NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Kritiek

2News.be / Trefwoorden / Kritiek

Dakota Johnson begrijpt kritiek op Madame Web: 'Was een leerzame ervaring'
12 Maart, 00:11 NU.NL - Film
Dakota Johnson baalt van de negatieve recensies van de superheldenfilm Madame Web, maar de hoofdrolspeelster begrijpt de kritiek wel.


Biden wijst kritiek op leeftijd opnieuw van de hand: ?Je zou beter eens naar Trump kijken?
28 Februari, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden (81) heeft andermaal onderlijnd dat hij zich niet te oud voelt voor een tweede termijn. In een interview met talkshowpresentator Seth Meyers wuifde Biden de kritiek op zijn leeftijd weg. ?Je zou beter eens naar Trump kijken?, grapte hij.


Google pauzeert AI-afbeeldinggenerator na kritiek van gebruikers
27 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
Google laat gebruikers van zijn AI-model Gemini tijdelijk geen beelden maken waar mensen op staan. De toepassing zou sommige historische afbeeldingen onjuist genereren. Het besluit volgt op kritiek van gebruikers.


?Ik vind het afschuwelijk?: ook Herman Brusselmans en Siska Schoeters sparen kritiek op programma van Natalia en Astrid niet
21 Februari, 00:02 HLN.BE
?Je ziet Natalia in ?The Voice? verschijnen en weet dat zij daar enorm veel geld mee verdient. Een dag later zegt ze in een programma dat ze nog maar 4 euro over heeft.? Schrijver Herman Brusselmans haalt in ?De tafel van Gert? hard uit naar het nieuwe programma ?Astrid en Natalia: Back To Reality?. Eerder mengde ook al presentatrice Siska Schoeters zich in de verhitte discussie. Zender VTM veegt de kritiek van tafel. ?We krijgen ook veel positieve reacties.?


?Waarom kan jij niet tegen kritiek??: eerste ruzie gooit roet in het eten van Regi en Kristel in ?Regi gaat trouwen?
21 Februari, 00:02 HLN.BE
De weg naar het altaar is niet zonder slag of stoot voor Regi Penxten (47) en Kristel Hubeny (35), letterlijk dan. De ietwat roekeloze rit naar hun huwelijkschef mondt uit in een eerste ruzie voor de aanstaande bruid en bruidegom. ?Ik rijd nooit meer. Trek uw plan?, klinkt het koppig bij Kristel, een antwoord dat niet in goede aarde valt bij Regi. ?Mag ik er zelfs niets meer van zeggen??


Vrouw sterft bij frontale botsing in Dilsen-Stokkem, twintiger kritiek
7 Februari, 00:01 HLN.BE
Bij een zwaar verkeersongeval in de Europalaan in Dilsen-Stokkem is dinsdag rond 19.15 uur een dode gevallen. Twee wagens kwamen om een nog onbekende reden frontaal met elkaar in botsing.


Duncan Laurence biedt excuses aan en gaat concerten verlengen na kritiek
30 Januari, 00:05 NU.NL - Muziek
Duncan Laurence heeft de kritiek dat zijn concert in Paradiso van afgelopen zaterdag te kort was ter harte genomen. De zanger biedt op Instagram zijn excuses aan en belooft de setlist van zijn shows uit te breiden.


Close over kritiek op Winterpret: "bijzonder gecontroleerd op geluidsoverlast"
16 Januari, 00:01 Skynet Belgie
De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) heeft tijdens de gemeenteraadszitting maandagavond gereageerd op de kritiek van de buurtverenigingen op Winterpret, het Brusselse kerst- en winterevenement.


Nog steeds nauwelijks treinen in Duitsland door staking, kritiek zwelt aan
12 Januari, 00:03 NOS nieuws

In Duitsland neemt de kritiek op het slepende cao-conflict bij de spoorwegen toe. Net als gisteren rijden ook vandaag en morgen de meeste treinen niet vanwege dat conflict. Ook het treinverkeer van en naar Nederland is door de staking getroffen.

De stakende machinistenvakbond GDL wil dat personeel dat onregelmatig werkt een 35-urige werkweek krijgt, met behoud van salaris. De werkweek is nu 38 uur. Volgens treinuitbater Deutsche Bahn is die eis niet haalbaar.

En dus ligt het treinverkeer stil. Volgens Deutsche Bahn rijdt ongeveer 80 procent van de langeafstandstreinen niet. Ook veel regionale en lokale treinen zijn geannuleerd. De staking stopt morgen om 18.00 uur, maar Deutsche Bahn zegt dat er ook daarna nog veel minder treinen zullen rijden, vooral in het langeafstandsverkeer en het streekvervoer.

Pas zaterdagochtend zal het treinverkeer weer normaal rijden, waarschuwt de spoorwegmaatschappij.

Kritiek neemt toe

Vanuit verschillende kanten klinkt kritiek op het voortdurende cao-geschil. Zo zegt reizigersvereniging Pro Bahn van alle partijen te verwachten dat ze "gaan overleggen, spreken over de twistpunten en daarna tot oplossingen komen". En de leider van de grootste Duitse oppositiepartij CDU, Friedrich Merz, pleit voor ingrijpen van de overheid.

"Als een kleine groep grote delen van ons land opnieuw kan lamleggen, dan moet de federale regering reageren", zei hij tegen de krant Rheinische Post. Ook roept de politicus alle betrokkenen op om weer te gaan praten. "Maar dat is lastig met de eisen van de vakbond", meent hij. Volgens hem moet een aanpassing van de cao-wet overwogen worden.

Maar vakbondsdirecteur Weselsky zegt dat de staking nodig is, omdat Deutsche Bahn niet met de bond praat over zijn eisen. "Als hij er niet over wil praten, dan moeten we de druk opvoeren", zei hij tegen Spiegel TV.

Wanprestaties

De stakingen op het spoor trekken een zware wissel op Deutsche Bahn. Door zeer gebrekkig onderhoud aan het spoorwegnetwerk van de laatste jaren kampen veel treinen met vertraging.

Uit de meest recente cijfers van het spoorwegbedrijf blijkt dat in november maar iets meer dan de helft van de ICE's en IC's op tijd op zijn bestemming aankwam. Dat is een daling van 9 procentpunt ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Deutsche Bahn spreekt van een "enorme onderhoudsachterstand".

Ongeveer driekwart van de langeafstandstreinen had in november volgens DB te maken met de gevolgen van onderhoudswerkzaamheden. Door de problemen in Duitsland kampen internationale treinen van en naar Nederland ook geregeld met forse vertragingen en uitval.
Iraanse zanger krijgt celstraf en zweepslagen na kritiek op hoofddoekplicht
10 Januari, 00:13 NU.NL - Muziek
De Iraanse popzanger en muziekproducent Mehdi Yarrahi moet de gevangenis in vanwege een liedje waarin hij kritiek uit op de hoofddoekplicht voor vrouwen. Een Iraanse rechtbank heeft hem veroordeeld tot een celstraf van 32 maanden en 74 zweepslagen.


Tennisbonden WTA en ATP grijpen in na kritiek op extreem late eindtijden
10 Januari, 00:09 NU.NL - Sport
De internationale tennisbonden WTA en ATP hebben dinsdag maatregelen genomen tegen de late eindtijden van wedstrijden. De regels zijn aangepast naar aanleiding van een oproep vanuit de spelers en de fans.


SpaceX beschuldigd van personeel onterecht te ontslaan nadat ze kritiek uiten op Elon Musk
4 Januari, 00:00 HLN.BE
Ruimtebedrijf SpaceX wordt ervan beschuldigd onterecht medewerkers te hebben ontslagen, nadat zij kritiek hadden geuit op oprichter en topman Elon Musk. Het zou gaan om acht werknemers die een brief hebben verspreid. Daarin werd Musk een ?afleiding en schande? genoemd. Over de zaak is een klacht ingediend bij het National Labor Relations Board (NLRB), een agentschap dat controleert of personeel wel vrij is om voor arbeidsrechten op te komen.


NU+ | Jandino over kritiek op typetjes: 'Ik heb een goed inschattingsvermogen'
22 December 2023, 00:06 NU.NL - Film
Honderdduizenden bezoekers gaan naar de films van Jandino Asporaat. Toch krijgt hij niet altijd de beste recensies. Vandaag komt Bon Bini: Bangkok Nights uit. Ook in dit vijfde deel speelt de komiek talloze typetjes, die niet altijd door iedereen worden gewaardeerd.


NU+ | Gezondheidsproblemen en kritiek, maar Madonna vecht zich altijd terug
8 December 2023, 00:07 NU.NL - Muziek
Lang voordat 'gecanceld' worden een begrip werd, was het bij Madonna al meermaals geprobeerd. De 65-jarige zangeres wordt aanbeden en verguisd, maar treedt nog altijd op. Vrijdag en zaterdag viert ze haar grootste hits in de Ziggo Dome.


Jerdy Schouten wil zich opnieuw bewijzen bij Oranje na eerdere kritiek Van Gaal
16 November 2023, 00:08 NU.NL - Sport
Jerdy Schouten is blij dat hij na anderhalve jaar weer deel uitmaakt van de Oranjeselectie. De PSV-middenvelder maakte in juni vorig jaar zijn debuut voor het Nederlands elftal, maar daarna was oud-bondscoach Louis van Gaal wat kritisch op zijn spel.


Brobbey kan leven met kritiek Koeman: 'Ik ben jong en heb veel verbeterpunten'
9 November 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Ajax-spits Brian Brobbey vindt het prima dat Ronald Koeman kritiek leverde op zijn kwaliteiten. De bondscoach van Oranje gaf aan dat de eenmalig international nog voldoende verbeterpunten heeft.


Kritiek op systeem voor opsporen kindermisbruik: veel fouten en privacyschending
26 Oktober 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Europese plannen om online kindermisbruik op te sporen door chatdiensten te scannen, stuiten op veel kritiek van experts. Zij waarschuwen in gesprek met het Europees Parlement voor grove privacyschendingen. Ook zitten er veel haken en ogen aan de technische haalbaarheid.


Maduro erkent dat Steijn moeite had met betoog clubpsycholoog Almere over Ajax
26 Oktober 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Interim-coach Hedwiges Maduro ontkent dat hij bij Ajax een verstoorde relatie had met de vertrokken hoofdtrainer Maurice Steijn. De oud-middenvelder erkent wel dat Steijn niet blij was met de rol van Maduro bij het felle betoog van de clubpsycholoog van Almere City.


Na alle kritiek over ?stevige prijzen? in La Rigue van Peter Goossens: "Er moet een andere mindset komen?
12 Oktober 2023, 00:02 HLN.BE
Sterrenchef Peter Goossens (59) heeft tijdens een interview bij ?De Tafel van Gert? gereageerd op de kritiek die hij krijgt met zijn nieuwe restaurant La Rigue (Knokke-Heist) en de ?stevige prijzen?. ?Er moet een andere mindset komen? klinkt het bij Goossens.


Weghorst sprak na kritiek over reserverol met Koeman: 'Was niet zo bedoeld'
11 Oktober 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Bondscoach Ronald Koeman heeft na het gewonnen EK-kwalificatieduel met Ierland vorige maand nog gesproken met Wout Weghorst. De spits maakte in dat duel het winnende doelpunt, maar uitte na afloop zijn teleurstelling over zijn reserverol.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn