NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Koning

2News.be / Trefwoorden / Koning

Prins Harry niet van plan af te spreken met broer William nu hij in Londen is om zieke koning Charles te zien
7 Februari, 00:03 HLN.BE
Prins Harry en prins William hebben geen plannen gemaakt om elkaar te zien nu de jongste broer in het Verenigd Koninkrijk is om hun vader te bezoeken. Dat melden diverse Britse media. Heel wat royaltywatchers hoopten dat de kankerdiagnose van koning Charles een verzoening in gang zou kunnen zetten tussen de Britse royals. Daar lijken de broers nog niet helemaal in mee te gaan.


Acteur Bob Odenkirk uit ?Breaking Bad? ontdekt iets opmerkelijks: ?Ik ben verre familie van koning Charles?
31 Januari, 00:02 HLN.BE
Bob Odenkirk (61), bekend van ?Breaking Bad' en ?Better Call Saul?, heeft blauw bloed door zijn aderen stromen. De acteur is blijkbaar verre familie van de Britse koning Charles. Dat meldt ?E! News?.


BBB twijfelt toch aan belasting betalen koning, Rutte vindt het slecht plan
19 Januari, 00:02 NOS nieuws

In de Tweede Kamer is de BBB gaan twijfelen over het eerder ingenomen standpunt om de koning in de toekomst belasting te laten betalen over zijn inkomen. "Ik worstel er toch wel mee, ik zie toch heel veel haken en ogen", zei BBB-Kamerlid Keijzer bij het debat over de begroting van de koning.

Dit kan betekenen dat er op termijn misschien toch geen tweederdemeerderheid is om de grondwet te wijzigen. Als BBB het plan niet zou steunen is er nog wel in de Tweede Kamer nog wel een tweederdemeerdeheid, maar niet in de Eerste Kamer waar BBB de grootste partij is. En die steun in de Eerste Kamer is op termijn nodig om het inkomen van koning Willem-Alexander en een deel van zijn familie door de Belastingdienst aan te laten slaan.

24/7 koning

Keijzer uitte haar twijfels nadat premier Rutte allerlei argumenten had gegeven om te onderbouwen dat belasting betalen voor de Oranjes een slecht plan is. Hij is er al jaren tegen en hield de Tweede Kamer opnieuw voor dat het "zeer ingewikkeld proces" is.

Hij vindt dat de koning geen gewone burger is, maar "24/7" koning. Ook merkte hij op dat de Kamer het over de uitvoering van de belastingheffing oneens is. PVV, D66 en linkse partijen willen bijvoorbeeld dat de koning er niets bijkrijgt, waardoor zijn inkomen erop achteruit zal gaan. NSC wil dat juist weer niet.

De BBB werd lange tijd gezien als een van de voorstanders van de belastingheffing voor de Oranjes. In oktober 2022 had BBB-leider Van der Plas nog voor een voorstel gestemd dat de zogenoemde 'fiscale vrijstellingen' van de leden van het Koninklijk Huis afgeschaft moesten worden. En op de website van de BBB staat: "Gelijke monniken, gelijke kappen. Iedereen moet belasting betalen, dus volgens BBB ook leden van het Koningshuis."

Wat de twijfel van BBB precies gaat betekenen, is nog moeilijk te voorspellen omdat voor belasting heffen een grondwetswijziging nodig is, een lange en complexe procedure. In de Tweede Kamer is de op termijn vereiste tweederdemeerderheid er nu dus wel, ook zonder steun van BBB. Maar, zoals gezegd, in de Eerste Kamer niet.

BBB-Kamerlid Keijzer wil eerst "goed nadenken" en alle voors en tegens nog eens met allerlei Kamerleden bespreken. BBB onderhandelt over een nieuw kabinet, gesprekspartner VVD is tegen een grondwetswijziging, en NSC en PVV voor. Het kan zijn dat ze aan de onderhandelingstafel nog tot een overeenstemming komen.

Verder is een grondwetswijziging een zaak van lange adem. Rutte is blij met de opstelling van Keijzer. "Het is verstandig wat ze zegt", aldus de premier. "Ga niet repareren wat niet stuk is." Rutte is ook niet van plan om een grondwetswijziging in gang te zetten, hij vindt dat een nieuwe premier maar moet kijken wat die er mee wil doen.
Deense koningin Margrethe afgetreden, zoon Frederik nu koning
15 Januari, 00:02 Skynet Buitenland
De Deense koningin Margrethe heeft tijdens een zitting van de Deense Raad van State haar handtekening onder een abdicatieverklaring gezet. Daarmee is haar oudste zoon Frederik nu koning van Denemarken. Zijn vrouw Mary is koningin. Margrethe zat sinds 1972 op de Deense troon.


Stroll steelt pitstop koning van Red Bull Racing
15 Januari, 00:01 AutoBlog

Als je wint heb je vrienden. Zodoende neemt Aston Martin de pitstop koning van Red Bull Racing af. De Formule 1 is een wereld die draait om millisecondes. Zeker in dit nieuwe tijdperk van de sport met budgetcaps, zijn kleine verschillen cruciaal. Nu was Red Bull Racing natuurlijk belachelijk dominant vorig jaar, dus dit lijkt […]

Dit artikel Stroll steelt pitstop koning van Red Bull Racing verscheen eerst op Autoblog.nl.
Koning winter domineert met koudeprik: zorgt zeldzaam ?LMG? scenario volgende week voor nog meer vrieskou en zelfs sneeuw?
10 Januari, 00:29 HLN.BE
Een hogedrukgebied tussen het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen voert vandaag en de komende dagen ijskoude lucht aan vanuit het oosten van Europa. Hierdoor haalt het kwik overdag amper het vriespunt waardoor we van ijsdagen kunnen spreken. Maar wanneer komt er een einde aan de winterprik? Of moeten we rekening houden met een scenario waarbij de kans op nog meer koude en zelfs sneeuw toeneemt? Onze weeranalist Nicolas Roose neemt jullie mee in de laatste weermodellen.


?Ze wisselen bijvoorbeeld adresjes van restaurants uit?: heeft koning Filip een Whatsappgroep met andere koningen?
10 Januari, 00:28 HLN.BE
Onze royalty-expert Wim Dehandschutter brengt elke week een bezoekje aan Qmusic voor de rubriek ?Drinken ze bruis in het koningshuis?? Presentator Vincent Fierens vraagt zich deze keer af of onze koning Whatsappberichten stuurt met andere Europese koningen.


Koning Boudewijnstadion tegen 2030 geleidelijk aan volledig vernieuwd
21 December 2023, 00:01 Skynet
Het Koning Boudewijnstadion zou tegen 2030 geleidelijk aan helemaal vernieuwd moeten zijn. Dat heeft schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo) gezegd tijdens het debat over de begroting van de stad Brussel voor 2024.


Koning Filip toont zich van persoonlijke kant in documentaire: ?Ik moest wennen aan eenzaamheid van ambt?
16 December 2023, 00:02 HLN.BE
Koning Filip (63) besefte al op zijn vijfde, zesde dat hij ooit op de troon zou komen. Toch moest hij wachten tot zijn 53ste om te kunnen beginnen aan zijn job ? zijn roeping omschrijft hij het zelf. Vandaag voelt hij zich goed, omdat hij ?mensen kan helpen en gelukkig maken?. Maar, zo zegt hij in een openhartige tv-documentaire: ?Ik heb moeten wennen aan de eenzaamheid van het ambt.?


Onze royalty-expert over de boze brief van prinses Delphine: ?Voor koning Filip moet dit als een mes in de rug voelen?
9 December 2023, 00:02 HLN.BE
De misnoegde brief die prinses Delphine (55) heeft gestuurd naar premier Alexander De Croo (48) verrast ook onze royalty-expert Wim Dehandschutter. ?Dit legt een bom onder haar relatie met koning Filip?, zegt hij. HLN en VTM NIEUWS konden de brief van de prinses inkijken. In dit artikel analyseert onze expert waarom Delphine haar frustraties zo openlijk uit en staat hij stil bij de mogelijk zware gevolgen. ?Deze zet lijkt tegenstrijdig met wat ze eerder gezegd heeft.?


Koreaanse popgroep BLACKPINK krijgt onderscheiding van koning Charles
24 November 2023, 00:09 NU.NL - Muziek
De Britse koning Charles heeft de zangeressen van de Zuid-Koreaanse groep BLACKPINK onderscheiden. De ceremonie was onderdeel van het staatsbezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol aan het Verenigd Koninkrijk.


Koning bezoekt militairen in Marche-en-Famenne
23 November 2023, 00:04 Skynet Economie
Koning Filip heeft dinsdag in Marche-en-Famenne militairen en leerlingen ontmoet. Hij heeft er meer informatie gekregen over het personeelsbeleid binnen Defensie.


Macau: Luke Browning wint FIA Formule 3 World Cup
22 November 2023, 00:01 Autosport
Luke Browing is de winnaar van de FIA Formule 3 World Cup in Macau. De Brit rondt daarmee een perfect weekend in stijl af. Na de poleposition op vrijdag en zege in de kwalificatierace van gisteren reed het Williams talent ook vandaag van start tot finish aan de leiding. Dennis Hauger en Gabriele Mini werden tweede en derde in een race die meer dan een uur stillag.

Lees meer: Macau: Luke Browning wint FIA Formule 3 World Cup


?Meghan Markle in vermomming? duikt weer op tijdens feestje van koning Charles
20 Oktober 2023, 00:02 HLN.BE
Karl Jenkins (79), die tijdens de kroning van koning Charles viraal ging als ?Meghan Markle in vermomming?, is weer opgedoken op een koninklijk feestje. Jenkins was te gast op een receptie in Buckingham Palace, die werd georganiseerd om iedereen die meewerkte aan de kroning te bedanken.


Aanslag in Brussel - Evacuatie Koning Boudewijnstadion rond 23.45 uur gestart
17 Oktober 2023, 00:03 Skynet
De evacuatie van het Koning Boudewijnstadion is gestart rond 23.45 uur. De stadionspeaker vroeg eerst de supporters uit tribune 1 om het stadion te verlaten. Andere supporters werd gevraagd om voorlopig rustig te blijven.


Schietincidenten Rotterdam - Koning Willem-Alexander en burgemeester Aboutaleb bezoeken wijk schietpartij
3 Oktober 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar afgelopen donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven zijn gekomen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.


Omstreden oud-koning Juan Carlos opnieuw op bezoek in Spanje
26 September 2023, 00:03 Skynet Buitenland
De omstreden Spaanse oud-koning Juan Carlos is maandag opnieuw in zijn thuisland. Het bezoek van de 85-jarige, het vierde sinds hij in ballingschap ging, kan intussen amper op interesse rekenen van pers en publiek.


Nieuwe atletiekpiste Koning Boudewijnstadion ingehuldigd: "Kostenplaatje bedraagt 6 miljoen"
6 September 2023, 00:02 Skynet Belgie
In aanwezigheid van de Jamaicaanse spurtlegende Asafa Powell is dinsdag de nieuwe atletiekpiste in het Koning Boudewijnstadion officieel ingehuldigd. "Het hele kostenplaatje bedraagt 6 miljoen euro", zegt Brussels schepen van Sport Benoit Hellings, die aanwezig was samen met burgemeester Philippe Close.


Rome: Mitch Evans ook snelste in vrije training drie
18 Juli 2023, 00:01 Autosport
Een nieuwe dag, een nieuwe kans voor de piloten om belangrijke punten te scoren in Rome. Na de massacrash gisteren, met zeker acht wagens die schade opliepen, tekenden wonder boven wonder alle wagens vandaag opnieuw present. In de laatste vrije training van het weekend was het Mitch Evans die zijn Jaguar naar de kop stuurde.

Lees meer: Rome: Mitch Evans ook snelste in vrije training drie


Arjen Gerritsen wordt commissaris van de koning in Flevoland
6 Juli 2023, 00:02 NOS nieuws

Arjen Gerritsen (VVD) is voorgedragen als nieuwe commissaris van de koning (cvdk) van de provincie Flevoland. Gerritsen is sinds 2016 de burgemeester van de gemeente Almelo.

De Statenleden hebben al ingestemd met het voorstel, meldt Omroep Flevoland. Alleen het ministerie van Binnenlandse Zaken moet Gerritsen nog officieel benoemen.

"Flevoland is een geweldig mooie provincie met stedelijke, landschappelijke en economische allure. Een ambitieuze provincie waar ik mij graag aan verbind", reageert Gerritsen op zijn voordracht.

Hij wordt de opvolger van Leen Verbeek, die sinds 2008 de cvdk van Flevoland is. Verwacht wordt dat Gerritsen de burgemeestersketting op 3 november definitief inruilt voor zijn nieuwe baan.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn