NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Korea


Coronavirus - Voor het eerst sinds mei geen nieuwe coronagevallen in Noord-Korea
31 Juli, 00:07 Skynet Buitenland
De voorbije 24 uur zijn er geen nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld in Noord-Korea. Dat stelt het staatspersagentschap KCNA. Het virus dook officieel voor het eerst pas op in mei in het land.


Maroon 5 haalt omstreden Japanse vlag uit tourlogo na boosheid in Zuid-Korea
11 Juli, 00:06 NU.NL - Muziek
Maroon 5 heeft een omstreden Japanse vlag van de website gehaald nadat het tot boze reacties in Zuid-Korea leidde. Zuid-Koreaanse media melden dat de vlag is vervangen door een foto van de band.


Volleybalsters boeken tegen Zuid-Korea eerste zege in Nations League
20 Juni, 00:08 NU.NL - Sport
De Nederlandse volleybalsters hebben in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) hun eerste zege geboekt in de Nations League. De ploeg van bondscoach Avital Selinger was in Brasilia in drie sets te sterk voor Zuid-Korea: 25-11, 25-21 en 25-18.


VS en Zuid-Korea gaan gezamenlijke militaire activiteiten uitbreiden
22 Mei, 00:08 Skynet Buitenland
De Verenigde Staten en Zuid-Korea gaan hun gezamenlijke militaire activiteiten rond het Koreaanse schiereiland opschalen. Dat hebben de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Yoon Suk Yeol vandaag afgesproken tijdens een ontmoeting in Seoel.


Noord-Korea schakelt ambtenaren in om gevolgen droogte in te perken
8 Mei, 00:07 Skynet Economie
Noord-Korea schakelt ambtenaren en bedienden in om de gevolgen van de droogte voor de landbouw binnen de perken te houden. Dat meldden de staatsmedia woensdag.


Cryptocurrency-onderzoeker krijgt celstraf voor delen informatie met Noord-Korea
15 April, 00:01 Tweakers
Cryptocurrency-onderzoeker Virgil Griffith is veroordeeld tot meer dan vijf jaar gevangenisstraf wegens samenzwering. De 39-jarige Amerikaan heeft Noord-Korea geholpen om Amerikaanse sancties te ontduiken met behulp van cryptocurrency, luidt de uitspraak.


Noord-Korea claimt belangrijke test voor ontwikkeling verkenningssatelliet
2 Maart, 00:03 HLN.BE
Noord-Korea heeft een test "van groot belang" uitgevoerd voor de ontwikkeling van een verkenningssatelliet, zo melden de staatsmedia.


Noord-Korea nog lang niet klaar met rakettesten, vuurt grootste raket in vijf jaar af
1 Februari, 00:08 Volkskrant
Noord-Korea lijkt nog lang niet klaar te zijn met zijn rakettesten. Het land voerde zondag een van zijn grootste raketlanceringen in de afgelopen vijf jaar uit. Volgens de Zuid-Koreaanse legerleiding gaat het om een middellangeafstandsraket, die het stalinistisch geregeerde land sinds 2017 niet meer had afgevuurd.


Noord-Korea wil VS met foto?s van rakettest aan onderhandelingstafel krijgen
1 Februari, 00:07 Volkskrant
Noord-Korea heeft foto?s vrijgegeven die moeten bewijzen dat het land een grote testlancering heeft uitgevoerd. De foto?s tonen volgens de Noord-Koreanen een langeafstandsraket die Amerikaans gebied in de Stille Oceaan zou kunnen bereiken. Kim Jong-un hoopt hiermee onderhandelingen met de VS af te dwingen.


Apple gaat alternatieve betaalsystemen voor apps toestaan in Zuid-Korea
14 Januari, 00:09 NU.NL - Tech
Apple gaat tegen een gereduceerd tarief alternatieve betaalsystemen toestaan voor aankopen via de Zuid-Koreaanse App Store. Dat schrijft het Koreaanse persbureau Yonhap dinsdag. Wanneer de aanpassing wordt verwacht, is nog niet bekend.


Persoon steekt zwaarbewaakte grens Zuid-Korea over naar Noord-Korea
3 Januari, 00:04 NOS nieuws

Een persoon heeft vanuit Zuid-Korea de zwaarbewaakte gedemilitariseerde zone die Noord- en Zuid-Korea van elkaar scheidt gepasseerd en is overgelopen naar Noord-Korea. Dat zegt het Zuid-Koreaanse leger. Het is zeer ongebruikelijk dat iemand naar het noorden overloopt.

De gedemilitariseerde zone wordt zwaar bewaakt en ligt vol met landmijnen. Het Zuid-Koreaanse leger weet niet of de persoon nog in leven is. Een legerfunctionaris zegt dat nog is geprobeerd de oversteker aan te houden. "Maar dat is niet gelukt, mede door het moeilijk begaanbare terrein", zei hij volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap tegen journalisten.

Over de identiteit van de persoon is verder niets bekend. De autoriteiten in Zuid-Korea proberen de identiteit van de oversteker te achterhalen. De Noord-Koreanen is via een militaire telefoonlijn gevraagd om de persoon te beschermen.

Oversteken verboden

Volgens Zuid-Korea hebben sinds 1953 meer dan 30.000 Noord-Koreanen de risicovolle oversteek naar het zuiden gewaagd. Slechts enkelen kozen daarbij voor de route via de grens.

Veel meer Noord-Koreanen zijn via China gevlucht en naar Zuid-Korea gegaan. Vaak gaan ze vanuit China eerst naar een ander land, en daarna door naar Zuid-Korea. China ziet Noord-Koreanen als illegale migranten en stuurt ze in veel gevallen terug.

Het oversteken van de grens naar Noord-Korea is in Zuid-Korea verboden. De twee landen zijn formeel nog met elkaar in oorlog. De Koreaanse Oorlog eindigde in 1953 in een staakt-het-vuren, dat tot op de dag van vandaag geldt. Een officieel vredesverdrag is nooit getekend.
President Zuid-Korea geeft corrupte voorganger gratie
26 December 2021, 00:06 Volkskrant
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft gratie verleend aan oud-president Park Geun-hye, die momenteel een 20-jarige gevangenisstraf uitzit wegens corruptie. Het ministerie van Justitie bevestigde de verleende gratie vrijdag. Begin dit jaar oordeelde het Hooggerechtshof in Zuid-Korea nog dat de 69-jarige politica tot 2039 vast moet blijven zitten.


Zuid-Korea: Apple houdt zich ondanks nieuwe wet niet aan de regels
18 November 2021, 00:11 NU.NL - Tech
Een Zuid-Koreaanse wetgever vindt dat Apple en Google niet genoeg doen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving in het land. Die moet een einde maken aan de machtspositie van de techgiganten op het gebied van betalingen op hun mobiele platforms.


Praten over vrede tussen Noord- en Zuid-Korea, terwijl Kim raketten afschiet
23 Oktober 2021, 00:07 Volkskrant
Intensief diplomatiek verkeer deze week tussen de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan over Noord-Korea. Zuid-Korea probeert de noorderbuur naar de onderhandelingstafel te krijgen, met als lokkertje een formeel einde aan de Korea-oorlog. Is er een kans dat na 68 jaar de vrede wordt getekend? Vijf vragen.


Zuid-Korea zet shorttrackkampioene uit de ploeg
13 Oktober 2021, 00:00 Skynet Sport
De Zuid-Koreaanse shorttracker Shim Suk-hee is uit de nationale ploeg gezet vanwege bedenkelijke sms-jes die ze tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 heeft verstuurd.


Noord-Korea vertelt VN het recht te hebben wapens te testen
28 September 2021, 00:02 Skynet
De Noord-Koreaanse VN-ambassadeur Kim Song vertelde maandag (lokale tijd) de Algemene Vergadering van de VN dat niemand het land het recht kan ontzeggen om wapens te testen.


Zuid-Korea legt Google miljoenenboete op wegens misbruiken machtspositie
15 September 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Zuid-Korea heeft Google een boete opgelegd van 207 miljard won (bijna 150 miljoen euro). De techgigant zou zijn machtspositie hebben misbruikt door ontwikkelaars van andere besturingssystemen te belemmeren.


Epic verzoekt Apple om Fortnite in Zuid-Korea weer in de App Store te zetten
12 September 2021, 00:00 Tweakers
Epic Games wil zijn Apple-ontwikkelaarsaccount in Zuid-Korea weer terug om Fortnite daar weer in de App Store aan te kunnen bieden. Het bedrijf heeft Apple verzocht het account weer te activeren, met een verwijzing naar nieuwe wetgeving in het land.


Zuid-Korea dwingt appstores alternatieve betaalsystemen toe te staan
1 September 2021, 00:08 NU.NL - Tech
Zuid-Korea gaat als eerste land een einde maken aan de machtspositie van Apple en Google op het gebied van betalingen op hun mobiele platforms. Appontwikkelaars mogen voortaan in digitale appwinkels hun eigen betaalsystemen gebruiken in plaats van die van de techreuzen. Dit betekent dat de ontwikkelaars de commissie van 30 procent kunnen omzeilen.


Noord-Korea roept nieuwe feestdag uit voor lancering nucleaire raket
3 Februari 2021, 17:00 HLN.BE
Noord-Korea heeft 29 november uitgeroepen tot feestdag ter herinnering van de lancering van zijn intercontinentale ballistische raket in 2017. Dat meldt het Japanse persagenstschap Kyodo. De rakettest veroorzaakte toen algemeen alarm in Japan, toen de raket over het land vloog.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn