NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Korea


Apple gaat alternatieve betaalsystemen voor apps toestaan in Zuid-Korea
Vrijdag, 00:09 NU.NL - Tech
Apple gaat tegen een gereduceerd tarief alternatieve betaalsystemen toestaan voor aankopen via de Zuid-Koreaanse App Store. Dat schrijft het Koreaanse persbureau Yonhap dinsdag. Wanneer de aanpassing wordt verwacht, is nog niet bekend.


Persoon steekt zwaarbewaakte grens Zuid-Korea over naar Noord-Korea
3 Januari, 00:04 NOS nieuws

Een persoon heeft vanuit Zuid-Korea de zwaarbewaakte gedemilitariseerde zone die Noord- en Zuid-Korea van elkaar scheidt gepasseerd en is overgelopen naar Noord-Korea. Dat zegt het Zuid-Koreaanse leger. Het is zeer ongebruikelijk dat iemand naar het noorden overloopt.

De gedemilitariseerde zone wordt zwaar bewaakt en ligt vol met landmijnen. Het Zuid-Koreaanse leger weet niet of de persoon nog in leven is. Een legerfunctionaris zegt dat nog is geprobeerd de oversteker aan te houden. "Maar dat is niet gelukt, mede door het moeilijk begaanbare terrein", zei hij volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap tegen journalisten.

Over de identiteit van de persoon is verder niets bekend. De autoriteiten in Zuid-Korea proberen de identiteit van de oversteker te achterhalen. De Noord-Koreanen is via een militaire telefoonlijn gevraagd om de persoon te beschermen.

Oversteken verboden

Volgens Zuid-Korea hebben sinds 1953 meer dan 30.000 Noord-Koreanen de risicovolle oversteek naar het zuiden gewaagd. Slechts enkelen kozen daarbij voor de route via de grens.

Veel meer Noord-Koreanen zijn via China gevlucht en naar Zuid-Korea gegaan. Vaak gaan ze vanuit China eerst naar een ander land, en daarna door naar Zuid-Korea. China ziet Noord-Koreanen als illegale migranten en stuurt ze in veel gevallen terug.

Het oversteken van de grens naar Noord-Korea is in Zuid-Korea verboden. De twee landen zijn formeel nog met elkaar in oorlog. De Koreaanse Oorlog eindigde in 1953 in een staakt-het-vuren, dat tot op de dag van vandaag geldt. Een officieel vredesverdrag is nooit getekend.
President Zuid-Korea geeft corrupte voorganger gratie
26 December 2021, 00:06 Volkskrant
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft gratie verleend aan oud-president Park Geun-hye, die momenteel een 20-jarige gevangenisstraf uitzit wegens corruptie. Het ministerie van Justitie bevestigde de verleende gratie vrijdag. Begin dit jaar oordeelde het Hooggerechtshof in Zuid-Korea nog dat de 69-jarige politica tot 2039 vast moet blijven zitten.


Zuid-Korea: Apple houdt zich ondanks nieuwe wet niet aan de regels
18 November 2021, 00:11 NU.NL - Tech
Een Zuid-Koreaanse wetgever vindt dat Apple en Google niet genoeg doen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving in het land. Die moet een einde maken aan de machtspositie van de techgiganten op het gebied van betalingen op hun mobiele platforms.


Praten over vrede tussen Noord- en Zuid-Korea, terwijl Kim raketten afschiet
23 Oktober 2021, 00:07 Volkskrant
Intensief diplomatiek verkeer deze week tussen de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan over Noord-Korea. Zuid-Korea probeert de noorderbuur naar de onderhandelingstafel te krijgen, met als lokkertje een formeel einde aan de Korea-oorlog. Is er een kans dat na 68 jaar de vrede wordt getekend? Vijf vragen.


Zuid-Korea zet shorttrackkampioene uit de ploeg
13 Oktober 2021, 00:00 Skynet Sport
De Zuid-Koreaanse shorttracker Shim Suk-hee is uit de nationale ploeg gezet vanwege bedenkelijke sms-jes die ze tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 heeft verstuurd.


Noord-Korea vertelt VN het recht te hebben wapens te testen
28 September 2021, 00:02 Skynet
De Noord-Koreaanse VN-ambassadeur Kim Song vertelde maandag (lokale tijd) de Algemene Vergadering van de VN dat niemand het land het recht kan ontzeggen om wapens te testen.


Zuid-Korea legt Google miljoenenboete op wegens misbruiken machtspositie
15 September 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Zuid-Korea heeft Google een boete opgelegd van 207 miljard won (bijna 150 miljoen euro). De techgigant zou zijn machtspositie hebben misbruikt door ontwikkelaars van andere besturingssystemen te belemmeren.


Epic verzoekt Apple om Fortnite in Zuid-Korea weer in de App Store te zetten
12 September 2021, 00:00 Tweakers
Epic Games wil zijn Apple-ontwikkelaarsaccount in Zuid-Korea weer terug om Fortnite daar weer in de App Store aan te kunnen bieden. Het bedrijf heeft Apple verzocht het account weer te activeren, met een verwijzing naar nieuwe wetgeving in het land.


Zuid-Korea dwingt appstores alternatieve betaalsystemen toe te staan
1 September 2021, 00:08 NU.NL - Tech
Zuid-Korea gaat als eerste land een einde maken aan de machtspositie van Apple en Google op het gebied van betalingen op hun mobiele platforms. Appontwikkelaars mogen voortaan in digitale appwinkels hun eigen betaalsystemen gebruiken in plaats van die van de techreuzen. Dit betekent dat de ontwikkelaars de commissie van 30 procent kunnen omzeilen.


Noord-Korea roept nieuwe feestdag uit voor lancering nucleaire raket
3 Februari 2021, 17:00 HLN.BE
Noord-Korea heeft 29 november uitgeroepen tot feestdag ter herinnering van de lancering van zijn intercontinentale ballistische raket in 2017. Dat meldt het Japanse persagenstschap Kyodo. De rakettest veroorzaakte toen algemeen alarm in Japan, toen de raket over het land vloog.


VS en Japan willen blijven strijden voor kernwapenvrij Korea
27 Januari 2021, 19:30 HLN.BE
De Verenigde Staten en Japan blijven zich inzetten voor een compleet kernwapenvrij Korea. Dat bevestigden de Amerikaanse president Joe Biden en de Japanse premier Yoshihide Suga in een telefoongesprek, meldt het Witte Huis vandaag.


Ook hoogste rechter geeft oud-president Zuid-Korea Park 20 jaar cel
14 Januari 2021, 06:31 NOS nieuws

Het Zuid-Koreaanse hooggerechtshof houdt een celstraf van 20 jaar in stand tegen voormalig president Park Geun-hye vanwege corruptie. De oud-leider werd in 2017 onder publieke druk afgezet en gearresteerd. Er lopen al jaren rechtszaken tegen haar.

In een andere zaak werd Park al veroordeeld voor inmenging in de parlementaire verkiezingen in 2016. Ze bemoeide zich met de selectie van kandidaten. Bij elkaar opgeteld hangt haar nu een celstraf van 22 jaar boven het hoofd.

Van 2013 tot 2016 was Park president van Zuid-Korea. Gedurende haar ambtstermijn nam zij samen met haar vertrouweling Choi Soon-sil steekpenningen aan van grote bedrijven zoals Samsung.

Samsung-topman Lee Jae-yong is momenteel nog verwikkeld in een rechtszaak hierover. Zuid-Koreaanse aanklagers eisten eind december 9 jaar cel tegen de vicevoorzitter van het techbedrijf.

De 68-jarige Park heeft overigens altijd volgehouden dat ze het slachtoffer is van een politiek spel, en weigerde daarom aanwezig te zijn bij de rechtszaken tegen haar. Met de uitspraak van het hooggerechtshof komt er een einde aan een van de grootste politieke schandalen in Zuid-Korea.
Nieuwe spanningen Zuid-Korea en Japan om rechterlijke uitspraak over ?troostmeisjes?
8 Januari 2021, 11:43 Volkskrant
Japan moet twaalf Zuid-Koreaanse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gedwongen tot prostitutie een schadevergoeding van bijna 75 duizend euro betalen. Dat heeft een Zuid-Koreaanse rechter vrijdag geoordeeld. De kans is klein dat Japan de uitspraak zal respecteren.


Noord-Korea wil ondanks internationale sancties militair potentieel uitbreiden
7 Januari 2021, 08:31 Skynet
Noord-Korea wil ondanks de internationale sancties en de economische problemen het militaire potentieel nog aanzienlijk uitbreiden. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vandaag gezegd op de tweede dag van het achtste partijcongres van de regerende Koreaanse Arbeiderspartij.


Trump ontmoet Japanse premier Abe nog voor Korea-top
28 Mei 2018, 23:12 NOS nieuws

Als de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un toch doorgaat, zal Trump vooraf een ontmoeting hebben met de Japanse premier Abe. Dat hebben Trump en Abe in een telefoongesprek afgesproken.

In een verklaring meldt het Witte Huis dat de VS en Japan "de noodzaak hebben bevestigd van de permanente ontmanteling van de nucleaire, chemische en biologische wapens en het raketprogramma van Noord-Korea".

Vorige week zegde Trump de aangekondigde ontmoeting met Kim Jong-un af vanwege de vijandige taal van de Noord-Koreanen. In de dagen daarna spraken beide leiders hun wens uit om de ontmoeting toch door te laten gaan. De top zou op 12 juni in Singapore moeten plaatsvinden.

Gisteren bezochten Amerikaanse topdiplomaten Noord-Korea voor overleg over de eventuele ontmoeting op 12 juni.
Amerikanen in Noord-Korea voor voorbereiding top
27 Mei 2018, 15:36 NOS nieuws

Amerikaanse diplomaten zijn in Noord-Korea voor overleg om de top tussen president Trump en partijleider Kim Jung-un toch door te laten gaan. Sung Kim, de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Zuid-Korea, leidt de delegatie, meldt The Washington Post.

De krant schrijft dat Sung Kim, nu de hoogste Amerikaanse diplomaat in de Filipijnen, besprekingen houdt met de Noord-Koreaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Choe Son-hui. Die verklaarde vorige week dat de geplande topontmoeting van 12 juni in Singapore op losse schroeven was komen te staan.

Kim en Choe kennen elkaar van 2005, toen ze betrokken waren bij het overleg over nucleaire ontwapening van Noord-Korea.

Afgezegde top lijkt door te gaan

In de Amerikaanse delegatie zit ook de Korea-specialist van de nationale veiligheidsraad van de VS en een hoge medewerker van het Pentagon. De samenstelling van de delegatie wijst erop dat de Amerikanen er veel aan gelegen is de top te laten doorgaan.

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zei vandaag dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jung-un vastbesloten blijft dat de top moet doorgaan en dat hij blijft streven naar het volledig kernwapenvrij maken van Korea. Gisteren troffen de Koreaanse leiders elkaar in het grensgebied onverwacht voor de tweede keer binnen een maand.

President Trump, die donderdag aan Kim Jong-un schreef dat de top van 12 juni niet doorgaat, liet in de afgelopen dagen toch weer weten dat de voorbereidingen voor de ontmoeting goed verlopen.
Kim blijft gebrand op ontmoeting met Trump
26 Mei 2018, 22:54 NOS nieuws

Kim Jong-un hoopt nog steeds dat een ontmoeting met Donald Trump door kan gaan. De Noord-Koreaanse leider heeft tijdens onverwacht topoverleg met de Zuid-Koreaanse president Moon gezegd dat hij gebrand blijft op overleg met de VS, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA een dag na de ontmoeting.

Moon ontmoette Kim gisteren in het dorp Panmunjom op de grens tussen beide Korea's. Het was de tweede keer in korte tijd dat ze elkaar spraken en de eerste keer dat leiders van Noord- en Zuid-Korea elkaar een tweede keer ontmoeten.

Het is niet bekend wie het initiatief heeft genomen voor ontmoeting tussen de beide leiders.

Consensus

Kim en Moon overlegden over hun toekomst nu Donald Trump topoverleg in Singapore op 12 juni heeft afgeblazen. De Amerikaanse president hekelde donderdag de "vijandige opstelling" van Noord-Korea in aanloop naar de top.

Noord- en Zuid-Korea spraken gisteren af elkaar vaker te zullen ontmoeten. Het eerste onderlinge topoverleg staat gepland voor 1 juni. Volgens een Noord-Koreaanse woordvoerder hebben de twee leiders een "bevredigende consensus" bereikt en willen ze zich beide inzetten voor de denuclearisatie van het schiereiland.

Kim reageerde al eerder teleurgesteld op het besluit van Trump om de top af te blazen en liet weten te willen werken aan nieuwe afspraken. Trump reageerde voorzichtig positief op die houding. Het Witte Huis liet eerder al weten dat medewerkers die naar Singapore zouden afreizen voor de top, gewoon zullen gaan.
Hoe nu verder met Noord-Korea en de VS? Drie scenario?s
25 Mei 2018, 13:42 Volkskrant
Nu de Amerikaanse president Trump de top met Noord-Korea heeft opgeblazen, dringt de vraag zich op: hoe nu verder? Telt Kim zijn knopen, wordt het doormodderen of zetten de VS alsnog in op een preventieve aanval?


Videobeelden vrijgegeven van vernietiging nucleaire site in Noord-Korea
25 Mei 2018, 10:18 Gazet v. Antwerpen

Er is videomateriaal vrijgegeven van het moment dat de nucleaire site in Punggye-ri werd vernietigd. ?Zo willen we transparantie van de stopzetting van de kernproeven waarborgen?, klinkt het bij staatspersagentschap KCNA.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn