 Januari 2021, 09:07 Skynet
Lommel SK en RFC Seraing waren in de eerste helft van het seizoen al bij de beteren op offensief vlak. Maar in 2021 gaan ze wellicht nog sterker voor de dag komen. Niet per se door nieuwe transfers, maar wel door de terugkeer van twee pechvogels die dit seizoen nog niet in actie konden komen door blessureleed.


Explosieve stijging van langdurig zieken ingedamd
28 Mei 2018, 23:12 De Tijd
01:00 Het aantal arbeidsongeschiktheid bereikt een recordniveau, maar de groei van het aantal langdurig zieken is minder groot dan voorbije jaren.


N-VA: ?Schaf premie voor langdurig werkzoekenden af?
23 Mei 2018, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Als het van N-VA-parlementslid Axel Ronse afhangt, moet de Vlaamse regering de tewerkstellingspremie voor langdurig werkzoekenden afschaffen. De premie wordt weinig gebruikt en het zou beter zijn om die middelen te investeren in opleidingen, meent Ronse. Minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) is zelf ook nooit een voorstander geweest van de premie. ?Ik heb nooit in de premie geloofd. Ik geloof er nog niet in en zal ze met veel plezier evalueren?, aldus minister Muyters.
Axel Ronse (N-VA): "Schaf premie voor langdurig werkzoekenden af"
23 Mei 2018, 16:00 Skynet Belgie
Als het van N-VA-parlementslid Axel Ronse afhangt, moet de Vlaamse regering de tewerkstellingspremie voor langdurig werkzoekenden afschaffen. De premie wordt weinig gebruikt en het zou beter zijn om die middelen te investeren in opleidingen, meent Ronse. Minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) is zelf ook nooit een voorstander geweest van de premie. "Ik heb nooit in de premie geloofd. Ik geloof er nog niet in en zal ze met veel plezier evalueren", aldus minister Muyters.


Boetes dreigen voor bedrijven met langdurig zieken
18 Mei 2018, 19:00 De Tijd
20:49 Bedrijven riskeren een boete van 800 euro als ze geen redelijke inspanningen doen om arbeidsongeschikte werknemers aan het werk te houden. Er komt geen automatische sanctionering.


Sanctie voor wie langdurig zieke niet opnieuw aan het werk helpt
18 Mei 2018, 11:30 Skynet
De federale ministerraad heeft een akkoord gevonden over de re-integratie van langdurig zieken. Werkgevers die geen redelijke inspanningen doen om arbeidsongeschikte werknemers aan het werk te houden, riskeren een sanctie van 800 euro. Werknemers kunnen 5 tot 10 procent van hun uitkering verliezen.


De Block: ?Principeakkoord over sancties voor bedrijven voor re-integratie langdurig zieken?

Er is binnen de regering een principeakkoord over de re-integratie van langdurig zieken op de werkvloer, en daarbijhorende sancties. Dat zegt een woordvoerder van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block. N-VA reageert tevreden op het principeakkoord.
Bedrijven laten langdurig werklozen links liggen
4 Mei 2018, 06:54 De Tijd
08:44 Vlaanderen slaagt er nauwelijks in om langdurig werklozen terug aan de slag te krijgen. De nieuwe premie om bedrijven aan te moedigen langdurig werklozen aan te werven, kent weinig succes.


Getouwtrek over sancties langdurig zieken
2 Mei 2018, 23:06 De Tijd
01:03 De federale regering wil tegen de zomer sancties invoeren voor bedrijven die de terugkeer van zieke werknemers boycotten. Of die boetes automatisch worden toegekend, zorgt voor onrust binnen de coalit...


Wie zich van het Brusselse kruis los wil rukken, loopt zo veel verwondingen op dat een langdurig verblijf in een revalidatiecentrum wacht
2 Mei 2018, 20:06 Volkskrant
Een 'zachte Brexit' bestaat niet en voor de 'harde Brexit' lijkt te weinig draagvlak. Gaat de Brexit op het laatste moment alsnog niet door? Paddy Ashdown, een van de meest charismatische veteranen van de Britse politiek, schat de kans dat de Brexit niet doorgaat op 55 procent. Dit zei hij dinsdag in een interview met het FD. Nu is hierbij de wens de vader van de gedachte, want Ashdown is liberaal


Nieuw op 1 april - Berekening van uitkering verandert voor langdurig zieken die deeltijds aan het werk gaan
28 Maart 2018, 03:54 Skynet
Voor langdurig zieken die via deeltijdse werkhervatting opnieuw aan de slag gaan, wordt vanaf 1 april de uitkering van het ziekenfonds anders berekend. Volgens minister van Sociale Zaken Maggie De Block gaat het om een financiële aanmoediging.


"Een nieuwe F1-bolide begrijpen is een langdurig leerproces"
12 Maart 2018, 11:12 Gazet v. Antwerpen
De F1-teams presenteerden de voorbije maand hun nieuwe bolides. Vervolgens werden ze ook gedurende acht dagen uitvoerig getest tijdens de wintertests in Barcelona. Een nieuwe F1-bolide leren begrijpen is echter een langdurig proces.


Steek langdurig zieke kinderen een hart onder de riem en doe je pyjama aan
9 Maart 2018, 04:48 Skynet
Veel leerlingen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs mogen vandaag/vrijdag in pyjama naar school komen. De Nationale Pyjamadag is intussen aan zijn derde editie toe, en zet de schijnwerpers op de vzw Bednet, het initiatief dat het voor langdurig en chronisch zieke kinderen en jongeren mogelijk maakt om van thuis uit les te volgen. Wie een leuke klasfoto in pyjama maakt, kan ook deelnemen aan een wedstrijd en mooie prijzen winnen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn