NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Krim


Rusland zet nieuw huurlingenleger ?Convoy? in op de Krim: ?Tot de tanden gewapend?
29 Maart, 01:11 HLN.BE
Het huurlingenleger van Wagner-baas Yevgeni Prigozhin kenden we al. Nu lijkt het erop dat Rusland op de Krim gebruik maakt van een nieuw huurlingenleger dat opereert onder de naam ?Convoy?. ?Hun uitrusting is spiksplinternieuw, en ze zijn tot de tanden bewapend?, aldus de niet zo objectieve journaliste Olga Skabejeva (37) - ook wel ?de megafoon van Poetin? genoemd. Dit is wat je moet weten over het nieuwste Russische huurlingenleger.


Poetin reist naar Krim voor ?Herenigingsevent?
19 Maart, 00:03 De Tijd
15:45 De Russische president Vladimir Poetin bracht zaterdag een onaangekondigd bezoek aan de Krim.


Dodencijfer door Krim-Congovirus in Irak stijgt en komt op twaalf te staan
15 Mei 2022, 00:09 Skynet Economie
In Irak zijn dit jaar minstens twaalf slachtoffers gestorven aan de gevolgen van de Congo-Krim virale hemorragische koorts. Dat melden Iraakse gezondheidsautoriteiten dinsdag op basis van een nieuw rapport.


Poetin opent omstreden Krimbrug
15 Mei 2018, 07:36 NOS nieuws

President Poetin opent vandaag de omstreden brug die de Krim met Rusland verbindt. Morgen gaat hij open voor het autoverkeer, aan de parallelle treinverbinding wordt nog gewerkt.

De 19 kilometer lange brug geldt als een prestigeproject. De Krim hoort bij Oekraïne, maar het schiereiland werd in 2014 door Rusland geannexeerd, omdat het bang was dat een nieuwe Oekraïense regering de belangen van etnische Russen op de Krim niet zou respecteren. Op de Krim ligt ook een Russische marinebasis.

Na de annexatie besloot de Russische regering de aanleg van de brug te versnellen. Daardoor hoeven Russen vanaf morgen niet meer door Oekraïne te reizen als ze over land naar de Krim willen. Moskou hoopt zo onder meer het toerisme op de Krim te stimuleren.

De brug heeft naar schatting 3,5 miljard euro gekost. In Nederland loopt een strafrechtelijk onderzoek naar zeven Nederlandse bedrijven die aan de bouw hebben meegewerkt. Dat was verboden vanwege de sancties die de EU na de annexatie van de Krim tegen Rusland had ingesteld.
Nederlands gerecht vervolgt bedrijven die brug naar Krim bouwden
4 Mei 2018, 04:48 Skynet
Het Nederlandse gerecht is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar zeven Nederlandse bedrijven die vermoedelijk hebben meegeholpen met de bouw van een brug van Rusland naar de Krim. Vanwege de internationale sancties tegen Rusland is dat verboden.


Frankrijk zal verkiezing op de Krim niet erkennen
18 Maart 2018, 12:42 Skynet
Frankrijk zal de presidentsverkiezing op de Krim niet erkennen. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag, exact vier jaar na de annexatie van het Oekraïense schiereiland door Moskou. Ondertussen stijgt de spanning tussen Rusland en Oekraïne rond de beslissing van Kiev om de Russen in Oekraïne niet te laten stemmen in de consulaten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn