NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Komen


Student schrijft open brief: ?Laat ons terug naar de aula komen?
8 Februari, 05:19 Gazet v. Antwerpen

?Geef ons perspectief en maak live lessen in de aula opnieuw mogelijk.? Dat is de oproep van student Tim Spee (23) aan beleidsmakers en de Universiteit Antwerpen. ?We zitten al sinds midden november vastgekluisterd aan ons scherm?, zegt hij. ?Ik hou mijn hart vast voor het tweede semester.?
6 Februari, 23:44 HLN.BE
Eerste AstraZeneca-vaccins komen aan in EU
6 Februari, 12:50 Skynet
Nadat heel wat chaos was over de levering van de vaccins, zijn de eerste dosissen van het Brits-Zweedse bedrijf AstraZeneca aangekomen in de Europese Unie. In ons land zullen in februari 443.000 dosissen van het AstraZeneca-vaccin kunnen worden toegediend.


?Expeditie Robinson? en ?Temptation? komen dit jaar misschien terug: ?We zijn de mogelijkheden aan het bekijken?
5 Februari, 12:01 HLN.BE
Als de goden ons goed gezind zijn, kunnen we dit najaar misschien opnieuw naar enkele realityreeksen kijken. Zowel ?Expeditie Robinson? als ?Temptation Island? zullen hopelijk terug op het scherm te zien zijn.


Zeven boeken om de winter mee door te komen
4 Februari, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Hou je van nagelbijtende thrillers? Ben je fan van zeemzoete liefdesverhalen of literaire romans die hartverscheurende kwesties belichten? De winterperiode, in combinatie met de lockdown, vormt het perfecte moment om knus onder een deken weg te kruipen met een goed boek op de schoot.
Verontwaardiging om vaccinwachtrij buiten, maar 'ouderen komen vaak te vroeg'
4 Februari, 11:19 NOS nieuws

85- en 90-plussers kunnen beter geholpen worden dan nu op vaccinatielocaties gebeurt, vindt Ouderenbond ANBO. De organisatie reageert daarmee op een foto van tientallen hoogbejaarde mensen die in de regen en de kou moesten wachten op het coronavaccin in Den Bosch. Die leidde gisteren tot veel verontwaardiging.

"De GGD is niet voorbereid op deze specifieke doelgroep", zegt woordvoerder Ewald van Kouwen in het NOS Radio 1 Journaal. Een groot gedeelte is vitaal, maar volgens Van Kouwen is er ook een groep met een gecompliceerde gezondheidssituatie. "Die mensen zijn ook bang te laat te komen en komen daarom veel eerder. Daar moet je je logistiek op voorbereiden."

Van Kouwen pleit er daarom voor tenten met terrasverwarmers te gebruiken en gastvrouwen in te zetten, die kunnen helpen bij het aan- en uittrekken van de jassen. Daarnaast stelt hij voor mobiele teams in te zetten die bijvoorbeeld met een bus naar een winkelcentrum rijden of bij mensen thuis langsgaan om te prikken.

"Ik denk dat de GGD ook een beetje overvallen is. Tegelijkertijd is het belangrijk om je gezonde verstand te blijven gebruiken", aldus Van Kouwen.

Drie kwartier te vroeg

De GGD zegt dat het "vanzelfsprekend" niet de bedoeling is dat mensen in de regen en kou moeten wachten. Bijna alle prikstraten zijn daarom overdekt. "Maar wij merken dat sommige ouderen veel te vroeg op hun afspraak komen", zegt een woordvoerder. "Daardoor kan het zijn dat bij bepaalde locaties mensen buiten moeten wachten, omdat binnen de anderhalve meter afstand niet kan worden gewaarborgd."

In de uitnodigingsbrief wordt aan mensen gevraagd vijf minuten voor de afspraak aanwezig te zijn. "Maar in de praktijk komen veel senioren een half uur tot drie kwartier eerder. Daarom de oproep: kom niet eerder dan vijf minuten voor de afspraak."

Risico voor vaccinatiecampagne

De ANBO zegt ook verontrustende berichten te krijgen van een corona-advieslijn waar ouderen naartoe kunnen bellen. "We kregen bijvoorbeeld een telefoontje van iemand van in de 90 uit Gouda die naar een centrale locatie in Rotterdam moest rijden. Het risico is dat mensen dan zeggen: 'laat dan maar zitten'."

Ook kunnen de foto's van lange rijen mensen afschrikken. "Dat is ernstig, want dit zijn juist de mensen die het vaccin zo hard nodig hebben omdat zij de grootste kans maken ernstig ziek te worden of te overlijden."
Verbazing alom na bekerduel: Maes vroeg Overmeire om naar STVV te komen
4 Februari, 10:42 Gazet v. Antwerpen

Verbazing alom tijdens de persconferentie na afloop van het bekerduel tussen Lokeren-Temse en STVV. Toen de moderator vroeg of er nog vragen waren voor Kilian Overmeire, nam Peter Maes zowaar het woord. ?Ik heb nog een vraag voor Kili?, zei Maes, die zich tussen de aanwezige journalisten had opgesteld. ?Waarom ben je niet naar STVV gekomen toen ik je gebeld heb??, klonk de verrassende vraag.
Anderlecht plaatst zich ondanks gemiste kansen voor volgende ronde na verdiende zege bij FC Luik
3 Februari, 22:36 HLN.BE
Anderlecht heeft de eerste klif in de Croky Cup zonder problemen omzeild. Paars-wit voetbalde op het veld van FC Luik een resem kansen bij elkaar, maar de afwerking blijft een werkpunt. De ploeg van Vincent Kompany won uiteindelijk met 0-2, onder meer dankzij een doelpunt van debutant Ashimeru. In de volgende ronde wacht Union.


3 Februari, 05:18 Gazet v. Antwerpen
Ook huis van buurman van Alexander De Croo beklad: ?Er moet permanente politiebewaking komen, want we hebben al lang schrik?
1 Februari, 18:07 HLN.BE
De vandalen die in de nacht van zondag op maandag het huis van premier Alexander De Croo onder handen namen, hebben ook dat van de buren besmeurd. ?Waarom wordt de premier niet de klok rond bewaakt in deze woelige tijden?, vraagt slachtoffer Karel Blomme zich beduusd af.


Eerste manifestanten komen aan in Brussel, ook al paar mogelijke relschoppers opgepakt
31 Januari, 10:30 HLN.BE
In Brussel protesteren momenteel een 150-tal mensen in de buurt van het Centraal Station tegen de coronamaatregelen van de regering. De politie is massaal aanwezig.


Tesla Cybertruck en Semi komen te laat
30 Januari, 23:07 AutoBlog

De S, 3, X en Y krijgen dit jaar geen gezelschap van de Tesla Cybertruck en de Tesla Semi. Afgelopen week was er voor het eerst in een lange reeks hosanna-momentjes voor Tesla opeens een klein tegenvallertje op te tekenen. Hoewel er voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een keer winst geboekt […]

The post Tesla Cybertruck en Semi komen te laat appeared first on Autoblog.nl.
LIVE. Zet KV Mechelen de reeks verder tegen Genk?

KV Mechelen is helemaal op dreef met een knappe 18 op 21. Zaterdagnamiddag komt met Racing Genk wel een ploeg op bezoek die al een heel seizoen bovenin meedraait. Wie trekt aan het langste eind? Volg alles hier LIVE vanaf 16u15!
Weinig leegstand in woonzorgcentra, nieuwkomers aarzelen wel om te komen
29 Januari, 10:36 Gazet v. Antwerpen

Wie in het verleden opgenomen wou worden in een woonzorgcentrum moest vaak rekening houden met een lange wachtlijst, maar zouden er in de woonzorgcentra vandaag niet eerder kamers leeg staan door het hoge aantal sterfgevallen ten gevolge van de coronapandemie? En staan senioren nog wel te springen om naar een rusthuis te verhuizen? We deden een rondvraag bij vier woonzorgcentra uit onze regio.
Vitesse ziet fraaie serie ten einde komen door 'totale offday' in Venlo
28 Januari, 07:19 NU.NL - Sport
Remko Pasveer kan amper geloven wat hem woensdag met Vitesse overkwam tegen VVV-Venlo. De keeper en aanvoerder van de Arnhemmers moest vier treffers incasseren - viermaal scoorde Giorgos Giakoumakis - en zag met zijn ploeg een mooie serie ten einde komen.


Politie controleert op grensverkeer in Centraal Station

Ook via de trein komen mensen de grens over. In het Centraal Station van Antwerpen controleerde de politie gisteren al steekproefsgewijs op de ?verklaring op eer?, die moet bewijzen dat een grensoversteek niet toeristisch van aard is. Al waren niet alle reizigers zich al bewust van het bestaan van dat formulier.
Miljarden cicaden komen na winterslaap van 17 jaar allemaal samen uit de grond aan Amerikaanse oostkust
27 Januari, 16:42 HLN.BE
Het is weer bijna tijd voor een bijzonder fenomeen aan de Amerikaanse oostkust. Miljarden cicaden komen dan allemaal samen uit de grond gekropen na een winterslaap van 17 jaar. Het is van 2004 geleden dat dit nog eens gebeurde in vijftien Amerikaanse staten tegelijkertijd. De insecten zijn onschadelijk, maar door hun paringsdrang maken de mannetjes wel een hels lawaai.


Politie toont beelden relschoppers in Opsporing Verzocht: 'Ze komen er niet mee weg'
26 Januari, 22:18 NOS nieuws

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn beelden getoond van relschoppers die de afgelopen dagen agenten aanvielen en vernielingen aanrichtten.

Het gaat om onruststokers in Venlo en Amsterdam, die de politie snel hoopt op te pakken. De politie zegt voor deze aanpak te kiezen omdat "de kans op herhaling groot is en de misdrijven zo ernstig zijn dat verdachten zo snel mogelijk voor hun daden ter verantwoording moeten worden geroepen".

Een agent in Venlo werd afgelopen zondagavond bekogeld met stukken stoeptegel. Op beelden van het incident is te zien hoe een groep mannen stenen uit de weg trekt en op een agent afloopt die alleen is. De agent stapt in zijn dienstwagen en rijdt weg. Als hij de groep passeert, gooien ze met stenen naar de auto. Het voertuig liep forse schade op en de agent raakte gewond.

Kijk hier naar de beelden.

Ook zijn vier zeer duidelijke foto's getoond van verdachten die zich op 17 januari op het Amsterdamse Museumplein misdroegen.

De politie vraagt getuigen en mensen die beelden hebben van de rellen in verschillende steden, deze te uploaden via een speciale site. Commandant corona van de Nationale Politie Willem Woelders waarschuwde de relschoppers dat die beelden worden gebruikt om ze aan te houden. "Met plunderen, mensen in ziekenhuizen bedreigen, stenen naar politiewagens gooien en politiepaarden mishandelen laten we je niet wegkomen. Als je wilt voorkomen dat je hier herkenbaar wordt getoond, dan kun je je maar beter melden bij de politie."
Fietskoeriers voor handelaars komen misschien opnieuw in actie
26 Januari, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Lokale handelaars konden tijdens de eindejaarsperiode een beroep doen op fietskoeriers van Werkmmaat om pakjes te bezorgen aan hun klanten in Lier en Koningshooikt. De stad denkt eraan om dit initiatief af en toe te herhalen.
Vlaamse gezinnen verliezen honderden euro?s door stopzetting amateurvoetbal, maar de emotionele kost is nog veel hoger: ?Laat onze jeugd alstublieft buiten komen?
26 Januari, 17:39 HLN.BE
Het stopzetten van het amateurvoetbal heeft ook impact op de portefeuille van de Vlamingen die aangesloten zijn bij een lokale club. Wie ouder is dan 13, mocht dit seizoen amper voetballen - ondanks honderden euro?s lidgeld. Maar de grootste kost is emotioneel. ?Voor onze tieners is dit verschrikkelijk?, klinkt het bij drie grote voetbalfamilies.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn