NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Komst


Realme hint op komst vouwbare smartphones
10 Maart, 00:55 Tweakers
Het Chinese smartphonemerk realme hint erop dat er vouwbare smartphones aankomen. Het merk heeft tot nu toe geen vouwbare telefoons uitgebracht. Realme-zustermerken OPPO en Vivo deden dat al wel en er komt ook een model aan van zustermerk OnePlus.


Realme hint op komst vouwbare smartphones
10 Maart, 00:55 Tweakers
Het Chinese smartphonemerk realme hint erop dat er vouwbare smartphones aankomen. Het merk heeft tot nu toe geen vouwbare telefoons uitgebracht. Realme-zustermerken OPPO en Vivo deden dat al wel en er komt ook een model aan van zustermerk OnePlus.


Onheil op komst voor Tiger Woods? Golflegende breekt na 6 jaar met vriendin, die boekje wil opendoen en denkt aan klacht voor seksueel geweld
9 Maart, 02:10 HLN.BE
Na zes jaar zijn Tiger Woods en vriendin Erica Herman uit elkaar. Meer zelfs: de twee liggen op juridische ramkoers. De reden daarvoor is een geheimhoudingsverklaring die Herman ?gedwongen zou zijn te tekenen? door Woods. Om die nietig te laten verklaren, zou ze Woods willen aanklagen voor seksueel geweld.


Abonnement voor Facebook en Instagram op komst
20 Februari, 00:22 De Tijd
19:49 Meta Platforms lanceert een abonnement voor Facebook en Instagram. Dat meldt CEO Mark Zuckerberg via zijn Instagramkanaal.


Will Smith en Martin Lawrence bevestigen komst vierde Bad Boys-film
6 Februari, 01:10 NU.NL - Film
Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah werken aan een vierde deel in de Bad Boys-filmreeks. De film is bij Sony Pictures in preproductie, meldt The Hollywood Reporter dinsdag. Hoofdrolspelers Will Smith en Martin Lawrence bevestigen het nieuws op Instagram.


Will Smith en Martin Lawrence bevestigen komst vierde Bad Boys-film
6 Februari, 01:10 NU.NL - Film
Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah werken aan een vierde deel in de Bad Boys-filmreeks. De film is bij Sony Pictures in preproductie, meldt The Hollywood Reporter dinsdag. Hoofdrolspelers Will Smith en Martin Lawrence bevestigen het nieuws op Instagram.


Grote elektrische Alfa Romeo op komst
30 Januari, 00:10 AutoBlog

Jij wist tot voor kort niet dat je een grote elektrische Alfa Romeo nodig had, maar nu wel. Goed nieuws: hij komt! De wederopleving van Alfa Romeo is zeker niet […]

Dit artikel Grote elektrische Alfa Romeo op komst verscheen eerst op Autoblog.nl.
Google ziet komst ChatGPT als bedreiging voor eigen toekomst
25 Januari, 00:21 NU.NL - Economie
De komst van ChatGPT is bij Google ingeslagen als een bom, zo blijkt uit een reconstructie van The New York Times. De zoekgigant ziet de chatbot als een groot gevaar voor het voortbestaan van het bedrijf. Daarom zijn zelfs de oprichters van het bedrijf opgetrommeld om de crisis te bezweren.


Nieuwe watermaatregelen op komst: hoger grondwaterpeil en strengere milieueisen
24 November 2022, 00:05 NOS nieuws

Het kabinet wil het grondwaterpeil verhogen om CO2-uitstoot te verminderen en verzakking van huizen tegen te gaan. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving in de Telegraaf.

Komende vrijdag wordt een pakket met maatregelen verwacht om de stikstofuitstoot terug te dringen, daar zitten ook maatregelen over het waterpeil en de waterkwaliteit bij. Het kabinet wil onder meer het waterpeil in de veenweidegebieden verhogen zodat het veen minder CO2 uitstoot. Veen gaat rotten als het droger komt te liggen en stoot daarbij broeikasgas uit.

Vooral melkveehouders in veenweidegebieden in het Groene Hart en het oosten en noorden van het land zullen hinder ondervinden van de plannen: op nattere weilanden kunnen koeien moeilijker rondlopen en tractors niet rijden. Ook kan de vegetatie veranderen en komen er meer (moeras)planten die koeien niet eten.

Verzakkende huizen

Maar het waterpeil moet ook omhoog om verzakking van huizen tegen te gaan. Eerder dit jaar werd duidelijk dat door de aanhoudende droogte honderdduizenden huizen dreigen te verzakken.

Het kwetsbaarst zijn huizen die niet op betonnen palen of een betonnen fundering zijn gebouwd. Het gaat dan om huizen in veenweidegebieden en de kleipolders: West-Nederland, Noord-Friesland en Groningen. Huizen gebouwd voor 1980, die nog staan op houten palen.

Bouwen in de toekomst

Bij de maatregelen waar het kabinet vrijdag mee komt zal ook aandacht zijn voor het bouwen in de toekomst. Daarbij zal meer rekening moeten worden gehouden met de risico's van bouwen in laaggelegen gebieden en overstromingsgevaar van grote rivieren.

Voor huidige plannen - zoals in de gemeente Zuidplas waar ruim 6 meter onder zeeniveau een heel nieuw dorp moet verrijzen - heeft dat geen gevolgen. Maar het is de vraag of dit soort plannen op den duur nog wel mogelijk is. Wetenschappers waarschuwden eerder al dat Nederland de komende decennia niet meer moet bouwen op risicovolle plekken. Ook de waterschappen vroegen al aandacht voor de mogelijke schade van bouwen op verkeerde plekken.

Slechte waterkwaliteit

Eerder dit jaar schreef minister Harbers al aan de Kamer dat het met de waterkwaliteit in ons land ook slecht gesteld is en dat het kabinet aan Europese regels moet voldoen.

Volgens de Europese Kaderrichtlijn Water moet al het grond- en oppervlaktewater in Europa in 2027 van goede kwaliteit zijn. Beken, sloten, meren en rivieren moeten aan meerdere eisen voldoen. Zo zijn er voorschriften op het gebied van de waterkwaliteit voor planten en dieren, maar ook normen voor giftige stoffen. Een sloot of meer voldoet pas aan de eisen als alle onderdelen in orde zijn. Harbers sprak dit voorjaar al van een "stevige uitdaging".

Het kabinet zal naar verwachting vrijdag meer bekendmaken over een plan van aanpak samen met provincies en waterschappen. Ook voor kustgebieden komt een plan van aanpak, onder meer met het oog op verzilting.
10 November 2022, 00:06 Volkskrant
Slecht weer en rukwinden op komst: nummer 1722 geactiveerd
1 November 2022, 00:28 HLN.BE
De FOD Binnenlandse Zaken activeert het nummer 1722 voor storm- en waterschade. Het KMI voorspelt slecht weer, klinkt het in de mededeling. Morgen kunnen er rukwinden tot 65 kilometer per uur waaien.


Elden Ring-patch hint op komst raytracing en bevat verwijzingen naar nieuwe maps
15 Oktober 2022, 00:00 Tweakers
Elden Ring-update 1.07 bevat onder meer verborgen opties voor raytracing. Dat ontdekte een dataminer, die zijn bevindingen op Twitter deelt. De update lijkt ook verwijzingen naar nieuwe gebieden te bevatten, mogelijk voor toekomstige dlc.


Online databank voor rechterlijke uitspraken op komst
7 Oktober 2022, 00:06 Skynet
Er komt een centrale online databank met daarin alle rechterlijke vonnissen en arresten. De plenaire vergadering van de Kamer heeft het wettelijke kader daarvoor donderdagavond goedgekeurd. De databank kan in het najaar van 2023 van start gaan.


?Meeste thuisnetwerken zijn onveilig, golf van cybercrime op komst?
8 September 2022, 00:06 Techzine
Nederlandse werkgevers kijken zelden om naar de thuisnetwerken van medewerkers. Tegelijkertijd neemt de populariteit van slimme consumentenapparatuur toe. ?De perfecte omstandigheden voor cybercriminelen?, waarschuwt BlackBerry in een nieuw rapport.   De organisatie sprak met 1.000 Nederlandse thuiswerkers. 22 procent gaf aan dat hun werkgever niets doet of communiceert rondom de security van thuisnetwerken. Slechts een […]


Inwoners Bant bieden petitie aan tegen komst aanmeldcentrum
8 September 2022, 00:04 NOS nieuws

In Bant hebben zo'n honderd inwoners gesproken met staatssecretaris Van der Burg en het COA over de plannen voor een aanmeldcentrum voor asielzoekers in het dorp. Een inwoner van het naburige Luttelgeest overhandigde een petitie tegen de komst van het centrum. Die is door bijna 4100 mensen ondertekend.

Eerder vandaag werd bekend dat het COA de kavel waar het aanmeldcentrum moet komen sinds 1 juli in bezit heeft.

"Ik ga vanavond eerst luisteren en daarna in gesprek met het gemeentebestuur", zei Van der Burg bij aankomst. "Ik heb meerdere aanmeldlocaties nodig en dit is een van de locaties en de meest concrete locatie waaraan wordt gedacht."

Inwoners konden in het plaatselijke kerkgebouw vragen stellen aan onder meer de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V).

Expres vlak bij azc

Bij de bijeenkomst waren ook vertegenwoordigers van de gemeente Noordoostpolder aanwezig, waar Bant toe behoort. Uit een reconstructie van de NOS blijkt dat de gemeente eerder niet geprotesteerd heeft tegen de plannen voor het aanmeldcentrum, die al in april werden voorgelegd.

Pas nadat de staatssecretaris het voornemen bekend had gemaakt, sprak burgemeester Roger De Groot van "een onwenselijke ontwikkeling". Tegen Omroep Flevoland hadden gemeenteraadsleden daarvoor al gezegd dat ze niet doorhadden hoe concreet de plannen waren, totdat het nieuws naar buiten kwam.

De komst van het aanmeldcentrum ligt in Bant gevoelig omdat vlak bij de nieuwe locatie al het grote asielzoekerscentrum Luttelgeest ligt, met zo'n duizend plaatsen.

"Hier deed zich de situatie voor dat er vlak bij een grote locatie grond vrij kwam die het COA kon kopen. En als je het vlak bij een grote locatie doet, kun je gebruikmaken van voorzieningen die al op het grote azc aanwezig zijn", legde staatssecretaris Van der Burg uit op de bijeenkomt in Bant. "En het is ook zo dat je naar meerdere plekken in het land moet kijken om Ter Apel te ontlasten."
Onverwachte facelift voor BMW M3 en M4 op komst
4 September 2022, 00:02 AutoBlog

De BMW M3 en M4 moeten toch iets langer mee dan verwacht en dus komt er alsnog een facelift voor het tweetal. De modellijnen van de BMW 3 Serie en […]

Dit artikel Onverwachte facelift voor BMW M3 en M4 op komst verscheen eerst op Autoblog.nl.
11 Augustus 2022, 00:07 Volkskrant
OFFICIEEL. Galatasaray kondigt komst van Dries Mertens aan en verklapt ook dat hij 2,9 miljoen euro netto plus premie van 1,1 miljoen zal verdienen
9 Augustus 2022, 00:01 HLN.BE
Zijn nieuw avontuur bij Galatasaray kan beginnen. Met een beetje vertraging. Nadat Dries Mertens (35) maandagvoormiddag in het Liv Hospital slaagde voor zijn medische tests, kondigde de club om 20.15 uur zijn transfer officieel aan. Ho? geldin. Welkom in de hel van Istanboel. ?In Napels zijn de fans ook gek?, zegt Mertens. ?Maar tegelijk hangt er ook een familiale sfeer. Daarom ben ik naar hier gekomen. Ik wil hier een legende worden.? Hij gaat er 2,9 miljoen netto verdienen en krijgt ook een tekenpremie van 1,1 miljoen.


Nog meer prijsverhogingen in supermarkten op komst
28 Juli 2022, 00:03 De Tijd
22:10 De prijzen in de Belgische supermarkten stegen vorig kwartaal met meer dan 5 procent. Fabrikanten slagen erin hun stijgende kosten door te rekenen. 'Normaal onderhandelen we eenmaal per jaar met onze ...


Sony kondigt komst van Inscryption en 6 andere indiegames aan voor PlayStation
8 Juli 2022, 00:01 Tweakers
Sony heeft zeven indiegames aangekondigd die binnenkort voor de PS4 en PS5 zullen verschijnen. Het betreft Cursed to Golf, Signalis, Cult of the Lamb, SCHiM, Sea of Stars, The Tomorrow Children en Inscryption. Sommige games verschijnen ook op andere platformen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn